Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Sweden

Cancerpodden - Sveriges mest angelägna podd. Anna Benson möter läkare och forskare, kända kvinnor och män, anhöriga och drabbade, barn och föräldrar - med koppling till cancer. Alla har vi en historia. Ta del av nya forskningsmetoder och teorier, hårskolor, lär dig mer om palliativ vård eller lyssna på hur andra gjorde. Anna Benson förlorade sitt ex i cancer och har varit engagerad i kampen sedan dess. Hittills har hon inbringat 2.6 miljoner kronor till Cancerfonden, främst via sina Rosa kokböcker. Genom Cancerpodden skänker hon 1 kr per lyssnare.

Episodes

26. Fabian Bolin – ”Jag var 28 år”  

Fabian Bolin studerade Business and Economics vid Handelshögskolan i Stockholm och flyttade därefter till London för att jobba som investment banker. Men Fabian fick nog och sadlade om för att istället satsa på skådespelarkarriären med en roll i både Snabba Cash 1 och 2. Och Los Angeles väntade runt hörnet med flera filmprojekt. Men han var extremt trött. Och tröttheten eskalerade och det blev bara värre och värre. Fabian trodde först att det rörde sig om stress och bestämde sig för att åka hem till Sverige och ta lite semester. När han landade i Sverige blev han så dålig att han var tvungen att åka till akuten på Sankt Görans sjukhus. Fabian hade leukemi, blodcancer. Vi talar om det. Vi talar om när han fick diagnosen. Hur han hade haft värk i alla lymfområden. Vi talar om hur han pendlade mellan beskeden att han skulle dö och överleva. Och hur lugnet infann sig när han trodde att allt var slut. Vi talar om jakten på framgång och hur det aldrig gjorde honom lycklig. Hur cancern har förändrat honom och hans sätt att se på livet. Vi talar om känslan hur cancern kopplar ihop så många. Hur tankarna var så viktiga att dela med sig. Hur healande det är. Men framförallt talar vi om hur läget är just nu och hur det känns som om han har fått en andra chans. Ett annat liv. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

25. Emma Igelström –”Det är cancer överallt”  

Emma Igelström har tagit fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Hennes mest framgångsrika år var 2002, då hon vid kortbane-VM i Moskva tog två individuella VM-guld samt ett i lagkapp och dessutom satte världsrekord i alla tre loppen. Framförallt var hon den första kvinnan någonsin som nådde under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men mycket har hänt sedan dess. Såväl på det personliga som på det professionella planet. Vi talar om det. Vi talar om Emmas mamma. Som just nu lever med cancer. Drabbad för andra gången. Vi talar om behandlingarna. Men framförallt om hennes positiva inställning till livet trots njurcancern som har spridit sig och som har en oviss diagnos. Vi talar mycket om att ta vara på livet. Hur man prioriterar roliga saker när något händer. Hur familjen ses mer. Vi talar om hur man gör när någon drabbas. Hur agerar man? Vem kan man berätta för? Alla frågor? Vi talar också om Emmas pappa som även han är väldigt sjuk. Samt om Emmas knöl som hon hittade i bröstet för några år sedan. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

24. Jocke Samuelsson –”Mia blev 31 år"  

En fantastisk kärlekshistoria som tog ett abrupt slut. Vi möter Jocke Samuelsson 35 år som är pappa till Stina och Ville. Och som levde med Mia, en fantastisk kvinna. Våren 2012 upptäckte man att Mia hade cellförändringar i underlivet som sedan utvecklades sig till en cancertumör. Livmoderhalscancer. Trots det var prognosen god. Och ett litet ingrepp skulle räcka. Vi talar om Mias inställning. Hur hon formulerade målbilder och sedan tog sats för att ta sig förbi det. Hur hon tog det efterlängtade MC-kortet och upplevde de bästa månaderna i sitt liv. Barnen var då 6 och 1 år. Men på sensommaren 2013 upptäckte man en ny tumör. Ett återfall. Men prognosen var fortfarande god och Mia behandlades och friskrevs från sin cancer. Vi talar om hur det är att vara en partner i allt detta. Pappa till små barn. Hur han Jocke blev lösningsorienterad. Vi talar om alla samtalen dem emellan. Vad som var svårast. Rädslan över att förlora en livspartner. Vi talar om alla biverkningar. Sedan kom värken. Ett återfall igen. Vi talar om hur man berättade för barnen. Att mamma kommer dö. Vi talar om när Mia dog. Om livet efter. Om att möta kärleken igen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

23. Emma Green –”Hon valde livet"  

Hon har varit omslagsflicka för modemagasin, rattat bilen i en av de uppmärksammade reklamfilmerna för Volvo, visat hela världen vad hon står för när hon målade naglarna i regnbågens alla färger och hon är dessutom nagelmodell. Men framförallt har hon hoppat högt. Väldigt högt. Rekordet ligger på 1,98 inomhus och 2,01 utomhus. Medaljer på VM och EM skvallrar om att hon är riktigt bra. När jag träffar Emma Green gör vi det hemma hos henne i Västra Frölunda. Vi talar om hennes mormor som har stått henne närmast. Och som en dag hade så gula ögon att Emma tvingade henne att gå till läkaren. Gulsot på grund av cancer i bukspottskörteln. Vi talar om det. Vi talar om känslan när man vet att någon ska dö. Men hur mormor valde livet. Hur hon gjorde allt det där som hon alltid hade velat göra. Hur hon levde. Och hur hon vägrade göra alla tråkiga saker. Vi talar om sorg. Och hur olika den kan vara. Vi talar också om Emmas liv just nu. Tankar kring hälsan och om all den kunskap som Emma besitter. Vi talar också om att det är sista säsongen som höjdhoppare och vad som händer sen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

22. Micke Askernäs–”Min dotter Emma 3 år"  

Micke Askernäs är tankeläsare och en av Sveriges främsta mentalister. Men framförallt pappa till lilla Emma 3 år. Emma som är ett mirakel genom att bara bli till, genom sista försöket via IVF. Under våren upptäckte man små episoder där Emma försvann. Ögonen rullade och sen kom hon tillbaka och var andfådd. Detta blev alltmer ofta och efter ett tag fick man en remiss. Vi talar om det. Vad som hände där. Vi talar om hur världsbilden rasade när beskedet om Emmas hjärntumör kom. Hur tankarna blockerades. Vi talar om behandlingarna. Kampen. Var kraften kommer ifrån. Det långa maratonloppet som de nu ska ta sig igenom. Vi talar om alla biverkningarna. Hur den första medicinen vållade skada. Vi talar om hur man som föräldrar klarar att ett sådant besked tillsammans. En sådan kamp. Vi talar om de små ljusglimtarna som är så viktiga. Inte minst för lilla Emma. Och om prognosen som ingen vet. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

21. Cissi Wallin –”Jag löper stor risk för hudcancer"  

Hon är en känd mediaprofil och stor i sociala medier. En stor blogg, krönikör för Metro och Mama, radiopratare och återkommande medverkan i Nyhetsmorgon. Hon har också varit med i olika filmer. Och nu är det stand up komedi som gäller. Cissi Wallin har många strängar på sin lyra. Hon föddes med albinism och löper stor risk för hudcancer. Vi talar om svenskarnas hets kring att sola. Hur man önskar att bli brun. Och låter bli att skydda sig. Det är fler människor i Sverige idag som dör av malignt melanom än antalet som dör i trafiken. Vi talar också om stress och hur det är relaterat till cancer. Vi talar om USA kontra Sverige och Jante. Samt om mostern som drabbades av bröstcancer.Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

20. Mariette Lilja –”Jag har överlevt cancer två gånger"  

Hon fick sitt första cancerbesked 23 år gammal. Hodgkins lymfom - en slags blodcancer. Mariette Lilja förklarar smärtan som om någon högg med en kniv i lungorna. Vi talar om när hon fick cancerbeskedet över telefon. Frustrationen och ilskan. Tankarna att nu kommer jag att dö. Vi talar om att det inte fanns någon tid för att frysa in några ägg. Vi talar om alla biverkningar efter strålningen. Den där klumpen som sitter kvar i halsen. Hur viktigt det var att studera och sysselsätta sig under tiden. Vi talar om hur hon blev friskförklarad 33 år gammal. Men 2015 drabbades hon av bröstcancer. 39 år gammal. Hela vänstra bröstet togs bort och vi talar om det. Ett avsnitt om en järnstark tjej som har överlevt cancer. Två gånger. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

19. Elisabet Höglund – ”Den kraften är starkare än döden"  

Journalisten och den så begåvade Elisabet Höglund vara bara några minuter från att dö. Hon var så undernärd på grund av alla sjukdomar, ja hela 24 stycken, så hon kunde inte ens sitta ner på en trästol. Inte heller ta emot några cellgifter. Trots att hon hade en tumör stor som en rugbyboll i magen. Samma typ som Apples grundare Steve Jobs. När vi möts talar vi om det. Efter flera operationer där allt från stora delar av tjocktarmen, magsäcken, hela mjälten, och nästan hela bukspottkörteln opererades bort och lägg därtill en massa komplikationer så kom hon ändå ut på andra sidan. Och är still standing strong. Vi talar om det. Vad det är som har varit jobbigast. Och viktigast. Vi talar om Elisabets överlevnadsinstinkt. Ja, människans överlevnadsinstinkt. Livsviljan att överleva. Som Elisabet säger ”Människan vill överleva. Och den kraften är starkare än döden.”Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

18. Anders Södergård–”Jag var 25 år"  

2006 skulle bli Anders Södergårs år. Han gick 7:e terminen på läkarprogrammet. Tränade spinningspass på Friskis och Svettis, tränade, sprang, dirigerade körer och spelade piano och sjöng. Livet lekte. Han var 25 år då. Men så hände något.En elakartad hjärntumör.Vi talar om att inte veta när man ska dö. Att ingen vet. Det enda vi vet är att vi kommer att dö. Så kanske är det bäst att leva medan man kan. Vi talar om det. Vi talar också om hur alla trodde Anders skämtade eftersom det var första april. Vi talar om när gråten kom. Och hur han sökte svaren. Hur det jobbigaste av allt är att tappa kontrollen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

17. Elizabeth Johansson–”Vem som helst får höra av sig"  

I det här avsnittet möter vi Elizabeth Johansson som arbetar på Cancerfondensinformations- och stödlinje. Elizabet har arbetat med cancervård i nästan 20 år. Vi talar om hur man klarar av alla samtal. Hur man hanterar tankarna efteråt. Vi talar om vad som är de vanligaste frågorna som människor ställer. Ska man höra av sig? Är det rätt behandling? Hur ska man agera? Är det ok att min partner som är drabbad är så arg? Vad ska jag göra? Räcker det här sjukhuset? Ibland känner sig en del bara ensamma och behöver ha någon som lyssnar. Har du funderingar om cancer eller behöver samtalsstöd? Ring Cancerfondens Informations- och stödlinje som är bemannad av legitimerad vårdpersonal. Tel: 020-59 59 59 samtalet är kostnadsfritt och personal finns tillgänglig 9-16 mån – fre. Det går också bra att mejla på infostod@cancerfonden.se eller skickabrev till Cancerfonden. Kom ihåg att vem som helst får höra av sig. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

16. Regina Lund –” Varje dag man inte har smärta är en lycklig dag"  

Att överhuvudtaget försöka beskriva det Regina Lund har åstadkommit under alla år är egentligen dumt. Men för att nämna några saker har Regina hunnit med ett femtiotal teaterföreställningar, ett fyrtiotal filmer/tvserier, nio album, singlar, musikvideor, tre böcker och ett antal konstutställningar. Samt att bli mamma. 2012 stod hon på scen och plötsligt försvann rösten och Regina märkte att någonting var fel. En dag faller hon ihop i duschen. Och får akut åka in till sjukhuset. Läkaren klämmer på det vänstra bröstet och där finns en knöl. Bröstcancer. Vi talar om att berätta eller att inte berätta om sin cancer. Vi talar om den jobbiga men ytliga känslan att bli av med sin bröstvårta. Vi talar om att åka till Hawaii eller ta vägen via svensk sjukvård. Vi talar om skulden. Hur viktigt det är att ta bort skammen och skulden. Hur man inte orkar vara den där cancersjuke jämt. Vi talar om alla tusen råd som strömmar in från alla runt omkring. Vi talar om naturens stöd. Hur Regina kramade träd och fick energi och healing. Vi talar om vad som har varit svårast med cancern. Vi talar om att överleva men också att kunna leva när man väl har överlevt. Hennes största önskan är mer tid. Mer tid med sin son. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

15. Pamela Andersson –”Jag vet att min tid är förkortad"  

Pamela Andersson är journalisten som ramlade ihop i joggingspåret och ilfart fick åka till St Görans sjukhus i Stockholm. Epilepsi sa de. Men efter några dagar med flera undersökningar konstaterade man att hon hade en hjärntumör. Stor som ett ägg. Och den gick inte att operera bort. När vi möts talar vi om det. Känslan innan och efter beskedet. Tankarna. Vi talar om den mentala styrkan. Och inställningen. Hur man kan påverka hur man mår, men inte hur det går. Vi talar om alla biverkningar och vad som är svårast med cancern. Om barnen. Smärtan att behöva förlora dem. Vi talar om hur hon kämpar med tumören idag. Hur hon aldrig tänker på framtiden. Hur hon inte vågar det. Och så mycket mer. Avsnittet spelades in live på Allt för hälsan mässan i Stockholm. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

14. Therese Alshammar –”Jag kommer undvika mammografi"  

Hon har simmat i sex OS och tagit knappt 80 mästerskapsmedaljer. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa. Lägg därtill Jerringpris och Bragdguld. Men nu har hon simmat sitt sista lopp. Och står inför ett nytt kapitel i livet.När vi möts talar vi om superkollen på kroppen. Hur hon kan alla kroppens signaler. Och hur kroppen har pressats till gränsen i så många år. Elitidrott. Vi talar mycket om mat som är ett stort intresse. Vi talar om Tessans första möte med cancer, bästa vännen Linda som fick leukemi i ung ålder. Vi talar också om vår gemensamma vän Tomas. Min före detta klassföreståndare. Och Thereses mest betydelsefulla tränare under karriären. F.d förbundskapten i simning. Tomas Löfgren. Han som bara skulle läggas in för att få cellgifter. Men somnade in. Vi talar mycket om den mentala påverkan och inställningen. Tankens kraft. Vi talar också om Australien där en vän till Therese har en egen bröstcancerklinik. Och hävdar att mammografi bör undvikas. Vi talar om hans teknik. Vi talar om hudcancer eftersom 1 av 2 får det i just Australien, där Therese har bott. Vi talar om pilates. Och hur det är en fantastisk träningsmetod och varför. Ett fantastiskt inspirerande avsnitt! Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

13. Katarina Hultling –”Cancern sitter i huvudet. För alltid."  

Vi är nog många som minns Katarina Hultling som programledare för Sportnytt. Den karaktaristiska rösten. En ikon inom SVT. Men vi är nog också många som minns när Katarina täckte varenda löpsedel i landet för några år sedan när hon slet av sig sin peruk i Skavlan. 2011 drabbades hon av bröstcancer. Vi talar om det. Vi talar om hur hon hittade sin knöl många år tidigare. Hur den förändrades. Vi talar om beskedet. Vi talar om behandlingarna. Om portvakten. Om den lilla röda boken som hjälpte henne och hur viktig den blev. Vi talar också om köksbordet. Och hur alla viktiga beslut fattades där. Vi talar om öppenhet och hur viktigt det är. Om skalliga damen. Vi talar om hur Katarina bestämde sig för att bli en riktigt riktigt bra cancerpatient. Och göra allting rätt. Inte lämna något åt slumpen. Det var VM i cancerbehandling. Vi talar om hur man hela tiden är nojig. Rädd för att drabbas igen. Återfall. Tron att man ska dö. Att det är en tidsfråga. Ja, att man alltid tror att man ska dö vid ett cancerbesked. Hur cancern sitter i huvudet. För alltid. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

12. Lulu Carter –”Jag tror på bön"  

Lulu Carter är inredare och känd från tv och tidningar. Med 18 säsonger i bagaget för TV4:s succé Äntligen hemma är hon en av landets mest kända inredare. När vi möts talar vi om systern som drabbades av bröstcancer. Trots mammografiundersökningen en månad tidigare. Vi talar om att Lulu samtidigt skulle operera sina egna bröst. För att göra dem större. Hur nära det blir när ett syskon drabbas. Vi talar om att Lulu går på ultraljud en gång var sjätte månad. Detta istället för mammografi. Och om närmsta väninnan som drabbades av bröstcancer tidigare i år och hur Lulu var med den dagen när väninnan tappade sitt hår. Vad man säger i en situation. Vi talar om första mötet med cancer när Lulus bästa vän i skolan dog i leukemi bara 10 år gammal. Men också om hur Lulu via sin pappa som arbetade som läkare följde många cancerpatienter då han ställde många diagnoser. Särskilt bröstcancer- och livmoderhalscancerdiagnoser. Vi talar också om hur olika sorgearbetet ser ut. Vi talar om gudstron. Och vad gud menar med cancer och varför. Vi talar mycket om det. Och om den högre makten. Vi talar om Lulu sinnesro. Hur hon har uppnått den. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

11. Lotta Gray –”Att ha en treåring och veta att man ska dö"  

Lotta Gray är den där snygga och välkända vimmelreportern som håller koll på alla kändisar på röda mattan. Hon har arbetat på den näst intill ökända, men numera nerlagda tidningen Se & Hör. En tidning som gett upphov till dagens ”Hänt i veckan” där Lotta arbetar idag. Hon driver också en populär blogg och många känner henne som epitetet Vimmelmamamman. I dagens avsnitt möter vi Lotta Gray som drabbades av tjocktarmscancern 2008 och tvingades att operera bort 80 centimeter av sin tjocktarm. Kvar lämnades ynka 20 centimeter. När vi möts talar vi om just det. Operationen. Hur hon försökte vara tapper inför sin man och framförallt sin son. Hur hon gömde alla infarter och slangar under en stor munkjacka för att inte visa sig svag. Vi talar om hur svårt det var att vara mamma. Hur de påtagliga mardrömmarna tog död på hennes son. Vi talar om segern när hon tillslut kunde hämta posten. Posten som en dag kom med ett brev som berättade att man hade glömt att undersöka levern. Vi talar om hur cancern spridde sig till levern. Hur hon fick cellgifter från handväskan under en James Bond premiär. Hur hon förberedde sig inför döden. Och hur hon packade en låda. Spelade in videoklipp med sin röst som hon ville att sonen Lennox skulle minnas. Vi talar om hur begravningen förbereddes i minsta detalj. Hur hon fullkomligt vältrade sig i döden. Vi talar om ambassadörskapet för Cancerrehabfonden och för Läkarmissionen och engagemanget i Afrika. Och om att försöka överleva. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

10. Filippa Reinfeldt –“Beroende på var man bor har man olika förutsättningar att överleva”  

Filippa Reinfeldt är f.d. politiker och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län. Idag är hon ansvarig för affärsutveckling i Skandinavien på koncernivå inom privata vård- och omsorgsföretaget Aleris. När vi ses talar vi om hjärtefrågorna hon drev inom politiken och svensk sjukvård. Den ojämlika cancervården. Den onödiga väntan och oron som uppstår för många patienter. Vi talar om medarbetarna i vården och hur de alltid gör sitt yttersta. Vi talar om fritt vårdval. Hur patienterna vill ha ett eget större inflytande. Skillnaden mellan Landsting och de privata aktörerna. Vi talar om alla offentliga register. Hur man faktiskt kan komma åt all information idag. För att kunna välja och kunna välja bort. Vi talar om att hur vården är så olik över ett län, över landet. Eller om man är man eller kvinna. Hur olika chans man har att överleva beroende på var i Sverige man lever. Hur paragrafen vård för lika villkor för hela befolkningen inte gäller i praktiken. Vi talar också om Filippas egna operation i halsen. Rädslan inför om det var cancer eller inte. Vi talar om den ångesten och oron innan man har fått ett besked. Om varje dag som går, varje vecka och hur jobbig den väntan den är. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast

9. Sanna Ehdin –“Den självläkande kraften är starkare än vad du tror”  

Hälsogurun och Doktor Sanna Ehdin når varje vecka en halv miljon människor via sociala medier och Hon har skrivit 15 böcker och har över 30 års erfarenhet i ämnet hälsa. Hennes första bok ”Den självläkande människan” är en av Sveriges mest sålda böcker. I detta avsnitt talar vi om IFD-mat (inflammationsdämpande mat). Vad det gör med kroppen och vilken effekt och hälsofördelar det ger. Sanna ger en massa exempel på vilken typ av mat det är som stärker den friska processen. Och vad snabba kolhydrater och socker gör med kroppen istället. Hur vi äter i Sverige och hur vi ligger till. Vi talar också om tankens kraft och hur stark den är. Vi talar om Sannas happy-heart-metod som använder hjärtat och kärlekens kraft för att öka välbefinnandet och hälsan. Ja, hur kärleken kan förändra hela ens liv faktiskt. Här kommer ett avsnitt med en massa kunskap och forskningsbaserad fakta. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast

8. Boris Lennerhov - "Jag trodde jag skulle trilla av pinnen"  

Boris Lennerhov f.d vd på Gekås i Ullared blev känd för svenska folket via dokussåpan Ullared. Han var en framgångsrik vd och dubblade försäljningen från 2 miljarder kronor till 4 miljarder kronor. När vi möts pratar vi om cancerbeskedet. Lymfkörtelcancer. Om de många läkarkontrollerna och det höga blodvärdet. Om slarvet med kosten. Hur man upptäckte cancern. Hur nollorna blev fler och fler och därmed de ökade överlevnadschanserna. Hur han såg slutet när cancerbedskedet kom och började planera allt praktiskt. Hur han aldrig gråter. Förutom när läkaren i Lund sa åt honom att ”vi ska fixa det här Boris”. Hur media blev hans kommunikationskanal gentemot vänner och bekanta. Inte minst anställda. Vi talar om hur han blev pigg av cellgifterna. Och hur han berättade för de närstående i små portioner till hur han mår idag och hur cancern har förändrat honom. Lymfom, eller lymfkörtelcancer, är ett samlingsnamn på cancersjukdomar som uppstår i celler som tillhör lymfsystemet. I Sverige får nästan 2000 personer lymfom varje år och det är den sjätte vanligaste cancerformen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

7. Lisa Sand - "Döden kan lära oss att leva"  

Människor som blir obotligt sjuka upplever oftast en existentiell kris och frågorna är oändliga. Det här är ett avsnitt som många av er som lyssnar har efterfrågat. I detta avsnitt träffar vi professorn och mycket erfarna kuratorn Lisa Sand. Lisa som är en av landets främsta inom palliativ vård har disputerat på en avhandling om existentiell kris och döende patienters copingstrategier. Vi reder ut begreppen palliativ vård och ASIH. Vi talar om var människor som vet att de ska dö hämtar sin kraft ifrån? Vad som är viktigt i dödens väntrum? Vad man är mest rädd för? Vilka funderingar som ofta äger rum. Och hur det vardagliga plötsligt får sådan mening. Lisa berättar att hon oftare talar om livet än om döden med patienter. Om vackra höstlöv, minnen, livsberättelser, barnbarn, hundar. Om hur det är en dag kom en häst till avdelningen. Vi talar om vilken död som är vanligast. Och om man kommer märka något. Längtan efter döden när livet blir för svårt. Och hur man förbereder sig. Hur döden skiljer sig bland kulturer. Vi talar om hur hoppet förändras. Hoppet, som är det sista som överger en. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

0:00/0:00
Video player is in betaClose