Episodes

373. 10 heta utdelningsaktier  

Efter gårdagens utflykt till räntevärlden återvänder Börslunch till bekanta marker - aktiemarknaden. PO Nilsson från PN Fonder och Gabriel Isskander från Börsveckan snackar bland annat om den kommande rapportperioden.

372. En trio räntecase  

Med ränteförvaltarna Maria Ljungqvist från Aktieansvar och Katarina Ponsbach från Lannebo Fonder i studion blir det i dagens Börslunch mer snack om räntemarknaden än om aktiemarknaden. Men det blir även en rapport från Atlas Copcos presskonferens.

20. Dags att sluta oroa sig för Brexit?  

Maria och Katrine konstaterar att den brittiska ekonomin går bra. Vad betyder den brittiske EU-ambassadörens chockartade avgång för Brexitförhandlingarna och kommer Londons banker att få den övergångslösning de vill ha?

371. Är Trumprallyt en myt?  

Är Trumprallyt en myt? Är H&M köpvärt? Det är två av frågorna som besvaras i dagens Börslunch som gästas av Christian Granquist från Lancelot och Niklas Wellfelt från Ålandsbanken.

Attraktiv värdering i Ryssland  

Donald Trump har fått många att öppna ögonen för Ryssland. Men hur är egentligen investeringsklimatet i landet? Är det läge att köpa ryska aktier eller bolag med koppling till landet? Christopher Sundman, förvaltare på Handelsbanken, och Jacob Grapengiesser, chef för East Capitals Moskvakontor, gästar Börslunchstudion för att prata Ryssland och Östeuropa.

370. Två bolag med Reepalurabatt  

Börslunch gästas av Anders Rudolfsson från DNB och Erik Sprinchorn från Swedbank Robur. De snackar bland annat om Sandviks eventuella avknoppning av SMT samt om välfärdsbolag och Loomis.

369. Sex heta köptips  

Börslunch sparkar igång sin femte säsong med två tunga gäster, Lars Frick från Börsveckan och Joe Tracy från Handelsbanken. De snackar bland annat om hur länge Trump-rallyt kan pågå, om hälsovård och lax.

19. 2016 – annus horribilis  

Maria och Katrine går igenom 2016. Ett år fyllt av världsomskakande händelser och oanade vändningar. Stora artister lämnade jordelivet, valresultat slog världen med häpnad och Leicester vann Premier League. För att bara nämna något.

18. Krisens Europa får julklappar  

Londonpodden har julklappsutdelning. Maria och Katrine har paket till alla Europas ledare: Plåster, passkontrollanter och magiska kakor plockas ur julsäcken. 

368. Tomterally & nyårsraketer  

I årets absolut sista Börslunch avslöjas äntligen vinnaren i julkalendern. Dessutom avhandlas en hel radda bolag, bland annat Electrolux, SSAB och Volvo Cars med gästerna Dag Werner och Martin Nilsson.

367. En tomtesäck full med småbolag  

Årets näst sista Börslunch gästas av två riktiga småbolagsgurus - Stefan Roos och Johan Ståhl. Bland mycket annat får vi veta hur det har gått för deras drömelvor, som de presenterade i programmet i somras.

366. Nyårskarameller & fallna stjärnor  

Börslunch säsong börjar sjunga på sista versen och det är läge att blicka framåt. Det görs i dagens avsnitt av förvaltarna Peter Lagerlöf från Lannebo och Johan Stein från Alfred Berg när de bjuder på sina nyårskarameller.

365. ”Ett julspel av varningsklockor”  

Börsskribenten Peter Benson och förvaltaren PO Nilsson gästar dagens Börslunch. De snackar bland annat detaljhandel, nyregistrerade bilar och bostadsutvecklare.

364. Kursraketen du kan lägga under granen  

Den stora börsnyheten denna dag är att Volvo Cars eventuellt är på väg att köra in på börsen. Detta och mycket annat kommenteras av förvaltarna Viktor Henriksson från Carnegie Fonder och Oscar Karlsson från Handelsbanken.

17. Sveriges bästa Brexit  

Diskussionen om hur Storbritannien bör gå ur EU blir allt krångligare. Vad tycker svenska företagsledare och varför tackade Maria nej till att vara med i Let's Dance?

363. Prognoser: vansinne eller lönsamt?  

Börsen verkar ha gått in i julstiltje men Börslunch trummar vidare. Dagens gäster Lars Frick från Börsveckan och Per H Börjesson från Spiltan pratar bland annat om Intrum Justitia, flygbolag och Fingerprint.

362. ”Man ska alltid ha småbolag i portföljen”  

Börslunch inleder veckan med Henrik Söderberg från Carnegie Asset Management och Daniel Svensson från SvD Börsplus. Dessutom svarar Immunovias vd Mats Grahn på frågor om bolagets samarbete med NCI.

361. Hetaste techbolagen  

Börslunch avslutar veckan med att ta en djupdykning bland tech-bolagen. Både de stora globala jättarna och de svenska utmanarna analyseras av förvaltarna Carl Armfelt från Swedbank Robur och Johan Nilke från Öhman fonder.

360. Fingerprint & Donald Trump  

Dagens stora börsnyhet är att Fingerprint rasar efter att bolaget sänkt prognosen. Detta kommenteras i Börslunch av Daniel Djurberg från Handelsbanken. Mattias Sundling från Danske Bank och John Hernander från Nordea står för övrig analys.

359. ”Börsen är irrationell just nu”  

Det är fullt hus i dagens Börslunch. Vd-duon Klaus-Anders Nysteen från Lindorff och Mikael Ericson från Intrum Justitia får sällskap av Anders Haskel och Nicklas Granath. Dessutom rapporterar Linda Vikström från Kinneviks presskonferens.

0:00/0:00
Video player is in betaClose