Bölümler
-
Kunstig intelligens mot bortkastet helseforskning?
85 prosent av all helseforskning er bortkastet. Samtidig er forskning på psykisk helse hos barn og unge sårt underfinansiert. Hvorfor er det sånn?
Psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg leder Kavlifondets program for helseforskning som deler ut 135 millioner kroner til forskning på barn og unge psykiske helse i 2018-2022. Hør om hvordan de jobber for at midlene skal gå til forskning vi faktisk trenger. Jan-Ole er også opptatt av beslutningspsykologi og hvordan holdninger til kjønn, tittel og etternavn kan påvirke vurderingen av et forskningsprosjekt. Kan kunstig intelligens bli løsningen når viktige beslutninger skal tas?
Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet forteller om Kavlifondets arbeid og kjernen i Tech, håp & kjærlighet. Nå skal Kavlifondet også samarbeide med studentmiljøene. Det trengs skarpe hjerner og varme hjerter for å få innovasjon, teknologi og gode ideer inn i samfunnsnyttige prosjekter også i fremtiden.
Dette er foreløpig siste episode av podkasten Tech, håp & kjærlighet. Fortell oss gjerne hva du syns om den :-) Takk for følget til alle våre lyttere i denne omgang!
Tech, håp & kjærlighet er produsert av Vrang produksjon for Kavlifondet. -
Ole Tobias Lindeberg fra OseanaLIVE strømmer konserter fra Os til over 100 helseinsitusjoner over hele Norge. Han brenner for gjøre kunst og kultur tilgjengelig for mennesker som ikke kan oppsøke de tradisjonelle kulturarenaene.
Musikkterapeut Camilla Erlandsen kaller strømmekonsertene åndelig omsorg og forteller om hvordan de skaper romantiske øyeblikk og livsglede ved Bergen Røde Kors Sykehjem. Og vi blir med på konsert med artisten Eva Weel Skram når hun snakker direkte til sykehjemsbeboere og deres nærmeste som følger konserten strømmet live over hele Norge. -
Eksik bölüm mü var?
-
I livserfaringsbiblioteket ligger det hundrevis av videoer med dybdeintervjuer med personer fra hele verden. De forteller om sine største utfordringer i livet og hvordan de kom seg gjennom dem.
Målet er at ingen skal føle seg alene i en krise, og bidra til at flere som sliter psykisk skal snakke om det og få den hjelpen de trenger.
Grunnlegger Jimmy Westerheim har erfart flere store kriser i livet. Her forteller han om hendelsene som til slutt førte ham frem til å skape The Human Aspect.
Kine Pedersens forteller sin sterke historie om vold i nære relasjoner. Hennes intervju hos The Human Aspect har fått flere voldsutsatte kvinner til å søke hjelp. -
Tidligere rusmisbruker Kenneth Korsrud Arnesen våget å be om hjelp i Goodifys hjelpeapp og fikk både hjelp og nye venner. I denne episoden forteller Kenneth og Goodify-gründer Kristian David Elgen om appen som kobler mennesker som trenger hjelp med mennesker som vil hjelpe.
Og visste du at vi er biologisk laget for å hjelpe andre? Psykolog Elisabeth Hermstad Reinertsen forklarer hvorfor det gjør oss godt å hjelpe andre. Teknologioptimist Eirik Norman Hansen forteller om morgendagens muligheter. -
Hvordan snu dine tøffeste livserfaringer til din største styrke og drivkraft? Silje L. Grastveit forteller historien som hun lenge var usikker på om hun noen gang ville dele, om livsverket Impact Hub Bergen, Norges første arbeidsfellesskap for sosiale entreprenører, og om det hun brenner for aller mest: Bedre behandling, mer åpenhet og mindre tabu innen psykisk helse. – For mange sosiale entreprenører kommer motivasjonen fra egne opplevelser, sier Silje.
Sammen med psykolog Gudmundur Ebenezer startet Erik Hellestøl den digitale psykologtjenesten Lifekeys. De tilbyr nettbasert terapi med autoriserte kliniske psykologer. Lifekeys deltok i programmer hos Impact Hub i 2017.
Tech, håp & kjærlighet er produsert av Vrang produksjon for Kavlifondet. -
Time Magazine har omtalt Gerd Kvale og Bjarne Hansen som noen av verdens viktigste personer innen helse. De norske psykologene har utviklet en banebrytende metode for å bli kvitt angst- og tvangslidelser (OCD) med kun fire dagers behandling. To tidligere pasienter, Birte og Max, forteller om livet før og etter behandlingen. Hør også hvordan Gerd og Bjarne nå sprer behandlingen til pasienter over hele verden!
Tech, håp & kjærlighet er produsert av Vrang produksjon for Kavlifondet. -
Er hatefulle ytringer på nett en fare for demokratiet? Hvordan rammer hets, trusler og trakassering på nett? Etter å ha lest om hvordan overlevende etter terrorangrepet på Utøya i 2011 ble hetset på nett, fikk gründer Preben Carlsen et sterkt behov for å gjøre noe mot netthat. I dette arbeidet har han blitt kjent med mange mørke sider ved nettet, men også utviklet løsninger som kan gjøre det til et tryggere sted for alle.
Tidligere AUF-leder Mani Huissaini og møtet med en mann som skrev truende, hatefulle meldinger til ham på nett. Espen Teigen, Sylvi Listhaugs tidligere kommunikasjonsrådgiver, snakker om netthat, risiko og ytringsfrihet.
Takk til TV2 for lyd fra serien "Haterne". -
I Tech, håp & kjærlighet møter du engasjerte gründere og dyktige fageksperter som gjør verden til et bedre sted gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer. I hver episode introduseres et prosjekt som har fått støtte av Kavlifondet til sitt arbeid for å bedre barn og unges psykiske helse, bekjempelse av ensomhet og utenforskap og hjelp til vanskeligstilte. Du får høre rørende historier fra dem som har fått hjelp takket være hovedgjestene sitt dedikerte arbeid og nytenkende løsninger.
Tech, håp & kjærlighet er produsert av Vrang produksjon for Kavlifondet.