Blandbandet

Blandbandet

Sweden

En podcast för dig som var barn eller ung på 70, 80 & 90-talen.

Episodes

50 80-talets serier  

Det är med glädje vi griper oss an att botanisera i åttiotalets drama/såpor. Det kommer bli mer på de här ämnena. Tyvärr glömde vi Storstad men frågan är om den kvalar in här? Nu kör vi. TV-serier. Åttiotalet. Amerikanska som svenska. Det här är Blandbandet. Med en överraskning btw.

49 Makramé med Anne  

Fredag och dags att damma av en gammal kär vän. Vägen hem från fritids var extra lätt just fredagar då det var dags för den tidens fredagsmys. Men tankarna levde kvar på det du upplevt på fritids. Och det är exakt dit vi ska nu… Det här är Blandbandet.

48 Nyårslöften  

  Sent omsider men här är vi nu. Är inte Hälsan det nyårslöfte som kommer på första plats? Så hur ser det ut med hälsan och ansträngningarna att nå dem under åren? Gymping? Träna med TV? Areobics? Träningsrummen i enplansvillorna. Vi reder ut det. Välkommen till 2017 och Blandbandet.

#47 Blandbandets nyårskarameller  

Vi minns tillbaka på nyheter under åren. Och vi får också in lite om året som varit med Blandbandet

46 Julen som vi minns den med Lisa  

Glad förväntan tillönskas er alla. Eller what the heck. God jul alla Blandbandslyssnare. Nu är det är dags! Julen. Men hur var den i vår barndom? Tillsammans med julhatande Lisa går vi den tillmötes och vänder på stenarna som legat kvar sen vi lämnade vår barndom. Det blir en hel del stridigheter och många många minnen och mycket garv. God Jul önskar vi på Blandbandet.  

45 Sportutövande med Niklas  

Dags att syna det förhatliga sportutövandet i sömmarna, det som fick mig själv att hata, förgöra och bespotta sport för lång tid framöver. Jämte mig två sportentusiaster som brer honung på de hemska upplevelerna av bollsporter och löpning med mera. Hör oss konfliktera och hör våra bästa sportutövarminnen. Nån som minns då jag skallade en tjej? Det här är Blandbandet!

44 De tecknade filmerna  

Den här gången tar vi livtag på den tecknade filmens värld så som den såg ut på 70,80 och 90-talen. Vi snackar Stefans usla pitch av Dunderklumpen och Niklas attraktion av Fröken Topp i knasen utöver den tecknade filmens magi. Det här är Blandbandet.

43 Julkalendrarna vi minns  

Vår poddrottning (INTE PORRdrottning!!!) gästar oss medan Stefan är på annan ort. Lisa och jag tar er igenom de magiska julkalendrarna som vi alla minns och bortsett från det härliga temat så tycker jag Lisa är så bra att jag vill permanentisera henne i podden. Man dör lite varje gång hon är med. Det här är Blandbandet.

42 World Wide Web  

Nik Borgen sjöng om det. Det var en fluga (eller det där är en felsägning som vi snart ska höra) men vi gjorde det. Tog våra första stapplande steg på vad som kom att kallas "webben". Tillsammans med IIS går vi på djupet med något som format oss alla: internets barndom.

41 Fredrik Wikingsson  

Äntligen!

40 Like a hurt lost and blind and poor (poor)  

Det är dags att ta tag i något vi alla gör men sällan pratar om och som vi framförallt gjorde förr eftersom vi inte hade Internet. Nej onanera gjorde vi lika mycket då som nu (eller?). Det här är Blandbandet.

39 Triggers  

Vi tar oss an allt de där små detaljerna som slänger oss tillbaka till barndomen!

38 Halloween med Mats Strandberg  

Det är den tiden på året: Halloween och det firar vi med ett besök i 70, 80 och 90-tals skräcken tillsammans med skräckförfattaren Mats Strandberg. Det blir filmer och scener vi minns av rang. Trrrrrevlig helg!

37 Tidningen OKEJ – part #2  

Vi fortsätter lyssna till vad som hände på redaktionen och bakom kulisserna på tidningen OKEJ. Mycket nöje.

36 Mannen bakom Okej: Anders Tengner #1  

I vårt 36:e avsnitt träffar ni mannen bakom tidningen som ALLA som är födda på sjuttiotalet läste: Okej. Vi tar er med bakom kulisserna med sanslösa historier bakom den tidning som gav oss allt som vårt DDR Sverige förvägrade oss. Det här är Blandbandet.  

35 Dogge – I betongen  

Det finns bara en Dogge och idag är han här. Det här är en av våra mest explosiva underbara avsnitt. Sprid det om inte annat för glädjen. Vi förlorar oss hur det var att vara ung på 80-talet i Norra Botkyrka utanför Stockholm - en verklighet inte många av oss känner till. Dogge berättar om hur han rappar i förarmicen, hänger på Albygårdar, bygger upp sin rapkarriär - allt under våra ledstjärnor kring 80 och 90-talen. Det här är Blandbandet.

34 Skilda världar med Jan Marnell  

Dags att ta tag i en av våra största såpor: Skilda världar. Vi gör det tillsammans med dess producent och jag får svaret jag väntat på i alla år: hade Telia produktplacerat sin loggo i avnsitten med hjälp av färgskalor?

34 Majas punkkarriär och kärlek till Leila K  

  Vi gästas av MajjaStar som djupdyker i Melerose Place men sen målar upp en obeskrivbar punkscen i den tidens Östersund där hon själv deltog med den äran. Avslutar gör vi i hennes kärlek till Leila K som på ett underligt sätt knyter ihop hela säcken på ett alldeles charmant sätt. Det här är blandbandet.

32 HannahHannah – från RnB till NorrtäljeGangsta  

Det är helt galet kul att ha en av våra lyssnare med oss: HannahHannah som vann tävlingen Anna Sahlin initierade på eget bevåg i Bevvanavsnittet. Nu blir det åka av som det heter - en berg och dal bana genom nittiotalet med hejdlösa svängar. Häng med!

0:00/0:00
Video player is in betaClose