M vs M

M vs M

Sweden

En podcast om allt som är viktigt

Episodes

53: Lägg det på data  

Det allra sista avsnittet av M vs M, åtminstone för den här gången. Dagen till ära har vi besök av ärkepoddaren Fredrik Björeman, känd från bland annat Kodsnack. Av naturliga skäl pratar vi bland annat om att avsluta saker, när det är OK att göra det, och hur man gör det på ett bra sätt. Stort tack till alla som har lyssnat under det här året, vi hörs igen om andan faller på!

M vs M 0

52: Som en liten Barbapapa  

Det här med mysterier blev ett populärt ämne, och vi följer upp med en del andra intressanta fall som folk har tipsat om. Vi halkar sedan in på det här med mer eller mindre intelligenta maskiner i hushållet, och vilka problem de eventuellt kan föra med sig, innan vi avslutar med ett riktigt bombnedslag!

M vs M 0

51: En förnimmelse av framtiden  

Vi pratar om övernaturliga händelser, otrevliga skeptiker och olösta mysterier! Förnimmelser av framtiden, försvinnande brottslingar, gömda tåg fulla av nazistguld och annat spännande. Det mest mystiska av alltihop är kanske ändå Martins oförmåga att placera olika händelser ens i rätt årtionde.

M vs M 0

50: Alla decimaler av pi  

Vi har testat Google Allo och dess inbyggda assistentfunktion, och pratar därför åter igen om det här med mer eller mindre digitala assistenter av olika slag. När alla kan ha en personlig assistent uppstår genast frågan om vad i hela friden man ska ha dem till?

M vs M 0

49: Mjölk i skohyllan  

Efter en fräsch inledning om tandkräm och deodorant kastar vi oss in i minnesteknikens underbara värld. Magnus förklarar ett par enkla men effektiva koncept som alla kan använda sig av för att med lite träning lägga nästan vad som helst på minnet. Tekniska och geografiska utmaningar ger bitvis lite risig ljudkvalitet, det blir bättre nästa vecka!

M vs M 0

48: En amerikansk optimist  

Martin ligger i sjuksängen och är med via LÄNK. Lite segt och mosigt blir det, men bortsett från den uppenbara frågan vad man egentligen gör om dagarna när man är sjuk lyckas vi prata om iPhone 7 och dess avsaknad av hörlursuttag, nöjet med programmering, och saker man kan göra på jobbet för att liva upp stämningen. Missa inte Magnus episka bustips!

M vs M 0

47: Hem till Årjäng  

Magnus har provat att fuska i Pokémon Go och förklarar hur det går till. Det visar sig att han har fuskat även i många andra tjänster och appar, och temat för dagen blir helt enkelt fusk.

M vs M 0

46: En liten SF-lapp  

Idag pratar vi om att många saker har gått från att vara enkla till att bli krångliga, för att i vissa fall åter igen gå åt det enklare hållet. Lösenord, räkningar och biljetter har alla förhoppningsvis passerat sin "peak krångligt".

M vs M 0

45: En natt med regissören  

Ur en klagosång över obekväma sociala situationer föds en lång diskussion om Kickstarter och andra situationer där man betalar för något i ett tidigt skede, och sedan är med på resan när det man har betalat för tas fram. Vi bjuder på både exemplariska leveranser med god kommunikation, och mindre lyckade projekt som missar sin deadline med flera år.

M vs M 0

44: Trans Scania  

Under helgen som gick arrangerade vi Trans Scania, och i det här avsnittet pratar vi helt och hållet om detta - hur helgen har varit, historiken bakom loppet, och hur det egentligen kunde gå så mycket fortare för så många i år. Vi avslutar dessutom med en liten bonusintervju med årets vinnare!

M vs M 0

43: En jobbig gammaldags trädmeny  

Vi kastar oss rakt in i det här med artificiell intelligens på väldigt olika nivåer igen, från enkel textgenerering och hjälp att trycka på rätt knappar till mer eller mindre hjälpsamma bottar. Vad kommer bottar och digitala assistenter som Siri att kunna göra för oss i framtiden? När kan man egentligen börja chatta med dem istället för att sitta på bussen och prata som ett fån? Och vad hände egentligen med alla servicebottar?

M vs M 0

42: Ganska nära civilisationen  

Vi halkar snabbt in på det här med displayer av olika slag, och hur man skulle kunna bygga en egen stor rackare utan att det kostar skjortan. Vi pratar även gammal teknik i form av kärnminnen och ordbehandlare, och förundras över att ingen har byggt en digital jordglob än.

M vs M 0

41: Jättemycket böcker om lögner  

Den häpnadsväckande nyheten om att ljudbokstjänsten Storytel nyligen köpte Norstedts förlag (och inte tvärt om) utlöser en diskussion om böcker, publicering, krångliga skatteformulär, och så väl mänskliga som robotiska författare.

M vs M 0

40: All min gomdata  

Efter en oväntat djup och filosofisk inledning hittar vi tillbaka till vår vanliga form och pratar nycklar, firmware och en hel del om den senaste flugan Pokémon Go. Det tål att påpekas att spelet sedan inspelningen har släppts även i Sverige, så tricket med att byta konton hit och dit som vi tar upp är förlegat.

M vs M 0

39: En liten kemifabrik  

Efter en kort summering av Magnus simning i Vansbro paddlar vi vidare till samtalsämnen som tandkrämstuber, löparprylar med och utan skärmar, och hur bra eller dåliga konsumentanpassade artificiella intelligenser egentligen är idag. Dessutom, är powerbanken den nya transistorradion? Relaterade länkar Patent på riktningskänslig tandkrämsrefill Vansbrosimningen Pebble Core på Kickstarter Vi, mer eller mindre intelligent löparcoach Anki Drive … Fortsätt läsa 39: En liten kemifabrik

M vs M 0

38: Ett virrvarr av fibrer  

Hög tid att prata om Vätternrundan och Magnus upplevelse av densamma. Som brukligt i cykelsammanhang glider vi även in på det här med kolfiber, vad det är, och vad man skulle kunna ha det till. Relaterade länkar Sportful Total Comfort Newline Comfort Zone för män Chip från Neptron med UHF Koenigsegg, svensk tillverkare av superbilar Flätade julhjärtan … Fortsätt läsa 38: Ett virrvarr av fibrer

M vs M 0

37: Roligt pyssel för familjen  

Det har varit på gång länge, men nu får vi äntligen tillfälle att prata om det här med prepping. Vad kan man göra, vad bör man göra och var går gränsen till galenskap?

M vs M 0

36: En randig liten spagett  

Ännu ett kort sommaravsnitt, och som utlovat återkommer vi med resultat från Magnus utförliga undersökningar kring den randiga Aquafresh-tandkrämen, och hur ränderna egentligen håller ihop. Vi kommer dessutom på en uppsjö av nya saker att testa, det här är ett ämne som aldrig verkar ta slut!

M vs M 0

35: Tjall på inventeringslistan  

Det första av våra lite kortare sommaravsnitt, som kom att handla om kläder i största allmänhet och byxor i synnerhet. Byxors livslängd, hur många byxor olika människor har i garderoben, och tredje gången Magnus kom till jobbet utan byxor.

M vs M 0

34: Njurformade strålningar  

Vi pratar radio i olika former, från amatörradio på vinden till gigantiska ultralångvågssändare som når hela vägen till USA och allt däremellan. Var sänds egentligen närradio ifrån, vad betyder 73 på radioamatörslingo och viken är Magnus favoritantenn?

M vs M 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose