Episodes

435. Fastigheter, bu eller bä?  

Börslunch avslutar veckan med ännu en börs-vd i studion, denna gång är det Peter Wågtröm från NCC. Dessutom bjuder förvaltarna Lars-Erik Lundgren från Aktie-Ansvar och Erik Hermansson från Humle Kapitalförvaltning på aktietips och kommenterar dagens kvartalsrapporter.

434. ”Gungor och karuseller för spelbolagen”  

Ny rapporttung dag och ny vd i Börslunch, denna gång Jörgen Olsson från Hoist. Dessutom analyserar förvaltarna Christian Brunlid från Handelsbanken och David Lindström från Strand Kapitalförvaltning dagens rapporter och bjuder på aktietips.

Börs & Makro 27 april  

Rapportperiodens allra mest hektiska morgon sammanfattas och så blickas det framåt mot en dag då både Riksbanken och ECB kommer med räntebesked.

433. Ketchupeffekt väntar för verkstad  

Saab har redovisat ett starkt resultat för det första kvartalet och bolagets finanschef Magnus Örnberg förklarar vad det beror på i Börslunch. Övriga gäster är PO Nilsson från Prior Nilsson Fonder och Martin Nilsson från Catella.

Börs & Makro 26 april  

En gedigen genomgång av morgonens kvartalsrapporter, från Alimak till Wallenstam samt uppsnack inför dagens makrohöjdare, konjunkturrapporten från Konjunkturinstitutet.

432. Aktierna du ska äga på rapportdagen  

Börsen har lugnat ner sig efter måndagens franska hausse. Men börs-vd:arna fortsätter att komma till Börslunch. I dag är det Sandviks Björn Rosengren som grillas av programledarna samt av Per Colleen från AP4 och Anders Rudolfsson från DNB.

Börs & Makro 25 april  

Rapportfloden rinner allt starkare. I dag har bland annat Ericsson kommit med en svag rapport, Swedbank med en stark och Volvo med en riktig dunderrapport. Dessutom kommenteras marknadsrörelserna under dag ett efter det franska valet.

431. Rapportrökare, Kinaspel & butiksdöd  

Tele2 rusar på börsen efter dagens kvartalsrapport. Men även Inwido går bra. Passande nog gästar bolagets vd Håkan Jeppsson Börslunch. Övriga gäster, som bland annat analyserar dagens digra rapportskörd, är förvaltarna Peter Lagerlöf från Lannebo och John Hernander från Nordea.

Börs & Makro 24 april  

Varje vardagsmorgon ger vi dig en uppdatering inför börsdagen. Dessutom får du de senaste makroekonomiska nyheterna. I dag med en genomgång av dagens kvartalsrapporter och en summering av det franska valet bland annat.

430. Avknoppningar & vinstmomentum  

Husqvarna är ett av alla bolag som kommit med kvartalsrapport i dag. En rapport som togs emot väl av marknaden. Vd Kai Wärn kommenterar rapporten i dagens Börslunch. Programmet gästas också av Stephanie Gabrielsson från Skandia och Stefan Roos från Origo Capital.

429. ”Inte förvånad om aktien stiger 100 procent”  

Startskottet har gått för en ny rapportperiod och i Börslunch kommenterar förvaltarna Marcus Schiller från Alcur och Stefan Olofsson från Sensor dagens skörd. Dessutom intervjuas Martin Carlesund, vd för rapportaktuella Evolution Gaming.

428 ”Nu kanske vi kan klippa sladden till Vattenfall”  

Mycket sol, vind och vatten i dagens Börslunch. Men också rapportsnack och en hel del annat med gästerna Georg Norberg från Case Kapitalförvaltning, och Dag Werner från Handelsbanken.

427. Håll koll på verkstad  

Snart drar rapportperioden äntligen igång på allvar. Banker, verkstad och Securitas är några av ämnena som avhandlas i dagens Börslunch. Gäster är Lars Söderfjell från Swedbank, och Mattias Eriksson från Coeli.

Så går börsen efter påsk  

Q1-rapporterna närmar sig. I veckans sista Börslunch Special ger sig Simon Tarvainen och småbolagsanalytikern Pierre Mellström på att sia om framtiden med hjälp av EPS-revideringar.

”Vi är kort Stockholm och lång världen”  

Påsken närmar sig och Lars Frick från Börsveckan bjuder i detta Börslunch Special på sina bästa aktietips. Det handlar bland annat om byggbolag, spelbolag och börsnoteringar.

”Elefanterna agerar inte på säljsidan”  

Fullt fokus på teknisk analys i dagens Börslunch Special när tittarfavoriten Johnny Torssell från Carnegie återvänder med sina bästa och mest aktuella grafer.

426. Därför är Finland hetast i Norden  

I dag blir det mycket fokus på nordiska bolag i Börslunch. Förvaltarna Cecilia Auvray från Handelsbanken Fonder och Erik Sprinchorn från Swedbank Robur bjuder på sina bästa aktietips.

425. Ett försvar av Smålandsbolagen  

Kappahl, börsnoteringar och Smålandsbolag. Det är några av ämnena som avhandlas i dagens Börslunch. Gäster är förvaltarna Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning och Pär Andersson från Spiltan Fonder.

424. Tre oupptäckta förvärvscase  

Det snackas en hel del klädbolag i dagens Börslunch. Gäster är förvaltarna Viktor Henriksson från Carnegie Fonder och Fredrik Skoglund från ÖstVäst, som även tipsar om köpvärda aktier som han hittat på sin senaste resa.

423. En varningsklocka för börsen  

I Börslunch fortsätter eftersnacket till spelutredningen. Gästerna Jonas Olavi från Alfred Berg och Anders Haskel från Aktiespararen snackar även verkstad och fastigheter.

0:00/0:00
Video player is in betaClose