Bölümler

  • The White Album udgav deres første fuldlængde-album, The Quiet Strum, for ret præcist 10 år siden, og det er således en vaskeægte jubilæums-fejring, vi har med at gøre i denne episode. Og når det skal fejres, skal det naturligvis gøres ordentligt, så ikke nok med, at vi spiller hele albummet, track by track, som det hedder, så har vi også to tredjedele af The White Album i studiet, Jakob Eilsø og Claus Arvad.

    De får lov at fortælle om både musikken, teksterne, de smukke harmonier og koncerterne, og så uddyber de, hvordan man som fuldmodne mænd kan få lov at få et gennembrud med sange om - som det undervejs bliver sagt - "Død, elendighed og skilsmisse".

    Det er dog også ganske opløftende undervejs. Både albummet og fortællingerne om det. Det kan den tredje gæst, Jesper Borup, fortælle med om. Pladen udkom samtidig med en større livskrise hos Jesper, og det betød ikke kun, at der var rigeligt med resonansbund i de enkelte sange, men også at pladen blev et tilbagevendende fikspunkt - og at det er sjældent, at der er en koncert med The White Album i nærheden, uden at Jesper er med til den - senest ved Skarøfestivalen 2024, hvor han naturligvis også var at finde i forreste række.

    Hør hvorfor, det forholder sig sådan, og hør om, hvordan man arbejder i en trio, hvor alle skriver sange - og alle skal have en holdning til dem - om hvordan, der kan være katarsis i at indspille en plade i et sommerhus - og hvordan en enkelt sang har reddet et engelsk liv.

    Medvirkende:

    Jakob Eilsø
    Claus Arvad
    Jesper Borup

    Vært og produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Fra indiedarlings til hår-rockere og det, der er endnu mere pompøst.

    Vi er nået til afsnit 2, hvor vi taler om nogle af de mange musikere, som har ladet sig inspirere af Bruce Springsteen.

    Springsteens diskografi rummer så mange forskellige facetter, at kunstnere fra vidt forskellige genrer har fundet inspiration hos ham, og i dette afsnit kommer vi langt omkring.

    Vi når forbi ”det bedste engelske band fra USA”, der har forsøgt at lave deres egen Nebraska, og taler om, hvorfor netop Nebraska har inspireret så mange. Vi vender et af indierockens største navne lige nu, og så bliver der også mulighed for at lade puddelkrøllerne svinge livligt i vindmaskinens luftstrømme.

    Med i studiet er skolelærer og quizmaster Michael Sørensen

    Som sædvanligt; kom gerne med dine input på Vinylstakkens Facebook-side

    Vært og tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose
    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Eksik bölüm mü var?

    Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

  • Mennesket kan ikke leve af brød alene. Og musikelskere kan ikke leve af Bruce alene.

    Sommetider skal der lidt variation til, så i de næste afsnit taler vi om nogle af de mange musikere, som har ladet sig inspirere af Bruce Springsteen. Vi giver vores bud på, hvem der er det danske svar på Bruce, og så taler vi om, hvem der er klar til at bære faklen videre, hvis Bruce en dag skulle indstille karrieren. Undervejs kommer snakken både forbi Kenny G. og verdens aktuelt største popstjerne.

    Med i studiet er skolelærer og quizmaster Michael Sørensen og Bruce Tribute Band-guitarist Jakob Lyngbo. Og som sædvanligt; kom gerne med dine input på Vinylstakkens Facebook-side

    Vært og tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose
    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Ny dansk musik - fra den øverste skuffe

    Baryl har ganske vist allerede en del år på bagen - 5 for at være præcis - men for en del lyttere vil deres andet album, Hva´ fanden sker der?, der udkom sidste år, alligevel være et ret nyt bekendtskab.

    Det var det for mig, men jeg blev ret hurtigt glad for bekendtskabet, hvad læsere af vinylstakken.dk nok godt kunne fornemme af anmeldelsen dér. Jeg blev også ret nysgerrig, og da lejligheden bød sig, inviterede jeg derfor komponist og orkesterleder Viktoria Søndergaard på en kop kaffe og en snak.

    Det blev til en ret god samtale om at spille vibrafon, om at spille jazz, om at spille sammen - og om at spille sammen med nogle af de største indenfor genren uden at blive startstruck.

    Så lyt endelig med; musikken, der ledsager snakken er nemlig også ret god, og det kunne jo inspirere til egen lytning af albummet.

    Tak til Viktoria Søndergaard for beredvilligt at stille op og til Café Sølle i Nedergade i Odense for at lægge hus og kaffe til snakken.

    Idé, tilrettelæggelse og produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Banjo, Broadway og Bruce.

    Vinylstakken Bruce Tracks har rejst sig fra sin Tornerosesøvn for at kåre Springsteens bedste livealbum og her i afsnit 2 lytter vi til hele fire vidt forskellige livealbum. Vi skal forbi to legendariske Springsteen-koncerter, og så skal vi både høre teaterkoncert fra Broadway og folk-infernoet på Live in Dublin.

    Vi får hjælp til bedømmelsen af podcastens to faste panelister, journalist og superfan Jakob Haugaard og markedsanalytiker og Bruce Tribute Band-sanger Anders Møller. Og de er IKKE enige. Lyt med og nyd Bruce Springsteen i sit rette element - livescenen. Og som sædvanligt; kom gerne med dine input til bedømmelsen på Vinylstakkens Facebook-side

    Vært og tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose

    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Det bedste studiealbum er kåret, men hvilket livealbum tager egentlig prisen?

    Vinylstakken Bruce Tracks var egentlig stedt til hvile, men så annoncerede Springsteen en koncert i podcastens egen baghave i Odense. Så mikrofonerne må findes frem, Bruceskalaen støves af og Thorbjørns Excel-ark rettes til, så Bossens bedste livealbum kan blive kåret.

    Niklas får hjælp til bedømmelsen af podcastens to faste panelister, journalisten Jakob Haugaard med 51 brugte Brucebilletter i bæltet og markedsanalytiker og Bruce Tribute Band-sanger Anders Møller.

    Der er syv album at tage fat på, og de to gæster har meget på hjerte, så det er nødvendigt med to episoder for at finde en vinder. Her i del 1 tager panelet fat på Live 1975-85 , MTV Plugged og Live in NYC.

    Lyt med og nyd Bruce Springsteen i sit rette element - livescenen. Og som sædvanligt; kom gerne med dine input til bedømmelsen på Vinylstakkens Facebook-side

    Vært og tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose
    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • De bedste af de bedste

    Det er ikke helt let at lave en Top 10 over de bedste Bruce Springsteen sange, men det var ikke desto mindre opgaven for Niklas og en lang række af de gæster, der hidtil har gæsten podcasten. Og det lykkedes!!

    Så her er resultatet; den autoriserede og oficielle liste over de 10 bedste numre, Bruce Springsteen har lavet. Niklas guider behændigt gæsterne gennem lsiten og får dem til at nuancere deres begrundelse, så ikke alle valg bliver indledt med sætningen: "Fordi det er verdens bedste sang!!"

    Det blev en liste med et par overraskelser - måske ikke mindst i de sange, der ikke nåede med på listen. Mend et blev også festligt, folkeligt og fornøjeligt, så læn dig endelig tilbage og nyd et musikalsk overflødighedshorn af delikatesser fra en af de største musikere, sangere og sangskrivere i rockhistorien de sidste 50 år.

    Og som sædvanligt; være gerne med til at nuancere debatten på Vinylstakkens Facebook-side. Sådan en liste kan jo nok vække debat.

    Vært og tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose

    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Hvordan rangerer man en debutplade fra en af de største kunstnere i rockmusikken de sidste 50 år? Er det overhovedet rimeligt at forsøge?

    Det er under alle omstændigheder en svær opgave, for Greetings from Asbury Park, N.J. er måske netop arketypen på en debut-plade, komplet med både en af de dårligste sange fra hans karriere, næsten på niveau med "The Wrestler", men den indeholder også nogle af de absolut stærkeste numre, fra "Blinded by the Light" over "Spirit in the Night" til "For You" og "It's Hard to be a Saint in the City".

    Der er nok at snakke om, så derfor var det også heldigt, at der var nok at tale med. I denne sidste ordinære episode af Vinylstakkens Bruce Tracks, der naturligvis blev optaget på Bruce Springsteen Day (bossens fødselsdag), indrettede vi studiet i værtens, Niklas Bøgh Bonnemose, stue og inviterede alle de af af vores gæster i serien, der havde tid, til at komme forbi og smage delikatesserne fra hr. og fru Bonnemose - og naturligvis få talt om alt, hvad der har med Greetings... at gøre.

    Og i al den festivitas, der opstod i dét selskab, fik vi endda overtalt et par af de faste gæster, der spiller i Bruce-tribute-bandet Glory Days, til at afslutte episoden med et af de gode numre fra albummet, "Growin' Up".

    Det blev festligt, folkeligt og fornøjeligt - og som sædvanligt blev det også til både indsigt, viden og solid Bruce-banter, så lyt endelig med.

    Husk, at du som sædvanligt er velkommen til at give dit besyv med på Vinylstakkens facebook-side, hvor du også kan give dine egne points.

    Tilrettelæggelse, manus, bruchetta-tilberedelse og vært: Niklas Bøgh Bonnemose

    Produktion og redigering: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Den unbge Springsteen var en produktiv herre, så der gik kun et halvt år mellem debutten, Greetings from Ashbury Park, N.J. til opfølgeren i 1973. Begge albums kan altså fejre 50 års jubilæum i år, og det fejrer Vinylstakken naturligvis ved at slutte serien om Springsteens studiealbums af med netop disse to....

    Og hvad er ...the E Street Shuffle så for en plade?

    Det er - blandt meget andet - episke fortællinger, funkguitar og en pruttende tuba... Efter et debutalbum, hvor pladeselskabets håb om en “ny Dylan” lagde en dæmper på bandlyden, så går Springsteen nye veje på opfølgeren. Faktisk går han på side 1 så mange forskellige veje, at man kan spørge, om der er overhovedet er en plan for destinationen. Men hvor placerer albummet sig på listen over Springsteens bedste plader? Og kan man få succes med at bruge en tuba som vikar for bassen?

    Med til at svare på de spørgsmål er guitarist Jakob Lyngbo og studievært Sandie Hansen Jensen - som altid i skarp samtale med en sprudlende og veloplagt vært, Niklas Bøgh Bonnemose. Og så skal pladen selvfølgelig rates, så den kan finde sin plads på den ultimative Springsteen-albumhitliste.

    Husk, at du som altid er velkommen til at give dit besyv med på Vinylstakkens Facebook-side, hvor du også er meget velkommen til at fortælle dine Bruce-relaterede anekdoter og oplevelser.

    Tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose

    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Måske nærmer vi os finalen nu....

    Er Born To Run bedre end Darkness on the Edge of Town - og måske endda bedre end The River?

    Der er heftig debat i studiet, der er divergerende holdninger og der er meningsudvekslinger af såvel høvisk som let bitter karakter. Og så er der i tilgift et (meget) kort afsnit af Musikpolitiet, thi hvem har monstro tyv-stjålet et riff fra The Boss, glemt at kreditere og udgivet det som et giga-hit i lille Danmark, seks år efter, at Bruce Springsteen ikke udgav det?

    Der er nok at tage fat på i denne tredjesidste episode af Bruce TRacks, og Niklas har trukket de to faste panelister, Jacob Haugaard og Anders Møller i studiet, hvor de mødes face to face for første gang...

    Lyt med, debattér og kommenter på Vinylstakkens Facebook-side, og ellers: Enjoy

    Tilrettelæggelse: Niklas Bøgh Bonnemose

    Produktion: Thorbjørn Hertz Jensen

  • Overjordisk smuk stemme og grimhed som udtryk.

    Det kan lyde som lidt af en modsætning, men det er, hvad Carla Olsen - en ung dansk musiker, sanger og sangskriver - præsterer på sit album fra juni, It Blooms From Ashes.

    Carla Olsen er blot 24 år, men udgav allerede for to år siden en EP, der bl.a. indeholder den overjordisk smukke "Only Once in a Blue Moon", der burde have givet hende et stort og bredt gennembrud på den danske musikscene.

    Det skete ikke, på trods af, at talentet var åbenlyst, sangstemmen næsten guddommelig og sangen selv melodiøs og stemningsmættet. Men det standsede hende ikke. På trods af gentagne afslag fra den danske musikbranche blev Carla Olsen stædig, og med en fast tro på sig selv og sin egen formåen fik hun i stedet kontrakt med et engelsk selskab, med succes til følge i England, USA - og Kina.

    Albummet er fremragende. Sine steder dystert, sine steder så smukt som debutten og hele tiden med en fast hånd i sang, instrumentering, melodier og virkemidler. Faktisk er det så godt, at Vinylstakken måtte bryde med et ellers fast princip om, at episoderne jo skal handle om pladerne i redaktørens egen pladereol. Carla Olsen har ikke udgivet It Blooms from Ashes på vinyl, men det er simpelthen så godt, at det skal lidt bredere ud.

    Så i denne episode bliver du præsenteret for både albummet og kunstneren selv. Begge dele af Carla Olsen selv, som Vinylstakken mødte til en sommer-snak på en café. Det blev til en snak om musik, musikbranchen og ikke mindst om det, der er svært; depressioner, angst og kærlighedssorger, og hvordan musikken bliver præget af det - og hvordan musikken kan blive forløsende i de situationer - både for kunstneren og for lytteren.

    Enjoy...

    Tilrettelæggelse og produktion: Thorbjørtn Hertz Jensen

  • Lights out tonight
    Trouble in the heartland.

    Sådan starter albummet Darkness On The edge of Town. Måske fordi Bruce Springsteen blev ramt af den 25 timer lange strømafbrydelse på Manhattan i 1978, mens han arbejdede på sangen Badlands.

    Der mangler nu ikke spænding på albummet, som efter en lang ufrivillig pause pga en retssag blev opfølgeren til Born to Run. Springsteen og bandet leverede et album, der uden de store hits med tiden er blevet rygraden i hans live show.

    I studiet er forfatter og journalist Rikke Hyldgaard og markedsanalytiker og musiker Anders Møller. Og så er der en overraskende hilsen fra en stor dansk Springsteenfan sidst i afsnittet.

    Vær med - og kommenter gerne på Vinylstakkens Facebookside

    Episoden er tilrettelagt af Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Det måtte jo ske!

    Der blev fundet en vinder i den første udgave af The Battle of the B's, men resultatet af dén dyst blev mildest talt modtaget med let misfornøjede miner blandt - især - Bruce-fans.

    Det var urimelige vilkår, mente nogle, mens andre pegede på, at dysten ikke var bred nok, og at det slet, slet ikke kunne afgøres over blot fem sange. Og så var der måske en enkelt af kombattanterne, der mente, at der måtte komme en revanche på et tidspunkt.

    Og dette tidspunkt er så kommet nu. Vi gentager udfordringen, der i al sin enkelthed lyder således: Hvem er bedst: Bruce eller Bowie? Og naturligvis er det et spørgsmål, der ikke sådan umiddelbart lader sig besvare - jf. den gamle diskussion om, hvad der er højest; Rundetårn eller et tordenskrald - men vi gør et ihærdigt forsøg og lader Vinylstakkens faste vært, Niklas Bøgh Bonnemose dyste mod Bowie-fan og -kender, Jesper Borup, om hvem, der har lavet den bedste sang indenfor fem kategorier:

    Bedste sang om ungdommen
    Bedste sang med navn i titlen
    Bedste sang om 50 års krisen
    Bedste sang om 9/11
    Bedste sang om døden

    Det blev til en god, fornøjelig og givende samtale, som hermed er til din disposition.

    Husk, at du som altid er velkommen til at diskutere med på Vinylstakkens Facebookside - og måske er du slet, slet ikke enig, og så er det jo altid ret sjovt at høre fra lytterne...

    Episoden er produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Mesterværket i diskografien, eller...???

    Med The River udgav Bruce Springsteen ikke blot én, men hele to plader i samme udgivelse. Hans første dobbeltalbum - og den plade, der for rigtig mange fans blev indgangen til det springsteenske univers.

    Er sandt overflødighedshorn af sange og numre, der i al ønskelig tydelighed demonstrerer, hvad Bruce Springsteen kunne som sangskriver og hitmager. Her er alt fra semi-pjattet rockabilly over solide rock-bangers og så de sange, der kunne åbne døren til de dele af Springsteens liv, han selv ønskede, man skulle få et kig ind til, fx hans forhold til sin far, hans forhold til den store, omfavnende, amerikanske drøm - og hans forhold til kærligheden.

    Det var også en plade, der i dén grad demonstrerede, hvad The E Street Band var i stand til at levere, for The River er også en helstøbt band-indsats. Der er ikke en mislyd, rent indspilningsmæssigt, på pladen, men spørgsmålet er, om vi derfor har fat i dét uomstvistelige mesterværk fra Bruce Springsteen & The E Street Band, eller om den store mangfoldighed, de mange stemmer og de mange forskellige genrer, der er repræsenteret på albummet også gør den lidt rodet?

    Lyt med, når vores vært, Niklas Bøgh Bonnemose, diskuterer pro's and con's på The River med vores gæst, Henrik Busborg, der ud over sit daglige virke som skolelærer også holder sine musikalske interesser kørende ved at være en af de førende Elvis tribute acts i Danmark. Og uden at røbe for meget kan vi vist godt afsløre, at de muligvis når frem til, at der er flere pro's end con's på dét album...

    Og så er det ogspå i denne episode, at vi for førsdte gang har en lytter med igennem - og det er ikke en hvilken som helst, for Anne Simonsen er nemlig en af de få, der har fået både et kram og et kys på kinden af Bruce Springsteen - og det var aldeles velfortjent.

    Vi hører også meget gerne fra dig, og du kan jo fortælle os, om Niklas og Henrik tager fejl eller har ret inde på Vinylstakkens Facebook-side. Vi er altid glade for at høre fra lytterne, så hold dig ikke tilbage.

    Episoden er tilrettelagt af Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Mordballader og barndomsminder i intense optagelser fra soveværelset

    Nebraska er et af de mest unikke album i Springsteens diskografi - et dystert og nedbarberet udtryk i de sange, som oprindeligt blot var demoer. Da Springsteens manager Jon Landau første gang hørte albummets sange, blev han bekymret - ikke for sin klients karriere, men for sin gode vens sindstilstand. Springsteen var et svært sted i sit liv, men kreativiteten boblede og blomstrede, og albummet kom til at definere sit helt ejet spor i resten af Springsteens karriere.

    Skolelærer og musikquizmaster Michael Sørensen vender tilbage som gæst for at diskutere et album, som det har kostet Niklas nattesøvn at finde den rette karakter til.

    Husk, at du altid er velkommen til at give dit besyv med på Vinylstakkens Facebook-side, hvor du også selv kan afgive din karakter til vurdering af pladen.

    Udsendelsen er tilrettelagt af vært, Niklas Bøgh Bonnemose, og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Born in the USA er Springsteens helt store album – i hvert fald når det kommer til salgstal og gennembrud. Hele 17 mio plader blev der langet over disken, da den udkom, og pludselig var der ingen over eller ved siden af Bruce Springsteen, når det kom til mainstream-rock.

    Med hits som ”Dancing in the Dark”, “No Surrender”, “I’m on Fire” og det I nogle kredse misforståede titelnummer fik bossen adskillige Top 10-hits, men det var stadig ikke nok til at slå Lionel Ritchie af pinden ved Grammy-uddelingen året efter. Men Springsteen var i topform; fit, veltrænet og med en fin, fotogen bagdel i jeans og med rød kasket i baglommen fik han oven i købet skabt et af de mest ikoniske albumcovers i musikhistorien.

    Men er Born in the USA det bedste Springsteen-album, eller fik han solgt ud i leflen for drive-by-radio-musik og et ønske om at udvide sit publikum? Det diskuterer vært, Niklas Bøgh Bonnemose og gæsterne, Jakob Haugaard og Jakob Lyngbo, når de guider dig igennem dét album, der om nogle står som en gigantisk milepæl i Bruce Springsteens karriere, og får givet de obligatoriske point på Bruce-skalaen.

    Husk; du kan som altid give dit besyv med på Vinylstakkens Facebook-side, så hold dig ikke tilbage!

    Udsendelsen er tilrettelagt af vært, Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Et nedbarberet farvel til ægteskab og band...

    Efter kæmpesuccesen med Born in the USA tog Bruce Springsteen et hårdt venstresving med det indadskuende album Tunnel of Love, hvor både tempo og lydstyrke er skruet ned. Nogle lyttere savnede måske Rock-Bruce, men albummet kastede også hits af sig som "Tougher than the Rest" og "Brilliant Disguise", og tekstmæssigt er pladen både veloplagt og dybt personlig. E Street Band fik ikke lov at fylde på pladen, men der er enkelte stjernestunder som f.eks. Nils Lofgrens solo på titelnummeret.

    I podcasten har vi denne gang hele to gæster med, som begge havde deres livedebut på netop Tunnel of Love-touren. Journalist og sportskommentator Thomas Kristensen fortæller om at opdage Springsteen, om at klamre sig til hegnet foran scenen på Weser-stadion og om at bruge Springsteens personlige sange i sit eget liv. Journalist og fast pointgiver Jakob Haugaard holder en lille koncertpause efter ni koncerter med Bruce og vender tilbage til podcasten for at tale om det album, som gjorde ham til Bruce-fan.

    Udsendelsen er tilrettelagt af vært, Niklas Bøgh Bonnemose, og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Springsteen har slået op med The E Street Band og er fundet sammen med 'the other band' - og nu skal der skrives og indspilles hits.

    I 1992 er Bruce gået fra at sælge 17 mio. plader i USA med Born in The USA til 3 mio. med Tunnel of Love. Han er flyttet vest på, er blevet skilt, gift igen og blevet far. Og NU skal den store plade ud, som fører stjernestatussen ind i et nyt årti. Det bliver til albummet Human Touch, som med titelnummeret kaster en hitsingle af sig, men er det egentlig nok?

    Human Touch udkom samtidig med Lucky Town. Men det var entydigt med førstnævnte, at Springsteen skulle indtage hitlisterne igen. Tidens toner og tidens lyd skulle rammes, men det var svært, for rocken havde ikke stået stille i de fem år, der var gået siden sidst, vi hørte fra Springsteen, og grunge og hip-hop dominerede både hitlister og radio-spillelisterne. Så på trods af hidkaldt ekspertise fra ellers dygtige musikere, så blev det vist ikke helt den genkomst, bossen havde håbet på.

    Niklas Bøgh Bonnemose har også denne gang inviteret Michael Sørensen med i studiet, for når nu han var med på det andet tvilinge-album, så skal vi da også høre, hvad han synes om det første - og hvor mange points han kan svinge sig op til at give.

    Husk, at du er velkommen til at blande dig i debatten på Vinylstakkens Facebook-side eller på [email protected].

    Episoden er tilrettelagt af Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Året er 1992, og Nirvana, Pearl Jam og Red Hot Chili Peppers har lige vendt rockverdenen på hovedet, da Springsteen udsender sit første album i fem år - eller faktisk hele to nye plader på een gang.

    De to plader har svært ved at trænge gennem grungens tidsånd, og trods et salg på ca 1 mio. pr stk i USA , så vil mange nok huske de to tvillingealbum som lidt af en lunken nedtur. Men spørsmålet er, om det i virkeligheden var tidsånden og forventningspresset efter Born in The USA og Tunnel of Love, der betød, at de to album fik en lidt hård skæbne.

    I dette afsnit kigger vi på Lucky Town - der er det hurtigt skrevne og indspillede biprodukt til Human Touch. Et album hvor Bruce lukker op for den glæde og frygt, der følger med, når man bliver far. Gæsten er skolelærer by day og quizmaster by night, grundlæggeren af Odenses klassiske Boogies Musik Quiz , Michael Sørensen

    Husk, at du som sædvanlig er velkommen til blande dig i debatten på Vinylstakkens facebookside eller ved at skrive skrive til [email protected], og fortælle om du er enig eller uenig - og ellers bare komme af med alt det, du har lyst til, om Springsteen og pladerne.

    Udsendelsen er tilrettelagt af Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen

  • Med det ellevte ud af Springsteens 21 studiealbum er vi lige midt i diskografien, og Springsteen selv var i 1995 midt i et vadested, hvor han ledte efter en ny retning i sin karriere.

    På Ghost of Tom Joad trak han bl.a. på inspiration fra en række journalistiske artikler om immigranters vilkår omkring grænsen mellem USA og Mexico. Albummet er en alvorlig sag, hvor teksterne fylder mere end musikken, og hvor historierne sjældent ender lykkeligt. Her er ingen illusioner om, at de store lige landeveje leder til en bedre fremtid.

    Med i studiet er Rune Mastrup Lauridsen, der fik Springsteen på hjerne og hjerte i en ung alder, da hans bror kom hjem med to nyindkøbte CD’er - én med Springsteen og én med Brigitte Nielsen. Rune var ret hurtig til at vælge sin favorit, og siden har han siddet fast i Brucegryden. Og Rune er så også med til at svare på et spørgsmål, som mange må have stillet sig; er det muligt at flade i søvn til en koncert med Bruce Springsteen?

    Husk, at du som sædvanlig er velkommen til blande dig i debatten på Vinylstakkens facebookside eller ved at skrive skrive til [email protected], og fortælle om du er enig eller uenig - og ellers bare komme af med alt det, du har lyst til, om Springsteen og pladerne.

    Udsendelsen er tilrettelagt af Niklas Bøgh Bonnemose og produceret af Thorbjørn Hertz Jensen