Bölümler
-
Valgt i Danmark har sendt for sidste gang. Dermed forsvinder et anderledes politisk magasin, der har bestræbt sig på at stille de spørgsmål, etablerede medier ikke stiller, og gøre tingene med kant og bid. I denne udsendelse kan du høre de bedste, skæveste og sjoveste indslag fra programmets levetid.
Værter:
Alexander Wils Lorenzen
Oliver Bærentsen
Peter Schwarz-Nielsen
Jacob Pedersen -
Den uigenkaldeligt sidste udgave af Valgt i Danmark er ude. Vi slutter af med interviewet, der blacklistede os i Dansk Folkeparti.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Valgt i Danmark lakker mod enden, og derfor bruger vi de sidste dage op til jul på at se tilbage på nogle af programmets højdepunkter. i dagens program kommer vi blandt andet med Rasmus Paludan i safehouse.
-
Valgt i Danmark lakker mod enden og bruger de sidste dage op til jul på at se tilbage på nogle af programmets højdepunkter. I dagens afsnit skal det handle om nogle af de interviews, vores gæster syntes har været særligt åndssvage.
-
Valgt i Danmarks tid lakker mod enden. Derfor ser vi frem mod jul tilbage på nogle af programmets højdepunkter. Hør blandt andet om folketingsvalgkampens største fadæse, politiske hyklerier og et toiletbesæg med Lars Løkke Rasmussen.
Værter:
Alexander Wils Lorenzen
Peter Schwarz-Nielsen
Oliver Bærentsen
Jacob Pedersen -
Hvem skal besætte rollerne i Rasmus Paludans teaterstykke? Og har det overhovedet kunstnerisk værdi? Vi spørger provokunstnerne Uwe Max Jensen og Ibi-Pippi Orup Hedegaard, inden Niels Hausgaard kommer på som den sidste gæst i programmets historie.
MAW!
Vært: Alexander Wils Lorenzen. -
To teaterledere afviser her til morgen at vise Rasmus Paludans planlagte teaterstykke, som han vil bruge for at omgå den såkaldte koranlov. Bodil Alling, der er kunstnerisk leder på Teatergruppe 38 i Aarhus, lægger ikke fingre imellem, når hun omtaler Paludans mission: Det er lort (20:30).
Teaterdirektør på Odense Teater, Jacob Schjødt, åbner heller ikke døren på klem for Paludan. Særligt ikke, hvis han selv har tænkt sig at spille en rolle i stykket. Hør ham analysere dialogen (00:45).
Politikerne på Københavns Rådhus har netop besluttet, at CO₂-udledningen skal halveres inden 2035. Borgmester for teknik- og miljø, Line Barfod fra Enhedslisten, beskriver, hvordan hun ser fremtidens København for sig. Og hvordan hun har tænkt sig, at supermarkederne skal være med til at få dig til at spise mere klimavenligt (10:32).
Vært: Jacob Pedersen -
Nordjyske Bjarne Laustsen er hovedpersonen i en ny bog skrevet af folketingskolleagen Rasmus Prehn. Er der brug for flere som Laustsen? Er der for meget topstyring i Socialdemokratiet? Laustsen er i studiet og fortæller en røverhistorie til sidst.
Vært: Alexander Wils Lorenzen. -
Rasmus Paludan afslører her til morgen, at han har stiftet en ny teatertrup. Og ikke nok med det har han et nyt teaterstykke klar, som han fremfører i dagens Valgt i Danmark.
Undervejs giver Toke Lorenzen fra Danske Patrioter - der står bag en lang række koranafbrændinger - sit bud på, hvordan han på kunstnerisk vis vil omgå den såkalte nye koranlov, L65.
Vært: Alexander Wils Lorenzen -
Kan partier sikre sig 100 procent mod at udvikle sig til politiske klovnebusser?
Vi spørger tidligere PET-chef Jakob Scharf (15:25) og tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (01:15). De har på hver deres måde ageret gatekeeper til magtens tinder i dansk politik. Scharf er i dag direktør for den private efterretnings- og analysevirksomhed CERTA Intelligence & Security og tager os ind i maskinrummet. Han har blandt andet en sjov detalje om baggrunden for, at Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen ikke blev minister.
Vært: Alexander Wils Lorenzen -
Jørn Nielsen har fået en lang række henvendelser fra folk, der gerne vil være en af del af hans nye parti. Men hvad gør han for at sikre sig, at der ikke er skeletter i skabet? Og kan han overbevise en ung vælger om, at der er behov for hans projekt? Eks-rockeren er i studiet.
Vært: Alexander Wils Lorenzen. -
Hvor meget skal man som nyt parti gøre ud af at baggrundstjekke sine kandidater? Henriette Ergemann, Frit Fællesskabs stifter, mener, at det kan tage overhånd (1:18).
Har olieindustrien overtaget klimatopmødet? Ja, mener løsgænger Theresa Scavenius. Har hun ikke samme intellektuelle kapacitet som Dan Jørgensen? Vi spørger hende (18:29).
Vært: Alexander Wils Lorenzen. -
Peter Hjorth langer ud efter flere navngivne medlemmer af Moderaterne, herunder Jakob Engel-Schmidt og Jeppe Søe, inden Naser Khader fortæller om sine dårlige erfaringer med at få et nyt parti på skinnerne. Vi kører en tur med den såkaldte klovnebus.
Vært: Alexander Wils Lorenzen. -
Der er drama internt i Moderaterne. Peter Hjorth har droppet det nye Centrum Demokraterne efter ti måneder for at blive Moderat, og han vil gerne i Folketinget. Men midt under dagens interview afslører Peter Hjorth, at han er blevet smidt ud af partiet (16:40).
Der skal fyres blnad de administrative medarbejdere i staten, når regeringen skal eksekvere sit ønske om at spare på udgifterne til administration, siger finansordfører i Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht. Konkret ønsker regeringens at spare 400 millioner årligt på administration i staten hvert år fra 2024 til 2027. Men under SVM-regeringens levetid er antallet af ansatte i staten steget med næsten 1.400 ifølge Cepos. Er det en god udvikling? Og hvem skal egentligt fyres? (00:52). -
Stifter af det nye Centrum-Demokraterne har lagt ambitionen om at genoplive Erhard Jakobsens gamle parti i graven. I stedet har Peter Hjorth meldt sig ind i Moderaterne med ambitionerne om at komme i Folketinget. Men det kan han godt glemme, hvis det står til Moderaternes kredsformand i København, Lean Milo (01:04)
Dagens program slutter med et såret dyr på den politiske savanne - den savanne hvor Venstre har for vane at beskrive sig selv som løver. For i forbindelse med sidste uges ministerrokade, der blev Louise Schack Elholm fyret som kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde og erstattet af Venstres nu tidligere politiske ordfører Morten Dahlin, der samtidig har fået minister for BYER ind i sin titel. Louise Schack Elholm taler ud (11:25).
Vært: Alexander Wils Lorenzen -
Valgt i Danmark er taget til Køge for at opstøve de vælgere, der har stemt personligt på Mike Villa Fonsecas, der var medlem af Moderaterne, indtil han fortalte partiets folketingsgruppe, at han har en seksuel relation til en 15-årig pige. De færreste i gågaden har sympati for Fonseca, der fik 134 personlige stemmer i Køge.
Peter Hjorth stiftede Centrum-Demokraterne for knap ti måneder siden, men har igen lagt partiet i graven. Forklaring: Han nåede ikke at spørge Mimi Jakobsen, inden pressen opsnappede, at partiet forsøgte at blive opstillingsberretiget. Hun er som bekendt tidligere leder af det gamle Centrum-Demokraterne, som hendes far, Erhard Jakobsen, stiftede i 1973 Mimi Jakobsen var sur, og den nye udgave af partiet kom aldrig fra land. Peter Hjorth erkender i dagens interview, at det godt kan se fjollet ud (15:07). -
Alternativet fylder 10 år.
Valgt i Danmark markerer jubilæet i selskab med de tidligere medlemmer Theresa Scavenius og Janni Pippilotta samt Poul Brandrup, der stadig holder den grønne partifane højt.
Den tidligere formand, Josephine Fock, får hårde ord med på vejen, og der er ikke enighed om Alternativets mere konsensussøgende stil. Og så dukker der et spørgsmål op: Er partiets klimaprofil blevet en kliché? -
Hærens 1. brigade, Danmarks største bidrag til NATO, det helt store prestigeprojekt i det forrige forsvarsforlig til en værdi af 4,4 milliarder kroner, er endnu engang forsinket. Efter planen skulle brigaden være klar i 2024, men nu kommer det til at tage yderligere ti år, før brigaden er fuldt udbygget, og prisen er steget til hele 27,7 milliarder kroner. Hvad fanden foregår der? Interview med Carsten Bach, Liberal Alliances forsvarsordfører (8:27).
Hvad siger Venstres jyske bagland til Mette Frederiksen? Ville Troels Lund Poulsen være en bedre statsminister? Og bør Venstre træde ud af regeringen? Reaktioner fra Tim Pindstofte, byrådsmedlem i Struer, og Jens Nicolai Vejlgaard, regionsbestyrelsesformand i Midtjylland (0:52). -
Venstre Europaparlamentariker Asger Christensen har tidligere hårdnakket sagt, at det vil være tosset med en CO2-afgift på dansk landbrug. Men mener han stadig det? Vil han tage ordene i sin mund igen? Vi fangede ham i Herning til Venstres landsmøde (0:55).
En anden Europaparlamentariker fra Venstre, Erik Poulsen, frygter for Venstres fremtid, hvis en CO2-afgift på landbruget bliver en realitet. Erik Poulsen vil dog ikke svare på, hvorvidt Troels Lund Poulsen eller Mette Frederiksen ville være den bedste statsminister for Danmark (7:52).
Sagen om Mike Fonseca har vakt et gammelt spøgelse til live i Socialdemokratiet, hvis mangeårige medlem og tidligere udenrigsminister, Jeppe Kofod, i 2008 havde sex med et 15-årigt medlem af partiets ungdomsparti. Vil Socialdemokratiets hovedbestyrelse indføre et adfærdskodeks som det, Moderaterne har? Og hvad er forskellen på Kofod og Fonseca? Et af medlemmerne af hovedbestyrelsen åbner døren på klem for Mike Villa Fonseca, men først om 15 år (12:50).
Vært: Oliver Bærentsen. -
Der har været langt mellem interviews med Moderaternes folketingsgruppe om deres nu forhenværende kollega, Mike Fonseca, der har måtte vinke farvel til sin plads i gruppen, efter det kom frem, at Fonseca har et forhold til en kun 15 årig-pige. Bør Fonseca fortsætte som løsgænger? Og frygter de, at Moderaterne bliver undergravet af sine lortesager? Uddannelses- og klimaordfører Karin Liltorp har taget telefonen (17:03).
Gunvor Wibroe har overtaget Kasper Sand Kjærs plads i Folketinget for Socialdemokratiet. Hvad synes hun om et modtagecenter og dansk enegang i Rwanda? Og har hendes parti været fodslæbende i klimapolitikken? Wibroe er i studiet (0:44).
Vært: Oliver Bærentsen. - Daha fazla göster