Mindstudy Podcast

Mindstudy Podcast

Denmark

Podcast om det gode studieliv

Episodes

Lav dit eget VIDEO CV og øg din chancer markant for en jobsamtale  
Formålet med et video CV er at formidle det, der ikke altid skinner igennem på dit skriftlige CV: Din personlighed! Denne guide til video CV, øger dine chancer for at komme til samtalen.

For at få de bedste råd og tanker med på vejen, har jeg inviteret Nina Nørgaard Jacobsen ind i podcasten. Nina kommer fra virksomheden INSPITE, der hjælper kunder med bl.a. at brænde igennem på skærmen.

 

I podcasten taler jeg med Nina Nørgaard Jacobsen:

Hvor udbredt er det, når der rekrutteres nye medarbejdere ? Er det en tendens på rekrutteringsområdet eller er det kun bestemte brancher, der efterspørger et video CV? Hvad kan et video CV, som et godt gammeldags papir CV ikke kan? Hvad er formålet med et video CV? Er der gevinster for afsender af videoen eller er det kun godt for modtageren? Er der nogle typer mennesker der ikke er gode på video? Få en tjekliste til den gode video. Hvad er vigtigt, hvis vi skal lave et video CV selv? Video CV’er for dummies – hvordan skal kameraet vende, lavformat eller højformat? Hvor vil du anbefale at optage det – inde eller ude? Hvad med lyden, hvordan bliver den bedst? Skal der være en disposition i videoen? Hvor lang tid må et video CV højst varer? Hvilket tøj vil du anbefale? Terner og striber forstyrrer på video. 3 tips til kropssproget. Hvad med humor – har det nogen betydning? 5 kategorier som videoen skal opbygges omkring. Eksempler på virkelig dårlige video CV’er og nogle virkelig gode?
SLUK - 10 bud på at overleve i en digital verden  
Vi kender ikke konsekvenserne af vores enorme mobilforbrug endnu. Men et er sikkert, allerede nu ved mange studerende, at de har svært ved at koncentrerer sig, og det er ikke dem der bestemmer over deres smarthphone. Det er omvendt.

Dagens podcast sætter fokus på, for mig at se, et af de vigtigste emner lige nu. Digitaliseringen og dens konsekvenser for børn og unge, og selvfølgelig os som mennesker som helhed.

I dag er min gæst speciallæge og it-iværksætter Imran Rashid, der har skrevet bogen ’Sluk – kunsten at overleve i en digital verden’.

I podcasten kan tager vi disse emner op:

Hvor vild er Imran selv med sin smarthphone? Hvad er budskabet med bogen, hvorfor er den vigtigt netop nu? Få tal på hvor meget big data der produceres hver dag, så du begriber det, eller slet ikke begriber det. Hvorfor er det vigtigt, at forstå samspillet mellem den ”gamle stenalder hjerne” og så digitaliseringen? Sex, drugs & rock’n’roll. Hvad er det der sker i vores hjerne rent kemisk, når vi ser på hvad der driver mennesker? Vi kan holde fokus 1 sekund mindre end en guldfisk. Hvorfor er det så svært for os? Hvad har det af betydning for vores evne til indlæring af nyt stof i skolen og hvor kommer telefonen ind i billedet her? Myten om multitasking – hvad sker der med vores adfærd? Hvorfor er vi nogle Like-junkier? Gode råd, så du får mere digital sundhed.
Brug kropssproget til at få mere power til eksamen, møder og jobsamtaler  
Træning af kropssproget giver dine budskaber de bedste vilkår. Til eksamen, i netværk eller til jobsamtaler, kan du med disse 6 øvelser kan du skrue op og ned for din power. Lene Kobbernagel giver dig redskaberne.

Kan du skrue op for de helt rigtige signaler, når du skal vinde tillid på kort tid? Altså har du styr på dit non-verbale kropssprog og taler din krop til din fordel, under fremlæggelser, møder, eksamener eller måske et kommende jobinterview?

Dagens podcast er med en af de allerbedste kommunikationsrådgiver i samtalekunst og non-verbal kommunikation, Lene Kobbernagel fra samtalekunst.dk. Hun giver dig 6 enkle – men meget effektive metoder til at skrue op og ned for din personling power.

Eksamenspower food til din læseperiode og eksamensdagen  

Power food er din vej til det bedste udbytte af din læseperiode og dine eksamener. Dagens podcast er helliget, hvad du præcist kan spise og hvordan du kan træne dig til de bedste resultater. Ugens gæst er ernæringekspert Martin Kreutzer.

Martin Kreutzer er bogaktuel med 'Eksamenspower food - Spis dig til mindre stress og bedre karakterer' og derfor har jeg inviteret Martin i studiet for at fortælle, hvad du kan gøre for at styrke din krop og hjerne under eksamensperioden - så du får de karakterer du fortjener.

Kunsten at sige nej - med Sebastian Nybo  
Med bogen "kunsten at sige nej" får du chancen for at prioritere - for at sige JA og NEJ til det, der er virkeligt vigtigt for dig. Sebastian Nybo guider dig igennem, hvordan det bliver lettere for dig. 

Dagens podcast har NEJ-hatten på. Og hele 4 forskellige typer af NEJ’er, som du, som moderne mennesker måske har brug for at forfine, træne eller helt opdage man faktisk kan sige.

I podcasten præsenterer Sebastian Nybo 4 NEJ’er. For et nej, er åbenbart ikke bare et nej.

De 4 NEJ'er er: 

Det kompetente nej Det kærlige nej Det forunderlige nej Det resolutte nej
Brug stilhed til øget koncentration, indlæring og bedre resultater  

Schhhh....i dag taler vi om stilhed.

I takt med at støj og informationsniveauet stiger de kommende år, vil stilhed blive en efterspurgt vare. Både på det personlige plan, men især i på uddannelser og i virksomheder, der ønsker at være foran udviklingen.

Min gæst i dag er Bastian Overgaard, og han er ekspert i at facilitere Silent Co-creation. 

Hvornår fandt du ud af at stilhed, skulle være en større del af din hverdag og arbejdsliv. Har du mødt ledere, medarbejdere eller studerende, der synes det er lidt flippet, at tale om stilhed? Hvad gør støjkilder for vores præstation, produktion? Hvad gør det ved unges hjerner, når både bliver bombaderet med støj og stimuli og sjældent søger stilhed bevidst ? (humør, indlæring, robusthed og tanker) Hvad sker der når vi sidder stille sammen? Det er intimt, gør lidt ondt? Hvad sker der i hjernen, når vi er stille og rolige? Vi hylder de gode talere, ikke de gode lyttere. Hvordan kan man bevidst arbejde med stilhed i dagligdagen? Hvis jeg har særligt brug for at kunne fokusere, i læseperioder eller op til eksamen, hvad kan jeg så gøre? Er der øvelser du vil forslå, så man bliver bedre til at mærke/opleve stilhed?
MS34: Sådan coacher du din teenager under uddannelsen med Arne Nielsson  
Ønsker du det bedste for dit eller dine børn, der er under uddannelse, men har du svært ved at finde din plads som forældre, hvor meget du skal fylde, støtte og guide, så er dagens podcast det pitstop du skal unde dig selv som forældre. Når vi er vejs ende i dag, har du fået nye input til at forstå dit eller dine unge menneskers virkelighed og hverdag på uddannelsen.

Dagens gæst er Arne Nielsson – 10 dobbelt verdens mester og OL sølvvinder i kanoroning. I dag coacher han topatleter, erhvervsfolk og unge mennesker og er forfatter til 4 bøger, blandt andet bogen Din teenager skal coaches – ikke opdrages.

I dagens podcast kan du få mere viden om: Hvorfor synes du det er bedre at coache sin teenager, i stedet for at opdrage på dem? Hvad er de væsentligste ombygninger en teenager gennemgår i årene ca. 14 år til 21-22 år? Kan vi ikke tale lidt om forskellene på drengene og pigerne, for min oplevelse er at de reagerer forskelligt, når de bliver presset eller ikke kan honorer kravene? Hvis nu en mor eller far på 40-50 år lytter til denne podcast – kan du så ikke fortælle dem, hvad den store forskel er på det liv de/vi livede da vi var unge og så den virkelighed og hverdag der møder mange unge i dag? Hvad hiver du næsten op hver gang, som noget af det første når du skal rådgive forældre? Jeg laver lidt forskellige cases nu til dig og så vil jeg gerne have dig til at svare på hvad du vil fortælle forældrene de kan gøre: Case 1: Barnet skal starte på gymnasiet efter sommerferien og går fra folkeskole til ungdomsuddannelse. Hvad skal en forældre være opmærksom på de næste par år? Case 2 er forælderen til en barn der læser på en videregående uddannelse – her møder jeg flere studerende, der oplever et usagt pres hjemmefra. Hvordan kan man arbejde med forventninger og mål til hinanden? Case 3 er forældrene til en datter, der presser sig selv alt for hårdt og er ved at brænde sammen – hvordan får man dialog om målsætning, ressourcer og realisme? Case 4 er forældrene til en dreng der har mistet motivationen. Han har et godt hoved, men han er kommet bagud, er ugidelig og er selv ked af at han er havnet der. Hvordan får man vendt skuden her, så man også får lukket op for typisk lidt lukkede drenge? Kan du her til sidst fortælle en lille historie, hvor du selv har haft en succes med at coache dine børn, så du kunne se at de fandt vejen for sig selv?
MS33: Kend din døgnrytme og lav toppræstationer, men du har høj livskvalitet  
Ved du, om du får det allerbedste ud af dine vågne og sovende timer i døgnet. Hvad nu, hvis du faktisk spilder mange timer, hvor du arbejder og slet ikke er produktiv nok, eller du sover på forkerte tidspunkter og aldrig får det bedste ud af din nattesøvn?

 

I podcasten taler vi om: Fortæl om lys og mørke og betydningen af det, i forhold til den fysiologi vi har som mennesker? Hvordan kan stress, mistrivsel og sygdom måske føres tilbage til 1879. Det er et skelsættende år for mennesket.  Hvorfor er det så vigtigt, at vi kender vores egen døgnrytme? Vi taler om A og B mennesker, hvilke forskelle har de to typer? Hvorfor er det vigtigt at vide, om man er A eller B menneske, når man er studerende, underviser eller forældre? Du siger ligefrem, at vi hylder at være A-menneske og ser ned på B mennesker, kan du give eksempler på det? Hvilken døgnrytme har de fleste teenagere? Hvad kan det have af betydning for indlæring, overskud, produktivitet og trivsel, når de fleste uddannelsessteder starter undervisningen kl. 8.00? Hvordan skal et A og et B mennesker arbejde optimalt på hverdage. Kan du give nogle råd til, hvordan man skal tage udgangspunkt i døgnrytme og eksamensperioder? Hvornår præsterer en studerende bedst til eksamen, når det er A eller B menneske? Test din egen døgnrytme
MS32: Få mere gennemslagskraft med disse effektive præsentationsteknikker  
Dit hårde hjemmearbejde bliver kun belønnet optimalt, hvis du kan leverer en overbevisende og effektivt præsentation. Om det er en gruppefremlæggelse, en vigtigt mundtlig eksamen eller jobsamtalen til dit drømmejob, så er dagens podcast et fyrværkeri af gode råd fra en virkelig dygtig præsentationsekspert. 

Du møder kommunikationsekspert Birgitte Stengård fra Karrierercoach.dk 

I podcasten kan du høre om:  Hvad er de typiske fejl folk gør, når de skal formidle et budskab?  Hvorfor er der mange der har det svært med at være 'på' og performe?  Hvorfor fokus er så vigtig når du skal formidle et budskab Hvordan de-fokusering kan gøre din præsentation endnu bedre.  Det er en god ide at forsøge at kontrollere alt under din præsentation. Det handler ikke om DEM eller DIG men om... Invitere gæsterne indenfor når du starter Helt konkrete øvelser til at blive en bedre formidler
MS31: Lær at tage modige beslutninger med jægersoldat Lars Møller  

Har du oplevet, at du mister modet når du står over for et vigtig personlig beslutning og mister muligheden for at opnå det du ønsker i dit liv? Modige beslutninger består af tre trin og i dag får du opskriften.

Hjælpen får du fra et menneske, der har oplevet mere end de fleste, prøvet noget af det mest ekstreme, man kan udsætte sig selv for, og som gennem 25 år har udfordret og trænet sine egne grænser.

Dagens podcast har inviteret en af de højest dekorerede soldater i Danmark indenfor i studiet til en snak om tro og beslutninger og det blev et meget spændende interview.

Min gæst er Lars Møller, tidligere jægersoldat og i dag efterspurgt coach og konsulent indenfor high performance teams.

 

I dagens podcast taler vi om:

 

Synes Lars Møller vi generelt er gode til at tage de beslutninger, der er bedst for os? Noget af det vigtigste, Lars Møller har lært af at være jægersoldat, og som en elev eller studerende kan have gavn af at lære. Hvordan et ungt menneske får et kriger-mindset og tager styringen i eget liv. Beslutningens tre trin og de ti faser du også kan lære. Punkt 1: Lær af de bedste. Punkt 2: Sæt målet. Punkt 3: Hvad hvis du ikke når målet? Punkt 4: Hvordan vil du handle? Punkt 5: Beslutningen. Punkt 6: Tryk – sæt i gang. Punkt 7: Virker det? Punkt 8: Motiverer dig selv. Punkt 9: Kod dig selv om. Punkt 10: Tryk tryk tryk
MS30: Sådan fik medicinstuderende Louise Jensen bugt med eksamensangsten og er igen glad for studiet.  

Eksamensangst, panik om aftenen, hjertebanken og koldsved om natten. Medicinstuderende Louise Sofie Jensen blev mere og mere nervøs op til eksamenerne på. Hun tog kontakt til stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape. Det blev et vendepunkt for Sofie.

En personlig beretning om tvivl på egne evner, glæde for studiet og hvordan det har forandret Louises syns på sig selv, studiet og det at gå til eksamen at få den rette hjælp.

I podcasten kan du høre om:

Hvorfor Louise fik det dårligere og dårligere med hendes eksamener? Hvorfor læseperioden og blev et mareridt at komme igennem? Hvordan satte Louise og Thomas læseperioden i system? Hvilke metoder Louise fik til selve eksamensdagen? Hvordan biokemi eksamen udviklede sig til et drama på dagen? Hvad blev et vendepunkt for Louise under eksamen? Hvad er vendepuntet for Louise mentalt, når hun tænker på medicinstudiet nu?
MS29: Lær at mentaltræne dig selv på 15 minutter og undgå stress og eksamensangst  
Med kun 15 minutters mentaltræning kan du opnå bedre resultater og præstationer i din hverdag og på studiet. Samtidig kan du reducere din stressbelastning, så du oplever mere overskud og glæde i hverdagen. Dagens podcast giver dig metoder og indsigt i, hvordan du bliver mentalt stærk og psykisk robust.

 

I podcasten kan du høre om:  Hvorfor mentaltræner vi ikke meget mere, når vi træner så meget fysisk?  Hvad er tendenserne indenfor mentaltræning?  Eksempler fra studerende, der har opnået store resultater med mentaltræning.  Hvad er mentaltræning egentligt?  Sådan undgår du stress og eksamensangst.  Hvorfor har nogle elever og studerende eksamensangst?  Metoder til at mentale, så du kan håndtere at være under pres, på en mere optimal måde.  Hvordan hænger stress og mentaltræning sammen?  Hvad er robusthedstræning?  Øvelser du skal bruge, hvis du vil forebygge stress og blive mere robust
MS28: Få et naturligt forhold til mad og øg dit selvværd  
Denne podcast tager hul på et større og større problem blandt mange unge, nemlig deres forhold til mad. Hvor meget må du spise, hvor tynd skal du være, og tror du mere på dig selv, hvis du kan kontrollere dit madforbrug?

Jeg spørger psykolog Athinas Delskov, som har arbejdet i en årerække med spiseforstyrede unge mennesker. Dette er en podcast til dig som ung, dig som forældre og dig som fagperson, der vil have redskaber til at forstå og rådgive om forstyrrede forhold til mad.

I podcasten kan du høre om:

• Hvorfor har det moderne menneske så svært ved at håndtere kosten?
• Hvorfor hænger sensitivitet sammen med spisning?
• Hvilke forskellige typer af spiseforstyrrelse er der?
• Hvem er mest udsat for spiseforstyrrelser?
• Hvornår er det et skråplan for en selv?
• Hvilke råd er der til den, der ønsker et mere naturligt forhold til mad?
• Hvordan kan forældre snakke med den unge?
• Hvordan forebygger vi i fremtiden, så flest muligt har det godt med mad?
MS27: Bliv personligt mere effektiv på studiet med disse to metoder.  

Vil du have konkrete metoder til, hvordan du prioriterer og skaber mere struktur for dig selv og på studiet og vil du forfine og vinde mere tid i hverdagen, så er dagens podcast en buffet af gode råd til mere effektivitet og bedre planlægning.

Min gæst i studiet i dag er Birgitte Feldborg og hun er master i personlig effektivitet.

I podcasten får du viden om: 

Hvad er erfaringen med vores eget selvbillede af at være effektive og nå en masse i løbet af en dag og så hvad realiteterne viser? Hvor meget spildtid og hvor effektive vi er, hver dag på en arbejdsdag fra kl. 8-16? Hvordan kan det være at vi har så svært ved at have gode vaner med at være effektive og strukturelle, når vi aldrig før har stræbt efter at nå så meget på så kort tid? Hvad er typiske problemstillinger dine klienter og kursister har med personlig effektivitet? Hvad kommer først: motivationen til at lægge en plan eller planen så vi bliver motiveret til at udføre vores opgaver og hvorfor? Jeg møder studerende der lægger den ene plan efter den anden, men overholder dem sjældent eller slet ikke starter på planen/planerne – hvordan kan det være? Hvad kan kvæle den bedste plan, når vi går i gang med en ny dag (tidsoptimisme, glemmer transporttid, siger ja til mere undervejs i dagen…) Vi skal i værktøjsmode nu og hvad har du i tasken til os i dag. Hvad kan være en god øvelse eller metode til at lære at være mere struktureret? Hvordan finder man en metode til at vælge til og fra, så man bliver en ninja til at prioriterer? (realisme) Har man et problem hvis man har svært ved at afgrænse sig og sige nej, når vi taler om personlig effektivitet? Jeg snakker med studerende der laver lister og lister…hvad er en god liste og hvordan bruger man den i løbet af dagen? Hvad så hvis man møder en studerende der siger, at vedkommende føler sig mere låst af stramme planer og to-do-lister. De synes de mister deres kreativitet…hvad vil du sige til dem? Du taler om aktive beslutninger, hvad betyder det? Har du apps, programmer eller andet du vil anbefale til det vi taler om i dag?
MS26: Hvordan klog dovenskab giver et bedre studieliv og plads til at nyde livet  
Brug klog dovenskab, så du øger studieglæden, får stjernestunder og mere plads til at nyde studielivet. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Men ikke desto mindre er det emnet, dagens gæst, Thomas Grønnemark, har skrevet bogen 'Doven energi' om. Få hans 7 principper, så du også kan få mere ud af dit studieliv.

 

I dagens podcast taler vi om: Hvornår er man faktisk topseriøs med sit studie? Hvorfor er det så vigtigt med doven energi, og hvad betyder det? Er doven energi det samme som work-life balance? Hvorfor work-life balance ikke et begreb som studerende kan bruge? Få Thomas Grønnemarks 7 principper 1. princip: SLAP AF NÅR DU KAN. 2. princip: TRÆK ANDRE NED I SOFEN. 3. princip: SPRING OVER HVOR GÆRDET ER LAVEST. 4. princip: HJÆLP, NÅR DU ORKER DET. 5. princip: LAD ANDRE GØRE ARBEJDET. 6. princip: SNYD DIG UDEN OM. 7. princip: HOLD FLERE FESTER.
MS25: Få ønskejobbet når du kender dit eget brand og passion med Jakob Søderberg  

Undersøgelser viser at når vi laver det vi er bedst til og brænder for vores arbejde, så er vi mest produktive og lykkelige. Dagens podcast hjælper dig med at finde ud af, hvad din passion er rent fagligt. 

Samtidig får du hjælp til at styrke dit eget brand med salgsekspert og kommunikationsrådgiver Jakob Søderberg. 

I podcasten ser vi på: 

Hvad er du egentligt drevet af? Hvordan får man ønskejobbet? Sådan orker du at gå hele vejen for at få ønskejobbet.  Hvilket signaler sender du egentligt til omverdenen? Ved du hvad du står for? Hvordan skaber du tillid til jobsamtalen? Hvad betyder dit elektroniske fodaftryk for dine jobmuligheder. 

Se mere på mindstudy.dk 

MS24: Sådan bliver du mentalt robust og mere modstandsdygtig  

Robusthed er en psykologisk færdighed, der forbedrer din håndtering af modgang, stress og problemer. Den gode nyhed er at det aldrig er for sent at starte på at træne sin mentale robusthed.

Dagens podcast er med psykologisk konsulent Marie Arnbjørn fra Center for mental robusthed. Marie giver i podcasten dig vejledning i hvordan du kan træne dig mentalt robust.

I podcasten får du:

Indsigt i hvad mental robusthed er. Forklaringen på hvordan din hjerne kan trænes til at fokusere på positive tanker og styre dine følelser. Modellen for robusthedstræning og hvordan du kommer i gang. Eksempler på hvordan andre unge har haft effekt af robusthedstræning. Løsninger til hvordan du bliver mere energifyldt før store projekter og eksamener.
MS22: Værktøjet, der hjælper, når dine eksamener ikke går som forventet  

Min første solo podcast, hvor vi mødes - kun dig og mig. Glæd dig til at høre om ’the metode’, der giver den bedste evaluering, når du skal forbedre dine præstationer. 

Få også indblik i min studie-case, hvor jeg hjælper en studerende, der igen og igen bare ikke kan få det til at fungere til eksamenerne. 

Specielt det andet råd jeg gav hende, blev hun glad for. 

Du får helt konkrete råd til at mindske dine frustrationer, når det ikke går som du håber og lægger mange kræfter i projekter og til eksamener. 

Hvorfor så mange studerende ikke lærer af deres sejre og fiaskoer? Hvordan du helt konkret kommer i gang med at se tilbage på dine processer og strategier. Hvilke tanker en studerende havde da hun ikke fik som fortjent til hendes eksamener. Hvad gav af råd til hende på vores mindstudy forum. Helt konkret hvordan du trin for trin bliver kniv skarp på at brække din evalueringer endnu dybere ned - så du faktisk får noget ud af det.
MS21: Sådan gennemfører du studiet trods en stor livskrise  

Dagens podcast giver dig en personlig beretning om, hvordan du håndterer sorg og store følelser samtidig med at du kan navigere i uddannelse og eksamener, uden at du mister dig selv eller lukker af for dine følelser.

Rikke Egelund Linds mor dør pludselig en blodprop, og fra det ene øjeblik til det andet styrter Rikkes verden i grus. Seks måneder senere afleverer Rikke sin bacheloropgave og får 12. I to andre eksamener, der ligger to uger efter bacheloropgaven, får Rikke 10.

 

I podcasten taler vi om:

- Hvordan Rikke reagerede, da hun får at vide, at hendes mor er død?

- Hvilke faser der er af traumatiske processer og sorgprocesser?

- Hvorfor flere fagfolk rådgav Rikke om at gå hjem og sørge i et år?

- Hvad der afgør, at Rikke vælger at skrive sin bachelor?

- Hvorvidt det var et for vanvittigt projekt, Rikke udsatte sig selv for?

- Hvorfor det at tage beslutningen om at skrive var den rigtige beslutning?

- Hvilken zone Rikke gik ud i hver dag, som var ukendt land for hende?

- Hvilke helt konkrete ting gjorde Rikke for at kunne skrive otte timer hver dag?

- Hvordan Rikke planlagde, hvornår hun kunne græde?

0:00/0:00
Video player is in betaClose