Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsn

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsn

Sweden

En nischad podcast för den inbitne. Podden djupdyker i klockornas värld och allt som hör därtill. Historia, senaste nytt, frågor och svar, intervjuer och tipps på skötsel och vård. Prisvärda klockor, dyra klockor, excklusiva klockor och ritkiga rariteter diskuteras av våra experter. Häng med på en resa in i en värld av något som är mer än bara en tidsvisare. I avsnitt 1 snackar Denke från Klocksnack och Viggo från Nymans Ur 1851 om Basel-mässan 2016, det blir också historiestund och svar på frågor.

Episodes

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 2, Säsong 2  


Basel 2017. Fedde har varit i Schweiz och klämt på klockor och haft en hel del magiska upplevelser på årets Basel-mässa. Denke har varit hemma i Sverige och följt nyheterna via nätet, men ändå lyckats bilda sig en stark uppfattning om vad som var bra, och vad som var mindre bra av de nya släppen.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 1, Säsong 2  


Nu går startskottet för en ny säsong av den populära Klockpodden "Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851". Denke har denna säsong en ny podkamrat i studion, ingen mindre än Federico från Nymans ur, och de kommer snacka klockmässor i detta avsnitt.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 11  


I detta säsongavslut för podden har Viggo och Denke samlat på sig en rad frågor från lyssnare. Favoritköpen under året, bästa klockinvesteringarna, det gångna årets flippar och floppar och mycket mer diskuteras.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 10  


Denke snackar mode och klockor med Per Nilsson, chefredaktör för herrmodetidningen King. Vad är hett? Vad är rätt? Per får även stå till svars för de klockmodeller han valde till sin modebok "Snyggt" från 2001.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 9  


Quartz - Viggo och Denke snackar quartz-klockor. För- och nackdelar, bra eller dåligt, coolt eller trist? Här reder vi ut allt.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 8  


Avsnitt 8. Watchout. I detta avsnitt blir det snack om klocktidningen Watchout Magazine. Fotografen Johan Annerfelt, som fotat massor med klockor genom åren och även det senaste numret av tidningen, gästar podden. Även Olof Larsson, ägare av Nymans Ur 1851, tittar förbi och pratar om Watchout och mycket annat intressant.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 7  


Avsnitt 7. Ett avsnitt med "hård ton och tuffa tag" när Viggo och Denke gör topplistor, reder ut begreppet OWG och har historiestund. Det hettar till rejält när den optimala storleken på Rolex Day-Date diskuteras.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 6  


Avsnitt 6. I detta sommaravsnitt pratar Denke och Viggo klockor och klocksamlande i allmänhet. Favorit märken, favoritmodeller, yrkesspecifika klockor och mycket annat.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 5  


Avsnitt 5 - Damur. I detta avsnitt pratar Viggo och Denke om damur. Med på plats finns Britta Rossander - känd klockjournalist - som sitter inne på en hel del spännande historier om klockbranschen. Med finns också Melissa Schille och Nina Neumann från Nymans Ur som är med och delar sina tankar och åsikter.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 4  


Avsnitt 4 - Vintage. Viggo och Denke har i detta avsnitt med sig tre gäster. Georgios Batselas från Kaplans Auktioner, NiklasArvid från forumet och Gummo från forumet som pratar om vintage klockor. Med andra ord, äldre klockor. Diskussioner, tips och många åsikter ventileras.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 3  


En nischad podcast för den inbitne. Podden djupdyker i klockornas värld och allt som hör därtill. Historia, senaste nytt, frågor och svar, intervjuer och tips på skötsel och vård. Prisvärda klockor, dyra klockor, exklusiva klockor och riktiga rariteter diskuteras av våra experter. Häng med på en resa in i en värld av något som är mer än bara en tidsvisare. I avsnitt 3, som passande nog släpps den 17:e maj, pratar vi Svensk klockdesign och dess historia. Denke och Viggo intervjuar Felix Formark från Sjöö Sandström som berättar om företagets historia. Bland annat avslöjar Felix sina favoritmodeller och Denke har historiestund om det svenska klockmärket Ronex.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 2  


En nischad podcast för den inbitne. Podden djupdyker i klockornas värld och allt som hör därtill. Historia, senaste nytt, frågor och svar, intervjuer och tips på skötsel och vård. Prisvärda klockor, dyra klockor, exklusiva klockor och riktiga rariteter diskuteras av våra experter. Häng med på en resa in i en värld av något som är mer än bara en tidsvisare. I avsnitt 2 snackar Denke från Klocksnack och Viggo från Nymans Ur 1851 om utesäsongen. Hur sköter man sin klocka, och hur pass mycket kan man använda den? Det blir också historiestund och svar på frågor från urmakaren Henrik.

Klocksnack - Tillsammans med Nymans Ur 1851 - Avsnitt 1  


En nischad podcast för den inbitne. Podden djupdyker i klockornas värld och allt som hör därtill. Historia, senaste nytt, frågor och svar, intervjuer och tips på skötsel och vård. Prisvärda klockor, dyra klockor, exklusiva klockor och riktiga rariteter diskuteras av våra experter. Häng med på en resa in i en värld av något som är mer än bara en tidsvisare. I avsnitt 1 snackar Denke från Klocksnack och Viggo från Nymans Ur 1851 om Basel-mässan 2016, det blir också historiestund och svar på frågor.

0:00/0:00
Video player is in betaClose