Encyklopedin

Encyklopedin

Sweden

Encyklopedin är podden om, med och för cykling. Lars Strömgren och Linda Kummel med gäster utforskar cyklingens alla sidor: kultur, politik, teknik, sport, historia, infrastruktur, design och allt annat som får hjulen att snurra.

Episodes

Cykelåret 2016  

Encyklopedins Linda Kummel och Lars Strömgren listar sex spaningar inför cykelåret 2016. Dessutom gör vi en återblick på Transportforum i Linköping som i år hade rekordmycket cykel på programmet. Cykelfrämjandets Nina Haraldsson har besökt utställningen Cycle revolution på designmuseet i London och ger en rapport från den.

Vintercykling  

Encyklopedin ger dig tips och inspiration för att komma igång att vintercykla. Vad behöver fixas på cykeln? Vad behöver du för prylar och kläder? Hur är det med vägarna? Vi träffar också Åke Henricsson på cykeldepån Bonne Mécanique i Stockholm som bland annat ger ett riktigt skönt tips för de riktigt krispiga vinterturerna. Dessutom: Linda Kummel och Lars Strömgrens bästa julklappar till alla cyklister.

Den nationella cykelstrategin  

Lars Strömgren och Linda Kummel tar ett grepp om den nya nationella cykelstrategin. Vad vill regeringen med satsningen? Vad krävs för att få fler att cykla? Vad kan Sverige lära sig av andra länder? Dessutom pratar de danska erfarenheter med Klaus Bondam som är vd för Cyklistforbundet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose