Bölümler
-
Det er en af de tydeligste politisk-religiøse profiler i Danmark der er gæst denne gang. Martins far blev helbredt af Jesus - og i dag er han formand for partiet Nye Borgerlige, som er gået ud med klar modstand imod LGBT-personers rettigheder og islam - samt støtte til kristendommen. Martin har selv været på en religiøs opdragelsesrejse med Krarup og Langballe og senere den danske frikirketeologi.
-
Fra hun blev født har Sara Viuf kæmpet med en psykisk voldelig religion, der satte grænser for hende, som hun egentlig ikke forstod. De lukkede sekter, fungerede som perfekte gemmesteder, hvor Saras forældre og andre uforstyrret kunne behandle Sara på måder, der ikke var gået andre steder.
I dag er hun 25 og taler for første gang offentligt om krænkelser, facadekultur og de traumer, hun stadig slås med.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Emilie voksede op i Pinsekirken. Hun kendte knapt nok nogen ikke-troende mennesker - eller til evolutionsteorien - før hun kom i gymnasiet. I dag er hun 25 og tror ikke på guder, men arbejder stadig med troen og dens effekter. Blandt i podcasten "Min tro, dit traume", hvor hun taler i dybten om tingene med sin gamle veninde Liv, som stadig er kristen.
-
Asatro vølve: "Min verden er ikke logisk."Er asatroen en moderne naturreligion, der kan bidrage i kampen mod klimakrisen? Eller det bare sludder og vølv?Bum - onkel-ordspil i dit fjæs! Til gengæld får du i afsnittet her en langt mere nuanceret udlægning af asatroens særlige spænd imellem religion og naturligt nærvær i selskab med forfatter og vølve Andrea Hejlskov.
-
"Jeg er lidt i tvivl om Dionysos findes..." Augusta Atla er en konstant tænkende kunstner, som er bekymret for frihedens fremtid i lyset af Koranloven og den stigende følsomhed, som religioner udnytter til påvirke kunsten og ytringsfriheden. Vi tager en snak om hendes ophav, kunst og syn på samfundsudviklingen.
-
"Islam er værre end kristendommen"
- Naser Khader"Splinten og bjælken!" - Anders StjernholmDet er korte resume af denne samtale, hvor tidligere politiker og kommende præst Naser Khader fortæller om sin kristne tro og sin nye bog "Vejen".
-
Når politikere taler grimt om muslimer, så rykker folket sig med dem. Og omvendt. Det bekymrer statskundskaber Ali Karcic, som forsker på området og har blandet sig i debatten. Men Alis ord er temmelig voldsomme i Anders' øjne, hvilket bekymrer værten for denne podcast. Så der er kun ét at gøre: Tale om det!
-
Kom med på et menneskes religiøse rejse. Marianne skrev til Anders første gang i 2016. Dengang kaldte hun ham "darwinist", for det så et ord, man brugte om ateister, der hvor hun troede. I dag er hun udmeldt af folkekirken, fordi hun er imod dens værdier, men leder stadig efter frelse. For er ikke til at komme udenom... eller er den?
-
Yaqoub Ali er tidligere ekstremist - både i bandemiljøet og senere religiøs. I dag er han væsentlig mere moderat - og søger at fortælle sin omverden om, hvad vi måske ikke ved om islam og muslimer i Danmark.
I denne samtale runder vi betydningen af "jihad", imamens indflydelse, koranloven, Israel-Palæstina og meget mere.
-
Bed til Kristus - uden kristendom. Det er umiddelbart sådan man kan opsummere Anja Steensigs spiritualitet. Anja har fundet ind til noget kærlighed og livsglæde, der ikke som sådan er kristen - men Jesus kan ikke undværes. I denne samtale dykker vi ned i Anjas definition af de kristne begreber, som hun dyrker på sin egen måde.
-
Formand for Konservativ Ungdom Christian Vigilius har for nylig været i USA for blandt andet at lave kampagne for abortmodstandere. Men hvad tror han selv? Hvor meget bestemmer hans Gud? Hvor er hans egne politiske holdninger på f.eks. abort-spørgsmålet? Det dykker vi ned i denne gang.
-
Niels er 30 år gammel, uddannet ingeniør, underviser i naturvidenskabelige fag på et gymnasium - og så tror han på, at Allah er den almægtige skaber af universet, Mohammed var hans profet, og at Koranen indeholder den rette levevis for mennesket.
Derfor fejrer Niels ikke længere jul, holder sig fra alkohol og mener, at mænd er bedre egnet til at lede end kvinder. Se, det er jo et godt udgangspunkt for en samtale...
-
Hijabben er obligatorisk for kvindelige muslimer. Men man behøver ikke nødvendigvis gå med den... Således forvirret dykker Anders ned i forståelsen og teologien bag den islamiske tørklæde sammen med Zainab Nasrati, der er vært på programmet "Det, muslimer taler om" på Radio 24/7.Udover tørklæderne dykker de ned i Zainabs allestedsnærværende gud, homoseksualitet og som så mange gange før: Anders' chancer for at opnå et fedt efterliv.
-
Sherin Khankan er muslim - på en eller anden måde. Præcis hvilken er svær at blive klog på, synes Anders. For hun vil nødigt tale om sin tro - hellere om sin mission: At give muslimske kvinder mere selvstændighed og frihed med udgangspunkt i islam. Sherin er imam i Mariam Moskeen i København og en frontkæmper i kampen for et mere ligestillende islam. De to begreber: "Ligestilling" og "islam" er meget svære at kombinere i Anders' hoved - så det prøver Sherin at forklare ham.
-
Mustafa er frafalden muslim - og formand for foreningen Frafalden. Altså han er ret så frafalden. Se så skulle man tro, at alt var fryd og gammen i en samtale mellem Anders og Mustafa. Men de står politisk ret forskelligt, når det kommer til, hvordan Danmark skal håndtere islam. Dét er omdrejningspunktet for denne samtale.
-
Jakob Svendsen er tilbage! Han tror cirka det samme som tidligere, men ikke på liv i rummet - for ellers giver Biblen ikke mening. Er du fristet nu? Derudover vender vi Jakobs tiendebetaling, førsteårsagen bag universet, og om Gud er klar til at tilgive Anders for ikke at have ledt bedre efter ham.
-
Mikkel er homoseksuel, kristen og far til tre børn, som han har fået med surrogatmødre fra USA. Omdrejningspunktet for samtalen denne gang er: Hvordan harmonerer Mikkels seksualitet og særlige form for faderskab med hans tro og verdenssyn?
-
Frank tror ikke længere. Men han forstår tro - mere end de fleste. Frank er tidligere Jehovas Vidne og har lavet podcasten "Udstødt", hvor han taler med en masse xJV'ere og andre tidligere troede og kloge hoveder. Det synes jeg er dødsspændende, og derfor satte Frank og jeg hinanden stævne i to samtaler, hvoraf denne er den første. Anden samtale bliver udgiver som afsnit af "Udstødt".
-
Hvad tror de på i Grønland? Officiel er svaret kristendommen. Ret entydigt endda. Og det skyldes jo som sædvanlig heftig missioneren fra kolonisternes side. Men grønlænderne har en anden spirituel dimension med sig fra forfædrene. Og den vender jeg med Aka Hansen, som er filmskaber.
-
Isam tror på islam og Koranen. I en sådan grad at homoseksualitet f.eks. er forbudt. Men samtidig tror han på mennesket. Der er dér nogle modsætninger, vi dykker ned i. Isam B kender du nok fra gruppen Outlandish. Siden da er han gået solo, er blevet familiefar og har arbejdet meget med tro - blandt andet som radiovært på Radio 4.
- Daha fazla göster