Episodes

415. Därför är analytiker oftast för optimistiska  

Olja, verkstad och jordbruk. Det är bara några av ämnena som Peter Lagerlöf från Lannebo Fonder och Niklas Wellfelt från Ålandsbanken pratar om i dagens Börslunch.

414. Blanka Småland, köp Stockholm  

USA-börserna har just haft sin sämsta dag på över 100 dagar och Skistar har kommit med rapport. Gabriel Isskander från Börsveckan och Christian Brunlid från Handelsbanken kommenterar detta och tipsar om heta småbolag.

413. De stora drakarnas intåg nästa utmaning för Fingerprint  

Fingerprint har vinstvarnat och aktiekursen faller fritt. Martin Nilsson från Catella och Christer Linde från ABG Sundal Collier kommenterar detta men pratar även bland annat om både finska och norska aktier.

412. Börspsykologens farligaste hjärnspöken  

Börspsykologen Lars-Erik Boström och Chefsstrategen Torbjörn Söderberg gästar Börslunch. De snackar om allt från konsumentförtroende och protektionism till hjärnspöken och investeringsdisciplin.

411. Fem aktier du ska äga i rådande börsklimat  

Vilka aktier ska man äga i det rådande börsklimatet? Det svarar förvaltarna Anna Strömberg från Catella och PO Nilsson från PriorNilsson Fonder på i Börslunch denna fredag.

410. Åtalet en våt filt över Hexagon  

Hur förväntas gårdagens Fedbesked påverka aktiemarknaden på sikt? Det pratar Nils Brobacke från CMC Markets och Pierre Mellström från Handelsbanken om i Börslunch.

409. Den försiktiga tjuren  

Denna superonsdag då det holländska valet, Feds räntebesked och USA:s skuldtak är i fokus gästas Börslunch av Mips vd Johan Thiel samt av förvaltarna Henrik Söderberg från C Worldwide Asset Management och Catrin Jansson från Enter Fonder.

23. Därför är London skilsmässornas huvudstad  

Skilsmässor är storfinans i London. Superrika kvinnor från hela världen vill skilja sig här. Männen gör allt för att undvika det. Varför? Maria och Katrine diskuterar Londons skilsmässoindustri och vad den säger om det brittiska samhället och ekonomin.

408. Finns det hopp för telekom?  

Bengt Nordström från Northstream och Martin Jonsson från Catella gästar Börslunch denna dag då det blir väldigt mycket snack om telekom.

407. Hetaste hälsovårdsaktierna  

Börslunch inleder veckan med att rikta blickarna mot hälsovårdssektorn. Detta görs tillsammans med förvaltarna Mattias Häggblom från Swedbank Robur och Astrid Samuelsson från Handelsbanken Fonder.

406. Affärerna storägarna borde göra  

Vart är räntan på väg? Hur hög är den politiska risken? Det är två av frågorna som diskuteras i dagens Börslunch som gästas av Anders Rudolfsson från DNB och Georg Norberg från Case Kapitalförvaltning.

405. Dags för skuldtak igen – anledning till oro?  

Det blir mycket snack om USA i dagens Börslunch, då landet återigen kan slå i skuldtaket nästa vecka. Detta analyseras av Peter Karlsson, aktiechef på Handelsbanken och Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank.

404. ”Ju mer man vet desto osäkrare blir man”  

I dagens Börslunch snackas det bland annat om småbolag och dataspelsbranschen. Förvaltarna Vegard Søraunet från Odin Fonder och Erik Sprinchorn från Swedbank Robur gästar programmet.

403. Volvo Cars till börsen – världens säljsignal  

Är Munters och Perstorp på väg till börsen? Och vad har lägenhetspriser med småbolag att göra. Detta och mer svarar förvaltarna Simon Blecher från Carnegie och Mats Gustafsson från Lannebo på i dagens Börslunch.

402. Investmentbolag & gaming  

Börslunch gästas av två unga aktiesparare, Philip Scholtzé, vd och Johan Janson, förbundsordförande på Unga Aktiesparare. De snackar bland annat om gamingbolag och om en av börsens mest övervärderade sektorer.

Rapportperiodens vinnare och förlorare  

Rapportperioden är över för denna gång och det är dags för en summering. EFN:s Simon Tarvainen och Erik Hansén från IG Markets går igenom vilka bolag som överraskade negativt respektive positivt.

”Risken stiger när Trump kan byta ut Yellen”  

I dagens Börslunch special är det fokus på räntor och makro. Simon Tarvainen pratar med Gerhardt P. Herbert, chef för global credit på Brandywine Global, om globala makrotrender, börser och räntor.

Mer vinstfokus för Serneke  

Bygg- och fastighetsbolaget Serneke uppvisade en stark tillväxt det senaste kvartalet. EFN:s Simon Tarvainen pratar med bolagets vd Ola Serneke, bland annat om hur fokuseringen på tillväxt slagit mot lönsamheten.

Vinterns börstrend bland storägarna  

Storägare i börsbolag har sålt ut stora innehav i vad som kallas placings var och varannan dag nu i början av året. Vad beror det på och vad händer härnäst? Simon Tarvainen pratar med Petter Löfqvist, förvaltare på Länsförsäkringar.

Tre nordiska köpcase  

Världens börser har inlett året starkt, inte minst USA-börserna. Simon Tarvainen pratar med Joe Tracy, mäklare på Handelsbanken, om detta. Det bjuds även på tre nordiska köpcase.

0:00/0:00
Video player is in betaClose