Blandbandet

Blandbandet

Sweden

En podcast för dig som var barn eller ung på 70, 80 & 90-talen.

Episodes

73 Sällskapssel  

Nu är det dags för vår skolavslutning och vi tar sommarlov. I veckans avnitt tänkte vi därför prata lite allmänt om sommarlov, men vi fastnade helt i sällskapsspel. Chicago, monopol, drakborgen, majong och mycket mera. Vi hörs igen till sensommaren! Glad sommar! Låt stå!

72. Hassan 2.0  

Året är 1994 och radioprogrammet Hassan levererar för fullt. Det här var humorns fixstjärna sommaren 94. Vi dammar av konceptet och försöker oss på ett Hassan 2.0. Vi kör egna varianter och prövar några gamla favoriter från Hassangänget. Det här är Blandbandet.

71 Sommarlovsmorgon  

Vi tar oss an programmen som gått på radio och TV under sommarlovet nu då denna ledighet just dragit igång och konstaterar en ganska blek era...

70 TV-Shop  

Vi talar reklamernas reklam: TV-Shop. 30 minuter om en blå plastbit som ska ge en den bästa magen OCH som går att gömma under sängen. Ni minns det, vi minns det. Det här är Blandbandet.

69 Sommarplågor  

Det är på nittiotalet som fenomenet tar sin början men vi lyckas spåra en del låtar till 80-talet. Ni nynnar på dem, ni blir glada då de kommer på festen och det finns ett löjets nostalgiskimmer över dem: sommarplågorna! Det här är Blandbandet.

68 Tonårsresor  

Om ni inte själva fick åka, så hade ni säkerligen klasskamrater som kom tillaka och skröt om billig öl och söta norrmän. Vi pratar om EF och STS, om både myten kring och upplevelser av Språkresor, supacharter och utytesår.

67 1994  

Efter önskemål från lyssnare så tar vi oss an "nyhetsåret" 1994. VM, OS, EU-omröstning, Visbysemester och mycket mer.

66 Barnprogram  

Vi tar en repa till. Nåt mer nostalgiskt än barnprogram är svårt att hitta. Det var kanske ett år sen vi körde temat. Nu åker vi igen. Barnprogram från 70, 80 och 90-talet. I Blandbandet. Den nostalgiska podden.

65 Underhållning i svensk television  

Brasklapp. Långt avsnitt. Vi föreslår: dela upp. Vi håller oss kvar vid TV eftersom det är en stor del av Blandbands-generationens liv. Den svenska underhållnings TV:en lämnar mycket att önska än idag men på sjuttiotalet var det dock en sanning ristad i sten. Åttiotalet lättade upp en aning med Razzel och Nöjesmassakern men som vi ska se så är det mest ett nostalgiskt skimmer över dessa minnen. Nittiotalet då? Tappra försök görs och det sker både ett och annat kreativt försök men på det stora hela känns underhållningenkofficienten i epitetet underhållningstv som den stora nämnaren. Det här är Blandbandet.

64 Pojkband  

Nittiotalet har en hel del tidsmarkörer men en av de tydligaste tecknen från denna kanske ganska brokiga tid är pojkbanden. Back Street Boys, NSync, Hanson Brothers… Ni minns dem så väl. Det är dags att låta Stefan ta taktpinnen och överskölja oss med minnena av tvålfagra pojkar med sammetslena röster. Det här är Blandbandet.

63 Dokusåpor  

Det är omöjligt att beröra slutet av 90-talet och början av 00-talet utan att kommentera fenomenet som bergtog oss strax innan milleniumskiftet. Vi talar förstås om dokusåporna. Lika många som axen på ett sädesfält. Lika unika som färgerna på en fondvägg. Vi minns dem och tränger in på djupet i dagens Blandband.

62 Kampsport med Chago Rodriguez Segura  

Ni gjorde det alla. Sparkarna på skolgården. Den mytiska kampsporten som kom under åttiotalet. Legenderna. Vi träffade en av dem. Möt Chago - en av de största med en mytomspunnen klubb i Stockholm som vi alla hade respekt för. Nästan rädsla. Vi tar oss igenom 80 90 och in på 2000 med mma. Det här är Blandbandet.

61 Svenska Sitcoms  

Vi förlät och förlät och kanske har vi fått en ursäkt värd namnet nu på 2010-talet. Svensk sitcom breakade med Svensson Svensson i början av nittiotalet och sen följde en harang av försök. Vi menar nu inte Nile City, Macken eller mer sketchliknande program utan ren sitcom. Vi ska bena ut försöken och minnas det som var vår komik-TV som klassas situationskomedi och där vi försökte apa efter USA i vanlig ordning. Vi borde låtit bli är vår slutsats. Det här är Blandbandet.

60 One hit wonders med Tess Merkel  

Tillsammans med radiokanalen STAR FM:s gallionsfigur så navigerar vi oss över de stormiga vatten som brukar kallas one hit wonders. Vi listar tre var och försöker reda ut begreppen vilket bitvis blir överraskande och underhållande. Besök oss gärna på Facebook, Blandbandet och Instagram för när 500 bilder från åren ni älskar; där heter vi blandbandetpod. Men nu är det dags. Vi ger er podcasten om allt från 70, 80, 90 och numer 00-talen: Blandbandet!

59 Kommersiell radios gryning med MTG Radios VD Christer  

För att fira att vi anlänt med Blandbandet till I like radio och MTG vilket vi är SJUKT stolta över så firar vi med att göra en intervjuvariant av Blandbandet med MTG Radios VD Christer Modig. Vi lyssnade till den då Tracks byttes mot NRJ och där vi som var med från början lyssnade på Moderata ungdomsradion och SAF Radio. Vandra med oss ytterligare en gång längs minnenas allé och där all vår musikkonsumtion ägde rum och sparades på… just det. Blandband

58 Hävdelsebehoven på 80 och 90-talen  

Ibland tar vi något djupare tag i Blandbandet. Den här gången ska vi ta och se över hur hävdelsebehoven i högstadiet skiftar mellan 80 och 90-talen. Gäspa inte för fan. Du hävdade dig också. Bara att ta plats framför spegeln för nu blir det åka av ända in i det där jävla kaklet. Blandbandet med oss: Stefan och Niklas!

58 Hävdelsebehoven på 80 och 90-talen  

Ibland tar vi något djupare tag i Blandbandet. Den här gången ska vi ta och se över hur hävdelsebehoven i högstadiet skiftar mellan 80 och 90-talen. Gäspa inte för fan. Du hävdade dig också. Bara att ta plats framför spegeln för nu blir det åka av ända in i det där jävla kaklet. Blandbandet med … Fortsätt läsa 58 Hävdelsebehoven på 80 och 90-talen

57 Multimedia  

Multimedia. Smaka på det ordet. Det gör vi. I mitten av nittiotalet var det hetare än internet och vi måste dyka tillbaka till den eran. Mmmm… Multimedia.

57 Multimedia  

Multimedia. Smaka på det ordet. Det gör vi. I mitten av nittiotalet var det hetare än internet och vi måste dyka tillbaka till den eran. Mmmm… Multimedia.

56 Är de Vänner i Seinfeld?  

Fredag och det är dags att avsluta veckan med lite humor. Nu tar vi grepp om de två största komediserierna på nittiotalet: Seinfeld och Vänner.

0:00/0:00
Video player is in betaClose