Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Sweden

Cancerpodden - Sveriges mest angelägna podd. Anna Benson möter läkare och forskare, kända kvinnor och män, anhöriga och drabbade, barn och föräldrar - med koppling till cancer. Alla har vi en historia. Ta del av nya forskningsmetoder och teorier, hårskolor, lär dig mer om palliativ vård eller lyssna på hur andra gjorde. Anna Benson förlorade sitt ex i cancer och har varit engagerad i kampen sedan dess. Hittills har hon inbringat 2.6 miljoner kronor till Cancerfonden, främst via sina Rosa kokböcker. Genom Cancerpodden skänker hon 1 kr per lyssnare.

Episodes

30. Shirley Clamp – ”Jag orkar inte just nu”  

Hon föddes i Borås 1973 och via balettakademin i Göteborg och musikteater i Bjärnum för att inte nämna Wallmans salonger i Malmö så hamnade Shirley Clamp tillslut i Stockholm där hon slog igenom som artist och blev en av våra mest folkkära artister. Det stora genombrottet kom 2004 när hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Min kärlek”. När vi ses talar vi om ångesten och kraften att orka och att inte orka. Hur energin inte alltid räcker till, till hela tårtan. Att kunna säga nej. Vi talar om terapin och hur livet har hunnit ikapp och om depressionen. Vi talar om tiden med Viktväktarna och viktökningen. Och om mörkret. Men att man måste göra sitt jobb. Vi talar också om systern som precis är strålad för cancer i magen. En tumör stor som en fotboll. Och om ovissheten. Och döden. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

29. Christina Schollin – ”Stressen utlöste min cancer”  

Vi möter en av Sveriges mest kända och folkkära skådespelerskor, Christina Schollin. Hon slog igenom på 1960-talet med filmen ”Änglar, finns dom”. Och sen har det rullat på av bara farten. Med över 80 teaterroller, varav många på Dramaten, nästan 25 filmer, cirka 165 tv-program och en Oscarsnominering. Och så har hon tackat nej till att spela in långfilm med Elvis Presley en gång i tiden. När vi möts talar vi framförallt om cancern som drabbade Christina 2011. Om tankarna och känslorna. Hur hon valde att behålla det för sig själv eftersom hon hade orkat se löpsedlarna. Vi talar om just det och hur ogärna Christina vill prata om sin cancer eller bli ett ansikte för den. Samtidigt som hon tycker det är viktigt att sprida hopp. Och bidra till forskningen. Vi talar om stressens påverkan och hur den är cancerrelaterad. Hur hon så tydligt kan binda cancerdiagnosen till sin dåvarande stressiga situation. Hur hon upptäckte blödningar och gjorde flera undersökningar. Vi talar om beskedet och behandlingarna och dess biverkningar. Hur ovanlig form av cancer Christina hade. Vi talar om hur livet tog en paus och hur allt förändrades. Vi talar om Christinas positiva tänkande. Hur nära till skratt hon har och hur hon lyckas vända sina tankar till just positiva. Och om gurun Louise Hay och hur hon tänkte bort sin tumör. Vi talar också om mantran. Och om att älska sig själv och att tala med sin spegelbild. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

28. Anne-Lie Rydé – ”Jag är förskonad"  

Hon föddes i Stockholm 1956 och slog hon sedan igenom som soloartist 1983. Anne-Lie Rydé har verkat i musikbranschen i över 40 år och vunnit såväl Rockbjörnen som ett flertal stipendium. Hon har även skådespelat i olika tv-serier och medverkat i Melodifestivalen ett antal gånger. När vi ses talar vi just om det. Hur hon ständigt är resande i musik. Men också om hennes programledarskap i radio. Vi talar om hur härligt det är att bara acceptera läget. Att släppa saker man inte kan påverka. Och hur viktigt det är med promenader och motion. Vi talar om hur Anne-Lie reser i sitt inre. Och hur hon är klar med den uppenbara bekräftelsen som artisteriet annars ger. Glädjen i att bara sjunga. Vi talar om endorfinerna som är så lättillgängliga. Vi talar om livskriser och om Anne-Lies riktigt stora krasch. Hur nattsvart det blev. Och om hur enkelt det är att fly från allt jobbigt. Vi talar om hur det är att vara 60 och själva måendet. Vi talar om klimakteriet. Och om att ångra saker. Vi talar om undersökningar och hur hon har klämt och känt på brösten i åratal. Och om hur hon kallade sig själv på mammografi i 30-års åldern. Och om de en miljon cigaretterna hon dragit in genom åren. Vi talar om hur kroppen talar med dig och hur lyhörd man bör va. Vi talar också om hur förskonad Anne-Lie är från just cancer. Följ med i ett väldigt härligt och klokt avsnitt. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

27. Carina Nilsson –”Jag vet att jag kommer att dö"  

Carina Nilsson började som modell 1988 och jobbade många år internationellt i Milano, Paris, Miami och New York. På ett modelljobb blev den ordinarie sminkösen sjuk och Carina fattade tag i sminkväskan och fann sin passion. Med mängder av stora kunder och visningar senare är hon en välkänd make-up artist. 2011 fick hon bröstcancer. Men blev senare fri från sin cancer. Men 2016 kom återfallet. Trippelnegativ bröstcancer. Den mest aggressiva form som finns med sju metastaser i skelettet och cancer i benmärgen. Vi talar om hur man förbereder sig inför döden. Och om insikten att man ska dö. Vi talar om hur hon tänker på livet. Hur hon tar till vara på tiden. Och att det inte finns någon bucketlist. Vi talar om hur hon berättade för sina barn och nu förbereder dem inför sin egen död. Om hur de talar om det stundande dödsögonblicket. Vi talar om hur hon känner ett visst hopp. Om hur hon har blivit frälst och den nya livstron som hon har fått. Vi talar om hur hon hoppas på tre månader i taget. Kanske får hon till och med uppleva nästa sommar. Ja, så länge cancern står still så har hon hopp. Men vi talar också om hur hon lever på övertid. Och om insikten att det snart är dags. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

26. Fabian Bolin – ”Jag var 28 år”  

Fabian Bolin studerade Business and Economics vid Handelshögskolan i Stockholm och flyttade därefter till London för att jobba som investment banker. Men Fabian fick nog och sadlade om för att istället satsa på skådespelarkarriären med en roll i både Snabba Cash 1 och 2. Och Los Angeles väntade runt hörnet med flera filmprojekt. Men han var extremt trött. Och tröttheten eskalerade och det blev bara värre och värre. Fabian trodde först att det rörde sig om stress och bestämde sig för att åka hem till Sverige och ta lite semester. När han landade i Sverige blev han så dålig att han var tvungen att åka till akuten på Sankt Görans sjukhus. Fabian hade leukemi, blodcancer. Vi talar om det. Vi talar om när han fick diagnosen. Hur han hade haft värk i alla lymfområden. Vi talar om hur han pendlade mellan beskeden att han skulle dö och överleva. Och hur lugnet infann sig när han trodde att allt var slut. Vi talar om jakten på framgång och hur det aldrig gjorde honom lycklig. Hur cancern har förändrat honom och hans sätt att se på livet. Vi talar om känslan hur cancern kopplar ihop så många. Hur tankarna var så viktiga att dela med sig. Hur healande det är. Men framförallt talar vi om hur läget är just nu och hur det känns som om han har fått en andra chans. Ett annat liv. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

25. Emma Igelström –”Det är cancer överallt”  

Emma Igelström har tagit fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Hennes mest framgångsrika år var 2002, då hon vid kortbane-VM i Moskva tog två individuella VM-guld samt ett i lagkapp och dessutom satte världsrekord i alla tre loppen. Framförallt var hon den första kvinnan någonsin som nådde under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men mycket har hänt sedan dess. Såväl på det personliga som på det professionella planet. Vi talar om det. Vi talar om Emmas mamma. Som just nu lever med cancer. Drabbad för andra gången. Vi talar om behandlingarna. Men framförallt om hennes positiva inställning till livet trots njurcancern som har spridit sig och som har en oviss diagnos. Vi talar mycket om att ta vara på livet. Hur man prioriterar roliga saker när något händer. Hur familjen ses mer. Vi talar om hur man gör när någon drabbas. Hur agerar man? Vem kan man berätta för? Alla frågor? Vi talar också om Emmas pappa som även han är väldigt sjuk. Samt om Emmas knöl som hon hittade i bröstet för några år sedan. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

24. Jocke Samuelsson –”Mia blev 31 år"  

En fantastisk kärlekshistoria som tog ett abrupt slut. Vi möter Jocke Samuelsson 35 år som är pappa till Stina och Ville. Och som levde med Mia, en fantastisk kvinna. Våren 2012 upptäckte man att Mia hade cellförändringar i underlivet som sedan utvecklades sig till en cancertumör. Livmoderhalscancer. Trots det var prognosen god. Och ett litet ingrepp skulle räcka. Vi talar om Mias inställning. Hur hon formulerade målbilder och sedan tog sats för att ta sig förbi det. Hur hon tog det efterlängtade MC-kortet och upplevde de bästa månaderna i sitt liv. Barnen var då 6 och 1 år. Men på sensommaren 2013 upptäckte man en ny tumör. Ett återfall. Men prognosen var fortfarande god och Mia behandlades och friskrevs från sin cancer. Vi talar om hur det är att vara en partner i allt detta. Pappa till små barn. Hur han Jocke blev lösningsorienterad. Vi talar om alla samtalen dem emellan. Vad som var svårast. Rädslan över att förlora en livspartner. Vi talar om alla biverkningar. Sedan kom värken. Ett återfall igen. Vi talar om hur man berättade för barnen. Att mamma kommer dö. Vi talar om när Mia dog. Om livet efter. Om att möta kärleken igen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

23. Emma Green –”Hon valde livet"  

Hon har varit omslagsflicka för modemagasin, rattat bilen i en av de uppmärksammade reklamfilmerna för Volvo, visat hela världen vad hon står för när hon målade naglarna i regnbågens alla färger och hon är dessutom nagelmodell. Men framförallt har hon hoppat högt. Väldigt högt. Rekordet ligger på 1,98 inomhus och 2,01 utomhus. Medaljer på VM och EM skvallrar om att hon är riktigt bra. När jag träffar Emma Green gör vi det hemma hos henne i Västra Frölunda. Vi talar om hennes mormor som har stått henne närmast. Och som en dag hade så gula ögon att Emma tvingade henne att gå till läkaren. Gulsot på grund av cancer i bukspottskörteln. Vi talar om det. Vi talar om känslan när man vet att någon ska dö. Men hur mormor valde livet. Hur hon gjorde allt det där som hon alltid hade velat göra. Hur hon levde. Och hur hon vägrade göra alla tråkiga saker. Vi talar om sorg. Och hur olika den kan vara. Vi talar också om Emmas liv just nu. Tankar kring hälsan och om all den kunskap som Emma besitter. Vi talar också om att det är sista säsongen som höjdhoppare och vad som händer sen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

22. Micke Askernäs–”Min dotter Emma 3 år"  

Micke Askernäs är tankeläsare och en av Sveriges främsta mentalister. Men framförallt pappa till lilla Emma 3 år. Emma som är ett mirakel genom att bara bli till, genom sista försöket via IVF. Under våren upptäckte man små episoder där Emma försvann. Ögonen rullade och sen kom hon tillbaka och var andfådd. Detta blev alltmer ofta och efter ett tag fick man en remiss. Vi talar om det. Vad som hände där. Vi talar om hur världsbilden rasade när beskedet om Emmas hjärntumör kom. Hur tankarna blockerades. Vi talar om behandlingarna. Kampen. Var kraften kommer ifrån. Det långa maratonloppet som de nu ska ta sig igenom. Vi talar om alla biverkningarna. Hur den första medicinen vållade skada. Vi talar om hur man som föräldrar klarar att ett sådant besked tillsammans. En sådan kamp. Vi talar om de små ljusglimtarna som är så viktiga. Inte minst för lilla Emma. Och om prognosen som ingen vet. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

21. Cissi Wallin –”Jag löper stor risk för hudcancer"  

Hon är en känd mediaprofil och stor i sociala medier. En stor blogg, krönikör för Metro och Mama, radiopratare och återkommande medverkan i Nyhetsmorgon. Hon har också varit med i olika filmer. Och nu är det stand up komedi som gäller. Cissi Wallin har många strängar på sin lyra. Hon föddes med albinism och löper stor risk för hudcancer. Vi talar om svenskarnas hets kring att sola. Hur man önskar att bli brun. Och låter bli att skydda sig. Det är fler människor i Sverige idag som dör av malignt melanom än antalet som dör i trafiken. Vi talar också om stress och hur det är relaterat till cancer. Vi talar om USA kontra Sverige och Jante. Samt om mostern som drabbades av bröstcancer.Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

20. Mariette Lilja –”Jag har överlevt cancer två gånger"  

Hon fick sitt första cancerbesked 23 år gammal. Hodgkins lymfom - en slags blodcancer. Mariette Lilja förklarar smärtan som om någon högg med en kniv i lungorna. Vi talar om när hon fick cancerbeskedet över telefon. Frustrationen och ilskan. Tankarna att nu kommer jag att dö. Vi talar om att det inte fanns någon tid för att frysa in några ägg. Vi talar om alla biverkningar efter strålningen. Den där klumpen som sitter kvar i halsen. Hur viktigt det var att studera och sysselsätta sig under tiden. Vi talar om hur hon blev friskförklarad 33 år gammal. Men 2015 drabbades hon av bröstcancer. 39 år gammal. Hela vänstra bröstet togs bort och vi talar om det. Ett avsnitt om en järnstark tjej som har överlevt cancer. Två gånger. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

19. Elisabet Höglund – ”Den kraften är starkare än döden"  

Journalisten och den så begåvade Elisabet Höglund vara bara några minuter från att dö. Hon var så undernärd på grund av alla sjukdomar, ja hela 24 stycken, så hon kunde inte ens sitta ner på en trästol. Inte heller ta emot några cellgifter. Trots att hon hade en tumör stor som en rugbyboll i magen. Samma typ som Apples grundare Steve Jobs. När vi möts talar vi om det. Efter flera operationer där allt från stora delar av tjocktarmen, magsäcken, hela mjälten, och nästan hela bukspottkörteln opererades bort och lägg därtill en massa komplikationer så kom hon ändå ut på andra sidan. Och är still standing strong. Vi talar om det. Vad det är som har varit jobbigast. Och viktigast. Vi talar om Elisabets överlevnadsinstinkt. Ja, människans överlevnadsinstinkt. Livsviljan att överleva. Som Elisabet säger ”Människan vill överleva. Och den kraften är starkare än döden.”Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

18. Anders Södergård–”Jag var 25 år"  

2006 skulle bli Anders Södergårs år. Han gick 7:e terminen på läkarprogrammet. Tränade spinningspass på Friskis och Svettis, tränade, sprang, dirigerade körer och spelade piano och sjöng. Livet lekte. Han var 25 år då. Men så hände något.En elakartad hjärntumör.Vi talar om att inte veta när man ska dö. Att ingen vet. Det enda vi vet är att vi kommer att dö. Så kanske är det bäst att leva medan man kan. Vi talar om det. Vi talar också om hur alla trodde Anders skämtade eftersom det var första april. Vi talar om när gråten kom. Och hur han sökte svaren. Hur det jobbigaste av allt är att tappa kontrollen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

17. Elizabeth Johansson–”Vem som helst får höra av sig"  

I det här avsnittet möter vi Elizabeth Johansson som arbetar på Cancerfondensinformations- och stödlinje. Elizabet har arbetat med cancervård i nästan 20 år. Vi talar om hur man klarar av alla samtal. Hur man hanterar tankarna efteråt. Vi talar om vad som är de vanligaste frågorna som människor ställer. Ska man höra av sig? Är det rätt behandling? Hur ska man agera? Är det ok att min partner som är drabbad är så arg? Vad ska jag göra? Räcker det här sjukhuset? Ibland känner sig en del bara ensamma och behöver ha någon som lyssnar. Har du funderingar om cancer eller behöver samtalsstöd? Ring Cancerfondens Informations- och stödlinje som är bemannad av legitimerad vårdpersonal. Tel: 020-59 59 59 samtalet är kostnadsfritt och personal finns tillgänglig 9-16 mån – fre. Det går också bra att mejla på infostod@cancerfonden.se eller skickabrev till Cancerfonden. Kom ihåg att vem som helst får höra av sig. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

16. Regina Lund –” Varje dag man inte har smärta är en lycklig dag"  

Att överhuvudtaget försöka beskriva det Regina Lund har åstadkommit under alla år är egentligen dumt. Men för att nämna några saker har Regina hunnit med ett femtiotal teaterföreställningar, ett fyrtiotal filmer/tvserier, nio album, singlar, musikvideor, tre böcker och ett antal konstutställningar. Samt att bli mamma. 2012 stod hon på scen och plötsligt försvann rösten och Regina märkte att någonting var fel. En dag faller hon ihop i duschen. Och får akut åka in till sjukhuset. Läkaren klämmer på det vänstra bröstet och där finns en knöl. Bröstcancer. Vi talar om att berätta eller att inte berätta om sin cancer. Vi talar om den jobbiga men ytliga känslan att bli av med sin bröstvårta. Vi talar om att åka till Hawaii eller ta vägen via svensk sjukvård. Vi talar om skulden. Hur viktigt det är att ta bort skammen och skulden. Hur man inte orkar vara den där cancersjuke jämt. Vi talar om alla tusen råd som strömmar in från alla runt omkring. Vi talar om naturens stöd. Hur Regina kramade träd och fick energi och healing. Vi talar om vad som har varit svårast med cancern. Vi talar om att överleva men också att kunna leva när man väl har överlevt. Hennes största önskan är mer tid. Mer tid med sin son. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

15. Pamela Andersson –”Jag vet att min tid är förkortad"  

Pamela Andersson är journalisten som ramlade ihop i joggingspåret och ilfart fick åka till St Görans sjukhus i Stockholm. Epilepsi sa de. Men efter några dagar med flera undersökningar konstaterade man att hon hade en hjärntumör. Stor som ett ägg. Och den gick inte att operera bort. När vi möts talar vi om det. Känslan innan och efter beskedet. Tankarna. Vi talar om den mentala styrkan. Och inställningen. Hur man kan påverka hur man mår, men inte hur det går. Vi talar om alla biverkningar och vad som är svårast med cancern. Om barnen. Smärtan att behöva förlora dem. Vi talar om hur hon kämpar med tumören idag. Hur hon aldrig tänker på framtiden. Hur hon inte vågar det. Och så mycket mer. Avsnittet spelades in live på Allt för hälsan mässan i Stockholm. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

14. Therese Alshammar –”Jag kommer undvika mammografi"  

Hon har simmat i sex OS och tagit knappt 80 mästerskapsmedaljer. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa. Lägg därtill Jerringpris och Bragdguld. Men nu har hon simmat sitt sista lopp. Och står inför ett nytt kapitel i livet.När vi möts talar vi om superkollen på kroppen. Hur hon kan alla kroppens signaler. Och hur kroppen har pressats till gränsen i så många år. Elitidrott. Vi talar mycket om mat som är ett stort intresse. Vi talar om Tessans första möte med cancer, bästa vännen Linda som fick leukemi i ung ålder. Vi talar också om vår gemensamma vän Tomas. Min före detta klassföreståndare. Och Thereses mest betydelsefulla tränare under karriären. F.d förbundskapten i simning. Tomas Löfgren. Han som bara skulle läggas in för att få cellgifter. Men somnade in. Vi talar mycket om den mentala påverkan och inställningen. Tankens kraft. Vi talar också om Australien där en vän till Therese har en egen bröstcancerklinik. Och hävdar att mammografi bör undvikas. Vi talar om hans teknik. Vi talar om hudcancer eftersom 1 av 2 får det i just Australien, där Therese har bott. Vi talar om pilates. Och hur det är en fantastisk träningsmetod och varför. Ett fantastiskt inspirerande avsnitt! Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

13. Katarina Hultling –”Cancern sitter i huvudet. För alltid."  

Vi är nog många som minns Katarina Hultling som programledare för Sportnytt. Den karaktaristiska rösten. En ikon inom SVT. Men vi är nog också många som minns när Katarina täckte varenda löpsedel i landet för några år sedan när hon slet av sig sin peruk i Skavlan. 2011 drabbades hon av bröstcancer. Vi talar om det. Vi talar om hur hon hittade sin knöl många år tidigare. Hur den förändrades. Vi talar om beskedet. Vi talar om behandlingarna. Om portvakten. Om den lilla röda boken som hjälpte henne och hur viktig den blev. Vi talar också om köksbordet. Och hur alla viktiga beslut fattades där. Vi talar om öppenhet och hur viktigt det är. Om skalliga damen. Vi talar om hur Katarina bestämde sig för att bli en riktigt riktigt bra cancerpatient. Och göra allting rätt. Inte lämna något åt slumpen. Det var VM i cancerbehandling. Vi talar om hur man hela tiden är nojig. Rädd för att drabbas igen. Återfall. Tron att man ska dö. Att det är en tidsfråga. Ja, att man alltid tror att man ska dö vid ett cancerbesked. Hur cancern sitter i huvudet. För alltid. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

12. Lulu Carter –”Jag tror på bön"  

Lulu Carter är inredare och känd från tv och tidningar. Med 18 säsonger i bagaget för TV4:s succé Äntligen hemma är hon en av landets mest kända inredare. När vi möts talar vi om systern som drabbades av bröstcancer. Trots mammografiundersökningen en månad tidigare. Vi talar om att Lulu samtidigt skulle operera sina egna bröst. För att göra dem större. Hur nära det blir när ett syskon drabbas. Vi talar om att Lulu går på ultraljud en gång var sjätte månad. Detta istället för mammografi. Och om närmsta väninnan som drabbades av bröstcancer tidigare i år och hur Lulu var med den dagen när väninnan tappade sitt hår. Vad man säger i en situation. Vi talar om första mötet med cancer när Lulus bästa vän i skolan dog i leukemi bara 10 år gammal. Men också om hur Lulu via sin pappa som arbetade som läkare följde många cancerpatienter då han ställde många diagnoser. Särskilt bröstcancer- och livmoderhalscancerdiagnoser. Vi talar också om hur olika sorgearbetet ser ut. Vi talar om gudstron. Och vad gud menar med cancer och varför. Vi talar mycket om det. Och om den högre makten. Vi talar om Lulu sinnesro. Hur hon har uppnått den. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

11. Lotta Gray –”Att ha en treåring och veta att man ska dö"  

Lotta Gray är den där snygga och välkända vimmelreportern som håller koll på alla kändisar på röda mattan. Hon har arbetat på den näst intill ökända, men numera nerlagda tidningen Se & Hör. En tidning som gett upphov till dagens ”Hänt i veckan” där Lotta arbetar idag. Hon driver också en populär blogg och många känner henne som epitetet Vimmelmamamman. I dagens avsnitt möter vi Lotta Gray som drabbades av tjocktarmscancern 2008 och tvingades att operera bort 80 centimeter av sin tjocktarm. Kvar lämnades ynka 20 centimeter. När vi möts talar vi om just det. Operationen. Hur hon försökte vara tapper inför sin man och framförallt sin son. Hur hon gömde alla infarter och slangar under en stor munkjacka för att inte visa sig svag. Vi talar om hur svårt det var att vara mamma. Hur de påtagliga mardrömmarna tog död på hennes son. Vi talar om segern när hon tillslut kunde hämta posten. Posten som en dag kom med ett brev som berättade att man hade glömt att undersöka levern. Vi talar om hur cancern spridde sig till levern. Hur hon fick cellgifter från handväskan under en James Bond premiär. Hur hon förberedde sig inför döden. Och hur hon packade en låda. Spelade in videoklipp med sin röst som hon ville att sonen Lennox skulle minnas. Vi talar om hur begravningen förbereddes i minsta detalj. Hur hon fullkomligt vältrade sig i döden. Vi talar om ambassadörskapet för Cancerrehabfonden och för Läkarmissionen och engagemanget i Afrika. Och om att försöka överleva. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

0:00/0:00
Video player is in betaClose