Blandbandet

Blandbandet

Sweden

Om du var ung eller barn på 70, 80 eller 90-talet så vet du vad ett blandband är. Då kommer du också känna igen dig i vår podcast Blandbandet. Vi tar livtag på all nostalgi och suger i oss för fulla muggar av Big Top, Shaboom, Diavox, neon, Gulp, Hooch, moviebox, TV-Shop och mycket mer. Dessutom varvar vi snacket med klipp från saker du glömt eller minns från dina barn och ungdomsår. Varje fredag släpper vi ett nytt avsnitt och det är perfekt för dig som vill ladda inför festen, parmiddagen eller varför inte bara middagen med din älskade för att få igång sedan länge glömda konversationer? Det är korta snackbites på 30 minuter så det passar också på väg till/från jobbet, träningen eller what ever. Nostalgin fullkomligt kokar i avsnitten och vi hoppas du själv kommer brisera i eufori över bortglömda fenomen. Ibland gör vi det med kändaoch okända gäster. Nostalgi är det sista som puttar dig över kanten sa en berömd serietecknare en gång. Vi hävdar att det är kärleken till minnen. Så lägg i Blandbandet och tryck på Play! Välkomna.

Episodes

78 Rollspelens tidsera del 2  

Vi fortsätter botanisera i rollspelens värld tillsammans med Anders Blixt och Tomas Arefert. Vad hände med äventyrsspel och vad blev rollspelsdöden, och inte minst vad händer idag på rollspelsscenen?

77 Teknikens under  

På 80 och 90 talen konfronterades vi med mycket. Knappar, lampor, dioder, saker. Allt var mycket och allt var inte nödvändigt. Vi botaniserar i mikrougnar, TV, video och CD bland annat i Blandbandet.

76 Rollspelens tidsera del 1  

Ni minns att de talade om dem. Eller så spelade ni själva. Rollspel. Det är omöjligt att beröra åttiotalet utan att nämna dem. Det här var en epok, en sanslös berättelse om en produkt som tog Sveriges framförallt manliga barn och tonåringar med storm. En historia som måste berättas. Och det gör vi tillsammans med en av veteranerna från Äventyrsspel Anders Blixt och rollspelsillustratören Tomas Arfert.

75 Magnus Betnér  

Vi tar emot en av Sveriges mest lysande komiker för att lyssna till hans 70, 80 och 90-tal. Det blev en del annat också. Här är han: Magnus Betnér!

74 Tillbaka  

Skolstart! Vi är tillbaka efter ett sommarlovs uppehåll, lika långt som sommarlovet självt - som det ska eller borde vara. Nu tar vi upp ämnet: hur var det att komma tillbaka till skolan efter sommarlovet?

73 Sällskapssel  

Nu är det dags för vår skolavslutning och vi tar sommarlov. I veckans avnitt tänkte vi därför prata lite allmänt om sommarlov, men vi fastnade helt i sällskapsspel. Chicago, monopol, drakborgen, majong och mycket mera. Vi hörs igen till sensommaren! Glad sommar! Låt stå!

72. Hassan 2.0  

Året är 1994 och radioprogrammet Hassan levererar för fullt. Det här var humorns fixstjärna sommaren 94. Vi dammar av konceptet och försöker oss på ett Hassan 2.0. Vi kör egna varianter och prövar några gamla favoriter från Hassangänget. Det här är Blandbandet.

71 Sommarlovsmorgon  

Vi tar oss an programmen som gått på radio och TV under sommarlovet nu då denna ledighet just dragit igång och konstaterar en ganska blek era...

70 TV-Shop  

Vi talar reklamernas reklam: TV-Shop. 30 minuter om en blå plastbit som ska ge en den bästa magen OCH som går att gömma under sängen. Ni minns det, vi minns det. Det här är Blandbandet.

69 Sommarplågor  

Det är på nittiotalet som fenomenet tar sin början men vi lyckas spåra en del låtar till 80-talet. Ni nynnar på dem, ni blir glada då de kommer på festen och det finns ett löjets nostalgiskimmer över dem: sommarplågorna! Det här är Blandbandet.

68 Tonårsresor  

Om ni inte själva fick åka, så hade ni säkerligen klasskamrater som kom tillaka och skröt om billig öl och söta norrmän. Vi pratar om EF och STS, om både myten kring och upplevelser av Språkresor, supacharter och utytesår.

67 1994  

Efter önskemål från lyssnare så tar vi oss an "nyhetsåret" 1994. VM, OS, EU-omröstning, Visbysemester och mycket mer.

66 Barnprogram  

Vi tar en repa till. Nåt mer nostalgiskt än barnprogram är svårt att hitta. Det var kanske ett år sen vi körde temat. Nu åker vi igen. Barnprogram från 70, 80 och 90-talet. I Blandbandet. Den nostalgiska podden.

65 Underhållning i svensk television  

Brasklapp. Långt avsnitt. Vi föreslår: dela upp. Vi håller oss kvar vid TV eftersom det är en stor del av Blandbands-generationens liv. Den svenska underhållnings TV:en lämnar mycket att önska än idag men på sjuttiotalet var det dock en sanning ristad i sten. Åttiotalet lättade upp en aning med Razzel och Nöjesmassakern men som vi ska se så är det mest ett nostalgiskt skimmer över dessa minnen. Nittiotalet då? Tappra försök görs och det sker både ett och annat kreativt försök men på det stora hela känns underhållningenkofficienten i epitetet underhållningstv som den stora nämnaren. Det här är Blandbandet.

64 Pojkband  

Nittiotalet har en hel del tidsmarkörer men en av de tydligaste tecknen från denna kanske ganska brokiga tid är pojkbanden. Back Street Boys, NSync, Hanson Brothers… Ni minns dem så väl. Det är dags att låta Stefan ta taktpinnen och överskölja oss med minnena av tvålfagra pojkar med sammetslena röster. Det här är Blandbandet.

63 Dokusåpor  

Det är omöjligt att beröra slutet av 90-talet och början av 00-talet utan att kommentera fenomenet som bergtog oss strax innan milleniumskiftet. Vi talar förstås om dokusåporna. Lika många som axen på ett sädesfält. Lika unika som färgerna på en fondvägg. Vi minns dem och tränger in på djupet i dagens Blandband.

62 Kampsport med Chago Rodriguez Segura  

Ni gjorde det alla. Sparkarna på skolgården. Den mytiska kampsporten som kom under åttiotalet. Legenderna. Vi träffade en av dem. Möt Chago - en av de största med en mytomspunnen klubb i Stockholm som vi alla hade respekt för. Nästan rädsla. Vi tar oss igenom 80 90 och in på 2000 med mma. Det här är Blandbandet.

61 Svenska Sitcoms  

Vi förlät och förlät och kanske har vi fått en ursäkt värd namnet nu på 2010-talet. Svensk sitcom breakade med Svensson Svensson i början av nittiotalet och sen följde en harang av försök. Vi menar nu inte Nile City, Macken eller mer sketchliknande program utan ren sitcom. Vi ska bena ut försöken och minnas det som var vår komik-TV som klassas situationskomedi och där vi försökte apa efter USA i vanlig ordning. Vi borde låtit bli är vår slutsats. Det här är Blandbandet.

60 One hit wonders med Tess Merkel  

Tillsammans med radiokanalen STAR FM:s gallionsfigur så navigerar vi oss över de stormiga vatten som brukar kallas one hit wonders. Vi listar tre var och försöker reda ut begreppen vilket bitvis blir överraskande och underhållande. Besök oss gärna på Facebook, Blandbandet och Instagram för när 500 bilder från åren ni älskar; där heter vi blandbandetpod. Men nu är det dags. Vi ger er podcasten om allt från 70, 80, 90 och numer 00-talen: Blandbandet!

59 Kommersiell radios gryning med MTG Radios VD Christer  

För att fira att vi anlänt med Blandbandet till I like radio och MTG vilket vi är SJUKT stolta över så firar vi med att göra en intervjuvariant av Blandbandet med MTG Radios VD Christer Modig. Vi lyssnade till den då Tracks byttes mot NRJ och där vi som var med från början lyssnade på Moderata ungdomsradion och SAF Radio. Vandra med oss ytterligare en gång längs minnenas allé och där all vår musikkonsumtion ägde rum och sparades på… just det. Blandband

0:00/0:00
Video player is in betaClose