Bölümler

 • Parisa Amiri och Jonas Bonnier mot Erik Helmerson och Amanda Sokolnicki!

  En vecka där hela Sverige gått in i Zlatan-feber, Vasa-influensa och annan nationaldagsyra står Lantzkampen redo med en riktig dundermatch mellan lag Parisa Amiri och Jonas Bonnier från Talkshow i P1 som möter lag Erik Helmerson och Amanda Sokolnicki från Dagens Nyheters ledarredaktion.

  Det blir nationalsången som du aldrig hört den förut, juristhumor med Gunnar Strömmer och den rafflande ronden "Zlatan eller Vasa?", med mera!

  "Gustav Vasa är en sockertorsk tänkte jag säga". - Amanda Sokolnicki
  "Vi blir ännu gladare när dom svarar fel!" - Jonas Bonnier
  "Att behöva tänka medan man talar är det svåraste en människa kan göra"- Annika Lantz

  Programledare: Annika Lantz
  Producent: Rickard Nerbe
  Redaktör: Anton Jordås
  Domare: Sara Lövestam
  Tekniker: Jakob Lalér.

 • Björn Werner och Jack Werner mot Cecilia Düringer och David Rune!

  Lantzkampen presenterar stolt tramsig frågesport om veckans nyheter!

  Tävlar gör lag Werner & Werner som består av Jack Werner och Björn Werner som möter Sveriges Radios Cecilia Düringer och David Rune.

  Det handlar bland annat om Mikael Dambergs glassvanor, Fredrik Reinfeldts relation till ordet exkluderingsstrategi och vad Baywatch betyder för Jakob Forssmed. Men också överklasskärringar, Ebba Buschs Bushskämtande med Antony Blinken och Martin Ådahls luftvärmepump.

  Trevlig helg önskar Lantzkampenredaktionen!

  Producent: Rickard Nerbe
  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Sara Lövestam
  Tekniker: Lotta Linde-Rahr

 • Eksik bölüm mü var?

  Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

 • Magnus Rongedal och Henrik Rongedal mot Ginna Lindberg och Sara Stenholm!

  Glitter och fanfar! Bröderna Rongedal tävlar i veckans Lantzkampen, vi på Sveriges radio vill inte vara sämre och ställer upp med SR:s egna svar på Lili och Susie nämligen Sara Stenholm och Ginna Lindberg från USA-podden! Johar Bendjelloul hoppar in som vikarie för Sara Lövestam, Johar är givetvis också radions svar på Ankie Bagger.

  Äntligen fredag och vilken vecka vi har haft! Det bjuds på boomerutfall, vargroast och ett underbart titelförslag på en ännu inte skriven barnbok. Allt en människa kan behöva. Lyssna och njut när talmannen får dansförslag och/eller hot, samt när Ekot äntligen unnar sig att bli lite personligt (men inte privat!).

  Veckans citat: "Jag har en whiplashskada mentalt nu." - Ginna Lindberg

  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Johar Bendjelloul
  Producent: Rickard Nerbe
  Redaktör: Anton Jordås
  Tekniker: Christer Tjernell

 • Elinor Svensson och Marcus Thapper tävlar mot Josefin Sonck och Daniel Sanchez.

  Trots att kalendern bjuder på röda dagar så hindrar inte det oss från att bjuda på lättsam radiounderhållning i frågesportskrud för: vilken vecka vi har haft!

  I veckans avsnitt är det ett riktigt komikerderby. Det är nämligen Elinor Svensson och Marcus Thapper som tävlar mot Josefin Sonck och Daniel Sanchez.

  Den här veckan bjuds våra tävlande på ett kraftfullt potpurri av politik och erotik i en ohelig blandning. Kungen och Eurovisionstjärnor gör också besök i etern samtidigt som vi lär oss om väljarkåren via frukt, chark och gurkglädje.

  Svårt att välja veckans citat så här kommer två:

  "Det har varit en stark vecka för Sveriges radio. Radiosporten har lärt sig att sex säljer och ekonomiekot har förstått prutthumorn." - Annika Lantz

  "Låter Kristina Axén Olin som en Beethoven- eller Bach-gäri?" - Ellinor Svensson.

  Programledare: Annika Lantz
  Producent: Rickard Nerbe
  Domare: Sara Lövestam
  Redaktör: Anton Jordås
  Tekniker: Tor Sigvardson

 • Soraya Lavasani och Tara Moshizi tävlar mot Staffan Dopping och Cecilia Garme!

  Äntligen fredag och givetvis är Lantzkampen tillbaka i dina lurar. Tur är väl det för vilken vecka vi har haft! Kröning i Storbritannien, semifinal i Eurovision och partiledardebatt i Agenda. Allt en människa kan behöva och givetvis får du allt detta och lite till i det fredagsmys i radioform vi kallar Lantzkampen!

  Tävlar gör Soraya Lavasani och Tara Moshizi mot Staffan Dopping och Cecilia Garme. Det blir med andra ord journalistderby på bästa sändningstid i P1.

  Våra tävlande bjuds på frågor om veckans nyheter i mer eller mindre tramsig skrud. På buffébordet den här veckan hittar vi bland röror och pitabröd en sluddrande statsminister, erotisering av elstödet, Ture Sventons barnbarn och DNA!

  Veckans citat måste vara: "Jag bara drygade mig, så hade jag fel!" - Tara Moshizi.

  God lyssning och trevlig helg.

  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Sara Lövestam
  Tekniker: Maria Stockhaus
  Producent: Rickard Nerbe
  Redaktör: Anton Jordås

 • Babs Drougge och Lova Olsson mot Mats Knutsson och Aida Pourshahidi

  Äntligen fredag och ett rykande färskt Lantzkampen-skepp kommer lastat med frågesport för vilken vecka vi har haft!

  I veckans avsnitt av Lantzkampen tävlar Sveriges Radios drottningar Babs Drougge och Lova Olsson mot SVT-stjärnorna Mats Knutsson och Aida Pourshahidi. En kamp mellan fyra inrikespolitiska hjärnor du sent kommer att glömma! Särskilt eftersom Lova Olsson ville att deras lag skulle kallas "det tuffa laget" varpå Mats Knutsson svarade "ja, då är vi givetvis det mjuka laget".

  Annika hade också kul med en dragnamngenerator i veckan. Så lagen hade kunnat heta: Mrs Glemma Kelle och Vye Alure mot Dame Backroll Eleganza och Lady Nachay Kofi.

  Den här veckan bjuder vi på en buffé politiker i ronden, Ja/Nej eller Annat?, vi hinner också med talövningar med Jimmie Åkesson och Hur slutar det? med mejeritema samt sedvanliga snabbfrågor från veckan som gått.

  Trevlig helg från Lantzkampenredaktionen!

  Producent: Rickard Nerbe
  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Sara Lövestam
  Redaktör: Anton Jordås
  Tekniker: Maria Stockhaus

 • Hör Radiosportens Bengt Skött och Martin Marhlo i en rafflande nyhetsfrågesport mot Camilla Kvartoft och Josefin Johansson!

  En hockeyspelares känsliga handleder.

  Gustav Vasas midsommar i Stockholm.

  Tyngdlöst sex i rymden.

  Allt ovanstående är, tro det eller ej, hyperaktuella nyhetsämnen som skruvats om till djävulskt kluriga frågor.

  Komikern och eurotechnostjärnan Josefin Johansson och Agenda-stjärnan Camilla Kvartoft drabbar samman med Radiosportens oförlikneliga Martin Marhlo och Bengt Skött i en böljande match och rolighet uppstår i folkkära ronder som Stämmer påan? och Hur slutar det? Välkomna till Lantzkampen, vecka 17!


  Programledare: Annika Lantz

  Domare: Sara Lövestam

  Producent: Tommie Jönsson

  Redaktör: Anton Jordås

  Ljudtekniker: Jakob Lalér

 • I veckans Lantzkampen: Äkta paret Carina Berg och Erik Berg tävlar mot Aftonbladet-stjärnorna Jenny Ågren och Nivette Dawod.

  Vilken vecka vi har haft, hörni! I riksdagens debatt om vårändringsbudgeten har både kränklimanger och bildspråk flödat. I Stockholm har resenärerna väntat på pendeltåg som sällan kommer. I Ödeshög har en strutsliknande jättefågel varit på rymmen i två veckor. Allt detta, plus mycket till, är underlag för veckans nyhetsfrågesport.

  Njut av ronder som Rim i budgetdebatten, den nyuppfunna och kulinariskt inriktade Rätt rätt till rätt politiker och Ja/Nej eller annat. Dessutom bjuder vi för andra veckan i rad på nya favoriten Får eller forward. Det blir både klurigt och aningens uppspelt – som det ska vara. Välkomna till Lantzkampen, vecka 16!

  Producent: Tommie Jönsson
  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Sara Lövestam
  Redaktör: Anton Jordås
  Ljudtekniker: Tor Sigvardsson

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

 • Jajemen! Vi återförenar Thomas Nordegren och Louise Epstein och släpper loss dem i en drabbning mot Victor Malm och Linda Jerneck!

  Påskäggen är plundrade. Tranor blockerar beredskapsflygplatsens landningsbana. Managementflosklerna haglar i Aktuellt-studion och enligt en opinionsundersökning vill folket vill helst öla med Jimmie Åkesson eller Nooshi Dadgostar.

  Det är en helt vanlig fredag i april 2023 och allt ovanstående hörs i veckans Lantzkampen.

  P1-superstjärnorna Thomas Nordegren och Louise Epstein sätter sig tillsammans vid knappar och mikrofoner för att möta Expressens kulturchef Victor Malm flankerad av Linda Jerneck, ledarskibent på samma tidning. Och vi vågar lova att det blir en riktig kanonmatch – här bjuds på den helt nya ronden Får eller forward?, en omgång Hur slutar det? med inslag av skörlevnad samt ett parti Ja/Nej eller annat, som handlar om enorma pengar som gått upp i rök.

  Dessutom menar en tävlande att hen är "kavallerist i förfallets revolutionära avantgarde". Starka ord – lyssna själv för att avgöra om det är sant eller falskt!

  Programledare: Annika Lantz

  Domare: Sara Lövestam

  Producent: Tommie Jönsson

  Redaktör: Anton Jordås

  Ljudtekniker: Lisa Abrahamsson

 • Klang och jubel! David Lagercrantz och Lisa Bergström tävlar mot Nadim Ghazale och Christoffer Carlsson.

  Jo, det är sant.

  Det har nu gått tio år sedan frågesporten Lantzkampen sändes för första gången.

  För att fira detta bjöd vi in stjärnförfattaren David Lagercrantz och P1 Kultur-stjärnan Lisa Bergström, som i det allra första avsnittet tävlade mot varandra. Den här gången bildar de lag och utmanas av två något färskare förmågor: polisen Nadim Ghazale och Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

  Dagens match bjuder på folkkära ronder som Rim i nyheterna, Populärkulturella referenser och, förstås, Hur slutar det.

  Dessutom bjuder Emil Wengle, flitig Lantzkampen-lyssnare och en jävel på siffror, på häpnadsväckande Lantzkampen-statistik. I programmet hörs även citat som snart kommer bli klassiska (tror vi): "välj prestationsångesten", "jag känner mig som en efterkvinna", samt "det enda jag minns med Lotta Engberg är fyra cola och en giggiloo – vilket ju också är en klassisk beställning man kan göra".

  Välkomna till Lantzkampen, vecka 14.

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Anton Jordås

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Johanna Carell

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

 • Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn möter Max V Karlsson och Kristin McMillen i en sagolik och superladdad match!

  Det börjar med grisar, proteinrika dieter och särskilda rum där en kvinna kan avreagera sig på döda föremål. Det slutar med en modig minister som söker upp tre matjättar. Och ständigt råder raffel!

  I den vänstra ringhörnan hittar vi den guldspadenominerade grävreportern Max V Karlsson och kulturreportern Kristin McMillen, bägge från tidningen Dagens ETC. På högra sidan finns motståndarna, kolumnisten och debattören Ivar Arpi flankerad av Anna-Karin Wyndhamn, debattvillig doktor i pedagogiskt arbete.

  Dessa tappra kämpar drabbar i samman i ronder såsom Hur slutar det – inrikes, Ja/Nej eller annat, Glosförhöret och Enkäten. Framåt slutet av programmet plockar Annika Lantz läsglasögon och sagobok och bjuder på en unik berättelse sammansatt av nyhetsrester från veckan. Inte missa!

  Programledare: Annika Lantz
  Domare: Sara Lövestam
  Redaktörer: Alexandra Andersson/Anton Jordås
  Tekniker: Maria Stockhaus

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

 • Kristoffer Ahonen Appelquist och Björn Edgren möter Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson.

  Sjukt svåra rim i nyheterna, avmålad eld och lite napalm erbjuds i veckans avsnitt. Folkkära ronder som "Enkäten", "Ja, nej eller annat" samt "Populärkulturella referenser" sätter myror i huvudet på de tappra kämparna. Känsliga lyssnare varnas för att musikaliska inslag och ASMR med ett brummande Zlatan-ljud kan förekomma.

  Du hör komikerna och manusmästarna Kristoffer Ahonen Appelquist och Björn Edgren som drabbar samman med P3 Klubben-stjärnorna Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer "Hipster-Kristofer" Andersson. Vi utlovar en riktig nagelbitare till match. Välkommen till Lantzkampen vecka 12!

  Producent: Tommie Jönsson

  Redaktörer: Alexandra Andersson och Anton Jordås

  Ljudtekniker: Jari Hänninen

  Domare: Sara Lövestam

  Programledare: Annika Lantz

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

 • Morgonstudiostjärnorna Alex Letic och Pelle Nilsson möter musikjournaliststjärnorna Anna-Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

  Veckans Lantzkampen tar er hela vägen från riksbankschefens vardagligt strulande powerpointpresentation till den apokalyptiska "broöppningen i Apornas planet". Någon i studion muttrar "förnedringsradio". Andra tävlande gör som Kay Pollak och väljer glädjen.

  Radarparet från SVT:s Morgonstudion, Alex Letic och Pelle Nilsson, drabbar samman med musikjournaliststjärnorna Anna-Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson i en turboladdad match. I frågebatteriet finns bland annat en finansvinklad variant av favoritronden "Hur slutar det?" och en omgång "Populärkulturella referenser" med statsråd i bärande roller.

  Varmt välkomna till vecka elva med Lantzkampen!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Brady Juvier

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • Är det Lantzkamp eller är det landskamp? Denna vecka tävlar de finländska Nordenkorrarna Lucas Dahlström och Richard Nordgren mot Svenska Dagbladet-murvlarna Alexandra Karlsson och Adam Svanell!

  Veckans upplaga Lantzkampen är lite grann som Finnkampen, men istället för spikskor, spjut och släggor, frågesportas det med hjälp av nyhetsklipp och veckoaktuella klurigheter.

  Bakom mikrofonerna i det rikssvenska laget finner vi Adam Svanell, dokumentärredaktör på Svenska Dagbladet tillsammans med Alexandra Karlsson, poddprogramledare för samma publikation. I den finska ringhörnan har vi YLE:s Nordenkorrespondent Lucas Dahlström, i lag med Hufvudstadsbladets utsände i Norden, Richard Nordgren.

  De tappra tävlande prövas i den nydesignade ronden "Strof eller snackis", en havsbaserad version av "Populärkulturella referenser" samt den klassiska ronden "Hur slutar det" som denna gång försetts med Leonard Cohenskt mörka avslut.

  Välkomna in och lyssna!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Johanna Carell

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • I veckans avsnitt möts Jenny Strömstedt och Henrik Johnsson och Elaf Ali och Micke Lindgren!

  Den snygge Gustav Vasa (med äkta skägg)! Erotik med Suzanne Osten! 84 ton hästbajs! Ja, det är bara några av otaliga kryddiga ingredienser i veckans rafflande drabbning.

  Ljudklipp haglar genom luften, knappar dunkas ner och det kan hända att både skratt och gråt uppstår när ett av Lantzkampenhistoriens mest rutinerade lag, Jenny Strömstedt och Henrik Johnsson, möter de färskare förmågorna Elaf Ali och Micke Lindgren, bägge aktuella från IFS – Invandrare för svenskar på SVT.

  I denna holmgång lanserar vi den skinande nya ronden BOK ELLER BRUS som är både bokmässe- och nyhetskompatibel. Dessutom har vår kära programledare tagit sig ut ur studion och pratat med Jenny och Henriks coach inför dagens Lantzkampenavsnitt ... Eller har hon det?

  Varmt välkomna till vecka nio!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Emilia Martin

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • Kulturjournalisterna Johannes Klenell och Caroline Hainer drabbar samman med politikmurvlarna Erik Nilsson och Henrik Torehammar!

  Vilken vecka vi har haft – och vilken nyhetsfrågesport vi har svängt ihop!

  Hör om de chilenska spindlarna i Sandviken och tre meter höga isstolpar i Vilhelmina. Ett majestätiskt lodjur med integritet backar från kameran. Annika Lantz i Aktuellt, salmonellans känslor och skyhöga priser på fastlagsbullar i Vimmerby. Med mera, med mera.

  I studion diskuteras även ämnen som "vem är du i Sex and the city?" och "kränkande lätta poäng som kan bli avgörande". Det kan också hända att vissa moment i detta avsnitt kommer granskas av en oberoende poängräknarkommission.

  Mycket nöje, eller som vissa säger: Muchos lattjos!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Johanna Carell.

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • I veckans avsnitt tävlar Fritte Fritzson och Anders Sparring mot Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn!

  När nyhetsläget ger oss nerskjutna ufo:n, hårdför utrikespolitisk debatt och en fullkomligt övertänd alla hjärtans dag, kastar vi in två sylvassa lag i studion. Komikern Fritte Fritzson och författaren Anders Sparring möter debutanterna Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn, kända från God Morgon Världens utmärkta satirserie Utkantssverige.

  Och vilken vecka vi har haft! Drop in-vigslar vid Vasaskeppet, upphetsade torskar, utstörda utrikeskorrar och dessutom en hel rond om vem som sa vad i Riksdagens utrikespolitiska debatt (varning för härskartekniska fniss!)

  Varmt välkomna till ett Lantzkampen med frejdig fredagsfeeling!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Tobbe Carlsson

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • Josefin Johansson och Johar Bendjelloul möter Katarina Barrling och Anders G Carlsson i en minst sagt intensiv nyhetsfrågesport!

  Tama norska torskar, finska uttryck med oväntade slut, biografbråk, regissören Tarik Salehs mörka hemlighet och en sagoberättande Andreas Norlén susar genom luften i denna holmgång.

  I det frankofila laget finner vi stjärnstatsvetaren Katarina Barrling och trombonstjärnan Anders G Carlsson medan komikerstjärnan Josefin Johansson och P1-stjärnan Johar Bendjelloul representerar de tyska untz-untz-rytmerna.

  I veckans avsnitt hör ni ronder som Stämmer påan?, en variant av Hur slutar det samt Enkäten. Dessutom tar vi upp frågan om ett Vinter-OS på svensk mark – på vårt eget sätt.

  Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen (ra-ta-da-ta-daa)!

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Maria Stockhaus

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • Denna fredag möts två debutantlag i en gnistrande nyhetsfrågesport Martina Montelius och Gunilla Brodrej mot Mattias Svensson och Andreas Ericson!

  Och vilken vecka vi har haft!

  En radiokorrespondent som ljuger i Turkiet! En partiledare som säger hejdå! Den nye riksbankschefen får sin diktion synad i sömmarna! En planet på väg in i medelålderskrisen. Dessa nyhetshändelser – och många fler! – förvandlas till kluriga frågor som kastas på de tävlande.

  I ena ringhörnan hittar vi författaren och teaterdirektören Martina Montelius som tävlar tillsammans med kulturjournalisten Gunilla Brodrej. I motståndarlaget hittar vi Mattias Svensson, ledarskribent på Svenska Dagbladet flankerad av Andreas Ericson, poddredaktör på samma ledarsida.

  I slutet av programmet presenterar vi stolt den schlagerglittriga ronden MELLO eller MEDIA. Missa inte när en gammal vinnarlåt får en ny och energipolitisk text:

  Vi är kära i ett kraftslag

  Fast för dig

  Ingenting kan hindra mig

  När det blåser runt din axel

  Kära i ett kraftslag

  Gör mig glad

  Här finns bara rotorblad

  Och det surr som motorn lämnat kvar

  Vi är kära i ett kraftslag

  Fast för dig

  Ingenting kan hindra mig

  När det klyvs uranatomer

  Kära i ett kraftslag

  Alla dar

  Jag är som ett slutförvar

  För allt det bra som fission ändå har

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Brady Juvier

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

 • Denna vecka tävlar SVT:s Hannes Fossbo och Kim Nordberg Veerabuthroo mot skådespelaren Andreas T Olsson tillsammans med poddaren och researchern Fredrik af Trampe.

  Välkomna till ett testosterondoftande Lantzkampen där bägge lagen är totalt tjejbefriade.

  Och vilken vecka vi har haft!

  Njut av en trippel i finska talesätt! Upplev lag och omoral! Gå en tipspromenad med Ulf Kristersson! Lär känna en man som kallas krigs-GW! Låt dig förvånas av en amerikansk politiker som ljugit om det mesta (som också leder oss till det längsta ljudklippet i Lantzkampen historia). Nämnde vi förresten att det blir mycket karlar i veckans program?

  Domare: Sara Lövestam

  Redaktör: Alexandra Andersson

  Producent: Tommie Jönsson

  Ljudtekniker: Jakob Lalér

  Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

  Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

  Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

  Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]