Marika i P4

Marika i P4

Sweden

Marika i P4 är ett personligt och underhållande program med fredagskänsla. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg

Episodes

”Lova Att Du Aldrig Glömmer Bort Mig”  

Är titeln på en tårdrypande ballad av Gyllene Tider som kanske passar in i ett program som säsongens sista Marika i P4. För vad passar inte bättre än att Marika Carlsson och Hasse Brontén då talar om avslut och avsked?Vilka eller vad har du sagt tack och hej då till i ditt liv.Berätta för oss i livechatten!Programmet är bara en timme eftersom Radiosporten sänder inför fotbolls EM. Gästar oss gör flera som är vana vid avslut – skådespelerskan Nina Zanjani som ofta jobbar i korta projekt och läraren Stavros Louca som, som vanligt vid denna årstid tar adjö av elever i den årliga skolavslutningen. Men vad skulle ett Marika i P4 vara utan en psykolog, Anna Bennich-Karlstedt kommer och berättar om avskedets påverkan på psyket.PROGRAMLEDARE: Marika CarlssonBISITTARE: Hasse BronténWEBBREDAKTÖR: Ronnie RitterlandPRODUCENT: Maja ÅströmREDAKTÖR: Stina SämgårdMissade du att höra av dig till oss?Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram men det går också bra att MEJLA! marikaip4@sverigesradio.se

Jasså, är det dags att stiga upp nu?  

… Marika i P4 handlar i dag om morgontrötthet. Vi undrar också om hur du som lyssnar hanterar tidiga morgnar? Hör och läs alla berättelser om hur olika vi är i livechatten!

Det var sniket av dig  

Marika i P4 när det handlar om att vara snål i största allmänhet och om hur vi påverkas av vår egna och andras snålhet i synnerhet. Vi undrar också om hur du som lyssnar hanterar snåljåpar?

Har du tid med stress?  

Det undrar vi i Talkshow i P4 när det handlar om stress i största allmänhet och om hur vi påverkas av stress synnerhet. Vi undrar också om hur du som lyssnar hanterar stress?

Eurovisionspecial i Talkshow i P4 med Carolina Norén och Björn Kjellman  

Carolina Norén, Björn Kjellman och Ronnie Ritterland tar med oss på en resa genom Eurovision Song Contest så här dagen innan den stora finalen.

Vad har fobin fått dig att göra?  

… Eller att inte göra? Den här veckan talar Marika Carlsson och bisittaren Ronnie Ritterland med sina gäster om fobier.

Är du fåfäng eller?  

Den här veckan talar Marika Carlsson och bisittaren Hasse Brontén med sina gäster om fåfänga. Hur är det med dig som lyssnar, vad har fåfänga fått dig att göra?

Vänskapen den vänskapen - men hur gör man om man vill ha en ny kompis?  

Marika Carlsson är äntligen tillbaka! Och vid sin sida har hon så klart bisittaren Hasse Brontén. Detta radarpar till vänner har bjudit in experter från alla möjliga håll som bjuder på vänskapstips.

Varför vill vi skrämma upp oss i onödan?  

Det undrar vi i Talkshow i P4 när det handlar om skräck i största allmänhet och skräckfilm i synnerhet. Vi undrar också om hur du som lyssnar blivit påverkad av en skräckfilm i din vardag?

Vad gör du? Tar du från det undre lagret av chokladasken?!  

Traditioner kan få oss att se rött. Älskar du traditioner eller har du vinnlagt dig om att inte följa dem? Vad har du för tradition som du aldrig hört någon annan ha? Berätta för oss i livechatten!

Vad är det som är så roligt med humor?  

Den här veckan pratar vi om humor – Vad skrattar vi åt? Får man skämta om allt? Och kan vem som helst bli komiker? Det undrar Hasse Brontén och bisittaren Maja Åström.

I Marika i P4:s påskspecial återpublicerar vi delar ur vårens program  

Marika Carlsson och bisittaren Hasse Brontén bjuder denna långfredag på ett potpurri av lyssningsbart påskgodis i Marika i P4:s påskspecial.

Går du på A-brunnar, lägger nycklar på bordet och går under stegar?  

Grattis – då är du förmodligen inte skrockfull. Men hur kommer det sig att det sägs att en krossad spegel ger sju års olycka? Och att folk faktiskt aktar sig för avloppsbrunnar?

Nä, DÄR går min gräns!  

Den här veckan pratar vi om att sätta gränser – mot partners, föräldrar, barn och jobbarkompisar. När satte du en gräns senast? Vad hände då? Det undrar Marika Carlsson och bisittaren Hasse Brontén.

Vilken är den värsta dejt du varit på?  

Marika i P4 handlar den här gången om den vindlande vägen till kärlek. Hur träffade du ditt hjärtas vän? Eller är du nöjd i ditt eget sällskap?

Fint och fult inom kulturen? Vad är vad och varför försöker vi ens?  

Marika vill gärna vara lite finkulturell och undrar vilka markörer som är viktiga. Vilken konst ska hon gilla, vilka viner ska hon dricka och var köper hon egentligen rätt tvål?

Gruppkramare eller ensamvarg?  

Vår programledare Marika Carlsson behöver inte gruppen, bisittaren Hasse Brontén älskar den samma. Vem är du – gruppkramare eller ensamvarg? Det undrar vi i fredagens Marika i P4.

Vad är väl en bal på slottet? Marika i P4 om att romantisera.  

Den här veckans Marika i P4 tar upp allt från rollspel och lajvande till romantikens orsak och verkan från 1800-talet fram tills idag. Är lajvande ett romantiskt sätt att uppleva en tid eller plats? Och kan man romantisera över en Springsteen-konsert som ägde rum innan man ens var född? Lajvaren och författaren Anna-Karin Linder Krauklis och Andreas Wahlberg, doktorand i litteraturvetenskap, kommer till studion och berättar om deras syn på romantik och romantisering. Dessutom förklarar språkvetaren Catharina Nyström Höög vad som skiljer romantisering om romantik rent begreppsmässigt. Kan man få ett bröllop att bli både personligt, enkelt, generöst, pampigt och alldeles, alldeles underbart? Och vad händer om det skulle börja regna? En som måste förhålla sig till blivande brudpars bild av det perfekta bröllopet är Johanna Kajson. Hon är nämligen bröllopskoordinator och hon kommer och delar med sig av sina erfarenheter av bridezillas och bordsplaceringar. Och så blir det smyglyssning på

När blir nakenhet till nakenchock?  

Hur ska man bete sig och vad får man göra i allmänna utrymmen så som bastu, dusch och omklädningsrum? DN:s vett- och etikettsexpert Magdalena Ribbing ger råd. Och så smyglyssnar vi på Mellolåtar!

Dubbelmoral, hyckleri eller viljesvaghet?  

Vad är egentligen dubbelmoral och hur påverkar den oss? Marika Carlsson och Hasse Brontén dyker ner i sina och andras moraliska rationella brister.  I veckans Marika i P4 pratar vi om dubbelmoral.

0:00/0:00
Video player is in betaClose