Frysboxen

Frysboxen

Sweden

Frysboxen bjuder på allt som är värt att veta om skånsk hockey. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett hockeyhjärta i den ledande hockey podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i hockey Skåne. Välkommen till "Frysboxen".

Episodes

Frysboxen - Redhawks sportchef summerar och tittar framåt  

Hockeysäsongen är precis över för Malmö Redhawks och Sportchefen Patrik Sylvegård bygger en ny trupp för 2017/2018. Vilka stannar, vilka är kvar? Vilka kommer att ansluta? Är sportchefen nöjd? Frysboxen gästas denna vecka av Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård

Frysboxen 0

Frysboxen - semifinalspodd med Jesper Mattsson  

Fyra lag är inne i slutspelsbubblan med matcher var och varannan dag. I veckans Frysboxen tar vi pulsen på Malmö Redhawks Jesper Mattsson som åker skytteltrafik mellan Malmö & Kinnarps Arena. 
Hur mycket kan man ändra mellan varje match? Vad tycker Mattsson om domarinsatserna så här långt? Videogranskning diskuteras och vi får reda på vem i laget som kan äta semlor 365 dagar om året. Jesper Mattsson avslöjar också vad frugan tycker om slutspelstider.... . Ciceroner rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Varmt välkommen till slutspelspodden Frysboxen och avsnitt 29!

Frysboxen 0

Frysboxen - Panternas sportchef summerar gångna säsongen  

Med en av den allsvenska hockeyns minsta budgetar har den lilla föreningen med stort hjärta överträffat alla förväntningar. Sportchefen i Pantern, Joakim TIllgren summerar gångna allsvenska säsongen och blickar framåt 2017/2018.
Frysboxen går igenom samtliga lagdelar vad gäller kontraktssituationen och Joakim berättar om nya spelare, spelare som lämnar och det blir såklart snack om varför man inte räckte till i sista playoffmatcherna. Detta och mycket mycket mer i avsnitt 28 av Frysboxen! Ciceroner rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skåneports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Martin Filander  

Han är en del av årets tränarstab i Malmö Redhawks som just nu befinner sig i slutspelsbubblan. I veckans avsnitt av Frysboxen är det slutspelssnack med assisterande tränare Martin Filander.
Med matcher varannan dag mot samma lag - hur mycket hinner man ändra? Vad tittar man på hos motståndaren? Hur laddar man om? Martin Filander, assisterande tränare i Redhawks ger sina funderingar kring första slutspelet på 15 år för Malmö.
Ciceroner rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Anders Eldebrink  

En stor hjälte i Tre Kronor under hela 80-talet. Han har vunnit SM guld, VM guld och EM guld under karriären som spelare. Möt Rögles tränare, hockeylegenden Anders Eldebrink i avsnitt 26 av Frysboxen.
Det blir snack om dagens curling generation inom hockeyn som äter och sover hockey. Anders berättar om var han hittar sin styrka och det blir även funderingar inför stundande kval med Rögle. Ciceroner rinkside är Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Välkommen till avsnitt 26 av Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Almen Bibic  

Med rötterna i Serbien och Rättvik är han en av SHL:s tuffaste backar som ofta skapar rubriker. Möt Rögles backjätte Almen Bibic i veckans  avsnitt av Skånes nya hockeypodd - Frysboxen.
Bakom den tuffa hockeyfasaden döljs en stor schlagerälskare och Almen avslöjar tidernas bästa Eurovision och Mello favorit. Det blir kvalsnack, om motgångar i livet och om att ge och ta tuffa smällar på isen. Varmt välkommen till avsnitt 25 av Frysboxen där du möter Almen Bibic. Ciceroner rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Patrik Lindfors  

Han är Malmökillen som via klubbar i södra Sverige, via MIF till klubbar som Mörrum, Karlskrona, Nybro och Tyringe  till sista hamnade som sportchef för Limhamn Hockey. Möt Patrik Lindfors i avsnitt 24 av Frysboxen.
Det blir snack om varför hockey i Malmö är hetare än någonsin och hur en framtid med en klubb i division ett, en i allsvenskan och en i SHL skulle kunna se ut. Det blir också snack om hur man  kan få fler yngre att börja lira hockey och stanna kvar trots attd et är en kostsam materialsport. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Frysboxen. Ciceroner rinkside är Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Andreas Thuresson  

Han är Tyringekillen uppvuxen i en hockeyfamilj. Han är snabb, han är tuff och han är en av de viktigaste kuggarna i Malmö Redhawks lagmaskin. Möt Andreas Thuresson i avsnitt 23 av Frysboxen.
Vi får reda på varför man väljer att lira i Sibirien och KHL och det blir en tur till såväl countryns huvudstad som ölens huvudstad i USA. Andreas berättar också om projektet "Idrott för alla" - handikapp, ekonomi eller andra faktorer ska inte vara avgörande för individens möjlighet att ta del av det utbud av idrott som finns. Detta och mycket mer i veckans avsnitt. Välkommen till avsnitt 23 av Frysboxen! Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Tex Williamsson  

Via de småländska skogarna och ett antal mindre klubbar har karriären vid 26 års ålder tagit stora sjumilakliv. Möt Panterns succémålvakt Tex Williamsson.
Tex berättar om att han var nära att lägga av med hockeyn när det stora breaket kom. Måste man vara fullständig hockeynörd för att spela ishockey på hög nivå? Tex berättar hur han tänker. Vi får också reda på varför Oliver Stones mästerverk "Plutonen" betyder extra mycket för unge herr Williamsson. Det och mycket mycket mer i avsnitt 22 av Skånes nya hockeypodd, Frysboxen. Ciceroner rinkside som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM;s Hasse Strandberg.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Robin Álvarez  

Från Bara och Klågerup till parkernas stad, via Pantern och Babyhawks och Djurgården sluts cirkeln i Malmö Redhawks. I avsnitt 21 av Frysboxen möter du Robin Álvarez.
Robin berättar om hur han valde mellan att fortsätta i Djurgården vs att spela i Redhawks och om sin passion för bilar. Robin berättar även om tiden i IK Pantern tillsammans med Oscar Alsenfelt under ledning av stentuffe tränaren (numera sportchefen i IK Pantern) Joakim Tillgren. Robin berättar om när han blev bänkad av Jocke... för vad då? Det får du reda om du lyssnar på avsnitt 21 av Frysboxen! Ciceroner är som vanligt Hasse Strandberg och Ole Törner!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Håkan Åhlund  

Som spelare kom han till Skåne under MIF:s guldår - via Örebro, MIF, Finland, Tyskland Norge, Malmö Redhawks är han återigen i hetluften i Malmö hockeyn men denna gången som huvudtränare för allsvenska sensationslaget IK Pantern. I veckans avsnitt av Frysboxen möter du Håkan Åhlund.
Vi får följa med på Håkans hockeyresa med nedslag i såväl landslagskarriären som åren i Malmö. Vi pratar om PAnterns succéresa och funderar om det finns plats för två SHL lag på samma ort?  Ciceron rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg. Välkommen till avsnitt 20 av Frysboxen med Håkan Åhlund.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Anders Svensson  

Fostrad i Rögle var han den förste att göra den då förbjudna resan från Ängelholm till Malmö i slutet av 80-talet.  På senare år har han skapat rubriker när han härom året var med i projektet som skulle lansera ryska proffsligan KHL i Sverige. Möt Anders Svensson i veckans avsnitt av Frysboxen.
Det blir såklart en hel del snack om ungdomsåren i Rögle och om den otillåtna flytten över Glumslövs backar. Bland SM guld  och snack om bröderna Elvenes blir det såklart lite om KHL projektets status just nu. Ciceroner rinkside är  Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Välkommen till avsnitt 19 av Frysboxen med Anders Svensson!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Marcus Magnertoft  

Han är dalmasen som kom från Falun som 18 åring och stannade hela karriären ut i Malmö. 549 matcher hann det bli i Malmötröjan innan flera hjärnskakningar satte stopp för karriären. Möt Marcus Magnertoft i avsnitt 18 av Skånes hockeypodd Frysboxen.
Från Falun till Malmö får vi följa med på en resa genom de tolv säsonger som Marcus spenderade Malmötröjan. Vi pratar om skadan som satte stopp för karriären och hur den påverkar vardagen idag. Marcus berättar också varför det inte blev någon draft till NHL. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Skånes nya hockeypodd.  Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkomna till Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Mats Lusth  

I kväll hyllas Mats Lusth på Malmö Arena när hans tröja pensioneras och hissas i samband med matchen mot Färjestad. Med anledningen av ceremonin hyllar Frysboxen Mats genom släppa höstens avsnitt på nytt. 
Mats berättar om tiden efter han fick lämna Malmö Redhawks efter att ha fört upp föreningen till SHL. Det blir snack om snabba bilar och om hur en snickare från Malmö rekryterade ett gäng med spelare från Färjestad i slutet av 80-talet till Malmö IF. Varmt välkommen till avsnitt 17 av Frysboxen! Ciceroner är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - det bästa 2016  

Skånes nya hockeypodd "Frysboxen" går in i ett nytt år och summerar det gångna året med ett best of av de första femton avsnitten. Möt Mats Lusth, Percy Nilsson, Marcus Thuresson, Peter Sundström och många många fler.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Percy Nilsson  

Han är snickaren som var med och byggde upp Malmö IF i mitten av 80-talet som sedan dess alltid är intimt förknippad med hockey i Malmö. Han har alltid skapat rubriker. Möt Percy Nilsson i Frysboxen.
Det blir snack om hur man bygger ett hockeylag utan så stor kunskap om hockey om hur man använder medierna för att skapa rubriker och få PR.  Det och mycket mer i veckans avsnitt. Ciceroner rinkside som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Möt Percy Nilsson i avsnitt 15 av Frysboxen

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Christopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt  

Den ene från Lomma, den andre från Åkarp. En lite lugnare, den andre lite hetsigare. Konkurrenter om platsen som förste keeper men ändå kompisar som trivs bra tillsammans. Möt Malmö Redhawks målvaktspar, Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp.
Det blir bl.a.  snack om målvaktsrollen, skador i karriären och om Redhawks förbättrade förmåga att satsa på egna talanger. Ciceroner rinkside som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkomna till avsnitt fjorton av Skånes hockeypodd Frysboxen.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Petri Liimatainen  

Han är stockholmskillen som var med och tog SM guld med MIF 1994 och som gjort några turer i klubbar i Tyskland och Schweiz, både som spelare och tränare. Möt Petri Liimatainen i avsnitt tretton av Frysboxen.
Vi får följa med på Petris resa via Norsborg, AIK, MIF,  Krefeld, Lugano, Berlin, Linz, HVidovre, Pantern och några klubbar till. Ciceroner rinkisde är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Robert Burakovsky  

Han har lirat hockey sedan tidiga 80-talet och bara någon vecka innan han fyllde femtio gjorde han inhopp i en match för Limhamn Hockey och gjorde tre mål och sex assist. Möt hockeyprofilen Robert Burakovsky i avsnitt 12 av Frysboxen.
VI får reda på vilken/vilka av alla de över 20 klubbarna som Burra spelat för som  ligger närmst hans hjärta. Det blir funderingar kring SHL 2016 vs hur det var när Burra spelade sin första match i Elitserien. Vi får också träffa en stolt hockeypappa till sonen André. Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkommen till avsnitt tolv av Frysboxen där du träffar Robert Burakovsky.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Andreas Hadelöv  

Han är Kiruna killen som följde i Pekka Lindmarks fotspår och blev hockeymålvakt. Följ med på resan från Kiruna via Djurgården, Malmö, Skellefteå, Malmö och Rungsted i Danmark. Möt Andreas Hadelöv.
Det blir funderingar kring målvakten nu och då. Vi tar kål på myten om dansk hockey och vi pratar om riktiga och oriktiga vinnarskallar. Möt Andreas Hadelöv i avsnitt elva av Frysboxen. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose