Blandbandet

Blandbandet

Sweden

En podcast för dig som var barn eller ung på 70, 80 & 90-talen.

Episodes

37 Tidningen OKEJ – part #2  

Vi fortsätter lyssna till vad som hände på redaktionen och bakom kulisserna på tidningen OKEJ. Mycket nöje.

36 Mannen bakom Okej: Anders Tengner #1  

I vårt 36:e avsnitt träffar ni mannen bakom tidningen som ALLA som är födda på sjuttiotalet läste: Okej. Vi tar er med bakom kulisserna med sanslösa historier bakom den tidning som gav oss allt som vårt DDR Sverige förvägrade oss. Det här är Blandbandet.  

35 Dogge – I betongen  

Det finns bara en Dogge och idag är han här. Det här är en av våra mest explosiva underbara avsnitt. Sprid det om inte annat för glädjen. Vi förlorar oss hur det var att vara ung på 80-talet i Norra Botkyrka utanför Stockholm - en verklighet inte många av oss känner till. Dogge berättar om hur han rappar i förarmicen, hänger på Albygårdar, bygger upp sin rapkarriär - allt under våra ledstjärnor kring 80 och 90-talen. Det här är Blandbandet.

34 Skilda världar med Jan Marnell  

Dags att ta tag i en av våra största såpor: Skilda världar. Vi gör det tillsammans med dess producent och jag får svaret jag väntat på i alla år: hade Telia produktplacerat sin loggo i avnsitten med hjälp av färgskalor?

34 Majas punkkarriär och kärlek till Leila K  

  Vi gästas av MajjaStar som djupdyker i Melerose Place men sen målar upp en obeskrivbar punkscen i den tidens Östersund där hon själv deltog med den äran. Avslutar gör vi i hennes kärlek till Leila K som på ett underligt sätt knyter ihop hela säcken på ett alldeles charmant sätt. Det här är blandbandet.

32 HannahHannah – från RnB till NorrtäljeGangsta  

Det är helt galet kul att ha en av våra lyssnare med oss: HannahHannah som vann tävlingen Anna Sahlin initierade på eget bevåg i Bevvanavsnittet. Nu blir det åka av som det heter - en berg och dal bana genom nittiotalet med hejdlösa svängar. Häng med!

31 FULL LENGTH: Leksakerna  

  GAAAH! Det här gav ordet jobbigt uppvaknande en ny betydelse (ser facebookkonversation i ilsket blått). Förlåt för missen. Här är det fulla avsnittet. Tack Robert för påpekande. Riktig klantmiss av överarbetad Gerholm. Här är det nu: det avsnitt om det som vi höll varmast om hjärtat efter mamma och pappa. Kanske. Leksakerna.

31 Leksakerna  

Vi tar oss an det som vi höll mest kärt bortsett från mor och far (kanske) från barnaåren nämligen leksakerna.  

30 Beverly Hills 90120 med Anna Sahlin  

SÅ var det dags! Avsnittet vi snackat så mycket om. Nu dyker vi rakt ner i Bevvan poolen tillsammans med Beverly Hills vetaren Anna Sahlin. Och bara för att göra det ännu mer spännande TÄVLAR Anna och jag Niklas, om vem som vet mest i ett quiz Stefan satt ihop. Det här är Blandbandet. Mycket välkomna.

29 Kristoffer Triumf om sin 80-tals klubb  

Vi träffar en av landets största poddare och låter Kristoffer Triumf få ge oss sitt 80-tal och 90-tal men även berätta om varför han inte gillar nostalgi. Ha en skön helg.

28 Pojk och flickrum  

Lisa gästar oss igen och den här gången går vi loss på pojk och flickrum på 80 och 90-talen. Hur bodde vi? Vad gjorde vi? Hur såg det ut? Välkomna till Blandbandet.  

27 TV-reklam  

Ni minns hur kul det var att gå på bio? Man fick inte missa reklamen. Idag filtrerar vi bort det. Men i detta avsnitt kommer vi endast ägna osss åt.... TV-reklam. Det här är Blandbandet.

26 Skolmaten  

Man har minnen kring det här. Många minnen. Och nu ska vi ta och botanisera i maträtterna från förr varav en del bara fanns i skolan - tack och lov. Fick ni någonsin lapskojs på annan plats än på er förkorvningsförvaltning? Mycket nöje.

23 Lisa W möter Niklas  

I det här avsnittet sätter sig en gammal klasskamrat ner i studion och konfronterar Niklas. Vi ges kvinnliga perspektiv på det som Stefan och Niklas orerat kring vilket ger en del uppvaknanden. Dessutom avslutas det hela på ett... ska vi drista oss till att kalla det för a old school way? Read it and weep ladies and gentlemen. Och trevlig helg.

22 Modet från 80 och 90-talen med Johan  Hurtig  

  Äntligen delas vår studio av tredje part igen och vi introducerar Johan Hurtig som ska prata mode med oss. Intressant då ena parten av podcastduon är totalt ointresserad av mode. Trivia, anekdoter och mycket mode från 80 och 90-talen utlovas.

21 Vattenfestivalen  

  Vi vet att det är ett lokalt fenomen men vi vet också att många utomsocknens kom hit för att besöka denna från början härliga tillställning som förbyttes till en spya från yttre rymden. Jag och Stefan går igenom fenomenen kring den här festivalen och avslutar med något osannolikt ur TV-historien. Det här är Blandbandet.

20 De märkligaste låttexterna under 70, 80 och 90-talet  

Glad midsommar!!! Värm upp till dansen med nedräkningen av några av de mest märkliga låttexter från 70, 80 och 90-talet. Vi analyserar och demonterar Cornelis, italodisco, dunderhits med mera i veckans avsnitt av Blandbandet. Har du fått det här två gånger som prenumerant beror det på att vår podcärd Wordpress har vad vi tror är en bugg men det kommer inte hända igen - were on it.

18 Sommarlov  

  Ni kan den här tiden. Ni har alla minnen till den. Idag tar vi oss an sommarlovsminnen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose