Dramatens podcast

Dramatens podcast

Sweden

Podcast by Dramatens podcast

Episodes

Samtal om Idioten  

Samtal efter Idioten med regissören Mattias Andersson, scenografen Ulla Kassius och skådespelaren David Dencik. Magnus Florin, dramaturg, leder samtalet. Inspelat inför publik efter föreställningen den 15 november,

Samtal om Den fjättrade Prometheus på Dramaten  

Samtal med Karl Dunér, regissör, Jan Stolpe, översättare och Magnus Florin, chefdramaturg, om Den fjättrade Prometheus - som just nu ges på Dramaten. Inspelat inför publiken efter föreställningen den 15 november 2015. Mer om föreställningen: www.dramaten.se/Repertoar/Den-fjattrade-Prometheus/

Romsk höst - samtal med Soraya Post och Kenneth Hermele  

Ett samtal om romska och judiska erfarenheter av att leva i Sverige och världen. Hur passar man in – och vill man det? Presentatör och samtalsledare: Lawen Mohtadi, författare till biografin om Katarina Taikon, Den dag jag blir fri, och aktuell med dokumentärfilmen Taikon. Medverkande: Soraya Post och Kenneth Hermele Läsning av romsk poesi, i översättning av bland andra Katarina Taikon: Hannes Meidal, Basia Frydman och Hans Caldaras Musik och sång: Göran Martling, Basia Frydman och Hans Caldaras Inspelat den 9 november på Dramaten. Mer om Romsk höst: www.http://www.dramaten.se/Repertoar/Romsk-host/

Eirik Stubø och Magnus Florin om Jon Fosse  

Jon Fosse är den mest spelade norska dramatikern bredvid Ibsen, översatt till ett fyrtiotal språk och med över niohundra uppsättningar världen över. I hemlandet var han en ledande poet och prosaist långt före dramatikerdebuten, och lyriken är en grund för hans dramatik. Dramatens teaterchef Eirik Stubø har regisserat ett flertal Fossepjäser, och vi möter honom i ett samtal med Dramatens chefdramaturg Magnus Florin. Inspelat inför publik på Dramaten den 25 oktober 2015 samband med en föreställning av Barnet.

Samtal om Tigern av rumänska dramatikern Gianina Cărbunariu  

Samtal efter en föreställning av Tigern av den rumänska dramatikern Gianina Cărbunariu. Med Gianina Cărbunariu, regissören Sofia Jupither och Hynek Pallas, kulturjournalist och doktor i filmvetenskap. Moderator är Anna Furumark, projektledare Heterogena kulturarv/Regionmuseet Kristianstad.

Samtal om Och ge oss skuggorna  

Samtal med skådespelarna Lena Endre och Örjan Ramberg, regissören Eirik Stubø och kulturjournalisten Anneli Dufva efter en föreställning av Och ge oss skuggorna 23 augusti.

Vad är pengar?  - samtal om föreställningen med Andreas Cervenka och Ellen Lamm  

Samtal om föreställningen Vad är pengar? med regissören Ellen Lamm och ekonomijournalisten Andreas Cervenka. Moderator Jacob Hirdwall, dramaturg på Dramaten.

Scenkonstpodden Avsnitt 2 - Hur ska vi jobba med filmad teater?  

Att uppleva teater utanför själva teatersalongen blir allt enklare och vanligare tack vare modern teknik. Men kan det göra teatern rättvisa? Hur gör man för att skapa en känsla av teater när den visas på distans? Och vad finns det för andra möjligheter med den nya tekniken? Ett samtal med Calle Nathanson, vd på Folkets Hus och Parker, Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare på RATS teater och Andreas T Olsson, skådespelare på Dramaten. Moderator: Erik Gripenholm. Scenkonstpodden görs i samråd med Svensk scenkonst.

0:00/0:00
Video player is in betaClose