Bölümler
-
Nästan alla har nog någon gång blivit utsatt för härskartekniker. Men vad finns det för strategier för att motarbeta det? I det här avsnittet av Mötespodden djupdyker vi i härskartekniker. Vi träffar författaren och föreläsaren Ditte Elie som skrivit en bok om härskartekniker. Och så träffar vi Karin Hulth-Larsson, doktorand i genusvetenskap på Mittuniversitetet, som håller på att ta fram en app för att motarbeta just härskartekniker. Vår programexpert, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, ger oss konkreta tips på hur vi bäst hanterar härskartekniker på jobbet.
-
Plötsligt hör du det överallt. Agilt. Men vad betyder det egentligen, och hur kunde det bli så stort? I det här avsnittet berättar vi historien bakom det agila arbetssättet och hur det funkar. Vi träffar Lucas Gren, forskare på institutionen för Data & IT på Chalmers och Göteborgs universitet. Vi träffar också agila coachen Isabelle Svärd på företaget Fyndiq. Vår programexpert, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, berättar för oss vad man ska tänka på om man vill jobba mer Agilt.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Öppna kontorslandskap, cellkontor, co-working-kontor, hemmakontor, aktivitetsbaserade kontor, flexkontor, kombikontor. Listan kan göras lång på olika typer av kontor. Men varför behöver vi egentligen kontor? Det svarar arbetslivsforskaren Susanna Toivanen på. Vi träffar också Ulf Skarin som har ett kontorsjobb - men som inte har något kontor.Programexperten, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini ger oss tips på vad man ska tänka på för att skapa en bra kontorsmiljö.
-
Vi sover med dem, går på toaletten med dem, umgås med andra genom den. Kort sagt, vi gör allt med dem; mobiltelefonerna. Men hur påverkar de egentligen vårt arbetsklimat? Och vår arbetsdag? I det här avsnittet av Mötespodden utforskar vi hur man kan skapa digital hygien på jobbet. Hjärnforskaren Sara Bengtsson berättar vad som händer i hjärnan när telefonen plingar till - och så träffar vi Anders Nygren, som har testat att inte ha mobilen och datorn framför sig under alla möten på jobbet. Programexperten, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, hjälper oss att hitta verktyg för att skapa en sund digital arbetsplats.
-
Författaren och föreläsaren Linus Jonkman har aldrig kunnat vänja sig vid att mingla. När han förstod att han är introvert föll bitarna på plats. Och han är inte ensam. Avsnitt två av Mötespodden handlar om det sociala samspelet på arbetsplatsen. Forskaren Sanna Balsari-Palsule har studerat vad som händer när introverta tvingas agera extroverta på jobbet. Vår programexpert, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, hjälper oss att hitta verktyg för att skapa arbetsplatser där alla får plats.
-
Möten på jobbet kan kännas många, långsamma och tråkiga – men vi klarar oss inte utan dem. Varför får du veta mer om i premiäravsnittet av Mötespodden. Här träffar vi Helen Schwartzman, som var först med att studera möten samt Harrison Owen som kläckte idén till mötesmetoden Open Space. Vår programexpert, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini ger konkreta tips på hur vi kan skapa bättre möten.