Kein Geloel

Kein Geloel

The Netherlands

Kein Geloel is de eerste podcast die volledig gewijd is aan de mooiste voetbalclub van de wereld, Feyenoord. Wekelijks bespreken Freek, Johan, Rob en Wesley de laatste ontwikkelingen in en rondom de Kuip.

Episodes

Aflevering 41 - "Een zomer lang nagenieten"  

Alweer ruim een week na het onvoorstelbaar mooie competitieslot raken we nog steeds niet uitgepraat over de droom die dit jaar eindelijk werkelijkheid werd. In de laatste Kein Geloel van dit seizoen blikken Freek, Johan, Rob en Wesley nog één keer uitgebreid terug op het kampioensjaar. Wie was de speler van het jaar? Wat was hét moment? Antwoorden genoeg op die vragen om de zomerstop mee te vullen, maar ondertussen heeft Martin van Geel andere zaken aan zijn hoofd. Daarom ook alvast een vooruitblik op de roerige transferperiode die er alweer aankomt.

Aflevering 40 - "Sprakeloos!"  

Sprakeloos. Een hele uitdaging om dit haast onbeschrijflijke gevoel van euforie, ontlading en pure vreugde in woorden uit te drukken. Al was het maar omdat de stembanden na een paar dagen feest het langzamerhand begeven. Freek, Rob en Wesley kijken in aflevering 40 van Kein Geloel terug op die magische en onvergetelijke zondagmiddag in de Kuip, ongelofelijke held Dirk Kuyt en natuurlijk de kerst op de taart: de COOLSINGEL!

Aflevering 39 - "Zonder lijden geen verlossing"  

In een nieuwe Kein Geloel proberen Freek, Johan en Rob de anti-climax van zondag, na twee weken gierende Coolsingelkoorts een plekje te geven. Daarna moet de rug snel weer recht en de blik vooruit, want er is nog niets verloren; van de twee matchpoints is er immers nog een over, en die moet zondag in de eigen Kuip verzilverd worden. En misschien is het ook juist wel typisch Feyenoord dat het toch weer uit de tenen moet komen, dat er toch weer met de billen moet worden geknepen. Bij winst tegen Heracles maakt dat de ontlading ongetwijfeld alleen maar groter. Wel staan de heren eerst nog even stil bij de ongeregeldheden in de binnenstad. Behalve sommige 'supporters' heeft ook de ME zich niet van zijn beste kant laten zien. Hoe kan dat volgende week beter, zodat we allemaal een mooi feest op de Coolsingel tegemoet kunnen?

Aflevering 38 - "De Kuip zal op Woudestein te horen zijn"  

Het moment dat Dirk Kuyt de schaal met de gouden letters aan het Legioen mag tonen komt nu echt per secondewijzer dichterbij. Want op Woudestein mag en kan het toch eigenlijk echt niet meer mislukken. In Kein Geloel blikken Freek, Johan en Wesley vooruit op hoe komend weekend eruit gaat zien. Verder kijken ze naar de rol van Martin van Geel in het succes van dit Feyenoord en laten ze alvast een stukje horen van het nieuwe Feyenoord-lied van Vieira Nkosi!

Interview - Vieira Nkosi: De man achter ons kampioenslied  

We maakten al eerder bekend dat er op weg naar de Coolsingel een nieuw strijdlied voor en door supporters aankomt. Vandaag stellen we de maker van dat ‘kampioenslied’ aan je voor: de rapper Vieira Nkosi, een geboren en getogen Rotterdammer en Feyenoorder in hart en nieren.

Aflevering 37 - "Alleen Feyenoorders begrijpen dit gevoel"  

We worden gek!!! Kameraden, wat een ongelofelijk genot om Feyenoorder te zijn! Na jaren wachten, ellende, hoop en frustratie, komt álles er nu uit. De euforie is met geen pen te beschrijven, maar Johan, Rob en Wesley raken, zoals iedere supporter, niet uitgepraat over dit heerlijke weekend. Over de thuiswedstrijd in Arnhem, het kippenvel-onthaal bij de Kuip en natuurlijk over Excelsior-uit, waar we ein-de-lijk die schaal omhoog kunnen houden. Feyenoord, we houden zielsveel van die club. COOLSINGEL!!!

Aflevering 36 - "Bosz mag pas op de Coolsingel zijn mond weer opentrekken"  

Wat was het weer prachtig, afgelopen zondag in het mooiste stadion ter wereld. Twee wereldgoals, een uitzinnig Legioen en wéér een fantastische actie van FSV De Feijenoorder. Genoeg stof dus voor Freek, Rob en Wesley om na te smullen in aflevering 36 van Kein Geloel. Dit seizoen staat bol van de mooie momenten en Cupido heeft niet genoeg pijlen om de liefde voor dit Feyenoord uit te drukken. De oplossing? Een nieuw en opzwepend strijdlied, dat verdient deze ploeg. Naast het fenomenale 'We houden van die club', natuurlijk, dat de soundtrack van het seizoen lijkt te worden. Tot slot kijken we vooruit naar Vitesse-uit, waar we onze club met een vol uitvak hopelijk naar de drie punten schreeuwen. Als dat lukt, komt de titel wel héél dichtbij, en kan wat ons betreft ook het eerste live-optreden op de Coolsingel alvast geboekt worden...

Aflevering 35 - "Dit is een uitputtingsslag voor supporters"  

Tja, het past ook wel bij Feyenoord: de spanning stijgt tot een ongekend hoogtepunt, vier wedstrijden voor het einde. Een matige pot in Zwolle brengt de spanning helemaal terug, al hebben we het - ja, een cliché - nog in eigen hand. In aflevering 35 van Kein Geloel blikken we terug op de afgelopen week, waarin we ook nog even met 8-0 wonnen. Positief (?) nieuws: we hebben met Qurrent een nieuwe sponsor, al was Monuta dodelijk dichtbij om op ons shirt te prijken. Heeft Koevermans die sponsordeal goed aangepakt? Uiteindelijk is dat nog even bijzaak, want wat er nu écht toe doet, zijn de komende vier potten. We snakken naar het einde, en zeker naar de Coolsingel.

Aflevering 34 - "Waarom we tóch kampioen worden"  

De weg naar de Coolsingel is helaas een stuk langer geworden na dit weekend. Niets leek te lukken in de Bijlmer Betonbak en dan vielen er ook nog twee belangrijke basiskrachten uit. In een nieuwe Kein Geloel spoelen Freek, Johan en Wesley de kater weg, want zo somber als het nu even lijkt, is het gelukkig niet. Waarom we het tóch gaan redden? Luister maar. Op naar een cruciale week, met de kop omhoog en de borst vooruit!

Aflevering 33 - "Stinkshirts en salami voor winst in de Klassieker"  

Met een topweek achter de rug - een mooie benefietavond in de jarige Kuip - kunnen we reikhalzend uitkijken naar zondag. En wat kan dat een schitterende dag worden. Freek, Johan en Wesley blikken in aflevering 33 van Kein Geloel vooruit op de Klassieker en dromen voorzichtig van het onthaal van onze helden. Maar daar komt het nodige portie bijgeloof bij kijken: van plakjes salami voor de wedstrijd tot altijd door poortje 28 de Kuip binnengaan, en van nooit gewassen shirts tot het kaarsrecht leggen van de kussens. Hoe dan ook: de spanning is meer dan voelbaar richting zondag!

Aflevering 32 - "Feyenoord, zet dat scherm neer!"  

En de trein dendert maar door, met als eindbestemming: de #Coolsingel! Wát een heerlijke overwinning in Heerenveen, en ja: de kers op de taart komt uit Kralingen! Freek, Rob en Wesley smullen in aflevering 32 van Kein Geloel uitgebreid na op het afgelopen weekend. Het eindstation nadert en niemand, werkelijk niemand, wil nog iets van de eindspurt richting het kampioenschap missen. En daarom zou een groot scherm in de Kuip over twee weken fantastisch zijn. Dus Feyenoord: doe het!

Aflevering 31 - "Jørgensen verdient een plek in het volkslied"  

Zelfs zonder vraag geeft onze Nicolai Jørgensen het perfecte antwoord. Wat houden we van die gozer, naast z'n geweldige hattrick én twee assists tegen AZ. Enige smetjes: de tweede tegengoal en het niet klappen van Ron Vlaar na een staande ovatie. Verder een opvallende statistiek: een derde van alle zaken (sinds 2010) die na videobeelden in Zeist dienden, gingen om een Feyenoorder. Tactiek van de tuchtcommissie of toch de hand in eigen boezem? Tot slot blikken Johan, Rob en Wesley in aflevering 31 van Kein Geloel kort vooruit op de trip naar Heerenveen, waar we drie punten uit het Thialf mee gaan nemen!

Aflevering 30 -  "Als zelfs dit ons niet nekt..."  

In de nieuwe Kein Geloel kijken Freek, Johan en Rob terug op een bewogen weekend. De pijn van de blamage op Spangen werd gelukkig een beetje verzacht door het gelijkspel in Groningen, dus staat Feyenoord zelfs na de slechtste pot van het jaar nog ruim aan kop. Een ding is zeker; tegen AZ verwachten we een sterke reactie van onze helden. We kijken ook naar de invloed van falende arbitrage op de titelrace, aan de hand van een veel gehoorde theorie: kun je alle foute beslissingen aan het eind van de rit inderdaad tegen elkaar wegstrepen?

Aflevering 29 - "We stormden ze de vernieling in"  

Wát een heerlijke chaos! De Kuip in optima forma, afgelopen zondag. We sprongen bij vreemden om de nek, gingen negentig minuten totaal los én nog veel belangrijker: we blijven maar winnen. Met Freek, Rob en Wesley borrelen we in aflevering 29 van Kein Geloel uitgebreid na over deze lekkere Feyenoord - PSV. En we kunnen er echt niet meer omheen: de Coolsingel lonkt, we gaan definitief tot de laatste dag om de titel strijden. Enige nare smaakje na deze mierzoete week: de gunfactor. Heel Holland hoopt op Feyenoord. Allemaal leuk en aardig, maar dat begint wel een beetje te jeuken. Zeker nu die wensen zelfs uit Eindhoven en Amsterdam komen. Desalniettemin: wat is het ongelofelijk lekker om Feyenoorder te zijn!

Aflevering 28 - "Het enige dat PSV dit weekend viert is carnaval"  

De scoringsdrift van Karim El Ahmadi en de teen van Brad Jones leverden Feyenoord afgelopen weekend weer drie kostbare punten op, dus kan het vizier op de topper tegen PSV. Freek, Johan en Wesley bespreken in een nieuwe Kein Geloel hoe de Eindhovenaren met een kater terug naar het Brabantse carnaval moeten worden gestuurd. Vorig jaar rond deze tijd had Feyenoord hele andere kopzorgen, na een reeks van zeven nederlagen. Tijd om na zes wedstrijden zonder tegengoal nog één keer stil te staan bij de enorme groei die Gio en zijn ploeg het afgelopen jaar hebben doorgemaakt, en het daarna nooit meer over die periode te hebben. Lees je mee, Joep Schreuder?

Aflevering 27 - "Kuyt gaat zondag de Chinese Muur slopen"  

Oppermachtig! Zo voelde de lekkere overwinning op FC Groningen, ondanks de magere afspiegeling op het scorebord, zeker. En wederom maakt Gio de goede keuze, door Toornstra op te stellen en dubbel en dwars z'n gram haalde. Aanstaande zondag de beurt aan Kuyt? Verder hebben Johan, Rob en Wesley het in aflevering 27 van Kein Geloel over Feyenoord kijken op de wc, de wankele Chinese Muur en de werkweigering van Kramer. En tot slot: wat is de vreemdste plek waar jij ooit Feyenoord hebt gekeken?

Aflevering 26 - "Laten we die grens een haartransplantatie cadeau doen"  

Het leek dit weekeinde wel een bokswedstrijd, zo hard kwam de tik van Feyenoord aan de concurrentie aan. In een verse aflevering van Kein Geloel genieten Freek, Wesley en debutant Thijs na van de overwinning op FC Twente. En hoe is het eigenlijk mogelijk dat de mooiste club van Nederland nog geen vrouwenelftal op de been heeft gebracht? Moet Quinten X, die zijn eerste wedstrijd in de FIFA E-divisie verloor, niet worden vervangen door een meisje?

Aflevering 25 -  "Bilal had het scorebord een kusje kunnen geven"  

Koning Karim is terug op Zuid, weer geen tegendoelpunten en nog altijd fier aan kop in de Eredivisie. We mogen trots en bij zijn, maar toch lukt het maar niet om alle schroom en doemdenken van ons af te gooien. Waar dat aan ligt, bespreken Freek, Wesley en Rob in aflevering 25 van Kein Geloel. Verder natuurlijk de lekkere 4-0 overwinning op NEC na de zure bekeruitschakeling in Arnhem, de uitpot tegen Twente én een goed woordje voor Bilal.

Aflevering 24 - "Laatste kans voor Vejinović"  

Het gat is nog altijd vijf en acht punten op de 'topfavoriet' en de 'beste selectie'. Feyenoord staat en blijft bovenaan, ook na de magere overwinning op Willem II. Met Johan, Rob en Wesley blikken we in aflevering 24 van Kein Geloel terug op het afgelopen voetbalweekend en bespreken we de nieuwste voetbalcompetitie van Nederland: de E-Divisie vol hippe, vloggende FIFA-fanaten. Is het een gat in de markt, of kunnen we Youri Mulder en Evert ten Napel niet meer horen? Maar veel belangrijker: de bekerwedstrijd bij Vitesse. De laatste kans voor Vejinović, nu El Ahmadi én Vilhena ontbreken. Maar durft Gio het nog aan met hem? We hopen van wel!

Aflevering 23 - "Coolsingelstress? Dat heerst alleen in Eindhoven en Amsterdam"  

Feyenoord is heerlijk aan het nieuwe jaar begonnen met drie belangrijke punten uit het koude en verre Limburg in de tas. Dus hebben Freek, Johan en Wesley in deze Kein Geloel weer genoeg moois te bespreken. In de media ging het de afgelopen weken veel over 'kampioenstress', maar daar was in Kerkrade niets van te merken. En hoewel de enkels in het rond vlogen, bleef Karim El Ahmadi heel en lijkt hij zelfs weer lekker op tijd terug op Zuid te zijn. Kortom; het is weer een heerlijke week om Feyenoorder te zijn!

0:00/0:00
Video player is in betaClose