Bölümler
-
Da disciplene endelig sad og spiste med Jesus igen, efter hans opstandelse, var der et stort spørgsmål, de gerne ville have besvaret: ”Herre, er det nu, du vil genoprette Riget for Israel?” Indledningen i Apostlenes Gerninger er med til at slå temaet for hele bogen an: Hvordan genopretter Gud sit kongerige, ”Israel” – og hvem er det for? Det er en fortælling om, hvordan Jesus ved Helligånden leder sit folk ud i verden for at invitere mennesker til at komme og leve i et kongerige, hvor han regerer.
Hør Arne Pedersens artikel fra LMU.dk's tema "Israel - What's the big deal?" -
Det er ikke større end Jylland. Alligevel har Israel igennem historien været centrum for ekstremt meget opmærksomhed, på godt og ondt. Utallige fredsmæglere og internationale diplomater har revet sig i håret over, at det land bare altid er et brændpunkt. Det har været regeret af både muslimer, jøder og kristne. Men hvorfor er det sådan? Og hvad siger bibelen om dette landområde?
Hør Jesper M. Sundgaards artikel fra LMU.dk's tema "Israel - What's the big deal?" -
Eksik bölüm mü var?
-
Fordi også jøder har brug for Jesus. Det er det korte svar, på overskriftens spørgsmål. Selvom det jødiske folk er blevet brugt som Guds redskab på en helt særlig måde igennem historien, har jøderne – ligesom alle andre – brug for Jesus, som deres frelser.
Hør Johan List's artikel fra LMU.dk's tema "Israel - What's the big deal?" -
Vi er kristne, og vi er danskere. Hvorfor i alverden skal vi så beskæftige os med Israel? Nogle indvender: ”Det, jeg har brug for som kristen, er noget, der er relevant direkte ind i mit eget liv – derfor er jøderne og Israel ikke så interessant for mig. De, der er særlig interesseret i det, skal selvfølgelig have lov til det, men jeg står lidt af på det.”
Hør Ole Andersens artikel fra LMU.dk's tema "Israel - What's the big deal?" -
Frelseshistorien er historien om Guds plan for genoprettelsen af det tabte paradis. Det er ikke et eventyr. Det er en virkelig begivenhed, som Gud gennemfører med virkelige mennesker i den virkelige verden. En flybillet og en bus – så kan vi være der, hvor frelseshistoriens drama udspilles.
Hør Hakon Christensens artikel til LMU.dk's tema "Israel - What's the big deal?" -
Som bibeltro kristne tror vi, at Bibelen er Guds sande og troværdige ord. Men nogle af Bibelens vers er svære at forklare og andre kan næsten virke direkte tåbelige. Er det bare en dårlig forklaring, når vi siger, at noget er tidsbestemt, mens andet står fast? Hvordan skelner man?
Hør Birger Reuss Schmidts artikel fra LMU.dk's tema om "How to Bible". -
Jeg læser dagligt i Bibelen. Med årene er det blevet en vane ligesom at børste tænder. Nogle gange mister jeg koncentrationen og tænker på alt muligt andet. Andre gange fornemmer jeg, at den Almægtige står ved siden af mig og taler til mig gennem de gamle ord. De fleste gange er det dog en ret udramatisk begivenhed. Men jeg bliver ved. Forståelsen stiger betydeligt når jeg ved, hvilke af Bibelens genrer jeg er i gang med.
Hør Børge Haahr Andersens artikel fra LMU.dk's tema "How to Bible". -
Er Bibelen på hverdagsdansk bedre end oversættelsen fra 1992? De 66 bøger, der udgør Bibelen, blev oprindeligt skrevet på tre forskellige sprog – Hebraisk, Aramæisk og Græsk. De fleste mennesker læser dog Bibelen i oversættelse. Dermed læser de en fortolkning af teksten.
Hør Christian Schøler Holmgaards artikel fra LMU.dk's tema "How to Bible". -
Måske har du det som jeg? Jeg vil gerne læse mere i Bibelen, men jeg kæmper med at finde den gode form: Hvor skal jeg starte, hvordan skal jeg læse og hvor meget? Det er vigtige spørgsmål, men overvejelserne kan blive ved, så jeg aldrig reelt kommer i gang med læsningen.
Hør Michael Mørchs artikel fra LMU.dk's tema "How to Bible". -
Er du glad for at leve det liv som du har?
Ser du det smukke i korset han bar?
Er dit liv fyldt med stress og bekymring?
Se hen til Jesus, han giver dig en løsning
Hør Sebastian Schoop Tvillings digt fra LMU.dk's tema "Glæde" -
Man skal ikke læse meget i Paulus breve før man støder på ordet ”glæde” i en eller anden form. Det virker til at være en grundstemning i hans liv.
Hør Christian Maymanns artikel fra LMU.dk's tema "Glæde" -
Du træder ind i en luthersk menighed, mens de synger sangen ”Ny fryde sig hver kristen mand”. Flokken, som du kigger ud over, sidder helt stille med nedadvendte mundvige og armene over kors, men de fortsætter ”… og springe højt at glæde. Ja, lad os alle trindt om land, med liv og lyst nu kvæde!”
Hør Reidar Poulsens artikel fra LMU.dk's tema "Glæde". -
Vi har spurgt forskellige mennesker, der er forskellige steder i livet, hvad der gør dem "Jesus-glade". Det rummer både hverdagshistorier og en fundamental glæde i livet.
Hør artiklen fra LMU.dk's tema "Glæde" -
Findes den perfekte kirke? Ja, det gør den da i allerhøjeste grad! Måske ikke som du lige forestiller dig og drømmer om. Den findes ikke, hvis du med perfekt mener, at alt skal være pænt, ens, smart, rent, fyldt med gode vibes og enighed.
Hør Claus Grønbæks artikel fra temaet "Hvilken kirke skal jeg vælge?", fra LMU.dk -
Hvor skal du komme? I LMU? I LM frimenigheden? I IMU eller IM valgmenigheden? I OASE valgmenigheden? I folkekirken? Hvad med en tur i pinsekirken eller det nye Vineyard fællesskab?
Hør Henrik Hadbergs artikel fra temaet "Hvilken kirke skal jeg vælge?", fra LMU.dk -
Der er forskellige måder at lave kirke på. Det kan godt være lidt forvirrende, især når man skal til at vælge en ny kirke. Vi kommer til undsætning med en kort fakta-artikel om fire menighedsformer.
Hør Nikolaj Karkovs artikel fra temaet "Hvilken kirke skal jeg vælge?", fra LMU.dk -
Der er virkelig nogle fantastiske muligheder i folkekirken, hvor jeg er præst. Jeg møder mange mennesker der søger kirken, netop fordi det er en FOLKEkirke – der er rig mulighed for mission. Samtidig savner jeg nogle gange fælles forståelse for arbejdets grundlag, lokale visioner og nytænkning. Jeg har forsøgt at liste det op herunder.
Hør Erik Holmgaards artikel fra temaet "Hvilken kirke skal jeg vælge?", fra LMU.dk -
Hos os er vi velsignet med en stor forskellighed. Der er mange i gang til hver gudstjeneste, og nådegaverne bliver virkelig sat i spil. Samtidig kan det være svært at skaffe hænder nok. Og folkekirkens missionsmark og kirkeskat, kan vi godt savne.
Hør Peter Rask's artikel fra temaet "Hvilken kirke skal jeg vælge?", fra LMU.dk -
Kan man lære at elske en terrorist? Spørgsmålet er provokerende, for vi har lært at hade terroristerne – og med god grund. Terroristerne fra Islamisk Stat er ligeglade med menneskeliv, og de vil gå i døden for at dræbe så mange uskyldige mennesker som muligt.
Hør Christian Højgaard Jensens artikel fra temaet om Fjendekærlighed, fra LMU.dk -
De sårende oplevelser, vi bærer rundt på, kan sætte stærke dagsordner for vores liv. Minder som ligger på dybet, men som dikterer meget af det, som sker på overfladen. Vi præges mere af dem end vi ønsker og vil være ved. Hvad gør vi med vores minder af at være blevet krænket?
Hør Andreas Rasmussens artikel fra temaet om Fjendekærlighed, fra LMU.dk. - Daha fazla göster