Intresseklubben Antecknar

Intresseklubben Antecknar

Sweden

Intresseklubben Antecknar är en podcast om regissörer och deras filmer, med Per Perstrand, filmskribent och Jesper Wiking, grafisk formgivare. ikapodcast@gmail.com

Episodes

Avsnitt 32: Alena  

Vi kickstartar hösten med en intervju! Filmregissören Daniel Di Grado besöker IKA-studion och berättar om sin skräckfilm »Alena« med premiär 19 augusti. Därtill drar vi ur honom hans topp tre skräckfilmer och kompletterar med våra egna. Trevlig lyssning!

Avsnitt 31: Tre solar  

Äntligen sommar! Det firar vi med att lista våra topp tre sommarfilmer. Lyssnas med fördel ihop med glassätande. Mycket nöje!

Avsnitt 30: Lynchstämning  

Vi är tillbaka med vårt trettionde avsnitt! Spänn fast säkerhetsbältena för nu tar vi en åktur utmed Mulholland Drive, David Lynch sublima noirmysterie från 2001. Därtill väljer vi våra topp tre filmer om Hollywood. Mycket nöje!

Avsnitt 29: Hjältar  

I kölvattnet av Zack Snyders smädade kioskvältare ”Batman v Superman: Dawn of Justice” återbesöker vi Richard Donners ”Superman” från 1978 och Tim Burtons ”Batman” från 1989. Vi listar även våra topp tre superhjältefilmer. Up, up and away!

Avsnitt 28: Da7id  

Då var det dags att ta sig an David Fincher! Vi fokuserar på hans stilbildande genombrottsraffel 'Se7en' och listar även våra topp 3 Fincher-rullar.

Avsnitt 27: Starman  

Vi är tillbaka och hyllar en nyligen avliden populärkulturell gigant, nämligen David Bowie! I avsnittet granskar vi bl.a. hans debutrollinsats i ‘The Man Who Fell to Earth’, listar våra topp 3-Bowiefilmer och lite annat smått och gott. Mycket nöje!

Avsnitt 26: Det var en gång  

Vi kickstartar 2016 med varsin topplista kring sagofilmer apropå Guillermo del Toros fabelfäbless! Såväl udda som allmängiltiga val utlovas, samt många bisatser. Mycket nöje!

Avsnitt 25: En Äkta Mexikanare  

Vi avslutar säsongen med en djupdykning i Guillermo del Toros verkförteckning och diskuterar hans skildrande av såväl fantasy som det mänskliga tillståndet. Som bonus utser vi våra topp tre filmer från 2015.

Avsnitt 24: Det låter som film  

Vi är tillbaka med varsin topplista på temat filmkompositörer! Följ med oss på en kärleksfull resa i den dramatiska musikens underbara värld.

Avsnitt 23: Sofia Coppola  

Intresseklubben är tillbaka med ännu en handplockad favorit ur regissörsfloran, nämligen Sofia Coppola. Vi antecknar kring hennes sparsmakade men eleganta verkförteckning och kommer dessutom med ett biotips! Mycket nöje.

Avsnitt 22: Three Kings  

Vi är tillbaka efter väl utförda sommardåd och i kölvattnet av David Cronenberg och hans film ”The Dead Zone” så har vi listat våra topp tre Stephen King-filmatiseringar! Det bjuds både självklarheter och några högoddsare samt en fullmatad bubblarlista. Väl bekomme!

Avsnitt 21: Herr Goreman  

Efter en välbehövd batteriladdning är vi tillbaka med en genomgång av David Cronenbergs isande oeuvre med fokus på nyckelverk ur varje decennium! Mycket nöje.

Avsnitt 20: Krig!  

I kölvattnet av vår Kathryn Bigelow-podd och hennes suveräna krigsskildringar så återbesöker vi nämnvärda filmer med slagfältet i fokus. Kravla med oss i de chipsfyllda skyttegravarna genom medeltiden och 40-talet ända in i framtiden!

Avsnitt 19: En cool Kat  

Vi är tillbaka med en lustfylld vältring i Kathryn Bigelows CV! Husbilsvampyrer, nyandlig machokult, cyber noir och kyliga krigsepos står på menyn, väl bekomme!

Avsnitt 18: Dumma Mej  

Efter en lång skön påskledighet är vi tillbaka med varsin topplista apropå ikoniska skurkar! Vi avhandlar såväl klassiska pärlor från Hollywoods gyllene era som mindre illustra bidrag från det snaskiga nittiotalet. Mycket nöje!

Avsnitt  17: Here's Johnny!  

Vi blickar tillbaka över en ännu en hjältekatalog, nämligen John McTiernans testosteronstinna verkförteckning. Djungelaction, ovanligt bra uppföljare, kalla kriget-epos och ett par stolpskott står på menyn. Bon appetit!

Avsnitt 16: Trassel i natten  

Inspirerade av John Landis »Into the Night« vägrar vi att krypa till kojs och pratar i stället om filmer som utspelar sig i natten. Topplistorna berör såväl det självklara som det otippat nutida. Per röker även fredspipa med Romero och Jesper vill att barn ska vara ute och busa.

Avsnitt 15: The Landis That Time Forgot  

Vi inleder det nya året med att grotta ner oss i raconteuren, tillika skräck och humorexperten John Landis karriär! Därtill listar vi nyårslöften och mysläser fanmail.

Avsnitt 14: Podd I Grytan  

Ho ho ho! Lagom till julstöket är vi tillbaka med en fullmatad specialare säsongen till ära. Vi gör ett återbesök i Frank Capras hjärtevärmande science fiction-klassiker It's a Wonderful Life, och listar våra fem respektive favoriter bland julfilmer. Mustig lyssning!

Avsnitt 13: Omaka Par  

Vi är tillbaka! I denna vår trettonde episod tar vi avstamp i förra poddens diskussion om Walter Hills proto-buddy-komedi 48 timmar och listar våra favoriter i den outslitliga genren "omaka par". På dagordningen står bl.a. plågade handelsresande, legendarer i technicolor, roadtrips och gångna tiders mansideal. Trevlig lyssning!

0:00/0:00
Video player is in betaClose