Brödernas PL-podcast

Brödernas PL-podcast

Sweden

Mattias och Fredrik pratar Premier League. Vi finns på facebook: https://www.facebook.com/brodernasPLpodd/

Episodes

32. Avslutning  


Säsongen är över! Endast sista PL-platsen kvarstår att slåss om och nåt obetydligt Madrid-derby. Vi rundar av med att plöja igenom en osexig sista omgång, Sevillas triumf i EL mot Liverpool (skulle de haft straff eg?), recenserar våra egna "experttips" inför säsongen och tar ut en gemensam succé och flopp-elva. Ha en grym EM-sommar så dyker vi kanske upp helt plötsligt med silly eller quiz.

31. Upploppet  


Vi reder ut vad det är kvar att spela om, gratulerar återigen Leicester och förklarar varför Manchester United-fansen med gott samvete kan heja på Liverpool i EL-finalen.

Vem kan slå Mattias? Match 19  


Veckans quiz har ett tema - är du vass på smeknamn kanske du tar full pott? I veckans avsnitt gästas vi av Alexander som befinner sig i Japan och kämpar med sin kandidatuppsats. Kan han kämpa ner Mattias också? 10 frågor - 90 sekunder - mest rätt vinner.

30. Flipp eller flopp  


Leicester färdiga mästare! Vi reflekterar över vad som gjort laget i blått till årets bästa och siar om vad framtiden har på lager åt mästarna. Hur kommer det gå för dem nästa år och i CL? Vi har en del ledtrådar åt er. Vi närmar oss bokslut på en märklig säsong. Endast 1 lag av 20 i ligan har presterat som förväntat tycker vi, resten är succé eller flopp i någon mening. Vi tar en titt på matchen som avgör ligan. Mattias tar fram stora sågen mot Tottenham. PL-rejects nu klara för final i CL. Vad säger det om PL? Allt detta och mer i veckans avsnitt.

Vem kan slå Mattias? Match 18  


Veckans avsnitt av quizzen är lite speciellt - Mattias har gjort frågorna och utmanaren André får möta Fredrik istället. Blir det lättare eller svårare för utmanaren? Lyssna och ta reda på det! Har du stenkoll på siffrorna i PL har du goda chanser.

Vem kan slå Mattias? Match 17  


I veckans avsnitt utmanas Mattias av vår kompis Backman. Har du stenkoll på Sheffield United, Sir Alex och klubbar från London? Då kanske du slår Mattias eller Backman. 10 frågor, 90 sekunder - mest rätt vinner.

29. Klopp, KDB och King Power  


Vi analyserar helgens action. Dramatiken på King Power Stadium sätter fingret på hur svårt det är att vara domare i Premier League - när är en straff en straff egentligen? Kevin de Bruyne gör skillnaden för City. Klopp sågas av Fredrik - Mattias håller inte med. Plus bottenmöte på Carrow Road - Mattias lanserar en teori om varför det är enklare att spela på bortaplan än hemma.

Vem kan slå Mattias? Match 16  


I veckans avsnitt har vi finbesök i form av Robert Rosén, reporter på Aftonbladet och svensk mästare i fotbollskunskap. En rejäl nöt att bita i för Mattias! Och för dig med, nu har du chansen att testa dig själv mot den bäste. Vinner du?

28. För sent?  


Vi gästas av Peter denna vecka och snackar om förra omgången. Sorry för sent släpp!

Vem kan slå Mattias? Match 15  


10 frågor om Premier League - 90 sekunder - mest rätt vinner. Inspirerat av veckans europamatcher smyger sig PSG och Dortmund in bland frågorna. Hur bra koll har du - slår du Mattias eller veckans utmanare Peter?

27. Leicester är Grekland  


Äntligen slut på vänskapslandskamper och dags för fotboll som gäller något. Ödesmöte i Öst, roligt med Leicesters framgångar men underhållningen är trasig, två förlorare på Anfield. Mattias sågar en av de sämsta individuella prestationer han sett - men vem är det som sågas? Även en av Englands senaste landslagsmän får sin släng av sleven.

Vem kan slå Mattias? Match 14  


Extrasvårt avsnitt när utmanaren André gör comeback. Mattias och André har kryssat två gånger, får vi en vinnare idag? Om du har stenkoll på Steven Gerrards karriär i siffror, traktorer och Championship Manager kanske du slår både Mattias och André. Trevlig påsk!

26. Dålig inställning  


Liverpools kassa inställning, Rashford får Demichelis att se gammal ut, var är Doumbia och toppstriden nu ett två-lags-race. Typ så.

25. Fredrik RASAR! Och märklig helg.  


Fredrik inleder dagens avsnitt med att rasa mot en rutten del av modern fotboll. Vi fortsätter med helgens matcher i liga och FA-cup (Costa! Lukaku! Payet!), hinner med en avstickare i Europa och avslutar med framtiden - Leicester och Benitez. Mycket nöje!

Vem kan slå Mattias? Match 13  


I veckans match har vi celebert besök i form av Marcus Leifby - frilansjournalist känd bl.a. för krönikor i Aftonbladet, Leifbys big ten och för sina legendariska liverapporter på Sportbladet (Mattias är stor beundrare av dessa!). Om du har koll på målspottare, David Moyes, och engelska fotbollstermer kanske du slår Mattias eller Marcus. Testa dig själv! Skicka oss ett meddelande på Twitter om du vill vara med: @BrodernasPLpod

24. Dubbla-gula-omgången  


Inte mindre än 4 röda kort delades ut denna omgång - alla pga dubbla gula kort. Vi diskuterar domslut och konsekvenser - och den omtalade straffen som Benteke ordnade mot Palace. Plus - ett litet quizinslag - vet du vilka två aktiva PL-spelare som endast tillhört samma klubb genom hela sin seniorkarriär? Leicester titelfavoriter? Crystal Palace usla form, Fredrik pudlar, vi snackar upp Europa och mycket annat.

Vem kan slå Mattias? Match 12  


I dagens Vem kan slå Mattias gästas vi av Nisse från Luleå - som under poddens inspelning är och kollar på försäsongsmatch i damernas division 3. En fredagkväll i mars, bara en sån sak! Ifall du är en hejare på Cantona, engelska fotbollstermer och kända bedragare har du kanske en chans att slå Mattias denna vecka. Men gjorde Nisse det? Lyssna själv.

23. Bättre sent än aldrig  


Här kommer avsnittet där vi motvilligt pratar om ligacupfinalen och helgens omgång.

Vem kan slå Mattias? Match 11  


I veckans avsnitt har vi en celeber utmanare i form av Johan Orrenius, chefredaktör på fotbollsmagasinet Offside och f.d. krönikör på Expressen. En spännande match utlovas. Slår du Mattias och Johan? Testa dig själv!

22. FA-cupen, Europa-omgång och uppsnack  


I brist på Premier League-omgång snackar vi FA-cupen, de engelska lagens insatser i Europa och snackar upp kommande matcher. Antiklimax: Manchester City ställde upp med ett halvt juniorlag borta mot Chelsea. Vad ska man hitta på för att få topplagen att ta de inhemska cuperna på allvar? 2-1 i Europa - ett bra resultat för båda lagen? Inte om du är Manchester United och mött Midtjylland, dock. Vi ger dig full koll på veckans kommande matcher.

0:00/0:00
Video player is in betaClose