Bölümler
-
Konkurrencen i bilbranchen er markant stigende, idet bilproducenter fra USA og Kina nu også jagter en bid af markedskagen. Dette sætter nogle helt nye standarder og krav til bilproducenterne, som i dag er nødsaget til at følge med den digitale udvikling. I takt med den stigende konkurrence ser vi også en mere dynamisk bilbranche, hvor allerede etablerede bilproducenter tvinges til at opdatere hele deres forretning for at kunne overleve i det stærkt konkurrenceprægede marked. En af disse veletablerede bilproducenter, som har tilpasset og omlagt deres strategi, er Volvo Danmark.
Vores værter har i den forbindelse inviteret Rikke Aagaard Petersen, Head of Communications for Volvo Danmark, i studiet til en snak om deres 2030-strategi, deres online kunderejse, og hvordan bilproducenter opnår den optimale balance i en stadigt udviklende og konkurrencepræget bilbranche.
-
Den markante stigning i antallet af elektriske biler har skabt et behov for en helt ny ladeinfrastruktur, så bilerne både kan lade langs ruten og i hjemmet. En af de første aktører på området for ladning af elektriske biler er Clever, som blev etableret i 2009 under navnet ChoosEV, og som i dag er Danmarks største ladenetværk med 5.400 offentlige ladestandere fordelt over hele landet. Men da Rusland invaderede Ukraine i 2022, skete der en eksplosion i energipriserne og dermed også i kostprisen på Clevers strøm. Dette resulterede i et ekstraordinært dyrt år med mange udfordringer. Vi har i den anledning inviteret Clevers adm. direktør, Casper Kirketerp-Møller, i studiet, for at høre, hvor Clever er i dag og i fremtiden.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Folkemødet på Bornholm agerer hvert år samlingspunkt for mange danske politikere, erhvervsfolk, interesseorganisationer og meningsdannere. Folkemødet finder sted i Allinge, hvor der afvikles omkring 2800 arrangementer, som omfatter et utroligt stort udbud af emner lige fra klima og miljø, politik og transport, uddannelse og sundhed og til trivsel og kultur. I den anledning startede vores værter elbilen og satte kursen mod solskinsøen til tre begivenhedsrige dage fyldt med snakke og debatter, hvor fokus var på transport og politik og særligt inden for emner som skat, elbiler, grøn transport og ladeinfrastruktur.
Lyt med i denne Folkemøde Special, og få del i vores indsigter og refleksioner fra årets Folkemøde.
-
I Danmark er bilafgifter et omdiskuteret og kontroversielt emne, og de er løbende blevet justeret. Den seneste omlægning fandt sted i december 2020, hvor formålet med omlægningen var at sikre lempelige afgiftsvilkår for miljøvenlige køretøjer. Og som en del af aftalen skulle potentialet i vejafgifterne undersøges. Dette potentiale er DTU netop nu i samarbejde med Sund og Bælt i gang med at undersøge gennem deres forsøg med kørselsbaserede vejafgifter, også kendt som roadpricing. Roadpricing har til formål at beskatte der, hvor omkostningerne ved kørsel for samfundet er størst. Det kan dermed potentielt anvendes som effektiv trafikregulering og som en afgørende faktor i den bæredygtige mobilitet.
-
I den grønne omstilling bliver der kigget på alverdens løsninger og værktøjer, som kan reducere vores CO2-udledninger. Men særligt brugen af grøn brint fra vedvarende energi gennem elektrolyse, som også går under samlebetegnelsen Power-to-X, har fanget eksperternes opmærksomhed. I den anledning har vores værter inviteret direktøren for Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen, i studiet til en snak om fordele og ulemper ved anvendelsen af grøn brint i transporten, samt Power-to-X’s fremtidige rolle i rejsen mod et mere bæredygtigt samfund.
-
Antallet af personbiler er gennem de seneste år steget, trafik og trængsel i byerne omkring myldretid er nærmere blevet reglen end undtagelsen, og beboernes ønske om et mere grønt og roligt byliv - gerne uden biler - har resultereret i en kamp om pladsen i byrummet. I dette afsnit af ”Vejen mod fremtiden” er studiet rykket ind på Aarhus Rådhus, hvor vores værter tager en snak med Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, om mobiliteten i byerne og de mange udfordringer herved.
-
Siden sidste årti er salget af biler ind og ud af landet steget, og i dag ser vi, hvordan flere brugte biler sælges uden afgift, brugtvognsleasing vinder frem, og hvordan antallet af elektriske biler på markedet er steget markant. Den grønne omstilling og elektrificering af biler er i dag også medvirkende til at gøre markedet mere komplekst, og flere virksomheder begynder at specialisere sig i remarketing. Én af dem er BCA, også kendt som British Car Auction. I dette afsnit af Vejen mod fremtiden har vores værter inviteret salgsdirektøren for BCA Danmark i studiet til en snak om remarketing og udviklingen på dette område samt hans forventninger til bilmarkedet i 2023.
-
Bilproducenter fra Europa, Japan og Korea har i mange år været dominerende spillere på det danske marked. Og tilbage i 2013 sparkede Tesla døren ind til det danske marked med elektriske biler- og tog fuld kontrol over værdikæden samt den online kunderejse. I dag ser vi også i stigende omfang bilmærker fra Kina, men nu er der en ny spiller på markedet for elektriske biler, nemlig BYD, som står for ”Build Your Dreams”. I det første afsnit i sæson 4 af Vejen mod fremtiden, har vores værter inviteret Søren Møller Pedersen, der er sales director for BYD Danmark, i studiet til en snak om BYD’s rejse, deres positionering på markedet i forhold til pris, garantier og service og hvad vi kan forvente os af BYD i fremtiden.
-
Bilbranchen har i 2022 hovedsageligt være kendetegnet ved lange leveringstider på nye biler, inflation og en rekord lav forbrugertillid. I det første afsnit af 2023 i podcasten Vejen mod fremtiden kommer vores værter til at give en grundig gennemgang af det forgangne år i bilbranchen, og de vil med hjælp fra en række specialister kigge på, hvad vi kan forvente os af bilbranchen i 2023. Derudover vil der også tages et kig på den årlige Global Automotive Executive Survey, hvor globale topledere i bilbranchen giver deres bud på hvordan billandskabet for 2023 kommer til at se ud.
-
Lange leveringstider på nye biler har resulteret i, at 2022 har været et år med relativ hurtige salg på brugtvognsmarkedet på trods af historisk høje priser. Dog er priserne allerede så småt ved at falde, og derfor har vi i dette afsnit af "Vejen mod fremtiden" inviteret direktør fra DBFU Jørgen Bomberg i studiet til en snak om, hvad der netop nu rører sig på brugtvognsmarkedet, og hvordan vi kan forvente, at billandskabet kommer til at se ud i 2023.
-
Bilbranchen er netop nu påvirket af en historisk lav forbrugetillid, en høj inflation og stigende renter. Derudover fylder den usikre økonomiske situation samt reducerede rådighedsbeløb også meget i forbrugernes bevidsthed. Men hvilken betydning har dette for den nuværende og fremtidige bilbranche? I dette afsnit af Vejen mod fremtiden har vi inviteret forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM ind til en snak om hvad der netop nu fylder hos forbrugerne og hvilken fremtid bilbranchen kigger ind i.
-
Bilbranchen har i de sidste par år været påvirket af udefrakommende faktorer såsom Covid-19, lavere CO2 grænser og senest en energikrise, som er opstået i kølvandet af Ruslands invasion af Ukraine. Men hvilken reel betydning har dette for bilbranchen? Vi har i dette afsnit inviteret Lars Thagaard fra Bilernes Hus og Else Marie Jensen fra Leasing.dk i studiet til en snak om, hvordan bilbranchen navigerer i usikre tider og hvilke højaktuelle trends, der gør sig gældende på bilmarkedet.
-
Bilmarkedet er i dag præget af en kolossal ubalance mellem en høj efterspørgsel og et faldende udbud. Konsekvensen af dette er stigende bilpriser, historisk lave registreringer på nye personbiler i 2022 og en ny virkelighed for både forbrugere og bilproducenter. Vi har i dette afsnit af Vejen mod fremtiden inviteret Jan Lang, bilanalytiker fra Bilbasen, i studiet til en snak om det aktuelle bilmarked, konsekvenserne af inflationen og hvilken indflydelse det har på bilmarkedets fødekæde ikke kun i dag, men også i fremtiden.
-
Målene for en grønnere fremtid er allerede defineret i både Danmark og EU. Derfor er der naturligvis et særligt fokus på transportområdet, som udgør en fjerdel af al CO2-udledning globalt. Energisektoren har også sat gearet i sjette for grønne initiativer og kigger blandt andet ind i alternative brændstoffer, som kan bidrage til reduceringen af CO2-udledningen. Derfor har værterne i dette afsnit af Vejen mod fremtiden inviteret Michael Mücke Jensen, teknik- og miljøchef hos Drivkraft Danmark, ind i studiet for at tale om alternative brændstoffer, og hvorfor de er relevante for en grønnere fremtid.
-
Bilbranchen havde nok håbet og forventet at 2022 ville blive et bedre år sammenlignet med 2021, som var præget af en del økonomiske udfordringer i form af implementering af nye bilafgifter, Covid-19 og mangel på mikrochips. Bilbranchen har været præget af store usikkerheder, som fulgte med ind i 2022. I det nyeste afsnit af Vejen mod fremtiden har værterne Rune Grøndahl og Jacob Skjærris udvalgt fem relevante emner, der gør sig gældende i bilbranchens nuværende udvikling.
-
2022 skulle blive et godt år med god vækst. Men med inflation, stigende renter og energipriser samt en russisk invasion af Ukraine, befinder vi os nu i en global økonomisk ubalance, hvor USA og Europa bevæger sig mod en mere usikker tid.
I det nyeste afsnit af Vejen mod fremtiden har værterne Rune Grøndahl og Jacob Skjærris inviteret cheføkonom for Børsen, Steen Bocian i studiet til en snak om ubalancer i verdensøkonomien og hvilken betydning det har for fremtidens bilbranche på et globalt, europæisk og dansk plan.
-
Hvordan ser fremtiden for bilbranchen ud? Og hvad er de største tendenser lige nu? I denne episode af podcastserien Vejen mod fremtiden kigger vi ind i trends og konklusioner fra den årlige rapport ’KPMG Global Automotive Executive Survey’. Vi vender blandt andet fokus imod emnerne som forsyningslinjer og teknologier, elektrificering af drivlinjer, digitalisering, mobilitet og kunderejser. Vi kigger også ind i, hvordan bilbranchen er under påvirkning af krigen i Ukraine samt et historisk lavt niveau af nye registrerede personbiler siden finanskrisen. Værterne kommer godt rundt om det hele og meget mere sammen med månedens gæst og kollega Klaus Rytz, statsautoriseret revisor og partner i KPMG.
Værter:
Rune Grøndahl, Partner og ansvarlig for KPMG Automotive i Danmark
Jacob Skjærris, Senior Automotive Manager hos KPMG Acor Tax
Gæst:
Klaus Rytz, statsautoriseret revisor og partner i KPMG
-
I løbet af 2020 og 2021 er antallet af elektriske personbiler seksdoblet til 144.500 ved årsskiftet, mens antallet af offentlige ladestandere blot er fordoblet til 4.800 ifølge Transportministeriet. Den 6. april 2022 trådte en ny lov om ladeinfrastruktur for alternative drivmidler i kraft, hvilket giver branchen både nye muligheder og udfordringer.
I denne episode af podcastserien Vejen mod fremtiden, har værterne besøg af Niels Ole Christensen, direktør i OK for bl.a. at snakke om den nye lov, og hvilken indflydelse den har på markedet samt OK’s investeringer i ladeinfrastruktur til elektriske biler.
Episoden er nummer tre i 3. sæson af podcastserien Vejen mod fremtiden. En podcast om bilbranchen fra KPMG.
Værter:
Rune Grøndahl, Partner og ansvarlig for KPMG Automotive i Danmark
Jacob Skjærris, Senior Automotive Manager hos KPMG Acor Tax
Gæst: Niels Ole Christensen, direktør i OK
-
I 2021 var omdrejningspunktet for Motorstyrelsen at skulle implementere de nye bilafgifter, som har betydet den største ændring på området i nyere tid. I denne episode af podcastserien Vejen mod fremtiden, har værterne besøg af direktøren for Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen for at snakke om, hvad ændringerne har betydet for styrelsen, hvordan det har været at stå i spidsen for at implementere disse ændringer, hvordan de håndterer værdifastsættelse af køretøjer og deres samarbejde med bilbranchen.
Episoden er nummer 2 i 3. sæson af podcastserien Vejen mod fremtiden. En podcast om bilbranchen fra KPMG.
Værter:
Rune Grøndahl, Partner og ansvarlig for KPMG Automotive i Danmark
Jacob Skjærris, Senior Automotive Manager hos KPMG Acor Tax
Gæst: Jørgen Rasmussen, direktør for Motorstyrelsen
-
Bilbranchen har langt fra foden på bremsen. De seneste års udvikling og tiltag fortsætter med samme lyntempo i 2022. I denne episode af Vejen mod fremtiden kommer vi ind på alt det, der kommer til at fylde i år. Og hvad er det vigtigste i 2022 fra importørernes, forbrugernes, forhandlernes og Dansk E-Mobilitets perspektiv? Det får vi svar på af kræfter fra DBI, FDM, DI Bilbranchen og Dansk E-Mobilitet. Vi snakker om udfordringen med plug-in hybridbiler, hvad der skyldes de seneste års leveringsforsinkelser af nye biler, de nye love, som er på vej omkring infrastruktur, ladning af elektriske biler, en ny gruppefritagelsesordning, som er under forhandling af hele bilbranchen og EU – og mere til.
Episoden er nummer 1 i 3. sæson af podcastserien Vejen mod fremtiden. En podcast om bilbranchen fra KPMG.
Værter:
Rune Grøndahl, Partner og ansvarlig for KPMG Automotive i Danmark
Jacob Skjærris, Senior Automotive Manager hos KPMG Acor Tax
Gæster: Lydklip med Mads Rørvig, Torben Kudsk, Søren Jakobsen og Thomas Møller Sørensen
- Daha fazla göster