Handbollspodden med Flinck och Kent-Harry

Handbollspodden med Flinck och Kent-Harry

United States

Sportbladets podcast helt insnöad på handboll. Med Johan Flinck och Kent-Harry Andersson.

Episodes

Avsnitt 59 - Ljubomir Vranjes  

Podden har semester. Men det hindrar inte podden från att komma ut med ett nytt avsnitt. Inte när en av våra mest älskade handbollsprofiler genom tiderna i dagarna släpper sin självbiografi.

58 - Finalpodden med Dennis Sandberg  

SM-finaler på söndag. Då bjöd vi in Dennis Sandberg till podden – ”handbollsarbetaren” som verkat så många år i bakgrunden i elithandbollen och som nu slutar i Alingsås med ännu en final. 53-årige Sandberg är en av få elitseriespelare genom åren med RIK som moderklubb. Han var med och vann SM-guld med RIK redan 1985 och 1986 innan han lade av med elithandbollen redan som 23-åring. Efter några år i divisionerna strax under elitserien blev han tränare i RIK:s organisation där han var 1996-2010. Sedan blev det två år i Aranäs innan Mikael Franzén lyckades få med honom till Alingsås, med vilka han gör sin tredje raka final på söndag.

57 – Semifinalpodden  

Semifinaler var och varannan dag lite varstans i handbollsvärlden. Och ont om tid. Därför fick det bli en väldigt spontan podd frampå nattkröken. Vi kallar den Semifinalpodden, i vilken Kent-Harry Andersson och undertecknad bland annat avhandlar... ...de första semifinalerna i herrarnas slutspel. ...kvartsfinalerna i Champions League. ...tyska Final 4. ...toppstriden i Bundesliga. ...Henrik Signell som ny förbundskapten för damerna. ...OS-lottningen för herrarna. ...dåliga och bra vadslagningar. ...golfens mysterium. ...och lite till.

56 - Kvartsfinalpodden  

Knappt har Niclas Ekbergs rysarstraff hunnit gå in förrän det är dags för det efterlängtade SM-slutspelet. Sportbladet ger er Kvartsfinalpodden, som förstås sätter fokus på kvartsfinalerna denna vecka. Vi dissekerar de fyra mötena: skadorna, läget i lagen, taktiken, nyckelspelarna och – framför allt – hur det går.

55 - Jonas Källman  

OS-kvalet stundar. Då slog sig podden ner med Jonas Källman mitt under uppladdningen. Få svenska spelare kan mäta sig med Jonas Källman när det kommer till klubblagsmeriter efter hans elva(!) år i Ciudad Real som, när de var som bäst, var ett av de bästa lagen handbollshistorien skådat.

54 - Johanna Ahlm  

Hon har spelat sju år i världens bästa liga och är en av blott två svenskor som vunnit damernas Champions League. Hon debuterade i landslaget för elva år sedan och har spelat två OS, tre VM och fyra EM Inför helgens OS-kvalrysare gästades podden av en 28-årig veteran – Johanna Ahlm.

53 - Ulf Schefvert  

Spänn fast er. Och var beredda på en underhållande, och lång, session när Ulf Schefvert bjöd hem podden till sitt eget bed & breakfast.

52 - Succétränaren Jasmin Zuta  

Efter ännu ett litet uppehåll är vi tillbaka och nu blir det poddfest: tre poddar på lika många veckor. Först ut är vi med Jasmin Zuta som gäst – göteborgaren och handbollsnörden som gjort succé som ny huvudtränare för Redbergslid.

51 - Superpodden  

Det här poddavsnittet är speciellt då vi gör det ihop med en annan handbollspodd – Bolltroll & Banke. Så vi är fyra handbollsnördar runt mikrofonerna. Det blir ett härligt snack i nästan en timme.

48 - VM-special med Per Johansson  

Veckans podd blir en VM-special med experten och ex-förbundskaptenen Per Johansson. Vi går genom lag för lag och Johansson tippar hela VM fram till finalen. Givetvis blir det fokus på Sverige där Johansson har några starka åsikter.

Avsnitt 47 - Reine Pedersen  

Ojämn vecka betyder poddvecka. Den här gången gästas vi av en av våra största ledare genom tiderna: Reine Pedersen – RIK:s chefsideolog och mannen bakom tidernas främsta klubbdynasti i svensk handboll. Det har gått tio år sedan Reine Pedersen lämnade elithandbollen men det finns förstås massor att prata om ändå. Och prata kan han, Reine. Och berätta historier. Det här är inte bara en drygt 100 minuter lång godbit för RIK:are utan lika mycket obligatorisk lyssning för alla handbollsälskare. Det finns en anledning att flera av våra största spelare och ledare – som Jilsén, Wislander, Vranjes, Jernemyr, Bagarn, Eklund och Hallbäck – svarar ”Reine” (och inte sällan ”Ola Lie” också) på frågan vilken ledare som betytt mest för dem. Kent-Harry och jag inleder som vanligt med en enklare ”omvärldsanalys” sedan är det ”all in” på Pedersen, den nyblivne 60-åringen. Hör RIK-legendaren om blnad annat... ...när hans juniorlag i RIK (med Wislander & Co) slog klubbens a-lag vilket inledde revolutionen 1983. ...hur man tredubblade träningsdosen från början av 1980-talet till slutet av 1980-talet. ...den första storhetstiden på mitten av 1980-talet. ...varför han lämnade RIK 1988 och var borta i fyra år. ...varför han kom tillbaka. ...varför man blev så framgångsrika på 1990-talet och spelade tio raka SM-finaler. ...hur viktig Björn Jilsén var som konsult. ...värvningsfilosofin som handlade om att byta ut den sämste snarare än att skaffa den bäste. ...”sekten” RIK. ...hur han behandlade en 18-årig nervös Jernemyr: ”Blir du nervös en gång till så slår jag ihjäl dig.” ...samarbetet med Ola Lie. ...krismötena efter varje förlust och hur Lövgren tog död på ett av dem. ...fajterna med förbundet. ...ideologiska ”striden” med Bengan Johansson. ...relationen till Sävehof. ...varför RIK rasade samman: ”Rena Jurassic Park”. ...hans ansvar i kollapsen. ...hur han följer handbllen och RIK i dag. ...hans syn på RIK de senaste tio åren och klubbens framtid. ...att Kristianstad kan bli ett nytt RIK. ...att näsan hälften av elitserielagen tränas av hans gamla adepter. ...bästa upplagan av RIK. ...spelaren som överraskade på honom. ...ett all star team med spelare han haft. ...vem han vill se som ny förbundskapten (han har ett väldigt bestämt svar där). *** För er som inte fått nog av RIK-historia efter det här ska sikta in er på boken om RIK som just nu håller på att skrivas (av bland andra Koa och Daniel Vandor) och som ges ut nästa höst då klubben fyller 100 år.

Avsnitt 46 - Kent-Harry Andersson  

Vi körde utan gäst i dag och släppte i stället lös sidekicken Kent-Harry Andersson. Vi fick inte stopp på ”Professorn” förrän efter 1,5 timme.

Avsnitt 45 - Nikolas Larsson  

Kristianstads sportchef gästar när Kent-Harry gör comback.

Avsnitt 44 - Kalle Matsson  

I veckans podd har Kent-Harry ”Professorn” Andersson fått ledigt. I stället gästas podden av Hammarbys Kalle Matsson, årets tränare förra säsongen, som vi träffade på plats i Stockholm.

Avsnitt 43 - Kjell-Ove Andersson  

Poddags igen och Kent-Harry Andersson och jag har fått eminent sällskap den här gången då Kjell-Ove Andersson, mer känd som ”Koa” och legendarisk handbollsjournalist på GT/Expressen, gästar oss.

Avsnitt 42 - Kickoff och premiär  

Podden gör comeback och drar igång en ny säsong. Det blir en premiär om premiären – och kickoffen.

Avsnitt 41 - "De vinner Champions League"  

Kent-Harry är tillbaka med avslappnad och utvilan än på länge och bjuder på en riktig skrattfest! Han berättar om... ...blixtar och dunder på väg till Mallorca. ...en frontalkrock i semesterparadiset. ...fåglar på rummet. ...liket i frysen.

Avsnitt 40 - Patric Nilsson och Marcus Löfström.  

SM-finalerna stundar på söndag och då laddar vi upp med en podd utan Kent-Harry Andersson, som dragit på golfsemester. I stället passade vi på att bjuda in två riktiga experter på lagen i herrfinalen – Kristianstadsbladets sportchef Patric Nilsson och Alingsås Tidnings sportreporter Marcus Löfström.

0:00/0:00
Video player is in betaClose