Finnsk Terapi

Finnsk Terapi

Denmark

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Dette er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere, og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Episodes

Thomas Warberg: "Jeg vil være den bedste"  

Thomas Warberg har sin egen scene med plads til 40 publikummer, hvor han ofte optræder 3 gange om ugen. Han føler, at han er for arbejdsom. Han fokuserer i øjeblikket på sin vægt, som har er overdrevet opmærksom på. Hans liv er enten eller. Hans største vendepunkt var, da han stoppede med at drikke for omkring 6 år siden. Han oplevede det som en genfødsel.

Martin Miehe Renard: "Jeg elsker mit arbejde"  

Martin Miehe-Renard synes han har verdens bedste job som filminstruktør. For ham skal en instruktør først og fremmest være en team-leder. Han synes selv, at hans udfordring er, at han er for lalleglad. Han har efterhånden måtte affinde sig med betegnelsen “Mr. julekalender”, fordi hans arbejdsområde i høj grad har været enten julekalendere på TV eller børne- og familiefilm

Jørgen Glistrup: "Jeg elsker revy"  

Jørgen Glistrup erkender, at han er nørdet til tal. Han oplever sig selv som meget ambitiøs og committed på de projektet han påtager sig. Hans ukuelighed i dag hænger sammen med, at han har god samvittighed. Det dybeste stød han har oplevet var, da hans datter døde i en alder af 18 år.

Mascha Vang: "Jeg føler virkelig, at jeg kan mærke mennesker"  

Mascha Vangs oplevelse af sin kendthed har ændret sig på det sidste. Hun er blevet ramt af kommentarerne om hende på de sociale medier. Hun reagerer ved at trække sig; pressen spiller bolden hårdt, synes hun. I den positive ende: hun elsker kontakten til sine læsere. Som 16-årig fik hun et piskesmæld, som hun stadig lider under.

Michala Petri: "Musikken styrker ens selv"  

Michala Petri mener, at alle mennesker kan høre om musikken er god eller ej. For Michala er det helt afgørende at være i kontakt med sit publikum – at føle enhed i rummet. Hun er fra barnsben opdraget med stor disciplin. At spille er for hende at opleve en livsstrøm. Hun har ofte oplevet, at det ikke var så meget hende, der havde karrieren, men mere karrieren der havde hende.

Nanna Lüders  

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han også har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. 

Det er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil. 

Anders Bondo Christensen: "Jeg er ret nøgtern"  

Anders Bondo Christensen arbejder til stadighed med at blive bedre til at være nærværende i sin intimsfære. Hans engagement for at gøre folkeskolen bedre har fyldt hele hans professionelle liv siden han blev lokal lærerformand som 27-årig. Han er medlem af en løbeklub hjemme i Sønderjylland og løberiet er afgørende for hans velbefindende.

Andreas Bo: "Det tog mange år for mig før, jeg følte mig tilpas på en scene"  

Andreas Bo er helt bevidst om, at han i morgen kan være uden job. Han husker sine første år i showbusiness som ren angst. Han erkender, at han på de lange turneer har svært ved at få jordforbindelse.

Henrik Lykkegaard: "At blive far minder en om ens forgængelighed - det er...  

For Henrik Lykkegaard betyder børnene rigtig meget. At blive skuespiller, var et brud på de forventninger, der lå til ham i hans baggrund. Han erkender, at hans forhold til sit fag er forbundet med meget tvivl. Den tvivl vender han ofte indad. Han har lært, at man skal holde hovedet koldt, når man bliver mødt af for meget ydre anerkendelse. Han føler, at han har været heldig at kunne udfolde sin alsidighed som skuespiller.

Elisabeth Dons Christensen: "Den første tilhører i mine prædiker er mig"  

Elisabeth Dons Christensen blev først præst i en sen alder. Det skete i forlængelse af en livssorg, men oplevede hurtigt jobbet som en stor gave. Hun har altid brugt husbesøg som et vigtigt element i at holde kontakten til sin menighed. Hun mener, at hun nemt kan forene sin videnskabelige baggrund med sin tro på Gud. For Elisabeth har pensioneringen fra jobbet som biskop betydet, at hun har fået plads til mange andre gøremål.

Hans Henrik Palm: "Det bedste er at gøre nogle ting på egen hånd og få succes...  

Hans Henrik Palm begyndte allerede at bokse som 12-årig. Boksningen har givet ham den disciplin og målrettethed, som han har haft glæde af sidenhen i forretningslivet. I dag er han taknemmelig for, at en øjenskade betød, at han måtte stoppe som bokser allerede som 28-årig. Han følte sig meget alene i sin barndom, men det medførte også en oplevelse af frihed.

Kirsten Thorup: Jeg er født under en heldig stjerne  

Kirsten Thorup er avisnarkoman. Når hun skriver findes omverdenen ikke. Livet føles problemløst, og det er en følelse, som man nemt kan blive afhængig af. Der går et år mellem, at hun har udgivet en bog til, hun starter på den næste. Den periode elsker hun. At skrive er for hende som at trække vejret. Hun har svært ved at modtage ros.

Lars Hjortshøj: "Uanset hvad ens evne er, så er man forpligtet til at få det...  

Lars Hjortshøj har været i dansk showbizz i 25 år. Han føler, at hans karriere har været uberegnelig. Hans jyske baggrund gør, at han har svært ved at udtrykke stor tilfredshed med sin egne præstationer. Han elsker både stor eksponering og at være alene. Han tiltrækkes mere og mere af skriveriet.

Morten Østergaard: "Jeg er ekstremt optaget af, hvordan det går med mine børn".  

Morten Østergaard er meget optaget af sine børns trivsel. Han erkender, at der er en risiko for at blive selvoptaget, når man er politiker. Han forstår godt, at mange folk tænker, at politikere kun ”er gråfisk”. Som leder af Radikale Venstre er han ikke optaget af, hvad andre ledere gør, men kun optaget af, hvordan han selv ønsker at gøre det.

Line Knutzon: "Jeg er ikke så god til selvomsorg"  

Sådan siger Line Knutzon, der er gæst i denne uges udgave af Finnsk Terapi. Hun er meget optaget af, hvordan fremtiden skal forme sig - ikke mindst økonomisk. Det er vigtigt for hende at have en økonomi, som hun kan overskue. At kunne skimte enden har påvirket hende en del. Hun føler, at hendes force som dramatiker er at aflytte sproget. Hun har flere gange i sit liv taget nogle store beslutninger, som ikke altid har været en god ide. Hun er ikke optaget af sin femininitet. Hun ved faktisk dårligt nok, hvad det er.

Finnsk Terapi  

Lars Liebst opgave som direktør i Tivoli igennem 20 år har først og fremmest været at lytte til de mange meninger, der er, om hvordan Tivoli burde drives. Hans drivkraft siden ungdomsårene har været at se tingene ske, hvorfor han allerede dengang kastede sig over adskillige musik- og events projekter. Hans motto har altid været "frihed under ansvar".

Finnsk Terapi  

Trine Pallesen er i øjeblikket mest optaget af, at hun efter 11 års alenetid har fundet en kæreste. At spille teater er for Trine som at komme ind i et nærhedsrum. Hun føler, at hun er blevet mere rummelig og overbærende med alderen bl.a. overfor hendes egen påklædning. Hendes barndom har givet hende et godt selvværd og lært hende, at det er okay at spørge om hjælp.

Reimer Bo  

Lige siden, at Reimer Bo oplevede Four Jacks optræde i Thisted, havde han udlængsel. Han erkender, at han er blevet kendt som en af journalismens “rottweiler”. Journalistikken skal ville noget, og man skal være uafhængig. Hans idol var datidens store TV-personlighed Flemming Madsen. Han har altid fundet ro ved at stå i orkanens øje. I de sidste år er han begyndt at lave små holdningsbærende film til de sociale medier.

Finnsk Terapi  

Brian Holm håber i fremtiden at kunne være mere sammen med sin familie, f.eks. har han aldrig holdt sommerferie sammen med dem. Han er uddannet murer og blev cykelrytter ved et tilfælde. Brian Holm har lige siden barndommen haft problemer med sit selvværd, og talentet for cykling var det første skridt ud af mindreværdet. Overordnet føler han, at modgangen som barn har styrket ham sidenhen.

Jørn Hjorting  

Jørn Hjorting føler selv, at han har et positivt livssyn trods en ret tumultarisk
barndom. Hans interesse for at lave radio startede tidligt, og han blev ansat på radioen på sit ”venlige smil”. Han er ikke så aktiv længere, men keder sig aldrig. De mange priser, han har fået gennem årene som radiomand, er ikke steget ham til hovedet, fordi han har en naturlig jordforbindelse.

0:00/0:00
Video player is in betaClose