Josimar - tidsskriftet om fotball

Josimar - tidsskriftet om fotball

Norway

Denne podcasten produseres av Josimar fotball og publiseres hver 14. dag på iTunes, www.Josimar.no og www.josimar.podbean.com.

Episodes

Josimar Podcast 15/2015  

Årets siste podcast! Vi reiser en liten tur tilbake til Leyton Orient, men det er Valencia som er hovedreisemålet, der Gary Neville er ansatt som ny manager. Evens Smith Wergeland og Petter Veland diskuterer. Programleder er Lars Johnsen.

Josimar Podcast 14/2015  

Josimar har fått besøk fra Sverige. Peter Johansson og Erik Westin har nettopp utgitt boka Are You Here For The Game, som omhandler fotball på lavere nivå i London. Det blir fotballkulturell preik. Programleder er Lars Johnsen.

Josimar Podcast 13/2015  

Vi har akkurat kåret Rosenborg som seriemester 2015 og det er på tide å oppsummere den norske fotballsesongen når to runder gjenstår. Og ikke minst: vi må kåre årets førsteellever. Til å gjøre det har programleder Lars Johnsen fått hjelp av Petter Veland fra CMore, Josimar-skribent Even Smith Wergeland og Eivind Bisgaard Sundet fra Eurosport.

Josimar Podcast 12-2015  

Josimar har vært på besøk i Bergen og hatt idrettsdebatt i samarbeid med Magasinet Breddefotball. Først en prat om kvinnefotballens rolle mellom Mette Hammersland fra Sandviken Toppfotball og Josimars Lars Johnsen. Blir kvinnefotballen stemoderlig behandlet? Andre del er en paneldiskusjon med Ruth Grung, Stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet, Roar Andersen, daglig leder i Bergen Idrettsråd og Odd Løvset, redaktør i Magasinet Breddefotball. Er spillemidlene en god nok ordning til å finansiere utbygging av idrettsanlegg?  

Josimar Podcast 11-2015  

Southampton-legenden Claus Lundekvam er aktuell med boka En kamp til - kanskje den viktigste boka om en norsk idrettspersonlighet noen sinne. Lars Johnsen fra Josimar tok turen til Bergen for å prate med Lundekvam.

Josimar podcast 10-2015  

¡Hola! Seriestarten i Spania står for døra og spørsmålene er mange - ny trener i Real Madrid, kan Valencia ta et steg oppover, hva skjer inne på La Masía? Vi dedikerer denne utgaven av Josimar podcast til Spania og har med Magnar Kvalvik fra CMore, Magnus Ra moustache fra Real Madrids norske supporterklubb og Viggo Strømme, sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas. Programleder er Lars Johnsen.

Josimar podcast 9/2015  

Vil Borussia Dortmund med deres nye trener Thomas Tuchel revansjere den dårlige fjorårssesongen? Kjører Bayern over alle? Det er tid for Fussball. Bundesliga-spesial med Eivind Bisgaard Sundet, Fredrik Tombra, Petter Bø Tosterud og programleder Lars Johnsen. Viel Spass beim hören!

Josimar podcast 8-2015  

Årets store turnering er i gang i Sør-Amerika, der både Argentina og Brasil vil revansjere seg etter fjorårets VM og der Chile jakter sitt første kontinentale mesterskap. Hvem blir årets vinner av Copa América? Og burde ikke CONCACAF og CONMEBOL slå seg sammen for å få et enda bedre mesterskap? Marius Lien, Jonas Giæver og Frode Lia tar diskusjonen sammen med programleder Lars Johnsen. Panelet sveiper også innom Norges landslag.

Josimar podcast 7-2015  

Vi står foran årets store kamp – Champions League-finalen mellom Juventus og Barcelona. Men som bakteppe har vi maktkampen i FIFA og UEFA. Vil toppklubbene gripe mulighetene til å skaffe seg mer makt, som vil gå ut over landslagsfotballen? Hva betyr driftsmodellen for en klubbs suksess? Og, hvordan skal Juventus slå Barcelona? Tor-Kristian Karlsen, Frode Lia og Even Smith Wergeland prater seg igjennom de store - og litt mindre - spørsmålene. Programleder er som vanlig Lars Johnsen

Josimar podcast 6- 2015  

Ligagullene er delt ut i Spania, Tyskland og Frankrike. Det er på tide å se tilbake som sesongen som gikk, samtidig som vi ser fram mot helgens neglebitende nedrykksavslutning. Josimar-panelet  består denne gangen av Arilas Ould-Saada, Petter Veland og Eivind Bisgaard Sundet . Programleder er som vanlig Lars Johnsen

Josimar podcast 5-2015  

Vi lar Premier League være Premier League, og fokuserer på hvilke lag som har mulighet til å være med i neste års Premier League. Det er svært tett i toppen i Championship, der åtte lag kjemper om tre opprykksplasser. Det er naturligvis Championship som er temaet for denne sendingen av Josimar podcast. Med Leeds-supporter Ray Tørnkvist, Ole Bernt Krogstad, Frode Lia og Lars Johnsen

Josimar podcast 4-2015  

Tippeliga-starten er bare noen dager unna! Det sikreste vårtegnet står dermed foran oss. Molde tar gull, og Stabæk rykker ned om Bob Bradley forsvinner som trener. Even Smith Wergeland, Eivind Bisgaard Sundet og Joacim Jonsson diskuterer norsk ball og teller ned til første spark. Lars Johnsen er som vanlig vertskap.

Josimar podcast 03-2015  

Rett før den hjemlige fotballen begynner å rulle igjen, skal våre beste menn ut i strid igjen. Den norske sesongen åpner med bortekamp i EM-kvalifiseringen mot Kroatia. 

I Josimar-panelet denne gangen har vi fått plass til Eivind Bisgaard Sundet, Even Smith Wergeland og Joacim Jonsson. Hvilke sjanser har Norge?
Josimar podcast 02-2015  

Josimar podcast er tilbake. Tidsskriftet for fotball har vært på Island for å sjekke hva sagafolket har gjort for å bli en stor fotballstormakt. I denne utgaven av Josimar podcast bruker vi Island som utgangspunkt for en diskusjon om spillerutvikling. Med i studio har vi journalist Mimir Kristjansson, den islandske fotballspilleren og -treneren Atli Heimisson, Ola Brandser fra Oppsal og Stig Inge Bjørnebye fra Norges Fotballforbund. I programlederstolen sitter som vanlig Lars Johnsen.

Josimar podcast 01-2015  

Det herlige 2014 med et vidunderlig fotball-VM er bak oss. Det er tid for å ta fatt på 2015. Først ut av årets høydepunkter er Afrikamesterskapet. Eivind Bisgaard Sundet skal kommentere mesterskapet for Eurosport. Han er naturligvis med. Med over 50 Ligue 1-spillere med i mesterskapet er Arilas Ould-Saada, le maestro du football francais i både Nettavisen og Josimar, selvskreven gjest. I tillegg stoppet Ghana-keeper Adam Larsen Kwarasey innom studio, på vei til sitt nye liv i USA. Det hele ledes som det skal av Lars Johnsen.

Josimar podcast -Messi spesial  

Er han tidenes beste, den lille argentineren? Den spanske journalisten og forfatteren Guillem Balague har skrevet en bibel av en biografi om Lionel Messi. I forbindelse med utgivelsen av boka på norsk, samlet Josimar Balague til samtale med Arne Scheie, Petter Veland og Lars Johnsen. 

Josimar podcast: seriestart La Liga & Bundesliga  

Høsten står på gløtt, men det gjør ingenting: nå begynner en ny sesong i europeisk klubbfotball! Vi ser nærmere på La Liga og Bundesliga i denne sendingen, der programleder Lars Johnsen har forskanset seg på Pokalen i Oslo sammen med Eivind Bisgaard Sundet, Even Smith Wergeland og Petter Veland fra C More. Hvem vinner, hvilke lag rykker ned og hvem blir de store profilene i spansk og tysk seriefotball denne sesongen? Kunne Jo Inge Berget blitt toppscorer i La Liga hvis Diego Simeone hadde signert ham? Og hvorfor i alle verden satser Wolfsburg på Nicklas Bendtner, selveste Mr. Top of the Flops? Dette og mere til får du sinnrike utgreiinger om i dagens sending. Det er Josimar podcast: ingen grunn til å tro at høsten skal bli slem.

josimar podcast - VM 2014 tredje episode  

Det har vært et vindunderlig gruppespill! Sublime scoringer, tallrike overraskelser, drama og finesse. Jammen fikk vi ikke en ny biteepisode også, signert Luis Suarez i den avgjørende kampen mot Italia. Dette mesterskapet har ikke manglet noe - og det er garantert mer spenning og krumspring når vi nå går inn i cup-fasen. Vi diskuterer forbrytelse og straff, latskap versus innsats, det gode lagspillet versus de skuffende sutre-individualistene og mye, mye mer. Programleder Lars Johnsen har med seg Roy Kvatningen fra Nettavisen, sosialantropolog Hans Hognestad fra Høgskolen i Telemark og Josimar-skribent Even Smith Wergeland. Det er Josimar podcast - bit deg fast og heng med!

josimar podcast - VM 2014 andre episode  

VM nærmer seg med stadig større stormskritt. I denne andre kombinerte Josimar TV- og podcastsendingen har Lars Johnsen fått besøk av Spania-ekspert Petter Veland, La Liga-kommentator hos C More. Han svarer på noen av de spørsmålene vi alle lurer på: har spansk fotball rett og slett blitt kjedeligere de siste årene? Er det maskinestetikken til Diego Simeones serievinnende Atlético Madrid-lag som kommer til å prege Spania under VM? Og hvordan vil spillet fortone seg med Diego Costa på topp? Vi får også høre mer om Brasil og Tyskland sine forberedelser til mesterskapet, ved Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia og Eivind Bisgaard Sundet, Bundesliga-kommentator på Eurosport. Det er to lag med mye press på seg – gull er det eneste som gjelder for Scolari og Joachim Löw. Hvem av dem får fyken etter VM? Det er Josimar podcast – ta med deg headsetet ut og nyt det perfekte comboet sol og fotballpreik!

josimar podcast - VM 2014 første episode  

É quase Copa do Mundo! Derfor kjører Josimar podcast VM-sendinger i to kanaler: vanlig podcast her og på iTunes, TV-podcast på egen youtube-kanal (https://www.youtube.com/watch?v=qllrFLVvK_Q). Ingen kan anklage oss for at vi ikke tar mesterskapet på alvor. I denne sendingen, ledet av Lars Johnsen, får du høre opp oppkjøringen til VM. Vi lurer på hvorfor en god del brasilianere er kritiske til VM og ser nærmere på de problemene landet har slitt med i forberedelsene. Vår eksellente gjest Marius Lien, journalist i Morgenbladet og forfatter av boken Brasiliansk fotball 1894-2014: 120 år med driblinger, utdyper denne tematikken. Han er også drøy nok til å hevde at Fred blir mesterskapets beste spiller. Bjørnar Øyslebø og Even Smith Wergeland er slett ikke enige i dette, men vi klarer å lande en felles konklusjon til slutt. Hvem som faktisk blir VMs store [...]

0:00/0:00
Video player is in betaClose