Bölümler
-
Valdagen är här. Men vem vinner? Gäst: USA-kännaren Oskar Örn.
-
Whitney Houston, Carl Lewis, Dixie Chicks och Jimi Hendrix. När podden Stjärnbanéret firade 200 avsnitt bjöds jag in för att lista de bästa och sämsta versionerna av den amerikanska nationalsången.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Valsäkerhet, valpåverkan och våld är heta ämnen inför valet på tisdag. Sanna Torén Björling, tidigare USA-korrespondent på Dagens Nyheter, diskuterar vad vi kan vänta oss.
-
Med bara dagar kvar analyserar författaren och journalisten Karin Henriksson och Emelie Svensson, USA-korrespondent på Aftonbladet, läget i presidentvalet. Vad avgör valet? Och vem ligger bäst till just nu?
-
Hon har lyfts fram som en historisk pionjär, men också kritiserats för sin kompromisslösa stil. USA-kännaren Calle Melin berättar om Nancy Pelosi - framgångarna, kritiken och arvet.
-
Lila delstater kan spela en viktig roll i valet. USA-kännaren Gustaf Reinfeldt förklarar varför, vad en lila delstat är och hur han ser på läget i presidentvalet just nu.
-
Karin Henriksson är högaktuell med boken USA och GUD - Religionen och politiken. Är religion fortfarande lika viktigt eller blir landet allt mer sekulärt?
-
Presidentvalet i all ära, men samma dag sker flera viktiga val i USA. Statsvetaren Oskar Örn berättar vilka du bör hålla ögonen på och vad som står på spel.
-
Journalisten Folke Rydén är högaktuell med dokumentären "Ödesvalet – 32 år med amerikanska väljare". Han berättar om möten med väljare över flera decennier, frågan han ställde till Bill Clinton, och om ett land där uppgivenheten breder ut sig.
-
Leder Trump eller Harris? USA-kännaren Niklas Nordström diskuterar varför valet är så jämnt och vem han tror kommer att vinna.
-
Emelie Svensson, USA-korrespondent på Aftonbladet, är aktuell med en ny bok om abortfrågan. Hon berättar om när Sverige stod i centrum för USA:s abortdebatt, människooöden - och om frågan kan avgöra presidentvalet.
-
USA-kännaren Leo de Bruin har kampanjat för flera demokrater, men har i år valt att kampanja för en republikan. I veckans avsnitt förklarar han varför och hur politiken - och politikerna - kan skilja sig mellan lokal och nationell nivå.
-
Journalisten Sanna Torén Björling har varit i spin room med Trump och en rad politiska höjdare. Hon berättar även om stämningen i ett land som om några veckor går till val och där hat och våld spelar allt större roll.
-
Debatten mellan Harris och Trump har fått stor uppmärksamhet. Men hur mycket påverkar egentligen debatter valresultatet? USA-kännaren Calle Melin reder ut.
-
Journalisten Martin Gelin lämnar USA efter 23 år. I veckans avsnitt berättar han varför.
-
Per Fjerdingby från podden Stjärnbaneret reder ut de elva vanligaste missförstånden om USA, från nationens grundande till idag. Blev USA verkligen självständigt den fjärde juli? Fanns det bara slaveri i Sydstaterna? Och är presidentvalet ett nationellt val?
-
Konventen är klara, kandidaterna är på plats. Nu inleds slutspurten. Sanna Torén Björling, tidigare USA-korrespondent på DN, diskuterar vad som kan hända under de sista månaderna.
-
Journalisten och författaren Karin Henriksson reder ut vad som står på spel under Demokraternas konvent och vad som väntar därefter.
-
USA-kännaren Billy McCormac diskuterar dynamiken mellan Trump och Harris, mediernas rapportering och om vi är på väg mot ett Seinfeld-val, ett val om ingenting.
-
Laguppställningarna är klara, nu väntar konvent och debatter. Statsvetaren Claus Stolpe reder ut läget. Dessutom fördjupar vi oss i attentat mot presidenter och presidentkandidater, från tidigt 1800-tal till 2024.
- Daha fazla göster