Blandbandet

Blandbandet

Sweden

En podcast för dig som var barn eller ung på 70, 80 & 90-talen.

Episodes

43 Julkalendrarna vi minns  

Vår poddrottning (INTE PORRdrottning!!!) gästar oss medan Stefan är på annan ort. Lisa och jag tar er igenom de magiska julkalendrarna som vi alla minns och bortsett från det härliga temat så tycker jag Lisa är så bra att jag vill permanentisera henne i podden. Man dör lite varje gång hon är med. Det här är Blandbandet.

42 World Wide Web  

Nik Borgen sjöng om det. Det var en fluga (eller det där är en felsägning som vi snart ska höra) men vi gjorde det. Tog våra första stapplande steg på vad som kom att kallas "webben". Tillsammans med IIS går vi på djupet med något som format oss alla: internets barndom.

41 Fredrik Wikingsson  

Äntligen!

40 Like a hurt lost and blind and poor (poor)  

Det är dags att ta tag i något vi alla gör men sällan pratar om och som vi framförallt gjorde förr eftersom vi inte hade Internet. Nej onanera gjorde vi lika mycket då som nu (eller?). Det här är Blandbandet.

39 Triggers  

Vi tar oss an allt de där små detaljerna som slänger oss tillbaka till barndomen!

38 Haloween med Mats Strandberg  

Det är den tiden på året: Haloween och det firar vi med ett besök i 70, 80 och 90-tals skräcken tillsammans med skräckförfattaren Mats Strandberg. Det blir filmer och scener vi minns av rang. Trrrrrevlig helg!

37 Tidningen OKEJ – part #2  

Vi fortsätter lyssna till vad som hände på redaktionen och bakom kulisserna på tidningen OKEJ. Mycket nöje.

36 Mannen bakom Okej: Anders Tengner #1  

I vårt 36:e avsnitt träffar ni mannen bakom tidningen som ALLA som är födda på sjuttiotalet läste: Okej. Vi tar er med bakom kulisserna med sanslösa historier bakom den tidning som gav oss allt som vårt DDR Sverige förvägrade oss. Det här är Blandbandet.  

35 Dogge – I betongen  

Det finns bara en Dogge och idag är han här. Det här är en av våra mest explosiva underbara avsnitt. Sprid det om inte annat för glädjen. Vi förlorar oss hur det var att vara ung på 80-talet i Norra Botkyrka utanför Stockholm - en verklighet inte många av oss känner till. Dogge berättar om hur han rappar i förarmicen, hänger på Albygårdar, bygger upp sin rapkarriär - allt under våra ledstjärnor kring 80 och 90-talen. Det här är Blandbandet.

34 Skilda världar med Jan Marnell  

Dags att ta tag i en av våra största såpor: Skilda världar. Vi gör det tillsammans med dess producent och jag får svaret jag väntat på i alla år: hade Telia produktplacerat sin loggo i avnsitten med hjälp av färgskalor?

34 Majas punkkarriär och kärlek till Leila K  

  Vi gästas av MajjaStar som djupdyker i Melerose Place men sen målar upp en obeskrivbar punkscen i den tidens Östersund där hon själv deltog med den äran. Avslutar gör vi i hennes kärlek till Leila K som på ett underligt sätt knyter ihop hela säcken på ett alldeles charmant sätt. Det här är blandbandet.

32 HannahHannah – från RnB till NorrtäljeGangsta  

Det är helt galet kul att ha en av våra lyssnare med oss: HannahHannah som vann tävlingen Anna Sahlin initierade på eget bevåg i Bevvanavsnittet. Nu blir det åka av som det heter - en berg och dal bana genom nittiotalet med hejdlösa svängar. Häng med!

31 FULL LENGTH: Leksakerna  

  GAAAH! Det här gav ordet jobbigt uppvaknande en ny betydelse (ser facebookkonversation i ilsket blått). Förlåt för missen. Här är det fulla avsnittet. Tack Robert för påpekande. Riktig klantmiss av överarbetad Gerholm. Här är det nu: det avsnitt om det som vi höll varmast om hjärtat efter mamma och pappa. Kanske. Leksakerna.

31 Leksakerna  

Vi tar oss an det som vi höll mest kärt bortsett från mor och far (kanske) från barnaåren nämligen leksakerna.  

30 Beverly Hills 90120 med Anna Sahlin  

SÅ var det dags! Avsnittet vi snackat så mycket om. Nu dyker vi rakt ner i Bevvan poolen tillsammans med Beverly Hills vetaren Anna Sahlin. Och bara för att göra det ännu mer spännande TÄVLAR Anna och jag Niklas, om vem som vet mest i ett quiz Stefan satt ihop. Det här är Blandbandet. Mycket välkomna.

29 Kristoffer Triumf om sin 80-tals klubb  

Vi träffar en av landets största poddare och låter Kristoffer Triumf få ge oss sitt 80-tal och 90-tal men även berätta om varför han inte gillar nostalgi. Ha en skön helg.

28 Pojk och flickrum  

Lisa gästar oss igen och den här gången går vi loss på pojk och flickrum på 80 och 90-talen. Hur bodde vi? Vad gjorde vi? Hur såg det ut? Välkomna till Blandbandet.  

27 TV-reklam  

Ni minns hur kul det var att gå på bio? Man fick inte missa reklamen. Idag filtrerar vi bort det. Men i detta avsnitt kommer vi endast ägna osss åt.... TV-reklam. Det här är Blandbandet.

26 Skolmaten  

Man har minnen kring det här. Många minnen. Och nu ska vi ta och botanisera i maträtterna från förr varav en del bara fanns i skolan - tack och lov. Fick ni någonsin lapskojs på annan plats än på er förkorvningsförvaltning? Mycket nöje.

0:00/0:00
Video player is in betaClose