EU-podden

EU-podden

Sweden

Här får du veta vad som är på gång i EU och här hör du relevanta analyser av vad som händer. Ekots reportrar hjälper lyssnarna att hålla koll på unionen. Mer detaljerat och med lättare hand än i Ekots nyheter och program. Ansvarig utgivare: Olle Zachrison

Episodes

Avsnitt 26: Populisternas bakslag, Macrons porträtt och nordirländska aborter  

Europapodden sammanfattar våren i europeisk politik, vad det omtalade presidentporträttet säger om Emmanuel Macron och varför nordirländska kvinnors aborter är en utmaning för Theresa May.

EU-podden 0

Avsnitt 25: Mercron, Beatles-brexit och dyr deal för May  

Merkels och Macrons era i EU har börjat, Donald Tusk har en fetisch för Beatles och stödet från DUP kostar Theresa May över en miljard kronor per röst i parlamentet.

EU-podden 0

Avsnitt 24: Kejsare Macron, den sjunkande May och bergsklättring  

Macron blir mäktigaste presidenten i den femte franska republikens historia, Theresa May kritiseras efter branden i Grenfell Tower och Brexit-förhandlarna utbyter presenter på temat bergsbestigning.

EU-podden 0

Avsnitt 23: Brittisk terrordebatt och "Dad, do you hate me?"  

Både Theresa May och Jeremy Corbyn verkar anse att säkerhetsfrågan är deras starka kort inför valet på torsdag och vänsterrörelse målar upp skräckscenario i Tories Storbritannien år 2030.

EU-podden 0

Avsnitt 22: Live inför brittiska valet med Ann Linde och Jennie Abrahamson  

Om Theresa Mays debattvägran, Labours upphämtning i opinionen, brittiska Brexit-förhandlaren David Davis brutna näsa, hur terrorn påverkat valkampanjen och vad en afrofrisyr har med IRA att göra.

EU-podden 0

Avsnitt 21: Merkels återuppståndelse, Schulz leverslag och svarta kondomer  

Opinionen svänger snabbt i europeisk politik. Theresa May har problem i Storbritannien och Angela Merkel har gett utmanaren Martin Schulz en hård smäll. Dessutom om svarta kondomer i Österrike.

EU-podden 0

Avsnitt 20: Katastrofmiddag, Labours valmanifest och "car-crash" intervjuer  

Allt inför brittiska nyvalet! Theresa May söker större stöd efter problematisk middag med Juncker, Labour gör kraftig vänstergir med radikalt valmanifest och skuggministrar får problem med siffror.

EU-podden 0

Avsnitt 19: Président Macron, Socialistpartiets död och "Buy European"  

Om Emmanuel Macrons stil som president, hans kontroversiella förslag för EU och tidigare franske premiärministern Manuel Valls som dödförklarar Socialistpartiet och hoppar av.

EU-podden 0

Avsnitt 18: Förortens röst, katedraler och kontemplation  

Europapodden sänder från Paris-förorten La Courneuve om hur förorten röstar, symboliska kampanjmöten i byar och katedraler och det komplicerade läget i fransk politik oavsett vem som blir president.

EU-podden 0

Avsnitt 17: Rekordsmutsig debatt, konspirationer och champagne  

Vi besöker en gård i Champagne och pratar om behovet av "avgiftning" i Frankrike nu efter gårdagens presidentvalsdebatt och varför en del väljare tror att hela det franska valet är riggat.

EU-podden 0

Avsnitt 16: Uppsnack inför den stora TV-duellen: Macron vs Le Pen  

Ikväll drabbar de samman för första gången face à face, Emmanuel Macron och Marine le Pen. Studion ska vara exakt 19 grader och de retoriska knivarna är vässade. Europapodden ger dig allt du bör veta.

EU-podden 0

Avsnitt 15: Plagierade tal, Le Pens premiärministerkandidat och "Zizou" kommenterar politik  

Direkt från Paris om: Marine Le Pens tal låter bekant, Nicolas Dupont-Aignan vill bli Le Pens premiärminister och kändisarnas roll i franska valet.

EU-podden 0

Avsnitt 14: Brigitte-effekt för Macron, partilös Le Pen och Fillons avsked  

Om Emannuel Macrons äldre fru Brigitte Trogneux som står i rampljuset, Marine Le Pen som tar paus från Nationella Fronten och François Fillon som loggar ut. Dessutom om tysk nationalistisk röra.

EU-podden 0

Avsnitt 13: Europapoddens scenshow med Fredrik Reinfeldt och Rikard Wolff  

Europapodden bjuder på en fransk helkväll i studio 4 i Radiohuset. Det franska rysarvalet analyseras, Fredrik Reinfeldt om dess betydelse för Europas framtid och Rikard Wolff framför franska sånger.

EU-podden 0

Meddelande från Europapodden  

Europapodden är senarelagd idag. Vi kommer ut med ett specialavsnitt ikväll som scenshow med Rikard Wolff, Fredrik Reinfeldt, Olivier Truc, Alice Petrén och Anja Sahlberg.

EU-podden 0

Avsnitt 12: Le Pen om Stockholmsattentatet, Vel d´Hiv och Mélenchon som TV-spel  

Marine Le Pen påpekar att attentatsmannen i Stockholm var invandrare, debatt om Frankrikes skuld mot judar och vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon gör succé i mätningarna - och i ett TV-spel.

EU-podden 0

Avsnitt 11: Stinkbomben Gibraltar, gnälliga BBC och husdjurens Brexit  

Förhandlingsspelet kring Brexit har dragit igång och Gibraltar kastades oväntat in som en joker i leken, BBC anklagas för att vara gnälliga och brittiska husdjur påverkas också av EU-utträdet.

EU-podden 0

Avsnitt 10: Fillons kostymer, osäkra väljare och Le Pens Rysslands-flirt  

Rekordmånga franska väljare är osäkra, vem gynnar det? François Fillons dyra kostymer skapar vrede och skratt. Och Marine Le Pen besöker Moskva för att hylla Putin.

EU-podden 0

Avsnitt 9: EU:s familjefest - skilsmässa, livslögner och pengabråk  

EU fyller 60 år och firar i Rom, Jean-Claude Juncker klagar på "Bryssel-bashing", Marine Le Pens EU-tystnad i första presidentvalsdebatten i Frankrike.

EU-podden 0

Avsnitt 8: Patriotisk frostnatt i Nederländerna  

Gick det egentligen bra eller dåligt för Geert Wilders? Var valet i Nederländerna en dominobricka i spelet om Europa? Och hur påverkade vädret det viktiga valet?

EU-podden 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose