Frysboxen

Frysboxen

Sweden

Frysboxen bjuder på allt som är värt att veta om skånsk hockey. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett hockeyhjärta i den ledande hockey podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i hockey Skåne. Välkommen till "Frysboxen".

Episodes

Frysboxen - möt Marcus Magnertoft  

Han är dalmasen som kom från Falun som 18 åring och stannade hela karriären ut i Malmö. 549 matcher hann det bli i Malmötröjan innan flera hjärnskakningar satte stopp för karriären. Möt Marcus Magnertoft i avsnitt 18 av Skånes hockeypodd Frysboxen.
Från Falun till Malmö får vi följa med på en resa genom de tolv säsonger som Marcus spenderade Malmötröjan. Vi pratar om skadan som satte stopp för karriären och hur den påverkar vardagen idag. Marcus berättar också varför det inte blev någon draft till NHL. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Skånes nya hockeypodd.  Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkomna till Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Mats Lusth  

I kväll hyllas Mats Lusth på Malmö Arena när hans tröja pensioneras och hissas i samband med matchen mot Färjestad. Med anledningen av ceremonin hyllar Frysboxen Mats genom släppa höstens avsnitt på nytt. 
Mats berättar om tiden efter han fick lämna Malmö Redhawks efter att ha fört upp föreningen till SHL. Det blir snack om snabba bilar och om hur en snickare från Malmö rekryterade ett gäng med spelare från Färjestad i slutet av 80-talet till Malmö IF. Varmt välkommen till avsnitt 17 av Frysboxen! Ciceroner är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - det bästa 2016  

Skånes nya hockeypodd "Frysboxen" går in i ett nytt år och summerar det gångna året med ett best of av de första femton avsnitten. Möt Mats Lusth, Percy Nilsson, Marcus Thuresson, Peter Sundström och många många fler.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Percy Nilsson  

Han är snickaren som var med och byggde upp Malmö IF i mitten av 80-talet som sedan dess alltid är intimt förknippad med hockey i Malmö. Han har alltid skapat rubriker. Möt Percy Nilsson i Frysboxen.
Det blir snack om hur man bygger ett hockeylag utan så stor kunskap om hockey om hur man använder medierna för att skapa rubriker och få PR.  Det och mycket mer i veckans avsnitt. Ciceroner rinkside som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Möt Percy Nilsson i avsnitt 15 av Frysboxen

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Christopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt  

Den ene från Lomma, den andre från Åkarp. En lite lugnare, den andre lite hetsigare. Konkurrenter om platsen som förste keeper men ändå kompisar som trivs bra tillsammans. Möt Malmö Redhawks målvaktspar, Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp.
Det blir bl.a.  snack om målvaktsrollen, skador i karriären och om Redhawks förbättrade förmåga att satsa på egna talanger. Ciceroner rinkside som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkomna till avsnitt fjorton av Skånes hockeypodd Frysboxen.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Petri Liimatainen  

Han är stockholmskillen som var med och tog SM guld med MIF 1994 och som gjort några turer i klubbar i Tyskland och Schweiz, både som spelare och tränare. Möt Petri Liimatainen i avsnitt tretton av Frysboxen.
Vi får följa med på Petris resa via Norsborg, AIK, MIF,  Krefeld, Lugano, Berlin, Linz, HVidovre, Pantern och några klubbar till. Ciceroner rinkisde är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Robert Burakovsky  

Han har lirat hockey sedan tidiga 80-talet och bara någon vecka innan han fyllde femtio gjorde han inhopp i en match för Limhamn Hockey och gjorde tre mål och sex assist. Möt hockeyprofilen Robert Burakovsky i avsnitt 12 av Frysboxen.
VI får reda på vilken/vilka av alla de över 20 klubbarna som Burra spelat för som  ligger närmst hans hjärta. Det blir funderingar kring SHL 2016 vs hur det var när Burra spelade sin första match i Elitserien. Vi får också träffa en stolt hockeypappa till sonen André. Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Varmt välkommen till avsnitt tolv av Frysboxen där du träffar Robert Burakovsky.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Andreas Hadelöv  

Han är Kiruna killen som följde i Pekka Lindmarks fotspår och blev hockeymålvakt. Följ med på resan från Kiruna via Djurgården, Malmö, Skellefteå, Malmö och Rungsted i Danmark. Möt Andreas Hadelöv.
Det blir funderingar kring målvakten nu och då. Vi tar kål på myten om dansk hockey och vi pratar om riktiga och oriktiga vinnarskallar. Möt Andreas Hadelöv i avsnitt elva av Frysboxen. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Bosse Svanberg  

Han är Hagforskillen som blev ganska duktig på hockey och via Färjestad landade han i MIF 1988. Trots fyra SM guld blev det aldrig några A-landskamper med Tre Kronor under karriären. Denna vecka plockar vi fram Bosse Svanberg ur Frysboxen.
Lite av en specialpodd där inte bara Bosse medverkar utan även Bosses son, MFF:s supertalang Mattias Svanberg. Det blir snack om elitträning nu och då och det blir en tur till Percyland på 80-90-talen. Varmt välkommen till Skånes hockeypodd Frysboxenavsnitt tio. Ciceroner rinkside Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Peter Sundström  

Via Björklöven till New York Rangers, Washington Capitals, New Jersey Devils till MIF. Tre SM guld, ett VM guld, silver i Canada Cup och Svenska Dagbladets Bragdguld. I avsnitt nio av Frysboxen möter du hockeylegenden och scouten för Chicago Blackhawks, Peter Sundström.
Veckans avsnitt är inspelad live på O'Learys,, Entré i Malmö. Vi  får se på hockeyvärlden 2016 genom en NHL scouts ögon och vi får reda på hur det gick när Peter blev biten av en björn (inte den ryska björnen utan en riktig....). Det blir snack om talangutveckling och om när Peter var i Frysboxen på riktigt. Ciceroner rinkside är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Välkommen till avsnitt nio av Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Patrik Sylvegård  

Han kom till klubben som spelare från Örebro 1987 och han är fortfarande klubben trogen, då som spelare numera som sportchef och VD. Dialekten sitter fortfarande i - möt Patrik Sylvegård i avsnitt åtta av Frysboxen.
Det blir en resa genom 80- och 90-talet under Malmös första storhetstid med spelare i världsklass i Percys hockeybygge. Det blir snack om samarbetet med IK Pantern, om vinnarskallar och mycket mycket mer. Ciceroner rinkside som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Varmt välkommen till avsnitt åtta av Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Mats Näslund  

Det finns mycket att säga om veckans gäst i Frysboxen. T.ex. att han fortfarande är en av de yngsta debutanterna i Elitserien. Han har vunnit Stanley Cup, OS guld, VM guld.... kort och gott ett hyfsat CV. Möt hockeylegenden Mats Näslund.
Vi får reda på historien om hur Mats värvades till MIF 1992. Det blir funderingar kring TV pucken nu och då. Vi tar oss via Timrå, Brynäs, Montreal, Lugano och MIF i en enastående 20 årig hockeykarriär. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. Varmt välkommen till avsnitt sju av Frysboxen där du möter Mats Näslund.

Frysboxen 0

Frysboxen -  möt Jesper Mattsson  

Han är Staffanstorpskillen som slog igenom i TV pucken och via MIF till Nordamerika och AHL laget Saint Johns Flames följde en hockeyresa som när den summeras innefattar fyra SM guld, ett VM brons och ett VM guld. Möt Jesper Mattsson i avsnitt sex av Frysboxen.
Det blir en resa till Kanada som 20 åring med stort eget ansvar och möte med de legendariska bröderna Hanson (från filmen Slagskott). Jeppe berättar också om när Jörgen Jönsson satt barnvakt till äldste sonen när det var dags för barn två.
Varmt välkommen till avsnitt sex av Skånes hockeypodd "Frysboxen". Ciceroner rinkside är som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson  

Han är en av över 3000 grönvita bröder och systrar i Angel Island Army som följer sin älskade bandyklubb 24 timmar om dygnet (nästan). Med en stark röst och gitarren har han varit med och stöttat RBK i med och motgång. Möt Stellan "Sporttrubaduren" Nilsson.
Det blir snack om bästa spelare och tränare och om hur jobbigt det kan vara att vara supporter. Självklart blir det också smakprov på några av Sporttrubadurens alster. Välkomna till avsnitt fem av Skånes hockeypodd Frysboxen. Ciceroner i hockeyvärlden som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Roger Hansson  

Han är Bårslövskillen, med OS guld från Lillehammer i 1994, som älskar att träna mycket och ofta. Via HHC i Helsingborg till Rögle, till Malmö ooch proffsliv i Kassel och tillbaka till Ängelholm och Rögle. Möt J18 tränaren i Rögle och den skånska hockeylegenden Roger Hansson.
Inspelat på plats i Rögles omklädningsrum ger Roger sin syn på talangutveckling och träning. Det blir historier från fem omtumlande år i MIF med busiga lagkompisar och om proffslivet i Tyskland. I avsnitt fyra av Frysboxen möter du hockeylegenden Roger Hansson. Ciceroner i omklädningsrummet som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner. 

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Mats Lusth  

Han var hela hockey Sveriges buse under 80- och 90-talet. Pressen utnämnde honom till "överste grisen" när han lirade med MIF. Följ med på en resa från Orsa till Färjestad, MIF, Grenoble, Malmö Redhawks, Mora och Kristianstad. Möt Mats Lusth i avsnitt tre av Skånes nya hockeypodd Frysboxen.
Mats berättar om tiden efter han fick lämna Malmö Redhawks efter att ha fört upp föreningen till SHL. Det blir snack om snabba bilar och om hur en snickare från Malmö rekryterade ett gäng med spelare från Färjestad i slutet av 80-talet till Malmö IF. Varmt välkommen till avsnitt tre av Frysboxen! Ciceroner är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Rögles VD Marcus Thuresson  

Som junior i Tyringe mötte han Rögle många gånger och fick alltid stryk. Efter en lång karriär som spelare i klubbar som VIK, Leksand, HV71, MIF och som proffs i Tyskland är han sedan ett år tillbaka VD för  Rögle BK. I avsnitt vå plockar vi fram Marcus Thuresson ur Frysboxen.
Marcus a.k.a. Tyringe Thure, berättar om hur det är att jobba i talangfabriken RBK. Det blir också ett avslöjande om vart karriären kunde tagit vägen om han inte skrivit på för MIF i slutet på 90-talet. Detta och mycket mer i Skånes nya hockeypodd: Frysboxen. Ciceroner rinkside som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:S Hasse Strandberg.  Möt Marcus Thuresson i avsnitt två av Frysboxen!

Frysboxen 0

Frysboxen - möt Panterns sportchef Joakim Tillgren  

I Skånes nya hockeypodd möter du tränarna, spelarna, profilerna runt de skånska hockeylagen. I premiäravsnittet av "Frysboxen" möter du sportchefen IK Pantern med ett stort hockeyhjärta. I första avsnittet plockar vi fram Joakim Tillgren ur Frysboxen.
Det blir snack om allt från att vara hockeyfarsa och att träna sin egna barn (som precis som pappa är extrema vinnarskallar). Avsnittet handlar också om att leva i skugga av Malmö Redhawks och om framtidsvisionen för Pantern. Ciceroner rinkside är Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. V

Frysboxen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose