Bölümler
-
Muutoksentekijä Jenny Antosen kanssa keskustellaan siitä mitä arvot ovat, mihin niitä tarvitaan ja ennen kaikkea miten niistä luodaan merkityksellisiä. Jenny jakaa arvojen työstämiseen liittyvät yleisimmät sudenkuopat ja antaa käytännön vinkkejä hyvään tekemiseen.
Tule mukaan pohtimaan arvojen merkitystä työelämässä ja miten niitä johdetaan.
“The process is the goal” -
Tässä jaksossa Johanna Korpia, Pointer Potentialin toimitusjohtaja puhuu akateemisten maahanmuuttajien työllistämisestä Suomessa.
Nyt ollaan käytännöllisten ajatusten ja toiminnan äärellä, Johanna jättää teoriat ja kahviviineri-idealismin muille.
Tule mukaan haastamaan ajatuksiasi ja hakemaan inspiraatiota monimuotoisten tiimien rakentamiseen! -
Eksik bölüm mü var?
-
Tässä jaksossa Sofia Pohls, Finders Seekersin perustaja ja toimitusjohtaja puhuu yrittäjyydestä ja omaan juttuun uskomisesta. Mitä tarvitaan oman yrityksen perustamiseen ja kasvattamiseen? Miten yrityksen kasvu vaikuttaa yrityskulttuuriin? Miten ajatella isosti?
Tule mukaan nappaamaan kiinni Sofian pelottomasta asenteesta ja tarttuvasta energiasta. -
Tässä jaksossa Mikael Silvennoinen ammentaa kokemuksistaan pörssiyhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Mikä on hallituksen rooli? Miten hallitus vaikuttaa yrityksen kulttuuriin? Millainen on hyvä hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan suhde? Nämä ja monta muuta asiaa selviävät tässä jaksossa.
-
Kaikki alkoi siitä kun KT, FM Sanna Wenström innostui innostumisesta ja lähti tutkimaan miten positiivista psykologiaa voisi soveltaa johtamiseen. Sillä polulla on syntynyt väitöskirja, kirja, monialainen verkosto ja laajasti eri tutkimustietoa hyödyntävä ihmislähtöinen johtamisen viitekehys.
Positiivisen johtamisen ydinajatuksena on keskittyä siihen, mikä yksilön, tiimin ja organisaation tasolla tuottaa hyvinvointia ja tuloksellisuutta.
Sannalla on ihailtava kyky jäsentää monimutkaisia ilmiöitä, hyödyntää tutkimustietoa laajasti ja kytkeä ne käytäntöön. Tästä jaksosta löytyy runsaasti käytännön vinkkejä ja resursseja kaikille johtamisesta kiinnostuneille.
Terkuin
Sanna ja Petra -
S-Ryhmässä työhyvinvointia johdetaan tavoitteellisesti ja ihminen keskiössä. "Mielen tuki"-mallin rakentaminen ja käytäntöön vieminen yhdessä busineksen kanssa on kääntänyt sairaspoissaolot reippaaseen laskuun ja tuonut huomattavia säästöjä.
Jaksossa Poppanaiset keskustelelevat Matti Räsänen kanssa siitä, miten hommaa on käytännössä tehty ja millaisia havaintoja johtamisesta Matti on matkan varrella tehnyt.
"Uskalla kohdata ihminen" on Matin lähtökohtana ja siitä se työ sitten alkaa. -
Jaksossa Poppanaiset saivat vieraaksi Rasmus Valangon. Rasmuksella on pitkä kokemus erilaisista vastuullisuuden johtotehtävistä ja pääsimme kuulemaan hänen kokemuksiaan ja oivalluksiaan matkan varrelta sekä todella hyödyllisiä vinkkejä siihen, miten People&Culture voi omassa työssään vastuullisuutta kehittää.
-
Jaksossa Poppanaiset saivat vieraaksi Antti Erikiven. Antilla on pitkä kokemus erilaisista johtotehtävistä ja pääsimme kuulemaan hänen kokemuksiaan ja oivalluksiaan matkan varrelta. Antin sydäntä lähellä ovat erityisesti autenttisuus ja luottamus.
-
"Miten yrityskulttuuria rakennetaan? Onko kulttuuri jotain sellaista, jota voi itse rakentaa ja johtaa vai onko se jotain, mikä vain tapahtuu?"
Tämänkertaisen kysymyksen on meille lähettänyt nimimerkki ”kasvuyrittäjä”.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Pandemia-ajan nihkeilyt, etäilyt ja stressit tuovat valokeilaan iän ikuisen kysymyksen. Nimimerkki "väsynyt" kysyy Poppanaisilta, että saako töissä olla pahalla päällä.
Kysymyksiä Poppanaisille: [email protected] -
Poppanaisten pikkujoulut. Mukana juhlissa on pitkänlinjan johtaja ja kolmas Poppanainen Reetta, joka kertoo omasta kasvupolustaan johtajaksi ja mm. siitä mitä eMBA-koulutuksesta on saanut mukaan arkeen.
-
"Miksi nykyisin arvostetaan ja usein tavoitellaan työyhteisössä jaettua johtajuutta? Mitä se edes käytännössä tarkoittaa? Minusta se kuulostaa vain siltä, että pomo pakoilee vastuutaan." Kysyy nimimerkki insinööri ihmeissään.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
"Miten olla mukana esimerkiksi irtisanomisiin johtavassa muutoksessa ja samanaikaisesti pitää yllä ihmisiä nostavaa HRD-puolta, kun rooleja ei voi jakaa?"
Tämän kertainen kysymys saatiin nimimerkiltä Puun ja kuoren välissä!
Kysymyksiä Poppanaisille voit lähettää osoitteeseen [email protected] -
Tämän kysymyksen poppanaisille on lähettänyt nimimerkki "talouskonsultti". Hän kysyy, että mitä HR:n olisi hyvä tietää taloudesta ja millaista HR:n ja talouden yhteistyö parhaimmillaan voisi olla?
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Tämän kysymyksen on poppanaisille lähettänyt nimimerkki "HRD Manager". Hän pohtii, että miten hyvä palautekulttuuri rakennetaan ja kuuluuko kriittinen palaute siihen?
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Nimimerkki ”HR-manageri IT-alalta” kysyy, että mikä muutoksessa on niin hankalaa? Muutoksia tehdään kun iisakin kirkkoa ja siltä valmista ei meinaa oikeen tulla tai niitä roiskitaan norsunluutorneista sähköposteilla eikä porukka ehdi mukaan.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Tällä kertaa nimimerkki HR-asiantuntija MaRa-alalta kysyy Poppanaisilta, että tarvitaanko esimiehiä enää nykypäivänä ollenkaan ja jos tarvitaan niin mihin.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Mikä on HR:n tärkein rooli ja tehtävä? Siinäpä vasta kysymys. Poppanaiset vastaavat kasvatustieteiden opiskelijalle Helsingistä, jolle – niin kuin monelle muulle – ei ole ihan selvää, että mitä kaikkea se HR oikein tekee.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected]. -
Tämän kysymyksen poppanaisille on lähettänyt nimimerkki ”rekrykonsultti”.
Hän pohtii, että voiko johtamista oppia vai onko niin, että johtajaksi ennemminkin synnytään kun kehitytään.
Voit lähettää kysymyksesi Poppanaisille osoitteeseen [email protected].