Finnsk Terapi

Finnsk Terapi

Denmark

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Dette er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere, og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Episodes

Finnsk Terapi  

Lars Liebst opgave som direktør i Tivoli igennem 20 år har først og fremmest været at lytte til de mange meninger, der er, om hvordan Tivoli burde drives. Hans drivkraft siden ungdomsårene har været at se tingene ske, hvorfor han allerede dengang kastede sig over adskillige musik- og events projekter. Hans motto har altid været "frihed under ansvar".

Finnsk Terapi  

Trine Pallesen er i øjeblikket mest optaget af, at hun efter 11 års alenetid har fundet en kæreste. At spille teater er for Trine som at komme ind i et nærhedsrum. Hun føler, at hun er blevet mere rummelig og overbærende med alderen bl.a. overfor hendes egen påklædning. Hendes barndom har givet hende et godt selvværd og lært hende, at det er okay at spørge om hjælp.

Reimer Bo  

Lige siden, at Reimer Bo oplevede Four Jacks optræde i Thisted, havde han udlængsel. Han erkender, at han er blevet kendt som en af journalismens “rottweiler”. Journalistikken skal ville noget, og man skal være uafhængig. Hans idol var datidens store TV-personlighed Flemming Madsen. Han har altid fundet ro ved at stå i orkanens øje. I de sidste år er han begyndt at lave små holdningsbærende film til de sociale medier.

Finnsk Terapi  

Brian Holm håber i fremtiden at kunne være mere sammen med sin familie, f.eks. har han aldrig holdt sommerferie sammen med dem. Han er uddannet murer og blev cykelrytter ved et tilfælde. Brian Holm har lige siden barndommen haft problemer med sit selvværd, og talentet for cykling var det første skridt ud af mindreværdet. Overordnet føler han, at modgangen som barn har styrket ham sidenhen.

Jørn Hjorting  

Jørn Hjorting føler selv, at han har et positivt livssyn trods en ret tumultarisk
barndom. Hans interesse for at lave radio startede tidligt, og han blev ansat på radioen på sit ”venlige smil”. Han er ikke så aktiv længere, men keder sig aldrig. De mange priser, han har fået gennem årene som radiomand, er ikke steget ham til hovedet, fordi han har en naturlig jordforbindelse.

Søren Fauli  

Søren Fauli føler sig ensom. Det er et problem, som er blevet forværret i de sidste par år. Han trænger til - helt lavpraktisk - at lave noget med andre mennesker. For ham er “lille-hed” et grundvilkår, og han har svært ved at dyrke den motion, som kunne give ham et bedre forhold til sin krop. Han reflekterer over, at hans rolle fra studietiden om ikke at kunne noget stadig er en del af hans selvopfattelse.

Leif Maibom  

Når Leif Maibom ser tilbage på sit liv, ser han, at han fravalgte meget socialt liv på grund af sit arbejde. I øjeblikket er han meget optaget af, at “hans barn”, Sønderborg Sommerrevy, overgår til nye, friske kræfter. Han erkender, at anerkendelse betyder meget for ham, men han ved, at han har meget nemt ved at rejse sig efter modgang igen.

Niels Skousen  

Niels Skousen har netop afsluttet et pladeprojekt. Derefter følger altid en
tomhedsfornemmelse – og den bliver ikke mindre med alderen. Han føler, han er forpligtet til at bedrage med sit talent til ”den store fortælling”. For Niels Skousen kommer inspirationen med at arbejde, og det kræver stor udholdenhed. Han er opmærksom på at holde sig kropslig fit, bl.a. gik han i en lang årrække til tai-chi.

Poul Nesgaard  

Poul Nesgaard føler ikke, der er de nødvendigheder, som der var tidligere, og at nødvendighederne gør livet lettere. Han er opdraget i en præstefamilie, og he har han lært betydningen af fællesskabet og det at kunne favne. Grundlæggende føler han, at han har været utrolig heldig i sit liv. Han har oplevet drømmene, før han selv har fået dem. For Poul Nesgaard er maskulinitet først og fremmest at tage de nødvendige kampe og stå ved sig selv.

Peter Asschenfeldt  

Presset af sine forældre - og meget mod sin vilje - gik Peter Asschenfeldt i gymnasiet og deltog derfor meget lidt i undervisningen. I mange år var Peter Asschenfeldts hovedindtægtskilde musikken. Hans far var præst og havde gerne set, at Peter var gået i faderens fodspor - som præst i femte generation. Men det var ikke noget for Peter, selv om han ser sig selv som et troende menneske. Han har ikke haft kontakt til pressen i ti år, da han ofte følte sig misbrugt. Ligesom studieværten har Peter Asschenfeldt haft oplevelsen af at blive svindlet !

Kaya Brüel  

Kaya Bruel hader den danske vinter. Det at synge er meget forbundet med
hendes mor, Rebecca Brüel. Overordnet, føler hun, er det næsten selvpinerisk at være kunstner i dagens Danmark. Hun er meget optaget af kunstnerens fremtidige indtægtsmuligheder i nutidens teknologi.

Natasja Crone  

For Natasja Crone har det været en stor lettelse at komme til TV2 fra at have været underholdningsvært på DR. Jobbet som nyhedsvært passer hende bedre. For hende er udfordringen i jobbet hele tiden at beholde begejstringen som nyhedsformidler. Hendes to “motorer” i livet er nysgerrigheden og en stor retfærdighedssans. Hun har forsøgt at gentage mange af de holdninger fra sit barndomshjem, overfor sine børn.

René Dif  

René Dif har haft to drømme i sit liv: At blive kok og at optræde med musik. Begge drømme har han fået opfyldt. Udadtil har berømmelsen været størst i musikken med megasuccesen Aqua, som gav ham den bekræftelse han manglede i sin opvækst. Han erkender, at han altid har været et dampbarn, men i dag ser han det egentlig som en ressource.

Lars Seier Christensen  

Lars Seier Christensen føler, at det var en stor beslutning at gå ud af Saxo Bank. Han rejseaktiviteter er så omfattende, at han – når han endelig er i Danmark – foretrækker at bo optimalt; hvorfor han bor på en suite på D’Angleterre. Hvis en investering kun er interessant ud fra et afkastmæssigt synspunkt, takker han pænt nej; han vil have hjertet med. Det er også grunden til hans investering i restaurant Geranium. For nogle år siden tog han en stor beslutning om at lægge sit liv om til at være mere fysisk aktiv.

Jørgen Olsen  

Jørgen Olsen synes, at han har haft et fantastisk liv i showbusiness, men han er påvirket af, at så mange kolleger i øjeblikket går bort. Dødsfaldene gør ham opmærksomhed på sin egen dødelighed. Som ung oplevede han, at musikken blev et frirum, som han flygtede ind i, når hans mor og han havde deres uoverensstemmelser. Hans far havde han til gengæld et nært og varmt forhold til. Han holder sig i form ved bl.a. at cykle meget med sin kone.

Hans Pilgaard  

For Hans Pilgaard har de sidste års udfordringer med en kræftsygdom tæret meget, men nu har han fået kræfterne tilbage. Mødet med et andet menneske skal hvile på ægthed, ellers kan det være lige meget. Hans Pilgaard har få, men meget nære venner. Det blev et vendepunkt for ham, at han som ung flyttede til London hos en familie med en handicappet dreng, han skulle passe.

Hanne-Vibeke Holst  

For Hanne-Vibeke Holst er det bogprojekt, hun arbejder med for tiden en umådelig stor udfordring. Hun føler næsten, det er et projekt på liv og død. Når hun har afleveret det endelige bogmanuskript til forlaget, restituerer Hanne-Vibeke ved at gøre hovedrent. Anmeldelser er hun holdt op med at læse, de påvirker hendes humør for meget, mener hun.

Camilla Andersen  

Camilla Andersen stoppede i topidræt, fordi hun mistede lysten. Den arbejdsomhed og disciplin hun opøvede som eliteidrætskvinde, har hun haft glæde af i sit nuværende job i rejsebranchen. Sidste år gennemgik hun et mindfullnessforløb, som radikalt ændrede hendes forhold til at opnå anerkendelse. Hun erkendte, at hun måtte finde anerkendelsen indefra.

Sigurd Barrett  

Sigurd Barrett føler sig i dag mere som forfatter end som pianist. Han erkender, at han har en manisk side, som fører en masse produktivitet med sig. Hans baggrund som adopteret har – sammen med en bilulykke han var involveret i – fyldt ham med taknemmelighed. Barndomshjemmet var fyldt med musik og en masse kærlighed.

Bent Fabricius Bjerre  

Bent Fabricius Bjerres musikhjerte har altid tilhørt jazzen. Baggrunden for
langt livs arbejde med bestillingsopgaver til hovedsagelig musik, skyldes i følge ham selv, at hans musik fungerer, og at han afleverer til tiden. Han oplevede sig selv som en lidt speciel dreng, men hans forældre mødte ham med stor overbærenhed.

0:00/0:00
Video player is in betaClose