Bölümler
-
Hvad gør man, når en fodboldforælder råber grimt efter dommeren, eller hvis to spillere puster sig op overfor hinanden? Og hvordan griber man ind, hvis en træner er aggressiv overfor modstanderholdets spillere under en kamp?
I denne omgang af Klubhuset hjælper krisehåndteringsekspert, Johan Mellerup Trækjær, med at vurdere, hvordan man kan gribe ind, hvis det gode kampmiljø er udfordret. -
"Jeg vil ikke have noget for det, men de penge I sparer på min løn, skal gå til sociale tiltag for holdet".
Sådan lød det fra Serie 3-træneren i Resen/Humlum IF til klubbens bestyrelse, da han blev spurgt, om han ville træne holdet.
Sammen med bl.a. et billigt kontingent, hverdagskampe og bare en enkelt træning om ugen, er det en del af en samlet strategi, som skal give holdet succes på og uden for banen. -
Eksik bölüm mü var?
-
I fodboldafdelingen i Farsø/Ullits IK er klubledelsen ærgerlige over, at ungdomsspillerne ikke klæder om og bader sammen. Derfor forsøger de nu med et ganske simpelt tiltag at få de unge til at klæde om sammen, når de tørner ud for klubbens hold.
Gæsterne er formand Magnus Bojer og bestyrelsesmedlem Mikkel Tejlgaard, som begge i øvrigt er skolelærere og kender til problemstillingen fra de skoler, som de arbejder på. -
I denne omgang af Klubhuset kigger vi på udviklingen på fodbolddommerområdet, hvor statistikkerne hos DBU Jylland er mere positive end længe.
I 2023 var der nemlig flere fodbolddommere på de jyske baner end meget længe. Og færre stopper igen.
Så hvad er der sket, siden situationen pludselig ser meget mere positiv ud? Hvad er der gjort, og hvad kan stadigvæk forbedres for at få endnu flere til at blive, og vedblive med, at være fodbolddommere? -
Vi taler i denne episode om de mange og forskellige frivillige, som findes i alle fodboldklubber.
Gæsten er frivillighedseksperten, Jens Ulrich, som blandt andet betoner, at man skal passe på med at gøre forskel på klubbens frivillige ud fra, hvor meget eller lidt de bidrager. -
Et nyt regelsæt er pr .juli 2023 trådt i kraft i al børnefodbold under DBU Jyllands turneringer - og faktisk også i resten af landet. Reglerne gælder for alle spillere i U12 og nedefter, det vil sige kampe i 3 mod 3, 5 mod 5 og 8 mod 8.
I denne episode gennemgår David K. Nielsen fra DBU's Børneenhed reglerne i de tre spilleformer, så du og spillerne er helt klar til at tage de nye regler i brug. -
"4 timer for fællesskabet".
Sådan lyder budskabet hos Ans IF.
Her har man nemlig regnet ud, at giver alle medlemmer bare fire timer til fællesskabet hvert år, så får klubben løst alle sine opgaver - og kan give selvsamme medlemmer fremragende faciliteter.
I denne omgang af Klubhuset kan du høre mere om det særlige koncept i Ans I. -
Hvordan bliver de her nye puljer egentligt til? Hvordan sikrer man, den rette balance imellem kørselsafstande og matchning – og er det overhovedet muligt at strikke en turnering sammen, som alle er glade for ude i klubberne?
Det er nogle af de spørgsmål, som DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, besvarer i denne omgang af Klubhuset.
-
I denne episode af DBU Jyllands podcast, Klubhuset, klæder vi dig helt på til fodboldkamp. Vi taler om, hvordan du kan optimere din forberedelse på tre områder, hvor vi har talt med tre fageksperter. De tre områder er:
Ernæring v/ Morten Hostrup: Hvad skal du spise og drikke før kamp.
Fysisk forberedelse v/ Thomas Rostgaard Andersen: Hvor meget eller hvor lidt skal du bevæge dig før kamp.
Mental klargøring v/ Knud Ryom: Hvordan står du fokuseret klar til kamp. -
Klubhuset optager denne gang på Samsø-færgen, hvor Serie 5-træneren for Samsø IK gæster mikrofonen.
Episoden her går i dybden med livet som ø-hold. Om udfordringerne med at skaffe spillere om omklædningen på færgen og lokumsaftaler med kaptajnen. -
I denne episode af Klubhuset taler vi om anførerens rolle. For når anførerbindet kommer på overarmen, så følger der en række uskrevne regler med. Du skal være det gode eksempel og gå forrest. Derudover bliver du også ofte trænerens forlængede arm på banen med et stort taktisk ansvar.
Gæsterne er to anførere i FC Silkeborg. Det er Mia Sandersen, der er anfører for det bedste kvindehold i Jyllandsserien, og så er det Noah Kruse, der er anfører for klubbens bedste herrehold i Serie 2. -
I Sunds IF har de stor succes med at få involveret ungdomsspillerne i det frivillige arbejde, ikke mindst som trænere for børneholdene.
Det hele starter med en ungleder-camp, hvor de bliver klædt på til opgaverne i en frivilligt drevet forening og bliver rystet sammen med sociale arrangementer.
Tre af klubbens repræsentanter fortæller i denne episode af Klubhuset om deres Projekt Ungleder 2.0. Det er Peter Davies, Mathias Hammer Riis og William Mortensen. -
42-årige Marco Witt har spillet i NUBI siden han startede til sandkassefodbold. De seneste 25 år han han spillet på klubbens førstehold.
Vi har besøgt den legendariske serie-legende til en snak om at være en "One Club Player", om rollen som kulturbærer på klubbens Serie 2-hold og klubbens betydning for ham som menneske. -
Hvilke lokalopgør er de mest underholdene og intense i de jyske serierækker? Og er lokalopgør overhovedet stadig en ting i den jyske breddefodbold?
Det taler vi om i denne episode af Klubhuset, hvor DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen er gæst, ligesom vi har ringet til en række klubfolk, som fortæller om lige præcis deres lokalopgør. -
I Himmerland ligger to små fodboldklubber med blot 2,5 kilometers afstand mellem hinanden. Det er Skelund IF og Veddum IF, og de hader hinanden af et godt hjerte. Begge klubber har medlemstal under 100, men alligevel er de hver især ganske velkørende, med ikke mindst store seniorafdelinger i begge landsbyklubber.
Hvad kræves det for, at klubber langt væk fra storbyerne trives? Og hvor stor betydning har en velfungerende fodboldklub for de små samfund.
Det svarer klubfolkene, Søren Engelhard (Skelund IF) og Mikkel Arnskov (Veddum IF) på ud fra egne erfaringer. -
I Aars IK har de fået ikke færre end 20 nye ungtrænere for klubbens børnehold.
Fodboldklubben inviterede ungdomsspillerne på gratis pizza, hvor de så blev orienteret om, hvad det kræver at være træner for et børnehold. Og inden de fik set sig om, havde 20 spillere meldt sig klar under fanerne.
Hør Anders Christensen, centerleder og børneudviklingstræner i Aars IK, fortælle om det simple og succesrige tiltag. -
Jørgen Daugbjerg Burchardt er bedst kendt superligadommer. Hvad færre ved er, at han også er en sand ildsjæl i Varde IF, hvor han nærmest dagligt yder en frivillig indsats.
Her kan du høre historien om superligadommeren der får et kick af at være frivillig.
-
Et skub i ryggen i køen til skudøvelsen, grim snak til holdkammeraten eller alt for hårde tacklinger i kampene.
De fleste kan blive enige om, at den dårlige adfærd på fodboldbanen skal stoppes. Men hvordan håndterer man det rent praktisk, hvis et eller flere børn på holdet træder langt over stregen til, hvad der kan accepteres?
Hvordan komplicerer det situationen, hvis man er forældretræner og er det nogensinde en løsning, at sende et barn hjem fra træningen?
Det giver forsker ved Aarhus Universitet, og U13 Drenge-træner, Knud Ryom sit bud på i denne omgang af Klubhuset. -
I Brønderslev IF har de en blomstrende og velfungerende pigeafdeling. Hør i denne episode af DBU Jyllands podcast, Klubhuset, hvordan de griber tingene an i den traditionsrige nordjyske fodboldklub.
Gæsterne er klubbens pigekoordinator, Gitte Sørensen, samt træneren for U14-pigeholdet, Jannik Cramer. -
Hvordan kan opstartstræningen strikkes sammen, så du får spillerne i form og holder dem skadesfri?
Og giver det mening at inkorporere alternative idrætter som fx crossfit, yoga eller boksetræning i månederne op til sæsonstart?
Vi har spurgt en af Danmarks førende fysiske trænere, Thomas Rostgaard Andersen. - Daha fazla göster