Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv

Sweden

Entreprenörsdriv är podcasten för alla småföretag. Vi vill skapa driv genom att dela med oss av egna och andras erfarenheter inom entreprenörsskap. Nytt avsnitt kommer varje måndag, ibland oftare.

Episodes

178 Lars Göran Torpheimer - årets företagare i Linköping 2017  

Vi träffar årets företagare i Linköping 2017, Lars Göran Torpheimer. Det är en person som  visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Han berättar om sin entreprenörsresa, från att tjäna pengar till att tjäna de anställda och kunderna. Lars Göran är en sann förebild som lyckats behålla sitt entreprenörsdriv trots att företaget idag omsätter flera hundra miljoner. Ett avsnitt du måste lyssna på helt enkelt!

www.torpheimer.se

177 Årets företagare i Linköping - så hittar de en vinnare  

Organisationen Företagarna delar varje år ut priset Årets Företagare. Ordförande i Linköping Anna Hjertstedt berättar om priset som i år delas ut för 20:de gången. De nominerade samlas på Linköpings slott och vinnaren får ta emot priset av Landshövdingen.

Den typiska vinnaren genom året är en person med tydligt budskap och starkt ledarskap. Vinnaren är en person som är en förebild för andra företagare. Vinnaren kan komma från vilken bransch som helst och storleken på företaget spelar ingen roll. Tillväxt och socialt engagemang är viktiga faktorer för en vinnare. 

http://www.foretagarna.se/medlemskap-formaner/arets-foretagare/

176 Startupen SIOS berättar om sina utmaningar och framgångsfaktorer  

SIOS utvecklar ett autonomt växthus som har fått stor uppmärksamhet. De har på förhand sålt 13 enheter men har skjutit upp leveransen flera gånger. Josefin Persson och Erik Söderby berättar om varför de inte levererat, och hur de gjort för att behålla kunderna och intresset för deras företag.

www.sios.nu

175 Betydelsen av kärnvärden och grundvärderingar i ett företag  

Vad har ditt företag för kärnvärden? På kommunikationsbyrån Kreativ Kraft har de definierat fyra värdeord: Kunskap, omtanke, engagemang och lönsamhet. Vi pratar om hur man kan bygga en företagskultur kring kärnvärden och vad det ger för positiva effekter. Vi kommer även in på hur Kreativ Kraft stöttar ideella verksamheter och vad det ger för effekter. Ett avsnitt som inte alls handlar om marknadsföring - eller? Avgör själv.

174 Digitala upplevelser som når igenom bruset - med Johan Lindén på digitaliseringsbyrån Gaia  

Vad ger ditt företag för digital upplevelse till de som kommer till er? Digitala upplevelser har blivit det viktigaste för att bli sedd i den digitala världen. Johan Lindén, VD på digitaliseringsbyrån Gaia, anser att du måste vara bäst i ditt budskap och bäst på hur du tar emot kunden. Det går inte längre att konkurrera med pris eller produkt. Istället är det paketeringen och hela upplevelsen för kunden som är den viktiga konkurrensfaktorn idag. Den digitala upplevelsen har inte bara med IT att göra, lika viktig är affärsmodellen och organisationen. 

Läs mer på www.gaia.se

173 Kvadratkonceptet - egenföretagare med det stora företagets fördelar  

Christian Berger på konsultföretaget Kvadrat berättar om deras koncept, att kunna vara egenföretagare och samtidigt ha det stora företagets fördelar.

På Kvadrat är alla konsulter egenföretagare och jobbar tillsammans med Kvadrat. Modellen skapar en frihet för konsulten att välja, anpassa och ger en flexibilitet. Det blir lättare att som konsult anpassa sitt yrkesliv till de förutsättningar man själv strävar efter. Det är en verksamhet som är i stark tillväxt. 2016 växte de med 28 %. Idag är Kvadrat en koncern som omsätter 500 MSEK, med kontor från Malmö till Sundsvall.   En konsult som trivs, är harmonisk och har en tillvaro som är stimulerande, gör ett bra jobb ute hos sina uppdragsgivare. Det leder till en bra leverans och nöjda kunder.   www.kvadrat.se
172 Han kom från Afghanistan - blev polis - blev kämpe för integration  

Mustafa Panshiri är polisen som började kämpa för integration. Idag besöker han ensamkommande flyktingungdomar i Sveriges kommuner och talar om integration och poliser i Sverige. Mustafa Panshiri vill visa afganer i Sverige att det finns en väg till framgång.  Vi talar om vad integration är, mod, risker, drivkrafter och minsta gemensamma nämnare.

Följ Mustafa Panshiri på Facebook: https://www.facebook.com/Kreativintegration/

Besök Mustafa Panshiris hemsida : www.panshiri.se  

171 Elaine Eksvärd - Retoriker, företagare och småbarnsförälder  

Elaine Eksvärd startade sitt första företag för att hon inte fick något jobb som retorikkonsult. Hennes stora intresse är relationer och länken mellan människor. Det är inte den mest kompetenta som lyckas, det är den som snackar snyggast. Elaine ger oss flera bra kommunikationstips. Vi kommer även in på företagandet, stress och att ha småbarn som företagare.

170 Norrköpings Näringslivsmässa - Avenir Advokater  

Vi möter Hanna Vikström och Henrik Stenberg på Avenir Advokater.

169 Norrköpings Näringslivsmässa - Pontus Lindblom Näringslivsdirektör  

Vi möte Pontus Lindblom, Näringslivsdirektör i Norrköpings Kommun.

167 Norrköpings Näringslivsmässa Stephan Adner BNI  

Vi möter Stephan Adner på BNI.

167 Norrköpings Näringslivsmässa - Advokatbyrån Glimstedt  

Vi möter Andreas Thunholm Sundén på Advokatfirman Glimstedt.

166 Norrköpings Näringslivsmässa - Trygghetsrådet TRR  

Vi möter Susanna Ahonen på Trygghetsrådet TRR i Norrköping.

165 Norrköpings Näringslivsmässa - Jesper Low  

Vi möter Jesper Low på Communicavi.

164 Norrköpings Näringslivsmässa - mässgeneralen Jessica Stille  

Vi möte Jessica Stille, arrangör och mässgeneral för Norrköpings Näringslivsmässa 2017.

163 Norrköpings Näringslivsmässa - Arbetsfabriken  

Vi möter Gustav Gyllensten på Arbetsfabriken i Norrköping.

162 Norrköpings Näringslivsmässa - LN Larm & Säkerhet i Norrköping AB  

Vi möter Björn Landström på LN Larm & Säkerhet i Norrköping AB.

161 Norrköpings Näringslivsmässa - Yooba  

Vi möter Tim Gentele och David Nordin på Yooba.

160 Norrköpings Näringslivsmässa - Reidar Svedahl (L)  

Vi möter Reidar Svedahl, kommunalråd (L) i Norrköping.

159 Norrköpings näringslivsmässa - Canon  

Vi möter Stefan Tiborson och Christian Johnsson Lindblad på Canon i Norrköping.

0:00/0:00
Video player is in betaClose