Horizontseglarpodcast

Horizontseglarpodcast

Sweden

This is a podcast in Swedish about sailing and everything around this technincal, interesting and complex sport. Calle & Henke are skilled sailors having participated in Americas Cup, Whitbread Around The World Race... still active racers around the world. We follow international races, go down the memory lane, mention tips and trix and invite specialists to find out the nitty gritty of highly complicated matters. Enjoy!

Episodes

Episod 31 Katamaran raid worlds 2017  

Calle & Henke snackar om Raid worlds som ska gå i Stockholms skärgård nästa år och om deras egna eskapader från tidigare raidseglingar samt en hel del andra seglingar och lite vad som är på G just nu. Lyssna!

30. Försnack Vendee Globe 2016  

30. Äntligen är det bara några dagar kvar till den störta händelsen inom ensamkappsegling. Vart fjärde år startar ensamseglarnas Mount Everest; Vendee Globe, i år den 8 sen starten. Vi kör som vanligt ett förvirrat försnack där vi lanserar en del teorier. Framtiden får visa hur det går för de 29 ekipagen på världens alla hav. Läckert! Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och (i Turkiet nerstängda) Twitter!

29. Pärtan v.s. 30 Matvrak!  

29. Pärtan eller Per Jansson är Grand Chef på 100 fotaren Huyndai med upp till 30 mans besättning. Här delar Pärtan ut tips och vad som är bra att tänka på (även på en 40 -fotare) när det gäller att utfodra en ibland dödshungrig besättning oavsett väder och vind. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och fina Twitter!

28. Flygande Säkerhet 2016  

28. Som säkerhetsansvarig för GC32 Racing Tour vet Henke en hel del om vad som krävs nu när de nya flygande båtarna når en bredare publik. Calle ställer som vanligt en del kluriga frågor och Henke ger svar. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och informativa Twitter!

27. Mångseglarn Tapper  

27. Tapper har sedan barnsben gillat fartfylld segling med eller utan köl. Nyfiket intresserad har Lasse skaffat sig djupa kunskaper i att driva nydanande seglingprojekt såväl dom det har tagit honom till många av världens chilligaste seglingsarenor. Här får vi avslappnat in liten inblick i Herr Tappers mångfacetterade liv. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och tidstypiska Twitter!

26. Seglar56an Olle Jo Johansson  

26. Som en sann 56a har Olle Jo Johansson radat upp framgångar sedan han som väldigt ung fick känna på vinstens sötma. Fredrik Lööf och Håkan Svensson har gått i Olle Jo’s seglarskola, han fick Dennis Conner på fall i sin första stora match race. Här får vi en hög med intressanta historier och skrönor. Som vanlig är du välkommen att lyssna och gilla oss på Facebook, Instagram och världsomspännande Twitter!

25. Per Andersson’s Segeldesignresa  

25. Horisont får ett samtal i Costa Esmeralda med Svensken Per Andersson numera värdslig Chief of Design på branchledande Noth Sails. Per som bor i USA berättar sin historia, ger oss en djupdykning i hemliga segelteknologier som Cuban Fibers, 3Di, 3DL inklusive en del sköna sidospår. Det här är en episod späckad med information för den som vill veta mer om seglens utveckling i modern tid. Som vanlig får du gärna gilla oss på Facebook, Instagram och intellektuella Twitter!

24. Jimmy och hans knasiga båtar!  

24. Jimmy berättar sin historia och om sin fascination av stora segelytor. Jimmy är ju självgående när han kommer igång så i denna extra långa episod vi får bland annat veta varför han började samla på i mångas tycke knasiga båtar. Om du känner för det följ Horizont på Facebook, Instagram och flashiga Twitter.

23. M32, GC32, AC, Swan Worlds,  Monsteryachts...  

23. Med M32orna i stan (Stockholm) och Calle & Henke på väg ut i världen blir det en hel del snack om våra närmaste förehavanden och andra fina spaningar och rykten med mer eller mindre substantiella sanningar. Som vanligt droppas det några old style historier ur verkliga livet. Enjoy och följ oss gärna på Facebook, Instagram och fashionabla Twitter.

22. Mikael Ryking, Open 40 och tuffa Atlantkappseglingar  

22. Calle snackar kappseglingar med Mikael Ryking. Mikaels Open 40, Talanta, är båten som han  korsar och tvärsar Atlanten med. I år lägger han till en sväng in i Medelhavet. Mikael bytte vardagslivet mot ett liv fyllt av sköna race – något vi alla drömmer om eller hur! FYI: Mikael har helt rätt när det gäller Itajas placering på kartan :) Om du känner för det; följ oss på Facebook, Instagram och fashionabla Twitter.

21. Tjörn Runt, Hyundai Cup, GC32 mm.  

21. Säsong 2. Calle & Henke babblar på om Tjörn Runt, GC32 krock och givetvis en essä över årets Hyundai Cup. För övrigt kan Calle inte skilja på fina Paternoster och den ännu finare ön Koster - Han behöver segla mer på västkusten!

Episod 20 Horizont seglarpod  

Möt Nils Åkervall Sveriges bästa Moth seglare i Palma som pratar CG32 och Copa Del Rey. Medelhavets största och mest prestige fyllda regatta! Nils och Henke pratar även om Artemis och senaste nytt från America's cup utmaningen så lyssna!

 

19. En rapport från ORCi VM och vad hände på Garda?  

Henke rapporterar med hjälp av Mikael Åfors från ORCi VM i Köpenhamn. Båda ombord på Swan 42 ”Regina 2.0”. På Garda Sjön har man kappseglat GC32 (dom där flerskrovsbåtarna som flyger). Henke satt på första parkett när Prinsen av Monaco T-bonade en pressbåt i 33 knop - en smäll vi kommer minnas i generationer. Tur att ingen skadade sig!

Episod 18 ÅF offshore race 2016  

Calle & Henke mönstrar på 100 fotaren Hyundai under ÅF offshore race.

Vad hände och varför!? Vi gör en djup analys och hyllar givetvis alla vinnare i Sveriges största havskappsegling och som vanligt blir det lite annat ballt också.

Lyssna! 

Episod 17 Möt Tomas Mark segelmakare  

Episod 17 möter vi Tomas mark i Palma. Han är segelmakare för Evolutions sails nu men har även jobbat för North Sails, han var med Team SEB, Ericsson racing team, Oracle osv. Han berättar om sina upplevelser och givetvis om segel och vad som är på G i segelindustrin.

Episod 16. Henke hänger med team Avantime KSSS tjejsatsning på ÅF offshorerace  

Henke ringer upp Charlotte som seglar ombord på Team Avantime och får hänga med på ett träningspass med tjejerna. Tio vinnarskallar med lite olika erfarenheter som ska köra ÅF offshore race i KSSS satsning, hör hur Nadine åkte tuben och bestämde sig för att "jag ska lära mig segla" och nu gör sitt nionde race runt Gotland runt.

Episod 15  

Vid poolen på Sardinien snackar vi med Matt Humphries om superyatchs och andra racingbåtar samt med Gunther Ernst som är bowman ombord på Ganesha en 150 fotare. Direkt från Loropiana superyatch regattan i Porto Cervo.

 

14. En Meter Klassen / En genomlysning av och med seglarn Brunte.  

Brunte som egentligen heter Claes Brunnhage tar oss med på en världsresa där vi dyker ner bland små radioservon och lär oss att man ska akta sig för raceförödande saltångor. En och annan sydsluttning kommer också på tal. Enjoy!

13. Lidingö Runt / TP52 / Moth Worlds mm.  

Henke tar plats ombord på 100 fotare! Lidingö runt special med ombord rapport om vad som hände vid målgången dessutom snackar vi TP52 serien i medelhavet med proffsseglare. Vi tar upp språkbruk ombord och dessutom berättar Henke om sin vän Paul Goodison som just vunnit Moth VM och Calle ger en sista rapport från årets Transat. Enjoy!

12. Palma Vela & Transat del 2  

Henke reder ut vad Palma Vela är för race och Calle ger sig i kast med en Transatuppföljning. Vi lösgör oss och tipsar om bra vattenhål i Palma och i ren veckorevynanda ger vi oss i kast med en skandal. Lidingö Runt och andra fina race blir också omtalade. Lyssna gärna!

0:00/0:00
Video player is in betaClose