Bölümler
-
Vi har fått et lytterbrev fra en dame som er syk, uføretrygdet og ensom. Vi snakker om hvordan man kan gå mot følelsen av forlatthet, ensomhet og vende seg mot den i stede for å tro på det sinnet naturlig gjør - mene at det er feil.
-
Serien med Lene nr. 2. Smertene i ryggen øker når Lene får kritikerangrep etter forrige podcast. Lene og Caspar snakker om hvordan vi avviser den virkeligheten vil har og forsøker å erstatte den med den virkeligheten vi vil ha når Lene forteller om alle grepene hun tar for å unngå å føle på utrygghet.
Denne podcasten ble først publisert på vår medlemsside 7.1.24.
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Eksik bölüm mü var?
-
Vi på UROskolen snakker ofte om mønstre og strategier. De fleste av oss er imot de vi har, og vi skulle gjerne vært foruten, eller hatt noen andre strategier enn de vi har. Kan man få fred og aksept med de mønstrene man har? Hvordan kan vi jobbe med dette i et uroperspektiv? God lytt!
-
Kari Pettersen er gjest hos Caspar og de tror de skal snakke om å bli eldre og hvordan det er. Men også eldre er mennesker, og mennesker har vansker med å bryte sine mønstre og våge å gå for frihet og kjærlighet før det er for sent. Det er ikke vanskelig å kjenne langselen, og Kari og Caspar har mye de kan utfordre seg selv med mens de ennå er på jorden. Og den største utfordringen kommer helt til slutt i livet. Den skal de snakke om neste gang!
-
I denne episoden forsøker vi å se på dramaet som utspiller seg i forhold til det å ha en kropp, og å mislike den kroppen vi har. Det er skamfullt og vondt å innrømme at vi har et vanskelig forhold til kroppen vår, da sinnet sier "jeg bør jo være stolt av kroppen min". Bakenfor dette dramaet ligger det dyp smerte, og vi forsøker i denne episoden å få litt mer oversikt eller innsikt i dette dramaet. Håper du kan lære noe nytt. God lytt!
-
Dette er en påstand fra Caspar som Karine har bitt seg merke i. I denne podden snakker vi om at Uroperspektivet har en annen tilnærming til uro, smerte, konflikt, skjermbruk og mobbing enn å lage kampanjer for å få barna til å slutte å gjøre det som er galt og i stedet oppføre seg riktig og pent mot hverandre. Til tross for alle forsøk på å få både barn og voksne til å oppføre seg pent i verden, er ondskap, ekskludering, vold og vonde erfaringer noe som blomstrer i verden. Uroperspektivet hevder at å endre på dette ikke er mulig uten at vi lærer oss å erfare vonde følelser. Og først når vi voksne har lært oss å romme vonde følelser er det mulig å opptre som troverdig forbilde for barn.
-
Valentina ønsker å snakke om hvorfor noen skifter partner ofte og har forberedt seg godt. Caspar har imidlertid en annen inngang til temaet og dagens episode får en uventet vending, sett fra Valentinas side. Og hva har egentlig fugler med partnerbytter å gjøre?
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Karina har vært på familiekurs i regi av Uroskolen sammen med Helge og deler tanker og erfaringer om viktigheten av å møtes og være sammen. Det var en sterk opplevelse å sitte sammen med ukjente mennesker og dele uroen, føle seg sårbar og liten. Å gå gjennom uroen sammen, åpnet døren til en sterk følelse av tilhørighet, enhet og kjærlighet. Karina forteller om sin erfaring av innsikt i eget liv, en dyp ro og kjærlighet. Hun oppfordrer alle som ønsker å utforske uro-perspektivet til å delta på samlinger.
-
Vi hopper ut i det og snakker om rasisme i dagens podcast. Vi ser på dette betente temaet fra et uropespektiv. At vi mennesker gjør alt vi kan for å høre til er ingen hemmlighet, og det er derfor skaper vi disse dramaene. Vi snakker om rasisme, kjønn, forelskelse, hat og redselen for å gjøre eller si noe feil. Hva gjør woke med nærheten mellom oss?
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster, tekster og læring fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Caspar og Lene starter her en serie podkaster om vond rygg og å leve med kroniske smerter. De prøver å se på denne virkeligheten, en virkelighet de begge har lang erfaring med, og som de i mange år har forsøkt å endre, med interesse og vennlighet. De utforsker tanker og følelser som gjerne hører til denne virkeligheten og konsekvensene av sitt forhold til dem.
Denne podcasten ble først lagt ut for medlemmer for et år siden. Nå gir vi deg noen utvalgte podcaster fra medlemskanalen vår.
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Et UROperspektiv på å forsøke å slutte med noe, som spise, rusmidler etc. Kan vi gjøre noe annet enn å ta oss sammen som bare holder en liten stund, og som ikke gjør oss særlig tilfreds i livet?
Denne podcasten ble først lagt ut for medlemmer 10.12.23. Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Hilde kom til UROskolen da hun stod i en personlig krise. Hun var sykmeldt, men fikk i oppgave å nærme seg jobben igjen. Hun trodde på at den eneste måten å overleve på var å være sykmeldt, men det viste seg å ikke stemme. Jobbfraværet øker i samfunnet vårt, nettopp fordi vi tror på at vi ikke skal ha den uroen vi kjenner på jobb. Men er det sant?
For Hilde viste det seg at jobben var en super arena til å trene på uro - og dermed få et helt annerledes forhold til jobben og ikke minst til familien der hjemme.
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Hanne har vært mye syk i livet og vil gjerne utforske om det har noen sammenheng med indre uro. Underveis i samtalen med Caspar blir det klart at det også har en sammenheng med kreativitet og det å ha kreative prosjekter man gjerne vil sette ut i livet.
-
Vi har fått et lytterbrev fra en mor som har en datter som blir anklaget for mobbing. Vi snakker om hvordan vi kan hjelpe barna våre ved å kjenne egen uro i stede for å tro på tanker som sier at vi ikke skal bli mobbe eller bli mobbet. Og vi kommer med et nytt forslag til dagens mobbeombud; hva med å lære barna "Kunsten å såre andre"?
Vil du høre mer fra oss og lære mer om kunsten å romme uro? Ekslusivt innhold med dyptgående podcaster fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Karine har erfaringer med at livet hjemme og på jobben som lærer hele tiden setter henne i kontakt med indre uro. Hun gjør selvfølgelig alt hun kan for å unngå det, og hvis det likevel skjer, gjør hun sitt beste for å glatte over det. Sånn som vi alle gjør. Vi ser dette i vårt uroperspektiv, og Karine får en superoppgave som gjør uroen klar og følbar.
Vil du høre mer fra oss? Ekslusivt innhold fra UROskolen til kr. 100,- pr. måned. www.patreon.com/uroskolen
-
Silje jobber som lærer i barneskolen og er sykmeldt. Hun forteller om presset som lærer og hvordan det er å føle at man ikke strekker til for kravet og alle menneskene. Det å føle seg utilstrekkelig er noe som hører til det å være menneske.
-
Andrea tror hun har Impostor-syndrome - det er et populært navn på et drama rundt skam; å være en som klarer å lure andre til å tro at man er bedre enn man egentlig er, og frykter å bli avslørt. I uroperspektivet er vi mest opptatt av følelsen som gir energi til dette dramaet, selve skammen. Å romme skammen som følelse i kroppen er veien til sunn selvtillit. For å bli i stand til å romme og eie dyp skam må vi starte med å få kontroll på oppmerksomheten, slik at den kan brukes på en konstruktiv måte. Det krever vilje til et systematisk arbeid som ingen har lyst til å gjøre.
-
I dag snakker vi om overgangsalder. Monica nærmer seg den alderen og kjenner at hun begynner å bli redd for alle symptomene som blir listet opp i foredrag, podcaster og bøker. Er det mulig å se på overgangsalder som noe annet enn en kamp som skal vinnes? Er det mulig å gjøre noe annet enn å bli ett offer for hormonenes avskjed fra kroppen, kanskje det er til noe?
-
Aldri har vi fått så mye informasjon om verdenssituasjonen som nå. Hva bidrar det egentlig til, hjelper det? I møte med følelsene vi får når vi tar innover oss virkeligheten trigges det dype følelser som skyld, skam, ensomhet, frykt, litenhet. Vi føler oss separert, det er vi, de gode og de andre - de onde. Er det sant? Vi mennesker vi gjør det vi kan, og det er det vi ser ute i verden i dag hvor vi fører krig mot hverandre og vårt habitat. Hvordan kan vi bruke denne virkeligheten til å utvikle våre evner til å gjøre noe nytt her i verden i stedet for å fortsette i den panikkartede løsningsmodusen vi stort sett er i i dag?
-
Hør hele podcasten og mange flere ved å melde deg inn her: www.patreon.com/uroskolen (Kr. 100,- pr. måned).
Det er ikke så mange ganger vi har forsøkt å lage podder om sex og uro, og det har ikke blitt lagt ut mange, for å si det forsiktig. Men denne gangen møter Silje med en klar vilje til å se på et mønster som sikkert mange kjenner seg igjen i, men som vi sjelden snakker om. Og mønsteret avslører en sammenheng mellom sex og uro: hvorfor er det så kort vei mellom å ha det vondt og lysten på sex? Er det å fikse seg sex en strategi som hjelper mot urolige følelser?
- Daha fazla göster