Bölümler
-
Den europæiske civilisation har tabt sin modstandskraft, men vi kan genvinde den. Sådan lyder det i den nye bog De grænseløse af professor i filosofi Bent Meier Sørensen.
Nej til nyt har inviteret ham med i podcasten for at tale om, hvorfor det helt sikkert er sådan. Og så handler det også om influenter på Instagram, som undergraver demokratiet og forgifter kvindesindet, og ikke mindst om Morten Dahlin, der mener vi skal kæmpe for kristendommen – utvivlsomt en god idé. Afsnittet skal også handle om Lars Boje, havearbejde, populærmusik og YouTube videoer.
Vi er Nicolaj Bang, fast skribent ved aarsskriftet-critique.dk og rådmand for teknik og miljø for Det Konservative Folkeparti i Århus. Rasmus Ulstrup Larsen, politisk konsulent på Christiansborg og forfatter til bogen ”Tidens tegn” samt Christian Egander skov, redaktør ved Årsskriftet Critique og forfatter til bogen “Borgerlig krise”.
Og så naturligvis Bent Meier Sørensen, professor ved Handelshøjskolen i København og forfatter til bogen ”De grænseløse – Hvorfor den europæiske civilisation tabte sin modstandskraft, og hvordan vi genvinder den.” -
Der er endelig fri passage for Danmark til at komme med i EU, men ikke nok med dét; Vi træder også ind i usikkerhedens årti: 1970'erne og 1980'erne.
De politiske partier i Folketinget går pludseligt fra at være fem til ti, og danskerne står nu overfor spare-politik.
Hvordan mønstrer Danmark og Europa den økonomiske krise, og kan Søren Villemoes og Ludvig Goldschmidt nogensinde komme til enighed?
I studiet:
Søren Villemoes, Journalist på Weekendavisen
Ludvig Goldschmidt, Politisk rådgiver for Pelle Dragsted
Vært: Aida Ammary, Historiker -
Eksik bölüm mü var?
-
Rose er startet på advokatuddannelsen og har ikke lært noget. Anne-Sofies bodeling har trukket tænder ud. Skilsmissen har betydet en økonomisk omvæltning og fra at have boet i en stor flot herskabslejlighed, har hun nu dårligt råd til at bo i byen.
Få alt på skrift, lyder det i kor. Bedsteforældrene volder også problemer. Nogle er fulde på Sicilien andre har for travlt med Kirppu. Der er også dårlige erfaringer med botox, filler og ekskærester på dagsordnen.
I studiet:
Anne-Sofie Søndergaard Bak Madsen, jurist og journalist
Rose Marie-Elizabeth von Schüle, jurist -
Aida's Europa tager i dette afsnit fat i EU's og Europas historie. Afsnittet er en del af en mini-serie på tre afsnit, og i denne episode dykker vi ned i tiden efter 2. Verdenskrig og indtil slutningen af 1960'erne.
Vi ser på, hvordan efterkrigstiden formede fællesskabsprojektet, og hvorfor den franske præsident Charles de Gaulle var så afholdende fra at have Storbritannien (og Danmark) med i EU.
Gæster:
Søren Villemoes, journalist på Weekendavisen
Lea Friedberg, kommunalpolitiker i København for Soc.Dem.
Niels Jespersen, chefredaktør på Pio
Vært: Aida Ammary, historiker -
Femte del af Udestuens legendariske påskefrokost podcast!
I stuen:
Søren Villemoes, Sanne Fahnøe, Kasper Jensen og Morten Jespersen -
Fjerde del af Udestuens legendariske påskefrokost podcast!
I stuen:
Mikkel Andersson, Jakob Holtermann og Firas Mahmoud. -
Tredje del af Udestuens legendariske påskefrokost podcast!
I stuen:
Kasper Jensen, Sanne Fahnøe, Morten Jespersen og Mikkel Andersson -
Første del af Udestuens legendariske påskefrokost podcast!
I stuen:
Søren Villemoes, Niels Jespersen og Firas Mahmoud -
Nej til nyt har inviteret den netop afgåede landsformand for Konservativ Ungdom Christian Holst Vigilius i studiet. Vores panel kan ikke helt undgå at drømme sig ind i deres fælles fortid i Konservativ Ungdom, men ellers skal det handle om tidens helt store spørgsmål:
Hvorfor vil Socialdemokratiet i København tage folks børn og køre dem væk på ladcykel? Hvorfor vil Donald Trump smadre sit eget lands og resten af verdens økonomi? Og hvorfor er det hele så synd for folketingsmedlemmer, at de nu skal tilbydes psykologhjælp.
Vanen tro skal det også handle om populærkultur, mere specifikt de tre TV-serier Severance, Killing Eve og Yellowstone.
Vi er Nicolaj Bang, fast skribent ved aarsskriftet-critique.dk og rådmand for teknik og miljø for Det Konservative Folkeparti i Århus, Christian Egander skov, redaktør ved Årsskriftet Critique og forfatter til bogen “Borgerlig krise” samt Christian Holst Vigilius, fhv. formand for Konservativ Ungdom og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.
Køb i Tidens Strøm - studenterkonservatismen i Aarhus 1934-2024 eller Dyd - oprids af en værdibaseret samfundsorden
https://munch-lorenzen.dk/bestilling/produkt/i-tidens-stroem-2-udg/
https://munch-lorenzen.dk/bestilling/produkt/dyd/ -
Er Udestuen NPC's (non player characters) med dundrende Trump Derangement Syndrome? Er vi positioneringssyge soy-boys programmeret til at følge "the current thing"? Misser vi, at der faktisk er mening med galskaben?
I dette afsnit står Udestuen på hovedet i de ideologiske strømninger bag MAGA-bevægelsen. Fra no-nothings til techno-aristokrater og Dark Enlightenment. Hvor meget er plan og hvor meget handler bare om at pwne the libs?
I studiet:
Mikkel Andersson, chefkonsulent LA
Søren Villemoes, journalist Weekendavisen
Niels Jespersen, chefredaktør Pio -
I dagens afsnit skal vi snakke om europæisk økonomi og regulering. Hvorfor har EU så mange regler, og skaber de i virkeligheden ikke dumme benspænd for os?
Og så er der en quiz om de dummeste ting, EU har lavet regulering på. Lyt med og hør, om du kan gætte de rigtige svar.
I studiet:
Ludvig Goldschmidt, politisk rådgiver for Pelle Dragsted
Lea Friedberg, kommunalpolitiker for S i København
Aida Ammary, historiker -
Dagens afsnit handler om dating, spåkoner, uplanlagte graviditeter, ghosting og tilknytning.
Rose har en spåkone, som hun har fået fra Janni Ree, dengang Janni sad i fængsel, vi sympatiserer med Katherine Diez, selvom bogen ikke var særlig god, en af os har datet en politikers omtalte ex, der desværre havde en Suzuki Swift.
Den anden af os har mødt en morder på Palæbar, hvilket ledte til en ikke særlig vellykket date. Til gengæld er hun også vågnet op i et lige lovligt ungt bofællesskab uden tøj på i en alder af 38 og har haft lidt for mange uplanlagte graviditeter.
I studiet:
Anne-Sofie Søndergaard Bak Madsen, jurist og journalist
Rose Marie-Elizabeth von Schüle, jurist -
Som alle andre politiske podcasts har Udestuen svært ved at slippe Trump og Grønland – for der bliver ved med at ske sindssyge ting. Hør, hvorfor Udestuen er skeptiske over for Udenrigsministeriets deeskaleringskurs. Men omvendt: Er der virkelig behov for at begynde at sprænge ting i luften?
Og så skal vi omkring rigets forsvar. Hvordan kan det hænge sammen, at konkurrencestaten er så god til at sikre overskud på budgetterne – samtidig med at vi ikke kan forsvare os selv? Går Udestuen i brechen for djøferne? Og skal Mikkel virkelig til at sige noget pænt om Frankrig?
I studiet:
Mikkel Andersson, chefkonsulent LA
Søren Villemoes, journalist Weekendavisen
Niels Jespersen, chefredaktør Pio -
Velkommen til Singlemor. Den nye podcast på Udestuen hvor to enlige mødre taler om mænd, børn, en kaotisk hverdag og alt der imellem.
Første afsnit handler om, hvordan to pragteksemplarer som os er endt som singlemødre. En tur rundt i tidligere tiders eskapader indikerer, at det måske ikke er så overraskende, at vi ikke er blandt dem, der er endt i et langvarigt og trygt parforhold.
I studiet:
Anne-Sofie Søndergaard Bak Madsen, jurist og journalist
Rose Marie-Elizabeth von Schüle, jurist -
… nej, selvfølgelig ikke, men hvorfor kan så mange venstreorienterede pludselig godt lide EU?
Var det ikke netop kampen mod systemet og eliten, der var forbeholdt venstrefløjen, men som højrefløjen mere og mere tager patent på?
Og må man egentlig stadig “cancel” folk og kræve, at folk bruger det helt rigtige sprog, når vi omtaler hinanden?
Podcasten er produceret med støtte fra Europa Nævnet. Ansvaret for indholdet, er alene tilskudsmodtagers.
I studiet:
Niels Jespersen, chefredaktør Netavisen Pio
Nafisa Fiidow, debattør
Marek Azoulay, bestyrelsesmedlem i NytEuropa
Aida Ammary, historiker -
Eller.. Danmark får i hvert fald formandskabet i EU fra 1. juli. ‘Aida’s Europa’ tager EU på en tur gennem de yngre briller og prøver at gøre vores alle sammens union lidt sjovere, end bare regulering og miljøkrav.
Dagens afsnit tager vi en tur gennem Danmarks politiske position, danskernes holdning til EU og små sjove historier fra unionen (findes det? JA).
Podcasten er produceret med støtte fra Europa Nævnet. Ansvaret for indholdet, er alene tilskudsmodtagers.
I studiet:
Lea Friedberg: politiker (S)
Marek Azoulay: konsulent, aktivist og bestyrelsesmedlem i NytEuropa
Jino Victoria Doabi: iransk og kurdisk aktivist
Aida Ammary, historiker -
Dyderne er vendt tilbage i samfundet, i hvert fald taler vi meget mere om dem.
Liberal Alliance siger, at vi mennesker har et valg, men valget handler nu mere om ansvar end om frihed. Samtidig peger regeringens Trivselskommission på, at forældre har ansvar over for deres børn og at unge har et ansvar over for deres eget liv.
Alle dårligdomme er tilsyneladende ikke mistrivsel. Som følge af den altomspændende dydighed har Nej til nyt midlertidig sendt politisk teoretiker Rasmus Ulstrup på græs og erstattet ham med ph.d. og projektrådgiver i Tænketanken Prospekt Alexander Sokol. Til april udgiver han nemlig bogen Dyd: Oprids af en værdibaseret samfundsorden.
Vi er Nicolaj Bang, fast skribent ved aarsskriftet-critique.dk og rådmand for teknik og miljø for Det Konservative Folkeparti i Århus, Christian Egander skov, redaktør ved Årsskriftet Critique og forfatter til bogen “Borgerlig krise” samt Alexander Sokol konsulent i Tænketanken Prospekt og forfatter til ”Dyd: oprids af en værdibaseret samfundsorden”Skuenotitser
Forudbestil Dyd: Oprids af en værdibaseret samfundsorden til intro-pris -
Kommer der våbenhvile i Ukraine? Håber de europæiske ledere at lokke Trump tilbage på vores side eller bruger de tiden på at lynopruste? Kan vi stole på at den elite der har bragt os i den nuværende situation også kan bringe os ud af den?
Og hvad med boykot af amerikanske varer? Meningsløs positionering eller patriotisk ildhu?
Og så har Maj My Humaidan fra Ærø skrevet endnu et blødt opgør med den socialdemokratiske totalstat. Er hun en ny Glistrup? Eller lider de borgerlige af MDS (Mette Derangement Syndrome) i en grad, hvor de hellere vil melde sig ind i Alternativet end give Kaare Dybvad ret?
I studiet:
Mikkel Andersson, chefkonsulent LA
Søren Villemoes, journalist Weekendavisen
Niels Jespersen, chefredaktør Pio -
Efter valget: Rejser vores teutonske naboer sig til dåd og indtager deres retmæssige plads som Europas forkæmpere for moderation og demokrati?
Eller får vi endnu mere hykleri og hændervridende inkompetence fra en generation af konservative og socialdemokratiske politikere, der bærer hovedansvaret for kontinentets nuværende problemer?
Heldigvis har Udestuen ingen forudindtagede holdninger. Vi vurderer konsekvenserne af det tyske valg og hvad det betyder for resten af Europa.
Denne podcast er produceret med støtte fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet, er alene tilskudsmodtagers.
I studiet:
Troels Heeger, journalist Berlingske Tidende
Martin Ejnar Grunz, socialdemokratisk historiker
Niels Jespersen, chefredaktør Pio - Daha fazla göster