Brainwash Radio

Brainwash Radio

The Netherlands

Brainwash Radio is een verhalende nieuwsanalyse van HUMAN op Radio 1. Elke laatste maandag van de maand, 20:30 - 21:30 uur.

Episodes

Presentator Stephan Sanders - Acteur Nasrdin Dchar en populisme  

Presentator Stephan Sanders vat, improviserend en filosoferend, samen. Deze keer over Nasrdin Dchar en populistisch rechts.

Stand-up filosoof Laura van Dolron - Wij  

Stand-up filosoof en theatermaker Laura van Dolron over wat ons wij maakt.

Filmjournalist Gawie Keyser - De retoriek van acteur Nasrdin Dchar  

Wat hebben de film Selma (2014) en acteur Nasrdin Dchar met elkaar te maken? Gawie Keyser over de actualiteit aan de hand van film.

Schrijver Niña Weijers - Brangelina  

Schrijver Niña Weijers over de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie en onze obsessie met sterrenkoppels.

September 2016: Brangelina, Nasrdin Dchar en populisme  

Schrijver Niña Weijers, stand-up filosoof Laura van Dolron, filmjournalist Gawie Keyser, en presentator Stephan Sanders over de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie, de retoriek van Nasrdin Dchar, de Ieder1-mars, en populistisch rechts. Uitgezonden op 26 september 2016, NPO Radio 1.

Presentator Stephan Sanders - Boerkini en homohuwelijk  

Presentator Stephan Sanders vat, improviserend en filosoferend, samen. Deze keer over de boerkini, het homohuwelijk en corruptie.

Cultuursocioloog Ruben Jacobs - Pokémon Go en vogelaars  

Cultuursocioloog Ruben Jacobs legt een verband tussen de rage van deze zomer, Pokémon Go, en het vogelen: het spotten van zeldzame vogels.

Filmjournalist Gawie Keyser - The Hurt Locker  

Wat hebben de film The Hurt Locker (2008) en een jeugdige terrorist met elkaar te maken? Gawie Keyser over de actualiteit aan de hand van film.

Schrijver Niña Weijers - Samsom zegt sorry  

Schrijver Niña Weijers over PvdA-lijstrekker Diederik Samsom die 'sorry' zegt, Engels op universiteiten en hoe dat allemaal eigenlijk over imago's gaat.

Augustus 2016: de sorry van Samsom, Pokémon Go en de Boerkini  

Schrijver Niña Weijers, cultuursocioloog Ruben Jacobs, filmjournalist Gawie Keyser, en presentator Stephan Sanders over de sorry van Diederik Samsom, Engels op Nederlandse universiteiten, Pokémon Go, de film The Hurt Locker en de Boerkini. Uitgezonden op 29 augustus 2016, NPO Radio 1.

Zomerradio #9: humanistisch hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer humanistisch hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp (vanaf 00:08:15). Verder in deze uitzending: wiskundige Sanne Kosterman over het belang van bluffen (begin uitzending), schrijver en cabaretier Johan Fretz over het boek dat zijn leven veranderde (vanaf 01:35:20) en trendwatcher Farid Tabarki met een Brainwash Talk over echt leren luisteren (vanaf 01:42:10).

Zomerradio #8: filosoof Awee Prins  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer filosoof Awee Prins (vanaf 00:06:30). Verder in deze uitzending: jurist en schrijver Laura Burgers over een rechtszaak om luchtvervuiling(begin uitzending), legt schrijver Daan Windhorst uit hoe televisieserie The West Wing zijn leven veranderde(vanaf 01:35) en filosoof Lammert Kamphuis met een Brainwash Talk over vriendschap(vanaf 01:42:30).

Zomerradio #7: filosoof Ad Verbrugge  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer filosoof Ad Verbrugge (vanaf 00:09:00). Verder in deze uitzending: arts en schrijver Emma Bruns over een kapper voor daklozen(begin uitzending), filosoof Andrea Speijer-Beek over een nogal radicaal boek dat haar leven veranderde(vanaf 01:38:00) en cabaretier Soundos El Ahmadi met een Brainwash Talk over vrijheid en onderdrukking(vanaf 01:45:30).

Zomerradio #6: creator Lucas de Man  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer creator Lucas de Man (vanaf 00:06:30). Verder in deze uitzending: filosoof Arno Bouwes over homorechten(begin uitzending), filosoof en onderzoeker Allard den Dulk over het boek dat zijn leven veranderde (vanaf 01:35:00) en psychiater en filosoof Damiaan Denys met een Brainwash Talk over angst (vanaf 01:43:00).

Zomerradio #5: politiek filosoof Tamar de Waal  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer politiek filosoof Tamar de Waal (vanaf 00:05:00). Verder in deze uitzending: cognitiefilosoof Daphne Brandenburg over schuld en verwijtbaarheid in het strafrecht(begin uitzending), filmjournalist Gawie Keyser over het boek dat zijn leven veranderde (vanaf 01:05:00) en cabaretier Jan Jaap van der Wal met een Brainwash Talk over migratie (vanaf 01:12:00).

Zomerradio #4: filosoof Jan Drost  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer filosoof Jan Drost (vanaf 00:08:00). Verder in deze uitzending: schrijver Sidney Vollmer over de gevolgen van Pokémon Go (begin uitzending), filosoof en neurowetenschapper Jolien Francken over het boek dat haar leven veranderde (vanaf 01:37:00) en filosoof en cabaretier Tim Fransen met een Brainwash Talk over troost en tragiek (vanaf 01:44:00).

Zomerradio #3: schrijver en bioloog Tijs Goldschmidt  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met vanavond bioloog en schrijver Tijs Goldschmidt (vanaf 00:07:00). Verder in deze uitzending: filosoof en psycholoog Gijs Deckers over (jeugd)werkloosheid (begin uitzending), Disa Jironet, officier van justitie in opleiding, over het idee dat haar leven veranderde (vanaf 01:39:00) en cabaretier Hans Sibbel, die in zijn Brainwash Talk tegen individualisering pleit (vanaf 01:46:00).

Zomerradio #2: filosoof Karim Benammar  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met deze keer filosoof Karim Benammar (vanaf 00:07:20). Verder in deze uitzending: theatermaker Michiel Lieuwma over acteur Michael Caine(begin uitzending), cultuursocioloog Ruben Jacobs over het gedicht dat zijn leven veranderde (vanaf 01:41:00) en een Brainwash Talk van theatermaker Nhung Dam, over de waarde van kunst(vanaf 01:48:30).

Zomerradio #1: schrijver Karin Amatmoekrim  

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken. Met vanavond schrijver Karin Amatmoekrim (vanaf 00:09:00). Verder in deze uitzending: dichter Daan Doesborgh verbaasde zich over de berichtgeving rond de schietpartij in München (begin uitzending), filosoof Naomi Jacobs over het boek dat haar leven veranderde (vanaf 01:34:00) en schrijver en cabaretier Johan Fretz breekt in zijn Brainwash Talk een lans voor Tegenstrijdigheid (vanaf 01:43:00).

Presentator Stephan Sanders - Reputatieschade en vergiffenis  

Presentator Stephan Sanders vat, improviserend en filosoferend, samen. Deze keer over schuld, vergiffenis en reputatieschade.

0:00/0:00
Video player is in betaClose