Bölümler
-
Johannes Torpe er et vildt menneske.
Opvokset i hippielejren Frøstrup i 70´erne, hvor man ikke mente at skolegang var så væsentligt. Til gengæld boltrer han sig med kreativ- og musisk udfoldelse og opdager trommespillets magi. Som ganske ung teenager flytter han til København og søger job hos trommelegenden Simon Koppel i hans lille butik "Drumstick" på Frederiksberg og mødet med netop Simon forandrer Johannes´ liv for altid. Miljøet omkring Drumstick er boblende fyldt med skøre påfund, og snart har Johannes startet sit eget scenelys firma. Siden kaster han sig over grafik/pladecovers, indretnings design, bliver medejer- og designer af jet set klubben Nasa, går nr. 1 med sin egen housemusik, bliver ansat som kreativ chef for B&O, og er i dag selvstændig verdenskendt designer og arbejder nu med de største brands i Verden. Alt sammen fra Johannes Torpe Design Studio på Strøget i Kbh, hvor han også er indehaver af en gigantisk samling japanske trommesæt. Johannes er i sandhed en ægte visionær og alt han foretager sig, er med trommernes sjæl som udgangspunkt.
Episoden er dedikeret til Simon Koppels minde. -
Birger Sulsbrück aka "Krølle" er en vaskeægte dansk percussionlegende. Musiker, orkesterleder for legendariske Salsa Na Ma, komponist, underviser/formidler og ikke mindst forfatter til bogklassikeren "Latin American Percussion" og "Congas & Tumbadoras". Krølle har sat sit aftryk overalt i det danske musikliv, og hans pædagogiske metoder er stadig en væsentlig del af både rytmisk og klassisk slagtøjsundervisning. Krølle indså nemlig som en af de første herhjemme, at rytmer,sang, fonetik og bevægelse hører uløseligt sammen når man skal lære og forstå at spille latin. Krølle har også haft væsentlig indflydelse i udviklingen af det danske "PJ Percussion" conga brand osv osv. Langt om længe får vi Krølles historie her i Trommernes Sjæl.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Hvordan er det at være ung, bidt af en gal jazztromme, rejse til USA og studere trommesæt på Manhattan School of Music i jazzens hovedstad New York ? Det kan Mikkel Vuust fortælle alt om, for han er lige midt i det netop nu. Trommernes Sjæl har fanget Mikkel på en Skype forbindelse og i denne episode kan i høre om det hele. Om hvorfor New York, Om forskelle på dansk og amerikansk musikundervisning, om at flytte til en anden kultur. Om byens puls, om inspirationen, tankerne og hverdagen som dansker i en af Verdens vildeste og fedeste musikbyer.
-
11 september 2021. Bandet The Minds of 99 spiller deres hidtil største koncert i et udsolgt Parken. Det er befrielsens øjeblik efter 2 års corona pandemi. Bag trommesættet sidder Louis Barnholt Clausen. Lige siden din podcastvært læste og hørte om det, har jeg haft lyst til at spørge Louis om hvordan det mon føles at sidde bag et trommesæt lige netop i det øjeblik. Her får du Louis´ historie. Om rejsen med trommerne, musikken og bandet. Vi får også langt om længe sat fokus på et tema, som er højst relevant for os alle bag slagtøjet. Tinnitus. Louis blev ramt og måtte tage en pause fra sommerkoncerterne i 2023, som følge af et tinnitus udbrud. Et følsomt emne, som han taler om for første gang her i podcasten. Velkommen til the mind of Louis Clausen !
-
Heja Sverige ! Heja Cornelia Nilsson ! Podcasten er taget på besøg hos en af Europas bedste og mest fremadstormende unge jazztrommeslagere lige nu - svenske Cornelia Nilsson, som bor i - og arbejder ud fra København. Cornelia er opvokset i Lund i Sverige og startede sin trommekarriere i kvindebandet "Elleska". Sidenhen med studier på Skurups folkhögskola og Musikhögskolan i Göteborg - Jazzen blev hendes kald og København blev hendes base. Cornelia er en af din podcastværts absolutte favoritter på instrumentet og nu skal du høre hende dele ud af sin historie og sin store passion. Vi älskar Sverige og vi elsker Cornelia !
-
Norsk/Svenske Anton Eger har de seneste årtier markeret sig som en af Europas allermest progressive trommeslagere på jazzscenen. Sammen med vennerne i Jazzkamikaze, Marius Neset´s diverse projekter, Phronesis, Godspeed og RKADIA har Anton været medskaber af noget af det mest banebrydende og fremsynede jazzmusik i nyere tid. Anton bor i - og er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, og var en del af en gylden årgang, der tæller navne som alle i dag er internationale stjerner - og så er Anton iøvrigt tidligere elev af din podcastvært :) Lærer og elev catcher i denne episode op efter al for lang tid væk fra hinanden, og Anton fortæller om hele sin vilde rejse med trommerne.
-
Trommernes Sjæl tager på arbejde med Verdens ældste orkester ! Det kongelige kapels slagtøjsgruppe med Mathias, Mads, Marcus, Jonathan og 2 x Henrik byder indenfor i slagtøjshulen i Operahuset på Holmen i københavn. Herfra og også fra Gamle Scene på Kgs Nytorv styrer, koordinerer og afvikler drengene de mange prøver, koncerter og forestillinger som kapellet spiller hver eneste dag. En hverdag der er fyldt med slagtøj og hvor ikke 2 uger er ens. Drengene fortæller om jobbet, fællesskabet, om instrumenterne, der tæller "kongebækkener", kirkeklokker, gamle lilletrommer og pauker, og du kommer sågar med til prøve i orkestergraven på balletten Svanesøen. Din vært er kæmpe fan - Kapellets slagtøj er for vilde !
-
Vi skal på besøg hjemme hos Frands Rifbjerg aka "Franneren" - en af dansk jazz´ lysende fyrtårne.
Frands´ historie er vild. Han blev optaget på Det Kgl. Musikkonservatorium som blot 14-årig. Uddannet slagtøjsspiller af legenden Bent Lyllof. Rejste til New York - fik et gedigent skud jazz, og kom hjem og blev en af de dybest swingende jazztrommeslagere vi har i kongeriget. Men Frands er meget mere alsidig end man tror. Senest har han gjort sig gældende i mere åbent improviserende sammenhænge med sit eget orkester, og med trioen med Kasper Tranberg og Niels Davidsen. Her er hele historien - og med en helt særlig overraskelse undervejs.... -
Her er det så endeligt. Det store 50 episoders jubilæums afsnit med din vært i centrum. Her får du det hele - og jeg mener det hele - historien, baggrunden, oplevelser, erfaringer - i (en lang!) samtale med min bedste barndomsven, gæsten fra 1. episode Kristian Leth. Gode spørgsmål fra jer kære lyttere besvares grundigt, og sandeligt også et par spørgsmål fra flere tidligere medvirkende gæster. "Trommernes Sjæl" er min opfindelse, og det har været den vildeste rejse frem til nu. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg er blevet spurgt om et afsnit med mig selv i fokus. Her er det. Enjoy and Happy 50th !
Al musik i episoden er med mig på trommer - fra flg. albums:
Lars Jansson "Giving Receiving"
Lars Jansson/Bohuslän Big Band: "Temenos"
Klüvers Big Band: "Live in Tivoli"
Mads Matias: "Free Falling"
Findlay Brown: "Not everything beautiful is good"
Martin Schack: "Schack - Lund - Bernstein"
Gunde/Bodilsen/Lund: "Moods"
Pelle Fridell: "More Go Jaz"
Pelle Fridel: "Essence Remixed" -
Nykåret 2023 Ben Webster Prisvinder ! Humørbombe, Groovemeister, Trommelegende, Kapelmester, Komponist, Iværksætter - og Jurist ! Emil De Waal er denne episodes gæst. Emil er et vaskeægte- og spillevende eksempel på at det IKKE nytter noget at putte folk i kasser. For Emil er musik - musik og hvilken genrer du har brug for at putte på det, er ligegyldigt for ham. En af landets mest erfarne, alsidige og ikke mindst autentiske spillemænd med et humør (og en humor) du ikke kan undgå at blive forelsket i. Din vært er vild med Emil og har været det siden han brød igennem med kultbandet Bagdad Dagblad. Her er hans historie.
-
Kapelmester i DrumDrum/Benita Haastrup Trio, sidewoman med de store jazzlegender og bare en yderst kompetent sophisticated lady - Benita Haastrup er gæst i denne episode. Podcasten er på besøg i lejligheden på Amager, hvor Benita fremviser sit round badge Gretsch sæt, som hun har fået forærende ! Hør om starten, om at modtage undervisning i jazztrommespil af selveste Thomas Blachmann og om rejsen med- og inspirationen fra de store jazzkoryfæer. Hør om et spændende, alsidigt liv med trommerne, historien om Leo Theremin og om lange turneer i Norge, hvis storslåede natur inspirerer både trommespil og kompositioner. Velkommen Benita !
-
Han underskriver alle sine mails "Best vibes / Mo´". Manden med det smukke fornavn ;) og det lange fine krøllede hår, der lænet forover med sine 4 køller i hænderne kærtegner sin elskede Deagan Commander vibrafon og sender, ja kærlige "vibes" ud til os alle. Vibrafon- og percussion legenden Morten Grønvad er gæst i denne episode. Hør hans historie - om passionen for instrumenterne med de gyldne "bars" , om hvordan man ringer til naturstyrelsen ! når man skal importere en marimba fra USA - om inspirationen fra hans mentor Steps Ahead legenden Mike Manieri, om hans mangeartede musikalske projekter Fra The End til "Frank of Denmark" til soloprojekter og meget mere. Denne episode er i sandhed fyldt med hygge og gode vibes.
-
Trommesæt og indiske tabla forenet i et helt unikt udtryk og med en meget personlig stil - det er overskriften på legenden, trommeslageren og komponisten Ole Theill. Ole bryder igennem med kultbandet Instant Breakfast og indspiller sidenhen med fusionsbandet Alpha Centauri og jazz/rock legenderne Anima og selvfølgelig Mikkel Nordsø Band, Bombay Hotel, Acoustic Guitars, Aske Jacoby, soloplader og meget meget mere. Oles unikke kendtegn er at han som en af de få danske trommesæt spillere også behersker de indiske Tabla, som han har studeret i mere end 35 år. Her får du hans historie og sågar en lille introlektion i de indiske rytmemønstre kaldet "Tihai".
-
Hvem spiller trommer på "Mr. Swing King", "Safari", "Når jeg blir gammel", "Fed Lykke", "Afrika", "Holder Øje med Dig" og mange mange flere legendariske sange ? Det gør Mads Michelsen, som endelig er gæst i Trommernes Sjæl. Med en baggrund og opvækst på Århus Friskole, hvor rytmer, sammenspil, swing og groove er en integreret del af hverdagen og blir formidlet med stor passion, så stod det givet allerede som ganske ung, at percussion og trommer skulle blive Mads´ skæbne. Og da han som 19 årig kom med i Gnags, så var vejen banet for en karriere på øverste hylde. Mads er ikke typen, der har gjort et stort væsen af sig når det gælder interviews, så her får du endelig det hele fra legenden selv...;)
-
At spille trommer i et Big Band er det fedeste i Verden! Det kan både din vært og denne episodes gæst skrive under på. Gæsten er trommeslager, dirigent, arrangør- og bare allround Big Band specialist John Riddell fra Aarhus Jazz Orchestra. Vi dykker ned i historien og nørder masser af Big Band musik, lytter til- og analyserer forskellige måder at spille big band trommer på. Vi snakker "time", lyd, roller, fortolkning af noder, om "personaleansvar" og meget meget mere. Alle der spiller på trommer burde prøve at spille i et big band. Den fedeste plads, og den bedste musikskole, der findes !
-
Ayi Solomon, eller blot "Solo" som de fleste kalder ham, er en ægte ghanesisk/dansk percussion legende. En lysende afrikas stjerne på trommehimlen. I snart 40 år har han forgyldt den danske musikscene med sit fortryllende percussion spil, sin dans og sin umiskendelige energi. Solo kom hertil som trommeslager med reggaebandet "Classique Vibes" i start 80´ erne og blev siden hængende og TAK for det. Her er hans historie.
-
2. Kapitel af samtalen med Hans Fagt. Denne gang fra øvelokalet. Larsen som reklamemand, 7 år på toppen, afslutningen - den sidste strofe, tiden efter - et nyt liv som erhvervscoach, og Bellami genopstår..
-
Fra funk og fusionstrommeslager med kultbands som Blast og Lookout til 7 legendariske år på tronen med Kim Larsen & Bellami. Fra undervisning på musikskoler og konservatorier til iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende coach og konsulent med eget firma "Creative Hands". Fagt har prøvet det hele og er i dag lektor i innovation og entreprenørskab på Copenhagen Business School, hvor han formidler sin passion om kreativitet, essens, samarbejde og lederskab til morgendagens iværksættere. Og trommerne ? De har været med hele vejen !
-
Eigil og David er din podcastværts hovedfagselever ved Skt. Annæ Gymnasium MGK. De to venner har dyrket musik og trommespil siden de mødte hinanden som ganske unge i Tivoli Garden. Nu er de voksne, reflekterende (læs: skideirriterende;) gymnasieelever (ej - det gas !) Hvordan ser (Tromme) Verden ud gennem de unges øjne og ører ? Hvad bakser de med og tænker på ? Hvad med SoMe, Youtube og internettet, og er det overhovedet relevant for dem at modtage trommeundervisning fra en 30 år ældre lærer ?
-
Hvis man har fulgt bare lidt med i dansk jazz de seneste 20 år, så er der et navn, der har markeret sig mere end de fleste - Kresten Osgood. Med sit højintense-, ekspressive- og til tider også grænsesøgende- og udfordrende trommespil, har han egenhændigt skubbet genren i helt nye retninger, og skabt nogen af de mest unikke øjeblikke. Kresten er et kulturelt fyrtårn, en ener på instrumentet og en helt igennem guttermand. Podcasten fangede ham på hjemmebanen en stille mandag formiddag til en snak om det hele...
- Daha fazla göster