Amnestypodden

Amnestypodden

Sweden

I Amnestypodden hittar du Amnesty Sveriges podcasts. Amnesty International är en global rörelse där mer än 7 miljoner människor i världen agerar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid.

Episodes

Del 4: Epilog. I väntan på. Varje gång tror jag att det är slut  

Efter att ha fått uppehållstillstånd börjar Jihad och hans bröder bygga upp sina liv i Sverige. Till slut får även deras mamma Iman komma hit. Äntligen återförenas familjen. Men med regeringens förslag till nya regler kommer många som flytt från Syrien inte att kunna återförenas med sina familjer i Sverige.

Del 3: Sverige. I väntan på. Varje gång tror jag att det är slut  

Jihad och hans bröder upptäcks av den svenska polisen när de når gränsen. De söker asyl och väntar på en flyktingförläggning innan beskedet om uppehållstillstånd kommer. Hela tiden tänker han på sin mamma som fortfarande är kvar i Libanon.

Del 2: Flykten. Varje gång tror jag att det är slut  

Efter att ha kommit till Egypten söker Jihad upp människosmugglare för att ta kunna sig vidare till Europa. Den farliga resan fortsätter över Medelhavet och efter sju dygn i ovisshet når de till slut Italiens kust.

Del 1: Hemma i Yarmouk i Damaskus. Varje gång tror jag att det är slut  

Jihad berättar om sitt liv i flyktinglägret Yarmouk innan den arabiska våren kom till Syrien. Under en fredlig demonstration beskjuts demonstranterna och Jihad tvingas fly med sin familj.

0:00/0:00
Video player is in betaClose