BFF-podden

BFF-podden

Sweden

Känner du dig som en dålig kompis? Är din bästis otrogen med en ny bästis? Hur är det att ha bros’? Vill du hitta nya vänner, men vet inte hur? I BFF-podden grottar Tora Bolin, Amelie Dahlbäck och Sofia Neves med hjälp av en gäst ner sig i vad vänskap egentligen är. Vad det innebär att ha och att vara vänner.

Episodes

Sommarchock och festival  

Vi träffas för första gången på hela sommaren och pratar om summer time sadness, att vara på semester, inte ha några kompisar kvar i stan, nya konstellationer av friends osv. Sen taggar vi inför vår livepodd på Wow!!

 

BFF-podden är tillbaka efter ett kort försommarlov! Nu med ett liveavsnitt från vår kväll på Hobo Hotel. Inför publik svarade vi på massor av frågor vi fått skickade till oss av er lyssnare. Det handlar om allt mellan himmel och jord - paxning, negativa vänner, Tora och Amelies kamp om ett ragg, att vara ärlig och att vara 10 % glad. Helt enkelt ett intensivt BFF-podden upphöjt på två tre glas vin. GOD LYSSNING!

☀️ Mohamed El Abed ☀️ & Grabbkänslors mysterium..  

I veckans avsnitt grillar vi vår första straighta manliga gäst, journalisten och entreprenören Mohamed El Abed och ställer trevande ledande frågor om hur fan det är att hänga i snubbgäng? Mohamed pratar om att vara skör och socialt fed up men också om kärleken till sitt gamla gäng i Göteborg. Också om jargong, rolemodels, att tjejer också pratar i mun på varandra (ofc) och massa mer. Den hemliga frågan spårar som vanligt ur, här om artificiell intelligens och framtida robotrelationer. På med foliehatten let's prata om relationer!!!

 

Veckans gäst i BFF-podden är Karin "Kakan" Hermansson. Som konstnär, keramiker, programledare, poddare och livskonstnär kommer hon nu ut som en rätt bra radiopsykolog. Vi pratar om att jämföra sig med sina vänner, skammen som följer, att va missunnsam, snöbollseffekten, Sofias känsloliv, hur en lite äldre kvinna i kimono har kommit längre, att inte identifiera sig alls och känslotriggers. Helt enkelt ett grovt ärligt avsnitt om den för många snåriga delen med vänner. God lyssning!

 

PR-geniet, aktivisten, poddaren, författaren, dj:n och vår kära vän Fanna Ndow Norrby är veckans gäst i BFF-podden. Vi pratar allvar om när parrelationer lägger ett grått moln över en vänskap; hur gör en när ens kompis har en tvåsam relation som tar all uppmärksamhet? Vi gräver i destruktiva relationer, när vänner vill väl men blir "tjatiga", patriarkatets extrema närvaro i heterorelationer, att inte orka höra sin egen röst, kompisar som livräddare och att alla egentligen nog är väldigt lika men samtidigt unika snöflingor (såklart). God lyssning!

❣️ Ana Gnučči Rab ❣️ & Samarbete 4ever  

SPECIAL EDITION! Ana Rab aka Gnučči är en vän och även en otrolig artist. Vi gräver i varför Ana älskar att jobba med vänner, cupcakes som metafor, klyschiga words of wisdom och hur uppmuntran verkligen bygger relationer. Vi peppar också för Anas/Gnuččis debutalbum-releasefest av I'm Good You Good Let's Be Great på Smedjan (Färgfabriken i Stockholm) nu på fredag den 28/4 så lyssna, njut av kärleken och framförallt - SES PÅ FESTEN!

Sanna Samuelsson & (No) New Friends!  

Den här veckan är

❤️ Professor Hanna Stenman ❤️ & kärlek över århundraden  

Hanna Stenman forskar i vänskap på Konstfack och är veckans gäst ❤️ Förutom att vi får ta del av Hannas deep knowledge om vänskap så gräver vi i kvinnlig vänskaps historia, kärleksbrev till mellanstadiebästisar, heterotvåsamhet och vi pratar om hur det är att känna sig som ett freak. Ett extra puss och tack till Gonzalo Vargas/ Talisto som gjort vår jingel.

 

Unga mediemogulen Mohamed Touzari är veckans underbara friend i BFF-podden! Vi pratar om fenomenet att crusha på nya kompisar, om eventuella svek

Beatrice Eli & Rules of bästis-vänskap?  

❤ Beatrice Eli ❤ har släppt singel och är gäst i BFF-podden! Vi pratar om förväntningar och krav på vänskap; finns dom? Och varför är det så jobbigt att prata om sin relation med bästa vännen när det är det enda folk gör i romantiska relationer?

Therapists U Can Drink With - Premiär!  

Premiär! Lär känna BFF-poddens Amelie Dahlbäck, Sofia Neves och Tora Bolin. I detta avsnitt pratar vi om hur vi lärde känna varandra och hur våra relationer till varandra ser ut. När började vi egentligen tänka på kompisar som en livlina och varför vill vi ha en podd om vänskap? Lyssna och lär av tre goda vänner. ❤

BFF-podden är här - premiär 16 mars!  

Känner du dig som en dålig kompis? Är din bästis otrogen med en ny bästis? Hur är det att ha bros’? Vill du hitta nya vänner, men vet inte hur? I BFF-podden grottar Tora Bolin, Amelie Dahlbäck och Sofia Neves med hjälp av en gäst ner sig i vad vänskap egentligen är. Vad det innebär att ha och att vara vänner.

0:00/0:00
Video player is in betaClose