Kein Geloel

Kein Geloel

The Netherlands

Kein Geloel is de eerste podcast die volledig gewijd is aan de mooiste voetbalclub van de wereld, Feyenoord. Wekelijks bespreken Freek, Johan, Rob en Wesley de laatste ontwikkelingen in en rondom de Kuip.

Episodes

Aflevering 49 - "Dit wordt Sevilla en United in het kwadraat"  

THE CHAAAAAAMPIOOONS!!! Ein-de-lijk horen we woensdag die schitterende Champions League-hymne weer in een kolkende Kuip! We kunnen, zoals iedereen, eigenlijk niet meer wachten. In aflevering 49 van Kein Geloel bespreken Freek, Johan en Rob hoe Gio de afwezigheid van Jørgensen gaat oplossen. Gewoon met Kramer, of tovert hij tegen City een andere formatie uit de hoge hoed? En meer vraagtekens, want nog steeds weten we niet of we massaal naar Napoli af mogen reizen én werden supporters geweerd van de thuistribunes door Heracles, terwijl de meeste stadions een voller strijdtoneel toch zouden moeten waarderen. En oh ja, zondag wacht het gehavende PSV in Eindhoven. Wordt het wederom zo'n magische week als vorig jaar?

Aflevering 48 - "Nu ligt er een fundament voor een gouden tijdperk"  

Met de maand september is het Feyenoordseizoen pas écht begonnen. De transfermarkt is dicht, de Champions League staat voor de deur en we beginnen als koploper aan een belangrijke fase in de competitie. Freek, Rob en Wesley bespreken in Kein Geloel of Feyenoord ook echt de topfavoriet voor het kampioenschap is. Bij Feyenoord 2 is de tendens anders, de reserves wonnen nog geen wedstrijd. Een slecht voorteken? Of zegt het allemaal helemaal niets? De breedte van de selectie gaat de komende weken, met het dubbele programma, in ieder geval getest worden.

Aflevering 47 - "Van Persie is pure bonus"  

De stand op TT819 is na de eenvoudige overwinning op Willem II weer als vertrouwd. Maar terwijl Feyenoord terug aan de top is, gaat 'King' Christian Gyan door een diep dal. Freek, Johan en Wesley bespreken in Kein Geloel waarom spelers als hij zo door het Legioen in de harten worden gesloten. Verder gaat het nog even over de Champions League-loting en blikken we vooruit op de week die voor ons ligt. Van Geel heeft de selectie natuurlijk al prima op orde, maar één naam blijft de gemoederen maar bezig houden. Zou het dan toch nog...?

Aflevering 46 - "Als Sjakie zondag maar niet op de middenstip staat"  

En ja hoor! We gaan nog even door met prijzen pakken: volle buit bij het Voetballer van het Jaar Gala! Maar misschien nóg opvallender: Sjaak Swart die vol overtuiging de microfoon pakt en het heilige Hand in Hand gaat spelen. Freek, Johan en Rob kunnen er in deze aflevering van Kein Geloel nog wel (met enige plaatsvervangende schaamte) om lachen, maar o wee Sjaak: als je maar niet zondag ineens op onze middenstip staat! We staan tenslotte nergens meer van te kijken. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald én gewonnen in Kralingen en kijken we reikhalzend uit naar donderdag: de Champions League-loting! Dilemma: gaan we voor sportief de gunstigste pool of willen we het opnemen tegen de groten der aarde? Tot slot discussiëren we ook nog even over het vuurwerkverbod in de Kuip en het verbod om zelf drank mee te nemen naar Varkenoord: pure betutteling of heeft Feyenoord gelijk? In ieder geval: is met elkaar praten niet gewoon de beste manier om dingen op te lossen?

Aflevering 45 - "Wij zijn allemaal een beetje verliefd op Berghuis"  

J.U.S.T.I.N. B.I.J.L.O.W! Wat een prachtige middag voor de vrolijkste selectiespeler afgelopen zondag tegen FC Twente. Goede reddingen, overeind gebleven in De Kuip én een schitterend applaus na afloop. En dat laatste had 'ie te danken aan Steven Berghuis, die precies weet wat er voor nodig is om de bescheiden Bijlow even alle aandacht te geven: hem naar het Legioen toe te sleuren. En daarom zijn we stiekem allemaal een beetje verliefd op Berghuis. En toch is Bijlow een uitzondering. In deze Kein Geloel bespreken Johan, Rob en Wesley namelijk de beperkte kansen van jeugdspelers in het eerste. Moet Gio wat meer jongens van Varkenoord een kans geven, in plaats van verhuren aan Dordrecht? Tot slot blikken we vooruit naar Excelsior-uit, waar we op dat verdomde kunstgras op mogen draven en revanche gaan nemen voor de pijnlijke oorwassing van vorig seizoen. Fussball Spielen!

Aflevering 44 - "Toornstra schiet ons naar P+R Beverwaard"  

De eerste schaal van het seizoen is alvast binnen, maar zondag begint het natuurlijk pas echt. Freek, Johan, Rob en Wesley kijken in Kein Geloel eens diep in de glazen bol voor een uitgebreide vooruitblik op het nieuwe voetbaljaar. Hoeveel goals maakt Toornstra er? Wordt dit eindelijk het jaar van Bilal? Worden we weer kampioen> En zo ja: waar worden we dan gehuldigd?

Aflevering 43 - "Amrabat is een serieuze concurrent voor El Ahmadi"  

Hè, hè, we mogen weer! Feyenoord begint zaterdag officieel aan het nieuwe seizoen met kans op nóg een schaal(tje) en dus zijn Freek, Johan en Wesley er ook weer met een nieuwe Kein Geloel. Natuurlijk met een vooruitblik op de Johan Cruijff Schaal, maar misschien belangrijker: Wat is de eerste indruk van de nieuwelingen? En wie neemt er zaterdag plaats onder de lat?

Aflevering 42 - "Haps is niet veel beter dan Nelom"  

De transfermarkt is open en dat merken we bij Feyenoord als geen ander. Reden voor Freek, Johan en Wesley om een tussentijdse aflevering van Kein Geloel op te nemen, waarin natuurlijk flink wordt ingezoomd op de transfers van Karsdorp, Kongolo, Amrabat, Boëtius en de aanstaande transfer van Diks. Wie staan er verder nog op het boodschappenlijstje en aan welke genoemde namen moeten we absoluut niet beginnen? Oh ja, en hoe zat het nou precies met die geweigerde Feyenoord-supporter bij Nederland-Luxemburg?

Aflevering 41 - "Een zomer lang nagenieten"  

Alweer ruim een week na het onvoorstelbaar mooie competitieslot raken we nog steeds niet uitgepraat over de droom die dit jaar eindelijk werkelijkheid werd. In de laatste Kein Geloel van dit seizoen blikken Freek, Johan, Rob en Wesley nog één keer uitgebreid terug op het kampioensjaar. Wie was de speler van het jaar? Wat was hét moment? Antwoorden genoeg op die vragen om de zomerstop mee te vullen, maar ondertussen heeft Martin van Geel andere zaken aan zijn hoofd. Daarom ook alvast een vooruitblik op de roerige transferperiode die er alweer aankomt.

Aflevering 40 - "Sprakeloos!"  

Sprakeloos. Een hele uitdaging om dit haast onbeschrijflijke gevoel van euforie, ontlading en pure vreugde in woorden uit te drukken. Al was het maar omdat de stembanden na een paar dagen feest het langzamerhand begeven. Freek, Rob en Wesley kijken in aflevering 40 van Kein Geloel terug op die magische en onvergetelijke zondagmiddag in de Kuip, ongelofelijke held Dirk Kuyt en natuurlijk de kerst op de taart: de COOLSINGEL!

Aflevering 39 - "Zonder lijden geen verlossing"  

In een nieuwe Kein Geloel proberen Freek, Johan en Rob de anti-climax van zondag, na twee weken gierende Coolsingelkoorts een plekje te geven. Daarna moet de rug snel weer recht en de blik vooruit, want er is nog niets verloren; van de twee matchpoints is er immers nog een over, en die moet zondag in de eigen Kuip verzilverd worden. En misschien is het ook juist wel typisch Feyenoord dat het toch weer uit de tenen moet komen, dat er toch weer met de billen moet worden geknepen. Bij winst tegen Heracles maakt dat de ontlading ongetwijfeld alleen maar groter. Wel staan de heren eerst nog even stil bij de ongeregeldheden in de binnenstad. Behalve sommige 'supporters' heeft ook de ME zich niet van zijn beste kant laten zien. Hoe kan dat volgende week beter, zodat we allemaal een mooi feest op de Coolsingel tegemoet kunnen?

Aflevering 38 - "De Kuip zal op Woudestein te horen zijn"  

Het moment dat Dirk Kuyt de schaal met de gouden letters aan het Legioen mag tonen komt nu echt per secondewijzer dichterbij. Want op Woudestein mag en kan het toch eigenlijk echt niet meer mislukken. In Kein Geloel blikken Freek, Johan en Wesley vooruit op hoe komend weekend eruit gaat zien. Verder kijken ze naar de rol van Martin van Geel in het succes van dit Feyenoord en laten ze alvast een stukje horen van het nieuwe Feyenoord-lied van Vieira Nkosi!

Interview - Vieira Nkosi: De man achter ons kampioenslied  

We maakten al eerder bekend dat er op weg naar de Coolsingel een nieuw strijdlied voor en door supporters aankomt. Vandaag stellen we de maker van dat ‘kampioenslied’ aan je voor: de rapper Vieira Nkosi, een geboren en getogen Rotterdammer en Feyenoorder in hart en nieren.

Aflevering 37 - "Alleen Feyenoorders begrijpen dit gevoel"  

We worden gek!!! Kameraden, wat een ongelofelijk genot om Feyenoorder te zijn! Na jaren wachten, ellende, hoop en frustratie, komt álles er nu uit. De euforie is met geen pen te beschrijven, maar Johan, Rob en Wesley raken, zoals iedere supporter, niet uitgepraat over dit heerlijke weekend. Over de thuiswedstrijd in Arnhem, het kippenvel-onthaal bij de Kuip en natuurlijk over Excelsior-uit, waar we ein-de-lijk die schaal omhoog kunnen houden. Feyenoord, we houden zielsveel van die club. COOLSINGEL!!!

Aflevering 36 - "Bosz mag pas op de Coolsingel zijn mond weer opentrekken"  

Wat was het weer prachtig, afgelopen zondag in het mooiste stadion ter wereld. Twee wereldgoals, een uitzinnig Legioen en wéér een fantastische actie van FSV De Feijenoorder. Genoeg stof dus voor Freek, Rob en Wesley om na te smullen in aflevering 36 van Kein Geloel. Dit seizoen staat bol van de mooie momenten en Cupido heeft niet genoeg pijlen om de liefde voor dit Feyenoord uit te drukken. De oplossing? Een nieuw en opzwepend strijdlied, dat verdient deze ploeg. Naast het fenomenale 'We houden van die club', natuurlijk, dat de soundtrack van het seizoen lijkt te worden. Tot slot kijken we vooruit naar Vitesse-uit, waar we onze club met een vol uitvak hopelijk naar de drie punten schreeuwen. Als dat lukt, komt de titel wel héél dichtbij, en kan wat ons betreft ook het eerste live-optreden op de Coolsingel alvast geboekt worden...

Aflevering 35 - "Dit is een uitputtingsslag voor supporters"  

Tja, het past ook wel bij Feyenoord: de spanning stijgt tot een ongekend hoogtepunt, vier wedstrijden voor het einde. Een matige pot in Zwolle brengt de spanning helemaal terug, al hebben we het - ja, een cliché - nog in eigen hand. In aflevering 35 van Kein Geloel blikken we terug op de afgelopen week, waarin we ook nog even met 8-0 wonnen. Positief (?) nieuws: we hebben met Qurrent een nieuwe sponsor, al was Monuta dodelijk dichtbij om op ons shirt te prijken. Heeft Koevermans die sponsordeal goed aangepakt? Uiteindelijk is dat nog even bijzaak, want wat er nu écht toe doet, zijn de komende vier potten. We snakken naar het einde, en zeker naar de Coolsingel.

Aflevering 34 - "Waarom we tóch kampioen worden"  

De weg naar de Coolsingel is helaas een stuk langer geworden na dit weekend. Niets leek te lukken in de Bijlmer Betonbak en dan vielen er ook nog twee belangrijke basiskrachten uit. In een nieuwe Kein Geloel spoelen Freek, Johan en Wesley de kater weg, want zo somber als het nu even lijkt, is het gelukkig niet. Waarom we het tóch gaan redden? Luister maar. Op naar een cruciale week, met de kop omhoog en de borst vooruit!

Aflevering 33 - "Stinkshirts en salami voor winst in de Klassieker"  

Met een topweek achter de rug - een mooie benefietavond in de jarige Kuip - kunnen we reikhalzend uitkijken naar zondag. En wat kan dat een schitterende dag worden. Freek, Johan en Wesley blikken in aflevering 33 van Kein Geloel vooruit op de Klassieker en dromen voorzichtig van het onthaal van onze helden. Maar daar komt het nodige portie bijgeloof bij kijken: van plakjes salami voor de wedstrijd tot altijd door poortje 28 de Kuip binnengaan, en van nooit gewassen shirts tot het kaarsrecht leggen van de kussens. Hoe dan ook: de spanning is meer dan voelbaar richting zondag!

Aflevering 32 - "Feyenoord, zet dat scherm neer!"  

En de trein dendert maar door, met als eindbestemming: de #Coolsingel! Wát een heerlijke overwinning in Heerenveen, en ja: de kers op de taart komt uit Kralingen! Freek, Rob en Wesley smullen in aflevering 32 van Kein Geloel uitgebreid na op het afgelopen weekend. Het eindstation nadert en niemand, werkelijk niemand, wil nog iets van de eindspurt richting het kampioenschap missen. En daarom zou een groot scherm in de Kuip over twee weken fantastisch zijn. Dus Feyenoord: doe het!

Aflevering 31 - "Jørgensen verdient een plek in het volkslied"  

Zelfs zonder vraag geeft onze Nicolai Jørgensen het perfecte antwoord. Wat houden we van die gozer, naast z'n geweldige hattrick én twee assists tegen AZ. Enige smetjes: de tweede tegengoal en het niet klappen van Ron Vlaar na een staande ovatie. Verder een opvallende statistiek: een derde van alle zaken (sinds 2010) die na videobeelden in Zeist dienden, gingen om een Feyenoorder. Tactiek van de tuchtcommissie of toch de hand in eigen boezem? Tot slot blikken Johan, Rob en Wesley in aflevering 31 van Kein Geloel kort vooruit op de trip naar Heerenveen, waar we drie punten uit het Thialf mee gaan nemen!

0:00/0:00
Video player is in betaClose