Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Cancerpodden – Sveriges mest angelägna podd

Sweden

Cancerpodden - Sveriges mest angelägna podd. Anna Benson möter läkare och forskare, kända kvinnor och män, anhöriga och drabbade, barn och föräldrar - med koppling till cancer. Alla har vi en historia. Ta del av nya forskningsmetoder och teorier, hårskolor, lär dig mer om palliativ vård eller lyssna på hur andra gjorde. Anna Benson förlorade sitt ex i cancer och har varit engagerad i kampen sedan dess. Hittills har hon inbringat 2.6 miljoner kronor till Cancerfonden, främst via sina Rosa kokböcker. Genom Cancerpodden skänker hon 1 kr per lyssnare.

Episodes

43. Kattis Ahlström – ”Jag hittade en knöl”  

Kattis Ahlström började som programledare för programmet 7-9 i SVT tillsammans med Claes Åkesson. Sedan dess har karriären gått i en rasande fart. Eurovisions song contest, insamlingsgalor, dokumentärer, Nobel studion, SVT:s Gomorron med mera. Kattis vann kanske det mest prestigefyllda priset, ”Årets kvinnliga programledare” på Kristallengalen för några år sedan. Hon har arbetat som chefredaktör för ICA Kuriren och även haft sin egen tidning Kattis och company. Senast har hon arbetat som generalsekreterare för organisationen BRIS. När vi ses talar vi om den nya rutinen. Och om meditationsmannen. Och om hälsan i övrigt. Och att vara på ett bra ställe i livet. Vi talar om vad som gör Kattis stimulerad och vad som får henne att må bra. Och om svårigheterna att sova. Vi talar om den där trekanten som en psykolog pratade om. Och om pianot som betyder så mycket. Vi talar om framtiden och vad som egentligen gör Kattis glad. Och om att göra avtryck. Och om erfarenheten av cancer. Vi talar om hypokondrin och...

42. Hasse Brontén – ”Jag ljög i 20 år om att pappa hade cancer”  

Han är polisen som blev ståuppkomiker. Och med program som Parlamentet, Cirkus Möller, Efterlyst är Hasse Brontén känd för hela svenska folket. Han har även egna podden ”Hasse och hundraåringarna” och är även sidekick till Marika Carlsson i P4. När vi möts talar vi om varför han ljög i 20 år om sin pappas död. Skammen. Hur han blev expert på magcancer. Hur cancern blev något avdramatiserat. Hur man aldrig talade om pappas sjukdom. Hur lögnerna räddade. Vi talar också om att bli 50 och hur han håller sig i form. Träningen. Inställningen. Hur han håller humöret uppe. Att gå i terapi. Om hur han aldrig testar sig eller tänker på sjukdomar. Vi talar också om hur han nu trots allt har lätt för att tala om känslor. Och hur vi faktiskt kanske är förberedda på att dö. Att det hör till. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast och Nöjesbladet.

41. Gladys del Pilar – ”Jag bad till gud att han skulle hämta henne”  

Gladys del Pilar har en fantastisk röst och har släppt många album. Hon har arbetat som artist i över 25 år och medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger. 2002 vann hon festivalen med gruppen Afro-dite. Hon har också gjort flera musikaler. Alldeles nyligen vann hon tv-programmet ”Hela Sverige bakar”. När vi möts talar vi om hur musiken har betytt så mycket ända sedan hon föddes och hur hon alltid sjöng. Vi talar om uppväxten på ett barnhem i Ecuador och att komma till Sverige som sjuåring och med allt vad det innebar. Om adoptionen och hur hon fick sitt namn. Vi talar om Gladys mamma som fick cancer. Hur det hade gått så långt och blivit metastaser. Ändtarmscancer. Vi talar om hur mamman reagerade på beskedet och vad som var tyngst. Vi talar om hur de två hade avskedssamtal. Hur viktigt det var för dem båda och vad mamman sa. Hur hennes lugn skapade ett lugn hos Gladys. Vi talar om den starka tron. Vi talar också om Gladys skolkamrat som gick bort i cancer. Och om hennes egen hälsa. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast och Nöjesbladet.

40. Malin Carlsson – ”Jag förstod tre dagar innan”  

Idag träffar vi Malin Carlsson som delar med sig av sin historia med sin pappa. Han som dog i en typ av blodcancer för cirka ett år sedan. Vi talar om hur hon inte fick veta från början. Utan först sex månader senare. Hur Malins föräldrar ville på något sätt skydda barnen. Vi talar om det. Vi talar om beskedet. Den där torsdagskvällen som hon minns så väl. Hur febern satte igång allt. Hur tiden inte fanns. Hur Malin jobbade vidare. Hur avståndet blev tydligt. Och hur hon nu i efterhand ångrar att hon inte släppte allt. Vi talar om sjukdomsförloppet. Hur viktigt det blev att leva i nuet. Att inte sitta och vänta. Och att fira saker. Att äta och drick gott blev så viktigt. Njuta av livet varje dag och inte planera så långt fram. Vi talar om hur relationerna i familjen och hur de förändrades. Hur man hade olika roller i familjen. Hur Malin blev den lugna och stabila. Och den praktiska. Hur det blev svårt med tårarna. Vi talar om hur sorg kan te sig och se så olika ut. Och hur hon var där vid de sista andetagen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast och Nöjesbladet.

39. Gudrun Schyman – ”Jag ska bli gammal"  

Idag möter vi en riktig legend inom politiken – Gudrun Schyman. Eller vad sägs om 10 år som partiledare för Vänsterpartiet, 18 år i Riksdagen och nuvarande partiledare för Feministiskt initiativ, även kallat Fi. Ett succéparti som har gått från klarhet till klarhet. Vid senaste valet var de en hårsmån från att väljas in i Riksdagen. Gudrun som bor i Simrishamn kommun är dessutom kommunpolitiker. När vi ses talar vi om lugnet och återhämtningen på Österlen. Alla promenader. Hälsan och hur hon inte tänker sluta röka sina små cigarrer som hon röker varje dag. Trots att hon vet att de är farliga. Vi talar också om hur hon tänker bli riktigt gammal och om den färska operationen. Och om att leva här och nu. Vi talar om hur hon tar hand om sig och hur hon undersöker sig. Och om att leva som nykter alkoholist. Vi talar också om tankarna framåt och om döden. Vi talar om en av bästa vännerna Staffan som dog i cancer och som valde att testa alternativa behandlingsmetoder mot sin cancer. Staffan var nämligen läkare själv och såg sin cancer som ett eget experiment vilket var såklart speciellt att förhålla sig till. Och väldigt intressant eftersom det var något helt annat. Vi talar om det. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast och Nöjesbladet.

38. Sanna Bråding – ”Maten är livsviktig”  

Hon slog igenom redan som 14-åring i tv-serien Tre kronor och blev Tanja med hela svenska folket. Därefter har det blivit filmer och tv-serier med mycket mer. Hon har också varit programledare för Grammisgalan och Idol och en mängd radioprogram. Idag är Sanna Bråding programledare för P3 Osignat, podden Pira och Bråding och hon har precis turnerat klart med sin föreställning ”För mycket av allt” som bygger på hennes bok med samma namn. Hon har också ett förflutet med olika missbruk och fängelsestraff. När vi möts talar vi om just det - det förflutna, prestationskraven och det dåliga måendet. Hur hon just nu försöker gå ner i varv och vara mammaledig och livet som ensamstående mamma. Men också om hennes förmåga att jonglera såväl privatliv som karriär. Vi talar om varför hon är vegan och effekten av det. Förmågan att lyssna på kroppen och vad den tål och mår bra av. Och hur viktigt att lära sig att lyssna på sin kropp. Vi talar om livet och döden och vad som händer sen. Vi talar om nära vännen Maria som var dödsdömd med sprid cancer till båda lungorna, skelettet och livmodern och även hjärnan. Men när hon låg inlagd på hospice med några dagar kvar att leva fick hon äntligen en lungmedicin som förändrade henne och hon lyckades ändra hela sitt sätt att leva där hon bland annat helt bytte ut kosten till vegansk, gjorde tarmrensningar, besökte olika smoothie-retreater och hälsohem. Och hur bikramyogan blev så viktig. Idag är hon helt fri från sin cancer. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

37. Kajsa Ernst – ”Göran gav aldrig upp”  

Idag möter vi skådespelerskan Kajsa Ernst. Kajsa som har över 30 år i branschen med en mängd teater-, film- och TV-roller i bagaget. Bland annat ”En underbar jävla jul”, filmerna om Annika Bengtsson, ”Masjävlar”, som hon även vann en guldbagge för, ”Kronprinsessan”, ”Medicinmannen”, ”Tomten är far till alla barnen” med mycket mer. Just nu ser vi henne på Stadsteatern och på TV4 i ”Finaste familjen”. Vi talar om den före detta maken och skådespelaren Göran Stangertz som avled i strupcancer 2012. Vi talar om att vara anhörig. Kampen och att vara på olika plan. Och hur Kajsa förstod långt tidigare. Vi talar om dialogen dem emellan. Hur Göran så typiskt blev hes och tappade förmågan att tala mot slutet och hur Kajsa blev länken till omvärlden. Vi talar om behandlingarna. Och om sjukdomsförloppet och hur han inte ville acceptera förrän precis mot slutet. Men hur han kämpade och levde i nuet hela vägen. Och att det bara fanns ett mål. Vi talar om hur de gifte sig. Och hur fantastiska år de fick tillsammans trots sjukdomen. Vi talar om Görans stora familj och utmaningarna med just det och alla barn och exfruar. Vi talar också om hur de talade om framtiden och hur Kajsa skulle gå vidare. Vi talar om kollapsen. Presenteras i samarbete med ACast.

36. Anna Book – ”Jag har aldrig älskat mig själv.”  

Idag möter vi fenomenet och fantastiska Anna Book. Hon slog igenom som femtonåring och tog hela Sverige med storm via Melodifestivalen med låten ”ABC”. Visserligen vann hon inte, utan fick nöja sig med en femteplats. Anna har gått igenom mycket och har en öppenhet som få. Vi har sett och ser henne fortfarande i mängder av tv-program så som Let’s Dance, Fångarna på Fortet, Arga Snickaren och en mängd andra program. Anna arbetar också mycket med dubbning. När vi möts talar vi om alla Annas utmaningar i livet. Och hur 2017 ska bli ett Anna-år och hur hon satsar på sig själv för första gången i sitt liv. Vi talar också om det stora äventyret som ligger framför henne och det hemliga tv-programmet. Vi talar om hur 2016 var ett väldigt tufft år och den djupa krisen. Diskningen i Melodifestivalen och hur Anna tappade sugen på allt och livet. Och hur minnet sviktade. Vi talar om alla sjukhusbesök. Depressionerna. Näringsbristen. Terapin. Och hur hon inte är hel just nu. Eller älskar sig själv. Vi talar om den tidiga mammografin och om knölen i bröstet. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

35. Charlotte Weiner – ”Hur berättar man för ett barn som är döende”  

Idag möter vi sjuksköterskan Charlotte Weiner. Specialist inom onkologi och palliativ vård. Vi talar om begreppen och om drivkraften att vårda. Och om dödsångesten som alltid funnits där. Och hur arbetet med döden lindrar dödsångesten. Vi talar om Charlottes nuvarande arbete med kroniskt sjuka barn, bland annat cancersjuka barn. Vi talar om hur det är att arbeta med barn. Och om skillnaderna mellan barn och vuxna. Vi talar om hur man berättar för ett barn som är döende. Vi talar också om hur vi människor är kreativa och har olika sätt att förhålla oss till svåra saker. Vi talar också om hur man som vän ska förhålla sig till någon som är döende. Vi talar också om kulturella skillnader kring döden. Och känslan om att man inte gör tillräckligt. Vi talar om när Charlotte själv drabbades av bröstcancer mitt under studierna som specialist inom cancervård. Och hur hon hanterade att själv ha cancer samtidigt som hon vårdade cancersjuka. Vi talar om stressen som plötsligt infinner sig när man är sjuk och att hinna med allt innan man dör. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

34.  Mikael Rickfors – ”De sa att man inte kunde rädda mig"  

Idag möter vi Mikael Rickfors som är en av Sveriges största rocksångare med hits som Vingar, Som Stormen river öppet hav och framgångar tillsammans med gruppen Grymlings. Micke med sin karismatiska röst berättar om livet just nu men framförallt talar vi om hans dödliga blodsjukdom som kan leda till levercancer. Hemokromatos. Vi talar om hur livsgnistan plötsligt försvann. Lusten och energin. Och om den ofantliga tröttheten och värken i kroppen. Vi talar om hur man upptäckte den. Och vad som fick honom att kämpa vidare och när vändningen kom. Vi talar om hur Afrika hjälpte honom. Om den yngsta sonen och vilken räddning han blev. Vi talar om tankar inför framtiden och hur Micke tappades på över 100 liter blod. Vi talar också om lugnet och hur viktigt det är. Vi talar också om det bästa jammet i karriären. Och om dödsbeskedet. Och om varför man kallade cancer för kräfta. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

33.  Eva Rusz  – ”På Aruba är cancern obefintlig"  

Eva Rusz är en välkänd personlighet för många. Hon är legitimerad psykolog och agerar expert i flera mediala sammanhang. Inte minst har hon medverkat i Nyhetsmorgon och Malou efter tio. Eva har även haft sitt egna radioprogram i Radio 1 och vann det stora radiopriser 2012 och 2013. Hon har också skrivit hela 12 böcker varav flera storsäljare. När vi möts talar vi om arbetet med idrottspsykologi, till parterapi, stress- och trauma-hantering till medicinsk hypnos och kognitiv terapi såväl som psykoterapi. Vi talar om vad som händer hos en patient som för beskedet cancer. Eva bor sedan tre år på paradisön Aruba där hon arbetar som terapeut. Vi talar om det. Och om hur cancern i stort sett är obefintlig där. Vi talar om att leva mer i nuet. Hur viktigt det är. Eva ger flera tips hur du kan göra. Att stilla själen och få en balans i hjärnan mellan alla känslomässiga delar. Att ta en dag i sänder. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

32. Carina Lidbom – ”Förra sommaren”  

Carina Lidbom är såväl skådespelerska som komiker. Och de allra flesta känner igen henne som Sunes mamma men också från andra filmer och tv-serier så som ”Rederiet” eller ”På Spåret”, eller från teaterscenen där hon mest är aktiv idag. Vi talar just om det vad hon gör idag. Hur coachandet såväl har hjälpt henne som fyllt hennes liv. Och att vara 60 år och testa en ny bana. Vi talar om lagen om attraktionen. Om frekvenser. Hur Carina arbetar medvetet med tankar och känslor och hur hon varje morgon visualiserar hur dagen ska bli. Och att välja tankar. Och livet efter döden. Vi talar om uppväxten i Västafrika. Hur medicinmännen tänker utöver kroppen och hur det har präglat henne. Vi talar om cancerdiagnosen som hon fick 2016. Bröstcancer. Om behandlingarna och den kampen. Upptäckten. Och om att vara lojal och arbeta under tiden. Vi talar om Carinas tre steg för att överleva. Och om att ha kul. Och dagboken. Och om att vi inte kan känna två motsatta tankar samtidigt. Vi talar också om mammans cancer och hur resan till klostret i Italien blev räddningen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

31. Katarina Gospic – ”Kan man tänka sig frisk?”  

Idag möter vi supertalangen och otroligt intressanta hjärnforskaren Katarina Gospic. Hon är född 1984 men har redan motsvarande 13 års akademisk utbildning. Bland annat är hon utbildad läkare, och hon har även en magisterexamen i fysiologi och medicine doktor, vilket innebär att hon har disputerat inom medicinsk vetenskap vid Karolinska institutet. Katarina kom tvåa på Expressens lista över ”Årets kvinna”. När vi ses talar vi om vår hjärna som sett exakt likadan i 40 000 år. Vi talar om inflammation, sjukdomsbeteende och depression. Vi talar om celler och att leva som en sköldpadda på Galapagos. Vi talar om lyckoämnen och Katarina förklarar verkligen på ett otroligt logiskt sätt varför det är så förståeligt att man inte alltid orkar saker. Hur kemin förändras i huvudet. Vi talar vad motion faktiskt gör med hjärnan och hur viktigt det är lägga ribban där man befinner sig. Vi talar om vad som kan orsaka cancer och hur man förebygga det. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

30. Shirley Clamp – ”Jag orkar inte just nu”  

Hon föddes i Borås 1973 och via balettakademin i Göteborg och musikteater i Bjärnum för att inte nämna Wallmans salonger i Malmö så hamnade Shirley Clamp tillslut i Stockholm där hon slog igenom som artist och blev en av våra mest folkkära artister. Det stora genombrottet kom 2004 när hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Min kärlek”. När vi ses talar vi om ångesten och kraften att orka och att inte orka. Hur energin inte alltid räcker till, till hela tårtan. Att kunna säga nej. Vi talar om terapin och hur livet har hunnit ikapp och om depressionen. Vi talar om tiden med Viktväktarna och viktökningen. Och om mörkret. Men att man måste göra sitt jobb. Vi talar också om systern som precis är strålad för cancer i magen. En tumör stor som en fotboll. Och om ovissheten. Och döden. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

29. Christina Schollin – ”Stressen utlöste min cancer”  

Vi möter en av Sveriges mest kända och folkkära skådespelerskor, Christina Schollin. Hon slog igenom på 1960-talet med filmen ”Änglar, finns dom”. Och sen har det rullat på av bara farten. Med över 80 teaterroller, varav många på Dramaten, nästan 25 filmer, cirka 165 tv-program och en Oscarsnominering. Och så har hon tackat nej till att spela in långfilm med Elvis Presley en gång i tiden. När vi möts talar vi framförallt om cancern som drabbade Christina 2011. Om tankarna och känslorna. Hur hon valde att behålla det för sig själv eftersom hon hade orkat se löpsedlarna. Vi talar om just det och hur ogärna Christina vill prata om sin cancer eller bli ett ansikte för den. Samtidigt som hon tycker det är viktigt att sprida hopp. Och bidra till forskningen. Vi talar om stressens påverkan och hur den är cancerrelaterad. Hur hon så tydligt kan binda cancerdiagnosen till sin dåvarande stressiga situation. Hur hon upptäckte blödningar och gjorde flera undersökningar. Vi talar om beskedet och behandlingarna och dess biverkningar. Hur ovanlig form av cancer Christina hade. Vi talar om hur livet tog en paus och hur allt förändrades. Vi talar om Christinas positiva tänkande. Hur nära till skratt hon har och hur hon lyckas vända sina tankar till just positiva. Och om gurun Louise Hay och hur hon tänkte bort sin tumör. Vi talar också om mantran. Och om att älska sig själv och att tala med sin spegelbild. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

28. Anne-Lie Rydé – ”Jag är förskonad"  

Hon föddes i Stockholm 1956 och slog sedan igenom som soloartist 1983. Anne-Lie Rydé har verkat i musikbranschen i över 40 år och vunnit såväl Rockbjörnen som ett flertal stipendium. Hon har även skådespelat i olika tv-serier och medverkat i Melodifestivalen ett antal gånger. När vi ses talar vi just om det. Hur hon ständigt är resande i musik. Men också om hennes programledarskap i radio. Vi talar om hur härligt det är att bara acceptera läget. Att släppa saker man inte kan påverka. Och hur viktigt det är med promenader och motion. Vi talar om hur Anne-Lie reser i sitt inre. Och hur hon är klar med den uppenbara bekräftelsen som artisteriet annars ger. Glädjen i att bara sjunga. Vi talar om endorfinerna som är så lättillgängliga. Vi talar om livskriser och om Anne-Lies riktigt stora krasch. Hur nattsvart det blev. Och om hur enkelt det är att fly från allt jobbigt. Vi talar om hur det är att vara 60 och själva måendet. Vi talar om klimakteriet. Och om att ångra saker. Vi talar om undersökningar och hur hon har klämt och känt på brösten i åratal. Och om hur hon kallade sig själv på mammografi i 30-års åldern. Och om de en miljon cigaretterna hon dragit in genom åren. Vi talar om hur kroppen talar med dig och hur lyhörd man bör va. Vi talar också om hur förskonad Anne-Lie är från just cancer. Följ med i ett väldigt härligt och klokt avsnitt. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

27. Carina Nilsson –”Jag vet att jag kommer att dö"  

Carina Nilsson började som modell 1988 och jobbade många år internationellt i Milano, Paris, Miami och New York. På ett modelljobb blev den ordinarie sminkösen sjuk och Carina fattade tag i sminkväskan och fann sin passion. Med mängder av stora kunder och visningar senare är hon en välkänd make-up artist. 2011 fick hon bröstcancer. Men blev senare fri från sin cancer. Men 2016 kom återfallet. Trippelnegativ bröstcancer. Den mest aggressiva form som finns med sju metastaser i skelettet och cancer i benmärgen. Vi talar om hur man förbereder sig inför döden. Och om insikten att man ska dö. Vi talar om hur hon tänker på livet. Hur hon tar till vara på tiden. Och att det inte finns någon bucketlist. Vi talar om hur hon berättade för sina barn och nu förbereder dem inför sin egen död. Om hur de talar om det stundande dödsögonblicket. Vi talar om hur hon känner ett visst hopp. Om hur hon har blivit frälst och den nya livstron som hon har fått. Vi talar om hur hon hoppas på tre månader i taget. Kanske får hon till och med uppleva nästa sommar. Ja, så länge cancern står still så har hon hopp. Men vi talar också om hur hon lever på övertid. Och om insikten att det snart är dags. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

26. Fabian Bolin – ”Jag var 28 år”  

Fabian Bolin studerade Business and Economics vid Handelshögskolan i Stockholm och flyttade därefter till London för att jobba som investment banker. Men Fabian fick nog och sadlade om för att istället satsa på skådespelarkarriären med en roll i både Snabba Cash 1 och 2. Och Los Angeles väntade runt hörnet med flera filmprojekt. Men han var extremt trött. Och tröttheten eskalerade och det blev bara värre och värre. Fabian trodde först att det rörde sig om stress och bestämde sig för att åka hem till Sverige och ta lite semester. När han landade i Sverige blev han så dålig att han var tvungen att åka till akuten på Sankt Görans sjukhus. Fabian hade leukemi, blodcancer. Vi talar om det. Vi talar om när han fick diagnosen. Hur han hade haft värk i alla lymfområden. Vi talar om hur han pendlade mellan beskeden att han skulle dö och överleva. Och hur lugnet infann sig när han trodde att allt var slut. Vi talar om jakten på framgång och hur det aldrig gjorde honom lycklig. Hur cancern har förändrat honom och hans sätt att se på livet. Vi talar om känslan hur cancern kopplar ihop så många. Hur tankarna var så viktiga att dela med sig. Hur healande det är. Men framförallt talar vi om hur läget är just nu och hur det känns som om han har fått en andra chans. Ett annat liv. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

25. Emma Igelström –”Det är cancer överallt”  

Emma Igelström har tagit fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Hennes mest framgångsrika år var 2002, då hon vid kortbane-VM i Moskva tog två individuella VM-guld samt ett i lagkapp och dessutom satte världsrekord i alla tre loppen. Framförallt var hon den första kvinnan någonsin som nådde under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men mycket har hänt sedan dess. Såväl på det personliga som på det professionella planet. Vi talar om det. Vi talar om Emmas mamma. Som just nu lever med cancer. Drabbad för andra gången. Vi talar om behandlingarna. Men framförallt om hennes positiva inställning till livet trots njurcancern som har spridit sig och som har en oviss diagnos. Vi talar mycket om att ta vara på livet. Hur man prioriterar roliga saker när något händer. Hur familjen ses mer. Vi talar om hur man gör när någon drabbas. Hur agerar man? Vem kan man berätta för? Alla frågor? Vi talar också om Emmas pappa som även han är väldigt sjuk. Samt om Emmas knöl som hon hittade i bröstet för några år sedan. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

24. Jocke Samuelsson –”Mia blev 31 år"  

En fantastisk kärlekshistoria som tog ett abrupt slut. Vi möter Jocke Samuelsson 35 år som är pappa till Stina och Ville. Och som levde med Mia, en fantastisk kvinna. Våren 2012 upptäckte man att Mia hade cellförändringar i underlivet som sedan utvecklades sig till en cancertumör. Livmoderhalscancer. Trots det var prognosen god. Och ett litet ingrepp skulle räcka. Vi talar om Mias inställning. Hur hon formulerade målbilder och sedan tog sats för att ta sig förbi det. Hur hon tog det efterlängtade MC-kortet och upplevde de bästa månaderna i sitt liv. Barnen var då 6 och 1 år. Men på sensommaren 2013 upptäckte man en ny tumör. Ett återfall. Men prognosen var fortfarande god och Mia behandlades och friskrevs från sin cancer. Vi talar om hur det är att vara en partner i allt detta. Pappa till små barn. Hur han Jocke blev lösningsorienterad. Vi talar om alla samtalen dem emellan. Vad som var svårast. Rädslan över att förlora en livspartner. Vi talar om alla biverkningar. Sedan kom värken. Ett återfall igen. Vi talar om hur man berättade för barnen. Att mamma kommer dö. Vi talar om när Mia dog. Om livet efter. Om att möta kärleken igen. Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

0:00/0:00
Video player is in betaClose