Episodes

  • Alexander Sassen van Elsloo is bijna twee decennia actief geweest in de beleggingswereld, als stockbroker en analist voor o.a. Engelse hedgefondsen. Hij was verantwoordelijk voor de oprichting van de eerste volledig op hedgefonds gerichte sales desk in Nederland bij de Rabobank. In zijn contact met deze toentertijd beleggende ‘buitenbeentjes,’ heeft hij de nodige kennis en kunde opgedaan. Van risicomijdende strategieën tot en met corporate raiding, Alexander heeft het allemaal meegemaakt. In 2011 is hij voor zichzelf begonnen en opereert hij als consultant en columnist via zijn bedrijf Sassen Research & Consultancy Company.

    Timestamps

    00:00 Introductie

    00:47 Systeemrisico

    06:28 ESG

    21:26 De-dollarisatie

    32:10 Goud en 'staan staan aan de vooravond van een recessie?'

    45:10 Waarom je ETF's beter kan vermijden

    Alexander Sassen van Elsoo

    Twitter: https://twitter.com/sassenvanelsloo

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/alex-sassen-van-elsloo-2728012/

    Joshua Clappers

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joshuaclappers/

    Twitter: https://twitter.com/joshuaclappers

    Doijer & Kalff

    Website: https://www.doijerkalff.nl/

  • Bert Slagter is een autoriteit op het gebied van complexiteit en heeft zich na zijn studies (informatica en natuurkunde) hoofdzakelijk gespecialiseerd in decentrale technologieën. Bert is host bij Satoshi Radio en BNR’s Cryptocast. Onder het grote publiek verwierf Slagter ten tijde van de pandemie bekendheid als voormalig lid van Red Team C19 NL, waarin hij diverse keren te zien was bij Op1. Daarnaast heeft hij samen met zijn broer Peter kennisplatformen The Descryptor en Bitcoin Alpha opgericht, waar ze hun bijdragen leveren op het gebied van crypto, technologie en economie. Ook is Bert auteur van het boek ‘Ons geld is stuk,’ waarin hij beschrijft hoe een doorbraak van decentrale technologie vorm kan geven aan het geldsysteem van de toekomst, waarbij de opkomst van bitcoin centraal staat.

    Timestamps

    0:00 Introductie

    1:00 De toekomst van crypto

    27: 13 Goud versus bitcoin of gebundelde krachten?

    43:17 DeFi

    54:30 Waarom de digitale euro gedoemd is te mislukken

    1:06:10 'Ons geld is stuk' en de oplossing

    Bert Slagter

    Website: https://bitcoinalpha.nl/

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bertslagter/

    Joshua Clappers

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joshuaclappers/

    Twitter: https://twitter.com/joshuaclappers

    Doijer & Kalff

    Website: https://www.doijerkalff.nl/

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Maasbert Schouten (51) geboren te Wilp is een échte selfmade entrepreneur van bescheiden komaf, waarvan zijn levensloop het best valt samen te vatten als een heus ‘jongensboek.’ Op jonge leeftijd plantte hij het eerste zaadje wat een x aantal jaar later uitgroeide tot AFAB, een financieel dienstverlener met 1.000 medewerkers in dienst op het hoogtepunt en waarbij AFAB fungeerde als hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse. Maasbert noteerde hoog in de Quote met een geschat vermogen van 334 miljoen euro, het leven lachte hem toe en alles bleek op rolletjes te lopen. Maar, net zoals iedereen word je gevormd door de ups en downs in leven, zo óók Maasbert.

    Vanuit een diep dal klom Maasbert weer omhoog door met zijn laatste pensioenvoorziening (nota bene een paar ton) het toentertijd noodlijdende Vitesse uit de brand te helpen. Doordat de club een kortlopende schuld niet kon afbetalen verwierf Maasbert 100% van de aandelen. Een extreem risicovolle deal, die even later werd bekroond toen hij de club met een mooie winst kon verkopen aan de Georgiër Merab Jordania. Naar verluid is Maasbert één van de weinigen die geld heeft verdiend met een voetbalclub. Deze deal ontnam alle financiële perikelen en Maasbert kon weer gaan doen wat hij het liefst doet: ondernemen.

    Zoals verwacht: bloed kruipt waar het niet gaan kan, en sindsdien is hij actief in de private equity. Momenteel is hij CEO van MaasInvest NV waar hij groeikapitaal verstrekt en voorziet in management buy-outs in het MKB-segment. Verder is Maasbert lid van de advisory board van het succesvolle MainCapitalPartners en is hij ‘Baron of Entrepreneurship’ van de Harvard universiteit. Óók is hij een échte familieman, hij is getrouwd en heeft vijf kinderen.

    Is Maasbert niet in Amsterdam, kunnen we hem vinden in zijn penthouse in Mallorca of in zijn monumentale villa in het Gelderse Elst. Het gesprek is opgenomen bij de familie Schouten thuis in Amsterdam.

    Timestamps:

    0:00:00 Introductie

    0:02:30 Silicon Valley Bank debacle

    0:14:15 De wereld van de private equity, het maatschappelijke belang en 'The art of the deal' - MaasInvest

    0:41:17 Hoe managet Maasbert zijn vermogen?

    0:52:10 Micro > macro

    0:56:29 Een (terug)blik op het leven en de maatschappij

    Socials

    Maasbert Schouten

    Website: https://www.maasbertschouten.nl/

    Twitter: https://twitter.com/mgschouten

    Joshua Clappers

    LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/joshuaclappers/

    Twitter: https://twitter.com/joshuaclappers

    Doijer & Kalff

    Website: https://www.doijerkalff.nl/

  • Prof. dr. Sylvester Eijffinger is sinds zijn afscheidsrede emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg en emeritus president van de Tilburg University Society. Daarnaast is hij Jean Monnet hoogleraar Europese Financiële en Monetaire Integratie aan de Tilburg University en gasthoogleraar aan Harvard University. Verder was hij hoogleraar Monetaire Economie (parttime) bij het departement Europese Economische Studies aan het College of Europe (1994-2004), hoogleraar Economisch Beleid bij Humboldt University (parttime) van Berlijn (1996-2000) en hoogleraar Europese Financiële Integratie (parttime) bij de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (2005-2008).

    Eijffinger was lid van het Panel van Monetaire Experts van het Europese Parlement ten behoeve van de monetaire dialoog met de Europese Centrale Bank. Tevens was hij lid van de Adviescommissie Toekomst Banken (Commissie Maas), waarvan de adviezen omgezet zijn in een Code Banken en de Commissie Structuur Nederlandse Banken (Commissie Wijffels). Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Stichting BKR en lid van de Raad van Advies van de Adelaer Groep. Sinds januari 2021 maakt Sylvester deel uit van de Raad van Advies van Banning Advocaten.

    Eijffinger heeft veel gepubliceerd in prestigieuze economische tijdschriften, zoals Journal of Money, Credit and Banking, Journal of Banking and Finance, Journal of Public Economics, Exford Economic Papers, Open Economies Review, European Journal of Political Economy en het Journal of International Economies. Hij is redacteur van verschillende vakbladen en nieuwsbrieven en programmadirecteur van het European Summer Institute van het Centre for Economic Policy Research, Londen

    Timestamps:

    0:00:00 levensloop c.q. academische carrière

    0:40:47 Exorbitante winsten van bedrijven

    0:44:15 Onderzoek Kansas Fed City en marktwerking in Nederland

    0:50:14 Het CBS heeft de inflatie onderschat

    1:05:18 Nieuw Akkoord van Wassenaar

    1:11:11 De nachtmerrie van centrale bankiers

    1:17:05 Acht triljard securities op de balans van de ECB

    1:25:05 De ECB heeft gefaald monetaire stabiliteit te realiseren

    1:32:45 Centrale banken in de greep van financiële markten

    1:38:50 Niet burgers, maar banken profiteren van de renteverhogingen

    1:45:50 EU-spreads gaan omhoog

    1:52:50 De verdeling tussen arm en rijk

    2:27:30 Nieuwe pensioenwet 'onnodig, onwenselijk en onrechtmatig'

    2:39:45 'Wenken van een econoom'

    Socials:

    Sylvester Eijffinger

    https://www.linkedin.com/in/sylvester-eijffinger-74b6907a/

    https://twitter.com/SCWEijffinger

    @Joshua Clappers

    https://www.linkedin.com/in/joshuaclappers/

    https://twitter.com/joshuaclappers

    @Doijer & Kalff

    https://www.doijerkalff.nl/

  • Welkom bij de eerste podcast van Doijer & Kalff! Met in deze podcast een interview met Jean Wanningen. De heer Wanningen is werkzaam geweest in de investment banking, de venture capital en als CEO van een Brits-Nederlandse multinational op het gebied van mobiele data en locatiebepaling.

    Nadat deze onderneming op de kaart was gezet keerde Wanningen terug naar de 'haute finance,' met een eigen consultancybureau gespecialiseerd in fusies, overnames en venture capital. Na ruim 15 jaar aan het roer te hebben gestaan van zijn eigen consultancybureau, besloot Wanningen dat het tijd was voor iets anders.

    Na een stuk te hebben gelezen in de krant over een steunpakket van 109 miljard euro aan een land met een BBP van toentertijd (slechts) 220 miljard, is de heer Wanningen zich gaan verdiepen in deze materie. En vanaf dat moment heeft de eurocrisis Wanningen niet meer losgelaten. Hij schreef zijn ervaringen op in de boeken 'Eurobedrog' en 'Eurodynamica.'

    Voorts is Wanningen founding friend van journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money en was hij actief als investeerder.

    Overweegt u om goud en zilver aan te kopen? Dat kan via de volgende website: https://www.doijerkalff.nl

    Twitter:

    @Jean Wanningen

    https://twitter.com/trias_politica

    @Doijer & Kalff

    https://twitter.com/DoijerKalff

    @Joshua Clappers

    https://twitter.com/joshuaclappers

    Timestamps:

    00:00 introductie

    02:20 Noodplannen kabinet als de euro valt

    03:29 Monetair beleid en de Europese Unie

    10:00 De euro

    22:46 Central Bank Digital Currencies (CBDC'S)

    26:45 Goud als monetair anker

    30:00 Antwoord op de door u gestelde vragen

    34:50 Outro en aankondiging kerstspecial!

    Algemene disclaimer!: Wij willen u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet per definitie betekenen dat Doijer & Kalff hier achter staat. Alle uitspraken geschieden op persoonlijke titel. Opvattingen op basis van gepubliceerde content is puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.