Episodes

Kravlistan för att H&M:s kurslyft ska bli långvarigt  

H&M:s aktiekurs åkte berg- och dalbana efter gårdagens kvartalsrapport och slutade med en klar uppgång. Hur bra var rapporten och är bolaget inne på rätt spår? Magnus Råman, analytiker på Handelsbanken ger sin syn på saken.

Börs & Makro 30 juni  

Haldex drar tillbaka stödet till Knorr Bremse, Paradox köper holländskt och så har det kommit en spansk överraskning.

Världens hetaste gamingaktier  

Dataspelsbranschen är i fokus i detta extra långa Börslunch Special. Carl Armfelt, förvaltare på Swedbank Robur, bjuder på sina bästa tips bland gamingbolagen.

Börs & Makro 29 juni  

H&M slog förväntningarna med råge och Kappahls vinst steg. Det visade bolagens kvartalsrapporter som kom nu på morgonen. Och så är det press uppåt på räntorna.

Så kan CTA-fonder börja leverera igen  

Vad är CTA-fonder och varför har det halkat efter i utvecklingen den senaste tiden? Börslunch Special gästas av Per Ivarsson, vice vd på RPM Risk & Portfolio Management.

Börs & Makro 28 juni  

Bolagsnyheter från Lundin Petroleum, SSAB och NCC samt kraftiga reaktioner efter Mario Draghis hökaktiga tal.

Hälsovård, olja och konsumenter  

Facebook, Amazon, Netflix och Google har alla levererat en avkastning klart bättre än index. Kommer den utvecklingen att fortsätta? Hur går det för hälsovårdsbolagen om/när en ersättare för Obamacare blir klar? Kevin O'Dowd, vd för Stifel & Nicolaus gästar Börslunch Special.

Börs & Makro 27 juni  

Bolagsnyheter om självkörande bilar och kycklingar samt centralbankschefer som är ute och håller tal.

Oljan ska ned till 30 dollar – vinnarna och förlorarna  

Efterfrågan på olja vänder ner och förnybara energikällor tar marknadsandelar. Vilka effekter får detta på aktiemarknaden? Joe Tracy, mäklare på Handelsbanken, listar sina vinnare och förlorare. Han tipsar även om ett bettingbolag och om ett innovativt bolag inom energilagring.

Börs & Makro 26 juni  

Det gäller att hålla koll på volatiliteten och krokodilgapen. Och så är det klart med vem som blir ny vd på Kinnevik.

468. Sommarens hetaste aktietips  

Det är dags för säsongsavslutning av Börslunch. För att sammanfatta våren och blicka in i framtiden finns Lars Frick från Börsveckan, Pierre Mellström från Handelsbanken och Roger Josefsson från Danske Bank med i studion.

Börs & Makro 22 juni  

Fallande oljepris ger ringar på vattnet och Takata rasar på Tokyobörsen.

467. Teflonbörs & Dödskors  

I dagens Börslunch får Erik Hansén och Espen Grønstad sällskap av Tove Zander, ny vd för Unga Aktiesparare. Dessutom avhandlas morgonens noteringar, gästernas sommarportföljer, SAS, Telia, Dometic och mycket mer.

Börs & Makro 21 juni  

Starkt från Skistar och oljan ger Riksbanken huvudvärk.

466. ”Börsen är väldigt förlåtande”  

Outotec, Cramo och SSAB är några av bolagen som avhandlas i dagens Börslunch där förvaltarna Martin Nilsson från Catella och Per Hedberg från Lancelot även presenterar sina sommarportföljer.

Börs & Makro 20 juni  

MQ har kommit med en stabil rapport och marknaden och Fed är inte helt överens.

465. Två aktier som ska vända upp i sommar  

Elekta, Starbreeze och Mycronic. Det är några av bolagen som avhandlas när Erik Sprinchorn från Swedbank Robur och Anders Rudolfsson DNB inleder Börslunch sista vecka innan sommaruppehållet.

Börs & Makro 19 juni  

GM öppnar leverantörspark och inflationsproblem för Fed.

464. Sommarportföljerna är tillbaka!  

I dag är det säsongspremiär för en tradition i Börslunch - gästernas sommarportföljer. Först ut är Vegard Søraunet från Odin Fonder och PO Nilsson från Prior Nilsson Fonder. Dessutom snackas det bland annat börsnoteringar.

463. Vi hade i alla fall otur med vädret  

SCA-avknoppningen Essity har gjort börsdebut. Detta och mycket annat analyseras av Johan Stein från Alfred Berg och Dag Werner från Handelsbanken i dagens Börslunch. Dessutom bjuds det givetvis på heta aktietips.

0:00/0:00
Video player is in betaClose