Bölümler
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe håller tempot, nytt avsnitt i din poddspelare.
Dom pratar i det här avsnittet om olika medier och poddar. Intervjuar Justin Goldman som just släppt en ny bok i serien "The Power Within". De spanar om att släppa mål i givna lägen och pratar om att det aldrig är för sent...
Välkommen!
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe håller tempot, nytt avsnitt i din poddspelare.
Dom pratar om Målvaktskonventen i Karlstad och Skellefteå. Träffar årets första målvaktsgäst. Miranda Dahlgren, Skellefteås SDHL lag. Målvakter kommer på nya sätt att rädda och förflytta sig. Duktiga målvaktstränare fångar upp det och tränar vidare - men är allt bra, hur gör man om det går överstyr... ja lyssna på Tomas och Stefans snack om det och mycket annat.
Välkommen!
-
Eksik bölüm mü var?
-
Hockeypodden bjöd in Svenska Ishockeyförbundets forsknings- och utbildningsansvarige John Lind för att snacka om de uppmärksammade forskningsrapporterna om biologisk mognad, utveckling och vägen till toppen.
Svenska Ishockeyförbundet har i samarbete med Karolinska Institutet nyligen publicerat två betydelsefulla forskningsstudier som belyser hur biologisk mognad påverkar både selektering och framgång inom ishockey. Studierna ger nya insikter om hur unga spelare utvecklas och vilka preferenser tränare har när de selekterar.
I det här avsnittet av Hockeypodden berättar förbundets forskningsansvarige John Lind om bakgrunden till studierna, vad vi kan lära av resultaten och hur vi implementerar det i föreningsverksamhet.
Trevlig lyssning!
Användbara länkar som omnämns i avsnittet:
Hockeyakademin - nya samlingsplatsen för all tränarkommunikation
Föreläsning av Tommy Lundberg om vilka når NHL
Summerande artikel om de två studierna
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe pratar om den digitala Målvaktsträff som hölls häromdagen. Om budskapet och även lite om den utbildningsdel som var med.
Det var en uppskattad träff där tankar på att återkomma i samma form (teams) väcktes.
Under men framförallt efter träffen kom det en del frågor som tas upp och besvaras i dagens poddavsnitt. Där också några tidigare frågor får sina svar.
Länkar som det pratades om:
CCM´s webbshop med målvaktsutrustningar för väldigt unga målvakter
Artikeln om TKH Målvakter på swehockey.se
Idrottens utbildningsplattform för Svenska ishockeyförbundet
The Adaptable Athlete Podcast om Game day warmups
Vad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
Thomas Magnusson pch Stefan Ladhe pratar om Henrik Lundqvists inval i svenska Hockey Hall of Fame, om det internationella coachingsymposiet som hölls i Göteborg under JVM-slutspelet.
Avsnittet gästas av:
Christian Cseh, Österrike Justin Goldman, USA Matt Bourgeois, Kanada Tim Alfredsson, Skellefteå Maria Mountain, Kanada Simon Nilsson, ÄngelholmBesök Marias webbsida Här
Justin Goldmans The Goalie Guild
Tidigare Målvaktspodd som det pratades om med Oscar Alsenfelt och Henning Sohlberg, från 1 mars 2019, lyssna här
Vad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
Nya avsnittet av Hockeypodden handlar om svensk ishockeys gemensamma strategi, som klubbades av förbundsmötet i somras. Vad betyder den för verksamheten inom Svenska Ishockeyförbundet de kommande åren?
På förbundsmötet 17 juni 2023 antogs Strategi 2030 som ny gemensam strategi för svensk ishockey. I den tas riktningen för de kommande åren ut på resan mot att ishockeyn ska bli Sveriges mest engagerande idrott.
I det här avsnittet av Hockeypodden dyker Linus Hugosson och Gustaf Douhan ned i svensk ishockey nya strategi, med god hjälp av denna initierade line up:
Anders Larsson, ordförande Johan Stark, generalsekreterare Anders Lundberg, landslagschef Anders Wahlström, utvecklingschefLarsson berättar om arbetet att ta fram strategin, en process som involverat hela hockey-Sverige. Därefter lämnas ordet över till verksamhetscheferna Stark, Lundberg och Wahlström, som pratar om hur mätmålen fram till 2030 ska uppnås, exempelvis:
80 000 aktiva ska bli 100 000 Sveriges representationslandslag ska vara topp 3 i världen Hockeyn ska nå nya målgrupper och engagera fler– Jag är alldeles övertygad om att vi kommer att göra väldigt viktiga förflyttningar i strategins riktningar. Historien har visat att när svensk ishockey håller ihop och jobbar tillsammans är vi starka, säger Anders Larsson.
Trevlig lyssning!
-
Thomas Magnusson pch Stefan Ladhe pratar om videons betydelse för målvaktsspelet och utvecklingen av målvakterna.
Avsnittet gästas av:
Lasse Johansson, målvakt i Frölunda HC och Tre Kronor Marcus Högberg, målvakt i Linköping HC och Tre Kronor Oscar Alsenfelt, sportchef SDHL och fd målvakt i bla Malmö Redhawks, Leksands IFVad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe har klivit in i podd-studion igen för att spela in Målvaktspodden.
I avsnittet svarar dom på en lyssnarfråga som handlar om fysträning. Det leder vidare till ett resonemang och en studie som gjordes för nästan tio år sedan som handlar om hur vi tränar på is i jämförelse med hur vi som målvakter spelar matcher. Du får höra intressanta samtal med:
Maciej Szwoch, målvaktstränare Färjestads BK Mike Vally, målvaktscoach Kanada Sebastian Byström, spelarutvecklingsansvarig Svenska ishockeyförbundetHenrik Lundqvist hyllas efter att han blivit invald i NHL´s Hockey Hall of Fame under veckan.
Läs mer om avsnittet och hitta länkar och bilder som vi pratar om här
Vad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
Hockeypodden tar sig an Hockey-Sveriges mest klassiska och mest omdebatterade ungdomsturnering: TV-pucken.
I ett intressant och initierat samtal vrider följande personer på frågor om TV-pucken:
Anders Wahlström, utvecklingschef Svenska Ishockeyförbundet Magnus Hävelid, förbundskapten Juniorkronorna Sara Ridderlund, verksamhetsutvecklare Dam- och flick Svenska Ishockeyförbundet Sebastian Byström, hockeyutvecklingsansvarig Svenska Ishockeyförbundet"Det är viktigt att lyfta blicken och se turneringen som ett delmål, en kul helg i november, och inte ett slutmål", säger Anders Wahlström.
"Jag vill lyfta spelglädjen som finns i turneringen. Det är härligt att se", säger Magnus Hävelid.
"Vi ser en mycket positiv utveckling på flicksidan, med större konkurrens om platserna i distriktslagen och färre dispenser på grund av underårig spelare, säger Sara Ridderlund.
"Det är en stor utmaning för tränare och ledare att hitta rätt balans mellan långsiktig utveckling av dessa unga spelare, och att vinna matchen för dagen", säger Sebastian Byström.
Programledare: Gustaf Douhan och Linus Hugosson
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe har klivit in i podd-studion igen för att spela in Målvaktspodden. Det var ett tag sedan sist så "Välkommen tillbaka" till alla lyssnare är på sin plats.
En ny säsong med en plan på innehåll och frekvens pratas det en del om i avsnittet men också om träningsplanering, hur det gått med målvakts-kitten som delades ut till TKH föreningar och hur målvakterna ska återta positionen och övertaget som funnits mot skyttar på elitnivå...
Finns alltid mycket spännande att prata om och Thomas och Stefan får prata av sig lite, välkommen tillbaka och till avsnittsnummer 128 av Målvaktspodden.
Vad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
I dagens avsnitt pratar vi utrustning och bla om vad utrustningens utveckling har haft för betydelse för målvaktsspelets utveckling.
Målvaktspodden med Thomas Magnusson och Stefan Ladhe, den här säsongen har podden ett nytt koncept med kortare avsnitt på ett speciellt tema.
Vi nördar en del och får hjälp av Gustaf Lindvall (Skellefteå AIK) och Lovisa Berndtsson (Buffalo Beauts) som berättar om deras erfarenheter och krav på sin utrustning. Dessutom annonserar vi en TÄVLING med finfint pris till vinnaren - som har med TKH och målvaktsprojektet att göra. Maila ditt tävlingsbidrag till Thomas.
Vad tycker du?
Hör av dig vid frågor eller annat som du vill att vi ska prata om [email protected] / [email protected]
-
Målvaktspodden med Thomas Magnusson och Stefan Ladhe. Den här säsongen har podden ett nytt koncept med kortare avsnitt på ett speciellt tema. Dagens tema är "Målvaktsterminologi" dvs ord och begrepp som används när man pratar målvaksspel, vad menar vi? Ett begrepp kan ha olika betydelse för olika personer. Valentina Lizana (Viasat & Modo Hockey) och Wille Rahm (HV71) kommer med kloka inspel. Ha en trevlig lyssning!
-
I nya avsnittet av Hockeypodden intervjuas Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg. Det blir analys av OS-turneringen, framåtblick mot VM och koll på statusen för svensk damhockey.
– Vi behöver jobba stenhårt och ruskigt smart för att nå målet att spela om medaljer i nästa OS, säger Ulf Lundberg.
Förlustsiffrorna i OS-kvartsfinalen mot Kanada skrevs till 0–11, trots det är Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg glad över att hans spelare fick uppleva den matchen.
– Det var viktigt att vi fick möta Kanada, för att vi alla skulle få se skillnaden och få målbilden klar för oss: det är upp till den nivån som vi siktar, säger Ulf Lundberg i Hockeypodden.
I avsnittet analyserar Ulf Lundberg Damkronornas fem matcher under OS-turneringen förra månaden.
Dessutom pratar han om Olympisk offensiv, satsningen som Svenska Ishockeyförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och SDHL står bakom för att Damkronorna ska vara med och slåss om medaljer i OS 2026.
– Vi behöver jobba stenhårt och ruskigt smart för att nå målet, men om vi alla drar åt samma håll, så blir det riktigt bra, säger Ulf Lundberg.
Du hittar Hockeypodden där poddar finns.
Programledare är Linus Hugosson.
-
I det nya avsnittet av Hockeypodden från Svenska Ishockeyförbundet resonerar Anders Lundberg och Anders Wahlström om begreppet tävla.
Att tävla är något grundläggande i all idrott. I ishockey gäller det att göra fler mål än motståndaren, och där kommer tävlingsmomentet in.
– Det finns utmaningar kring tävling i barn- och ungdomsidrotten, säger Anders Wahlström, som är utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet. Det kan finnas individer som väljer kortsiktiga resultat framför långsiktig utveckling, och där kan man gå vilse.
En tränare kan använda olika verktyg för att få sitt lag att vinna. Det är en självklarhet att det sker på elitnivå, men det blir problematiskt när det kryper ner i åldrarna.
– Spelarnas uppdrag är alltid att vinna matchen, men som tränare för barn ska man inte försöka manipulera resultatet genom att till exempel toppa laget, däremot ska man coacha och utbilda barnen och se matchen som ett lärtillfälle, säger Anders Lundberg.
Vad gör idrottande kul?
En bra spelarutvecklingsmiljö håller hög kvalitet och ger spelarna möjlighet att bli sitt bästa jag, menar Wahlström. För att bli bäst måste man fortsätta och det förutsätter en miljö där spelarna trivs.
– Hög kvalitet på spelarutbildningen gör idrottandet roligt för spelaren, säger Wahlström.
Och vad som specifikt gör idrottande kul finns det aktuell forskning på. Svenska Ishockeyförbundet har haft besök av forskaren Amanda Visek från George Washington University, som via frågestudier har tagit fram 84 faktorer som gör idrottande roligt.
– Den viktigaste ingrediensen är att spelaren ska få göra sitt bästa, och däri ligger att spelaren ska få kämpa, tävla och ta ut sig, berättar Wahlström.
Mer om Viseks forskning och om begreppet tävla hör du i Hockeypodden.
-
Målvaktspodden är tillbaka med Thomas Magnusson och Stefan Ladhe. Den här säsongen har podden ett nytt koncept med kortare avsnitt på ett speciellt tema. Dagens tema är "Att gå från målvakt till målvaktscoach". Vi får höra vad Christopher Nihlstorp, Malmö Redhawks, Kim Martin och Jonas Fransson, Linköpings HC har för tankar och har fått lite olika frågor i ämnet. Ha en trevlig lyssning!
-
Målvaktspodden är tillbaka med Thomas Magnusson och Stefan Ladhe. Nytt koncept med kortare avsnitt på ett tema. Vi börjar med "Målvaktstränare på export" och får höra hur Nizze Landén, Stefan Persson och Viktor Alm har det i sina klubbar. Thomas tipsar i avsnittet om två poddar: https://podcasts.apple.com/se/podcast/32-goalie-thoughts-part-1/id1332150124?i=1000541626934&l=en https://podcasts.apple.com/se/podcast/32-goalie-thoughts-part-2/id1332150124?i=1000541948517
-
Hockeypodden från Svenska ishockeyförbundet är tillbaka. Avsnittet har temat TV-pucken och hockeygymnasium och gästas av Anders Lundberg och Mikael Rundgren från Svenska Ishockeyförbundet, samt av Christian ”Fimpen” Eklund, före detta spelare. TV-pucken är en av hockey-Sveriges mest anrika turneringar. Sedan starten 1959 har SVT sänt turneringen, som sedan 2019 även lyft in distriktslagen på flicksidan som tidigare spelat Stålbucklan. Det pågår en levande debatt kring turneringen för 15-åringar, om dess syfte och utformning. I det här avsnittet av Hockeypodden svarar Anders Lundberg, spelarutvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet, på många av de vanligt förekommande frågorna om TV-pucken. – TV-pucken är första steget in i Svenska Ishockeyförbundets elitförberedande verksamhet. En liten aktivitet i den stora bilden för en spelares utveckling. Om vi jämför en spelares karriär med Vasaloppet ser jag TV-pucken som ett av spurtpriserna. Det är på seniornivå som vi kan börja prata om hur långt en spelare har tagit sig, säger Anders Lundberg. Lundberg svarar på några av de heta debattfrågorna, så som: • Är 15 år en bra ålder att börja med uttagningar? • Varför spelas inte turneringen på våren, efter uttagningarna till NIU? Många myter om NIU Huvudfokus i det timslånga poddavsnittet läggs på Sveriges 33 elithockeygymnasieskolor, NIU. – Sverige är det enda landet i världen där du kan läsa ishockey som ett ämne du får betyg i, säger Mikael Rundgren, ansvarig på Svenska Ishockeyförbundet för NIU. Många killar och tjejer upplever en press inför antagningarna till NIU, något som Rundgren adresserar i poddavsnittet, samtidigt som han slår ihjäl en del myter: • Vilka datum gäller för antagningarna? • Är det kört att komma in på NIU om man inte spelar TV-pucken? • Hur många flyttar utanför sin region för att gå på NIU? • Vad händer med de spelare som inte kommer in på NIU, hur kan de fortsätta sin hockeysatsning under gymnasiet? ”Jag ville visa att de hade fel” Christian Eklund var en av killarna som inte fick plats i Stockholms TV-puckslag när han var 15 år. Ett hårt besked som gjorde honom nedslagen i ett par dagar. Sedan knöt han näven i fickan. – Vi vuxna, föräldrar och ledare, behöver tona ned hajpen kring TV-pucken. Vi måste förstå vad TV-pucken är, att det bara är en turnering. När jag blev petad gick jag in i mindsetet att jag skulle visa dem att de hade fel, säger ”Fimpen”, som också delar med sig av nyttiga erfarenheter han har med sig som pappa till hockeyspelande barn. Mer om TV-pucken, NIU och hockeyföräldrar hör du i det nya avsnittet av Hockeypodden från Svenska Ishockeyförbundet. Programledare är Linus Hugosson.
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe pratar målvaktsspel och har i dagens avsnitt bjudit in hockeyjournalisten, pappan till "Triple Gold Club", Montrealfanet och på senare tid målvaktstyckaren Szymon Szemberg. Det bjuds på ett intressant samtal. Sen pratas det om målvaktskarusellen som blev en berg och dalbana i NHL. Veckans tweets och mycket annat. Välkommen till ännu ett avsnitt av Målvaktspodden!
-
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe pratar målvaktsspel och är äntligen igång med podcasten Målvaktspodden. I dagens avsnitt pratar de om NHL slutpselet och europeernas dominans att spela i slutspelet, om landslagsveckan som genomfördes nyligen och vi får lyssna på ett snack med Linda Blomqcist, team 17 målvaktscoach. Veckans tweet såklart och mycket annat. Nedan hittar du länkar och andra saker som det pratas om i avsnittet. Välkommen till en ny säsong med Målvaktspodden! Vill du säga din mening eller ställa en fråga? Kontakta Thomas: [email protected] eller Stefan: [email protected]
- Daha fazla göster