Bölümler

 • Veckans avsnitt inleds med ett lyssnarbrev med input på förra veckans fokus på spinning. Vi får också en skadeuppdatering från Jessica och Lovisa berättar hur situationen ser ut när det gäller hennes Vasalopp. Lovisa berättar också om några nya träningsövningar som hon har hittat på, som får lårmusklerna att bränna och axlarna att pumpa - och dessutom får man leka också. Veckans huvudämne handlar om träningsplatåer, dvs när man upplever att man har fastnat och inte utvecklas trots att man tränar. Kroppen har alltså anpassat sig lite för bra till träningen. Kanske upplever man också att den där kicken som träning brukade ge inte längre kommer? Men det finns såklart massor av olika sätt att få igång kroppen och ta sig vidare från en träningsplatå! Men sedan är ju frågan också om man alltid ska sträva efter att utvecklas? Kanske landar det ändå i att lagom är bäst?


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica har sedan sist hunnit med att leda två galor, haft dubbla ridlektioner plus hopptävling, spelat basketmatch och känner sig helt slut som artist. Lovisas vecka har sett lite annorlunda ut. Hon har haft lite känningar i ländryggen, något som oroat henne eftersom det snart är dags för hennes två Vasalopp. Kommer några besök hos Jessicas super-naprapat räcka, så att Lovisa hinner bli smärtfri? Veckans tema är - hör och häpna - spinning! Ja, det är dags att återuppliva snacket om denna träningsform som så många känner hatkärlek till. Lovisa berättar nämligen om nya spinning-trender som hon spanat in. Bland annat innovativa cykling-koncept som faktiskt kan vara så pass effektiva att man glömmer bort att man cyklar. Hon siar också om hur framtiden ser ut för den klassiska spinningen.


  Klipps av Gabriella Lahti. 


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Eksik bölüm mü var?

  Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

 • Lovisa fortsätter med sina längdskidor och nu har hon växlat upp träningen eftersom Vasaloppen närmar sig. Jessica fokuserar mest på hemmayoga just nu eftersom hon jobbar mycket och inte hinner med så mycket annan träning för tillfället. Men, dagens ämne hinner hon med och det visar sig vara den där cliffhangern som hängt med under de senaste avsnitten av Träningspodden. Idag får vi äntligen veta vad det är! Det råkar också vara Jessicas favoritämne, nämligen hur man ska leva länge som en frisk och pigg människa. Lovisa och Jessica zoomar in på en viss tech-entreprenör vars mål just nu är att bli yngre med hjälp av ”Biohacking”. Han har nu tagit det till en helt ny nivå, nämligen att gå från sin nuvarande ålder som 46-åring, till att bli 18 år igen. Och för att lyckas med detta livsmål har han ett antal strategier som ska hjälpa honom både gällande kost, träning och mycket mer. I veckans avsnitt får vi veta vilka dessa är och så blir det absolut en diskussion! Lovisa spelar dessutom upp någonting som inspirerar henne i vardagen i alla möjliga situationer, och som får henne att inte ge upp. Otippat nog blir det också en ny cliffhanger till nästa veckas avsnitt.


  Klippet som spelas i avsnittet kommer från Fearless Motivation - “Keep Showing Up”.

  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa fortsätter att testa hur olika övningsresultat idag ser ut i jämförelse med förra året, och den här gången kan hon redovisa förbättrade siffror! Lovisa och Jessica pratar också om den där känslan av flow som man ibland lyckas hamna i, både under träning och vid andra tillfällen. Det visar sig att det faktiskt finns en speciell modell för hur flow uppkommer, och den listar tio upplevelser som visat sig vara starkt kopplade till tillståndet - Lovisa berättar vilka. Och som utlovades i förra veckan så blir det en hel del snack om ”Love is Blind”, som ju Jessica programleder. Lovisa har nämligen en hel del frågor som poppat upp efter att hon sett klart säsongen.


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa har börjat jämföra hur hon presterar i vissa tester jämfört med i fjol och året innan. Hon har noga skrivit ner tidigare resultat från bl a stakmaskinen och olika övningar och kan därför tydligt se om hon har förbättrats eller försämrats. I veckans avsnitt berättar Lovisa om sina nya resultat och vilka reaktioner de väcker hos henne. Jessica och Lovisa pratar också om Idrottsgalan, Lovisa bjuder på en övning som borde platsa i nästa omgång av Superstars och apropå tester så berättar Jessica om olika småtest som hon brukar köra när hon går till gymmet. På så sätt kan hon också hålla koll på sin fysiska förbättring eller försämring. Ett av dessa tester är jägarvilan, ett annat är att hänga. Lovisa och Jessica pratar vidare om just hängande övningar och Lovisa tipsar om olika knep man kan använda sig av för att orka hänga kvar så länge som möjligt.


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa har fått blodad längdåknings-tand och tränar vidare på sina skidor, oavsett hur många minusgrader termometern visar. Hon satsar på att köra sina två Vasalolopp (Vasaloppet 30 & Tjejvasan) hårt i år och berättar hur hon förbereder sig på detta. I veckans avsnitt så är dock temat kost och i synnerhet så fokuserar Lovisa och Jessica på kostvanor - och ovanor. Hur ser deras egen kosthållning ut idag jämfört med hur den sett ut förut, har de några tankar gällande kost-dagsformen och finns det någonting de vill förändra med den? I sådana fall, på vilket sätt - och hur? Men det är inte bara Lovisa och Jessica som har något att säga till om i detta avsnitt: Lovisa introducerar nämligen en ny kompis som hon på senare tid har haft samtal med om träning och hälsa, nämligen en AI-robot! Bland annat så har Lovisa frågat sin AI-kompis vad hen tycker att man ska göra för att lyckas ändra ett beteende. Och så svarar AI-kompisen på vad det innebär att “komma i form”.


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det har blivit dags för listornas lista! I och med det nya året så pratar Jessica och Lovisa i veckans avsnitt om olika träningstrender som spås för 2024. Med på listan hittar vi bl a hemmagymmets återkomst, ökat fokus på renlighet på gymmet, ökat intresse för utomhusträning, stor efterfrågan av wellness-coacher och - baklängeslöpning. Dessutom: vilka kosttillskott kommer sälja bäst under 2024? Och vilka övriga hälsotrender kommer att explodera i år? Ja ni ser ju själva, den här trendlistan vill man inte missa!


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Träningspodden är tillbaka med årets första avsnitt! Lovisa och Jessica pratar bl a om de kommentarer som Jessica har fått på sina sociala medier under den senaste tiden, kommentarer som har handlat om hennes viktnedgång. De pratar också om hur en persons kroppsvikt kan vara kopplat till välmående och mental hälsa. Dessutom handlar veckans avsnitt även om en intressant lista, saxad från tidningen Chef, som tar upp de tio viktigaste hälsotrenderna för en chef att hålla koll på för att en organisation ska lyckas upprätthålla ett bra arbetsklimat.

  Klicka här för att komma till Lifesum, som ger dig hela 55% rabatt! Du laddar ned appen gratis på App Store/Google Play.

  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Dags igen för ett nytt år! Och redan under de första fem minuterna börjar Jessicas tårar att rinna. Ja, det är känslor som rörs upp när 2024 kommer på tal och det är såklart någonting som Träningspodden dissikerar i veckans avsnitt. Lovisa och Jessica kommer också att se tillbaka på året som gått, både toppar och dalar som alltid. Och, ja det blir lite astrosnack pö och pö. För ibland undrar väl vi alla hur pass mycket universum med all dess energier påverkar ens liv egentligen, erkänn! Det blir också fokus på nyårslöften i årets sista avsnitt, och Lovisa och Jessica berättar vad deras omgivning har svarat när de frågat vad de har för löften när det gäller träning och hälsa. Därför blir det, som alltid, visioner som Lovisa och Jessica diskuterar i detta nyårskaramellavsnitt.

  - Gott nytt år till alla våra underbara lyssnare, både gamla som nya! Och i ren Träningspodden-anda så finns det väl bara en sista sak att säga innan klockorna ringer in det nya 2024: ”Nu kör vi!”

  Klicka här för att komma till Lifesum, som ger dig hela 55% rabatt! Du laddar ned appen gratis på App Store/Google Play


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa är i full gång med förberedelser inför julen - som kommer att firas uppe i fjällen med familjen, där hon planerar att hinna med två träningspass varje dag. Jessica är både förkyld och stressad inför julen och speciellt när det gäller matplaneringen. Lovisa och Jessica, som båda tidigare har firat jul i New York, minns hur en julafton i det stora äpplet kan te sig. I veckans avsnitt pratar de också om den traditionsenliga julträningen som de båda tycker är minst lika viktig som andra jultraditioner. Ett ytterligare hett ämne är sömn: Nu när det blir julledigt för många, borde man passa på att sova ikapp förlorad sömn? Hur gör Lovisa och Jessica gällande tupplurar under dagen? Vad säger forskningen om hur många minuter en power nap ska pågå för att hjärnan ska få bäst återhämtning? Dessutom, om sömntåget närmar sig vid “fel” tillfälle, hur gör man då? Lovisa bjuder på tre strategier från hennes egen erfarenhet av att bli akut trött i sociala sammanhang.


  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica får då och då lyssnarfrågor från personer som undrar hur hon blivit av med vissa krämpor som hon berättat om under årens lopp i Träningspodden. En del av dessa smärtsamma situationer har haft att göra med Jessicas höftböjare. Lovisa och Jessica ger i veckans avsnitt tips på olika stretchövningar som kan göra susen just när det gäller höftböjarmuskeln. Vi får också veta hur det gick för Lovisa när hon var en av talarna under Motivationsdagen 2023 och om hon lyckades få publiken att jubla när hon drog den punchline som hon fnulat på inför dessa event. Det blir också en hel del snack om det faktum att Jessica ska vara programledare för den svenska tappningen av Netflix-programmet “Love is Blind”. Denna superpopulära dejting-dokusåpa väcker känslor och åsikter hos de flesta tittare, så vad tycker Lovisa och Jessica själva om konceptet? Detta leder till samtal om träning i samband med dejting och både Jessica och Lovisa bjuder på personliga erfarenheter och anekdoter. Lovisa utfärdar dessutom en stor varning gällande… bänkpressen.

  Klipps av Gabriella Lahti.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessicas helg har varit en riktig framgång för motionen, då den har gått i både hästens och basketens tecken. Lovisa har insett att november faktiskt blev den sämsta träningsmånaden på hela året för henne, någonting väldigt ovanligt men faktiskt inte så konstigt eftersom hon har varit envist sjuk. Jessica och Lovisa pratar också om när tiden är inne att börja träna igen efter en sjukdomsperiod. Lovisa berättar hur hon lägger upp sin träning nu för att komma tillbaka till sin ursprungsform, men utan att överanstränga kroppen. Vi får också veta hur den här perioden som sjuk har fått henne att må, rent mentalt. Och så har Lovisa nyligen haft en diskussion med en person som handlade om förväntningar gällande kost och hälsa. Just denna gång gällde det att personens förväntningar inte möttes när en viss kost & hälsa-“challenge” var klar, trots att hon gjort “alla rätt”? Hur ska man då tänka, när slutresultatet blir till spruckna drömmar? Och vad kan det göra med självkänslan? Jessica och Lovisa känner igen sig i resonemanget och knåpar vidare i ämnet.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica är sugen på Vasaloppet och Lovisa har passande nog en väldigt aktuell anekdot som passar perfekt när det gäller just skidor. Det återstår dock att se vem som kommer att utöva vilka aktiviteter denna vinter, men en sak är säker och det är att Jessica nu kommer att ha det enklare att sporta. Hon har nämligen precis blivit diagnostiserad med astma. Lovisa, som är en fullfjädrad plugghäst just nu, berättar om en skoluppgift som var både utmanande och väldigt lärorik. Den har fått henne att fundera vidare på hur en persons inställning ser ut - både gällande livet i helhet men framförallt till sin hälsa och livsstil. Vad är du för sorts människa: en som ofta lutar dig tillbaka på hur din träning tidigare har sett ut, eller en person som fokuserar mer på dagsformen och dina framtidsdrömmar? Avslutningsvis blir det ett samtal om dagens träningsbransch, en diskussion som tar avstamp i en kritisk debattartikel gällande just gymbranschen. Ja ni hör ju, Lovisa och Jessica blir ganska djupa i veckans avsnitt, med massor av personliga reflektioner och funderingar. Så, välkomna till filosofiska gymmet!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa har drabbats av en envis hosta vilket har resulterat i att hon fått byta ut gymmet mot Air Fryern. Ja, Lovisa har nämligen roat sig med matlagning en hel del och speciellt är det familjens Air Fryer som har gått varm där hemma. Lovisa har till och med en framtidsspaning gällande just denna mat-apparat. Jessica är - trots att hon precis gått igenom en stressig jobbperiod - energifylld. Hon har kommit igång ordentligt med träningen, varit på årets “Generation Pep”-event som hon berättar mer om i veckans avsnitt och dessutom så har hon hunnit fira sin födelsedag. Lovisa har med sig en artikel med ett ämne som hon vill diskutera med Jessica. Artikeln handlar nämligen om varför vissa människor är lyckligare än andra och vad det är som gör en människa är lycklig, generellt sett. Då blir såklart den stora följdfrågan: hur gör man för att bli så lycklig som möjligt? Får vi svaret i veckans avsnitt? Lyssna, så får du se och lyck-a till!


  Klippning: Gabriella Lahti


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica berättar om hur det gick för henne på en hopptävling förra helgen, och dessutom har hon varit på “Allt för hälsan”-mässan, där hon bland annat fick svara på frågan vilka träningstrender som är på gång. Det här är ett ämne som Lovisa gärna hoppar på, eftersom hon alltid har några nya spaningar på lager vilka hon givetvis också delar med sig av i veckans avsnitt. Lovisa kämpar vidare med sina HEAT-träningspass, varav det senaste var så högintensivt att hon var nära att kräkas rakt ut i slutet av passet. Hon jämför detta med ett cirkelträningspass som hon nyligen körde, som var medelintensivt men fortfarande med hög kaloribränning. Lovisa ställer sig frågan: vilken form av intensiv träning är bäst för hennes kropp, vilka resultat är hon ute efter och när känner hon att träningen är som mest lustfylld och meningsfull?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa har (ännu en gång) drabbats av en cykeltjuv. Men, den här gången slutade det i en otippad vändning, vilket hon berättar om i veckans avsnitt av Träningspodden. Och Jessica har lagom till detta avsnitt med sig en artikel som hon vill diskutera. Det är ett återkommande ämne både i podden och i träningsvärlden; nämligen hur pass effektivt det är att träna hårt - under en en kort tid typ. Som exempel tar hon upp ett intervallpass som kallas för Lyktstolpspasset. Och det visar sig att det här med lyktstolpar är någonting som Lovisa också har använt sig av när hon kört kortare intervaller. Lovisa och Jessica pratar vidare om betydelsen att prioritera träning i vardagen. Oavsett om det där extrapasset resulterar i större muskler eller inte, så är det många av oss som ändå väljer att traska iväg till gymmet. För visst är det så, att träning ju också är nåt som själen behöver, lika mycket som kroppen?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lovisa befinner sig i Småland på träningsläger med kanotförbundet. Jessica är kvar på Cypern men när detta avsnitt släpps har hon landat i Sverige. I veckans Träningspodden får hon äntligen avslöja namnen på deltagarna som hon spelat in Superstars med under de tre senaste veckorna. Lovisa och Jessica går därför igenom vilka de är och Lovisa blir starstruck. Det blir också ett lyssnarbrev! Den här gången är det en före detta löpare som fått diagnosen artros och som nu desperat ber om råd. Finns det några träningsformer som kan ersätta den härliga känslan av löpning, som lyssnaren saknar så mycket? Jessica och Lovisa langar tips på konditionsövningar som ger en riktigt härlig pulshöjande effekt - utan att man ska behöva springa! Det har också inkommit en lyssnarkommentar som handlar om att killgissa.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica, som fortfarande befinner sig på Cypern, har överraskande nog lyckats nå framgång i sin träning! Dessutom så har hon hittat en intressant artikel som beskriver vilka faktorer som avgör hur resultatet av ett träningspass kommer att se ut. Här väver Lovisa in veckans lyssnarfråga som handlar om pulsbaserad träning och vad man ska tänka på gällande just träning i olika pulszoner. Och så har Jessica antagit en ny utmaning som hon är redo att ta sig an. 

  Trevlig helg!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jessica är på plats i Cypern för en ny omgång av tv-programmet Superstars, och det är fullt upp! - Hur ser hon till att få in träning i det hektiska schemat, dessutom när löpbanden på hotellets gym helt plötsligt stängs av? På tal om gym så tar Lovisa upp problematiken med felmonterade träningsmaskiner på stora gymkedjor. Sedan var det ju så att Träningspodden tog klivet in i avsnitt 400 förra veckan och det uppmärksammar vi i efterhand! Därför har Lovisa med sig två st jubileumslistor i veckans avsnitt! Hon har nämligen blickat tillbaka på åren som gått och funderat på hur hon kan sammanfatta dem. Detta resulterar i en lista på de fem roligaste teman som har tagits upp i Träningspodden. Och dessutom listar hon topp fem poddämnen som har berört henne lite extra mycket. Välkomna!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Avsnitt nr 400! I detta jubileumsavsnitt blir det en hel del självreflekterande snack, inspirerat av psykologikursen som Lovisa just nu går. Både Jessica och Lovisa går igenom olika sätt som en person kan - med tankens kraft - nå sina fulla potential, både psykiskt och fysiskt. Det handlar ju faktiskt om vilken tanke - eller varg - som vi fortsätter att mata så att den kan växa sig starkare inom vårt psyke. Jessica, som just nu ränner från den ena tv-inspelningen till den andra, berättar om sin go-to när det gäller att sänka sina stressnivåer på ett snabbt och effektivt sätt. Som en trippel dos lugnande, enligt Jessica. Ni som gissar på att Jessicas fyrbenta vänner kan ha nåt med hennes tips att göra, gissar rätt. Men Lovisa som ju råkar vara rädd för just hästar har upptäckt andra stressfria plattformar som fungerar som riktiga pulssänkare för henne. Och, kära lyssnare, vi vill gärna höra om era go-to ställen. Vart tar ni vägen och vad söker ni er till när ni behöver varva ner och slappna av? Skriv och berätta i kommentarsfältet på vår Instagram, och inspirera andra!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.