Bölümler
-
I denne episoden er MiR på besøk i Radio Latinamerika for å snakke om konferansen de skal arrangere i forbindelse med den internasjonale mannsdagen 19.november. I denne episoden deltar leder for MiR, Whyn Lam, styremedlem Vegard Nervik som leder MiRs mannsgruppe og Toni Usman, som er en av hovedforedragsholderne på konferansen. Han er aktuell med teaterstykket Hundre%, som handler om menn og identitet. Vi vil også høre om den andre foredragsholderen, Ghulam Abbas, som en gang ble sett på som Norges farligste mann. Han har nå skiftet retning og vil jobbe mot kriminalitet og for å hjelpe ungdommer i barnevernet.
-
I disse dager er det markering av pride, en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Denne pridecasten er et samarbeid mellom Enhet for mangfold og integrering, Multikulturelt Initiativ- og Ressursnettverk (MIR) og MIR Ung, vår ungdomsorganisasjon. Programlederne er Redwan fra MIR Ung og Whyn fra MIR. Idag presenterer vi forskjellige stemmer som representerer forskjellige synspunkter som tross alt er viktig i et demokratisk samfunn. Det viktige er kanskje det å kunne møtes og snakke sammen selv om vi ikke alltid er enige. Vi har invitert fire personer hit idag som skal ha en samtale om dette temaet som kan være litt tabu for mange. Vi har Fahila som er en pakistansk muslimsk kvinne, Marijana som jobber for Skeiv verden, en organisasjon for skeive, og to ungdommer fra Somalia, Maryam og Binyamin. For mer informasjon om Skeive, gå til denne siden: https://www.skeivverden.no/
-
Eksik bölüm mü var?
-
Kan svigermor være nøkkelen for å bekjempe rasisme i Norge, eller er veien å bekjempe institusjoner og strukturene som undertrykker svarte? Hva kan du som enkeltperson gjøre for å bekjempe rasisme? Må du ha en annen hudfarge enn hvit for å si ifra om at du ikke tolererer rasisme? Og hva er egentlig rasisme? Det vi du finne ut i dagens episode av Multiklti familiepodcast der vi intervjuer en psykolog fra india, en grunder med bakgrunn fra somalia, en med bakgrunn fra polen som jobber i Statped og en med vietnamesisk bakgrunn i kulturbransjen.
-
Som du kanskje har fått med deg, er det denne uken Pride week i Norge, som er en uke der vi feirer mangfold og friheten til å elske den du elsker uansett hvilket kjønn de er. Faktisk feirer er hele juni måned, Pride måneden, men det har blitt litt ampurtert på grunn av korona. Homofili og andre seksuelle legninger er ofte tabu, temaer man ikke snakker så mye om i innvandrermiljøer. Men hva betyr det egentlig å være Skeiv? I dagens episode av Multikulti familiepod skal vi intevjue daglig leder av Skeiv verden i Oslo og Viken, Stephen Adom. Vi skal høre litt om hva organisasjonen hans gjør og hvordan han fant ut at han var Skeiv og hvordan han håndterte det.
-
I dagens episode skal vi snakke med de engasjerte grunnleggerne av Atlas kompetanse, Saad Hashi og Firdawsa Ahmed. Vi skal få høre hva som gjorde at de sluttet i sine trygge jobber i Oslo kommune og begynte på egen hånd. Vi skal få høre om utfordringer og tips de har til andre som kunne tenke seg å starte på egenhånd. De har eksistert i 6 år nå og har 12 ansatte, så de har gjort mye riktig. Selv om Norge er et godt land for Grundere, kan man også oppleve fordommer og andre negative erfaringer. Det er derfor viktig at man kan stå sammen om slike erfaringer.
-
Selv om det ser ut som om regjeringen har fått styr på koronakrisen ser det ut som om vi fortsatt til en viss grad må holde oss hjemme, og mange er fortsatt permittert. Det er fremdeles viktig å holde avstand. Kanskje du tenkte gjennom din jobb og karriere etter forrige podcast, kanskje du til og med ble inspirert til å få deg karriereveiledning siden sist? I dag skal psykolog Farzin Shahroki snakke mer om hvordan du skal sette deg mål og bruke tiden fornuftig. Og du vil få høre om hvordan en krise kan også lede til noe godt.
-
I dag skal vi møte Claudine Nadau Semb, som er fransk. Hun har bodd i Norge i over 30 år, og jobber som noe så spennende som karriereveileder. Vi skal høre litt om hvordan hun endte opp her, om hennes jobb. Nå kan være et perfekt tidspunkt å finne ut hva du bør jobbe med eller studere når coronapandemien er over. Kanskje du har blitt permittert eller har mistet jobben din. Kanskje jobben din egentlig ikke gav deg så mye, så dette er tidspunktet for å begynne på noe helt nytt? I denne episoden skal vi høre litt om hvordan en karriereveiledning foregår under corona. Men vi skal også høre litt om hvordan det er å savne noen.
-
Under denne globale pandemien ser vi at mange sliter med bekymring og stress. I dag har vi fått besøk av Farzin Shahrokhi. Han er psykolog og skal gi oss noen tips om hvordan vi best kan takle stress. I denne episoden skal han forklare hvorfor vi føler oss stresset og anbefale noen øvelser som vi kan benytte oss av når vi er stresset, og som kan hjelpe oss å slappe av. Han skal også etter hvert gi oss tips for hvordan vi kan la være å krangle med andre familiemedlemmer! Det er et tips som kommer godt med uansett corona eller ikke!
Vil du ha kontakt med Farzin, kan du sende ham en epost på [email protected]!
-
Dagens episode av multikulti familiepodcast skal handle om hvordan det har vært for lærere under covid 19 utbruddet, eller spesifikt en lærer, Qaman Musse, som vi har med oss idag. Vi skal få tips om hvordan vi kan følge opp våre barn fra et lærerperspektiv og samtidig få et lite innblikk i hvordan det er å både være lærer på ungdomsskolen samtidig som han er far til en 3.klassing og en som går i barnehagen.
Forskning viser at foreldrenes bakgrunn dessverre påvirker barnas skoleresultater. Skolen bidrar til å utjevne sosiale forskjeller når lærerne er flinke. Men nå med nettundervisning er det ikke så lett å følge opp for lærerne, så ansvaret blir skjøvet mer over på foreldrene. Men heldigvis tror jeg at mange lærere vil hjelpe til hvis du som foreldre tar kontakt med dem, hvis de kan.
-
Med oss i denne første episoden har vi Lin Prøitz som har sett på mental helse blant innvandrere. Her skal vi snakke om et prosjekt hun hadde for mental helse ungdom. Hun fant ut at det er kulturelle forskjeller i hvordan man ser på psykisk helse som noen ganger gjør at det er større barrierer for å få hjelp. Utilsiktet rasisme er også et funn som kanskje var mer uventet, men også noe man må være bevisst hvis man jobber i helsesektoren. Her vil du også få tips om når og hvor du kan henvende deg for å få hjelp! Les hele rapporten her: https://mentalhelseungdom.no/prosjekt/psykt-tabu/
-
Multikulti Familiepod skal handle om familiens rolle i Norge. Med et multikulturelt skråblikk vil vi ta for oss temaet fra forskjellige vinkler og gi deg tips om hva du kan gjøre for at ditt barn skal få et godt liv. Men alle barn er forskjellige så du må selv velge den beste metoden. Det er det som er utfordringen i å være forelder i dagens samfunn.
Vi lanserer podcasten 31.mars med en episode om psykisk helse. Vi skulle egentlig hatt en fagdag om temaet men vi har måttet utsette på grunn av Corona viruset. Vil du ha mer informasjonen om oss kan du se på våre nettsider: mirnett.org eller på vår facebook gruppe eller facebook side, multikulturelt initiativ og ressursnettverk.