Mjörnbergs Trashtalk

Mjörnbergs Trashtalk

Sweden

Journalist, skribent, proffstyckare

Episodes

#38 Jeff Jakobs  

”Var jag inne på ett mål bakåt kunde jag ibland inte sova på nätterna” Han har vid 27 års ålder hunnit med att spela upp ett lag i Hockeyallsvenskan, bli avstängd en smärre evighet efter att ha kört över en domare och tagit klivet till att bli huvudtränare i Borlänge. I veckans avsnitt av Mjörnbergs […]

#37 Pelle Svensson  

”Om du inte kan plocka upp tejpen efter dig hur fan ska du kunna hålla koll på din back i egen zon” Efter två säsonger där man varit nära men ändå så långt borta har Troja/Ljungby den här säsongen ett uttalat mål om att ta sig till Hockeyallsvenskan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar tränaren Pelle Svensson […]

#36 Albin Blomqvist  

”Det är en sådan fight där jag ser att ‘fan jag vill inte detta alltså'” Han tvingades lägga av med ishockeyn redan som 20-åring till följd av alldeles för många smällar mot huvudet. Idag är han 23 och lever med bland annat huvudvärk, tinnitus och koncentrationssvårigheter (missa inte bloggen där han ingående skriver om sitt […]

#35 Per Gustafsson  

"För mig ingår det att det är lite smärta, det kostar lite att vinna" Han är en av ytterst få som varit med i HV71s samtliga fyra guldlag och har sin tröja i taket på Kinnarps Arena, men nu har Per Gustafsson givit sig ut i betydligt mer okänd terräng, som tränare för HC Dalen i Hockeyettan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om hur den extrema vinnarskalle han hade som spelare spiller över i rollen som tränare, om att ställa höga krav och vilka lärdomar han gjorde under sitt första år som seniortränare. Han reflekterar över vilka tränare från den egna karriären han tagit störst intryck av, lyfter fram skräckexempel på ledarskapsfilosofier som absolut inte funkar och resonerar kring det faktum att det är många HV-profiler som jobbat med HC Dalen. Den framgångsrika spelarkarriären och alla de skador som kantade den kommer också på tal. Gustafsson berättar om att spela SM-final med bruten fot, få ett slagskott på struphuvudet och att inte ens kunna ta sig ur sängen för egen maskin på morgnarna. Men framhärdar ändå i sin uppfattning att det är värt lite smärta för att få vinna. Vi konstaterar att HV71 inte tagit sig förbi kvartsfinal sedan Pelle lade av, försöker lösa mysteriet varför det är så infernaliskt svårt att vinna på bortaplan och gräver djupare i historien kring varför Leif Boork en gång klev ut på isen i Kinnarps Arena. Dessutom en känga till spelare som vänder upp ryggen när de är tacklingsbara och en farhåga att tacklingar kommer att försvinna från framtidens hockey. Detta bland väldigt mycket annat i ett långt snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#34 Daniel Bertov  

"Man har ju självinsikt och min självinsikt sa inte att jag skulle spela i SHL" Daniel Bertov var fjolårssäsongens kanske störste succéspelare i svensk hockey när han under våren tog klivet från Mariestad i Hockeyettan till att vara den spelare som spelade mest av alla i den sjunde och avgörande matchen mellan Leksand och Modo i kvalet till SHL. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om den där avgörande matchen, känslan vid det avgörande målet i sudden death och det osannolika karriärresan han gjorde på bara några futtiga månader. Han berättar om hur mycket han egentligen visste om intresset från allsvenska klubbar i samband med transferdeadline och varför valet tillslut föll på just Leksand. Men vi snackar också om varför det var viktigt att lämna HV71 lagom till J20, om hur backen höll på att tappa motivationen och sumpade sina chanser att spela i tv-pucken. Om hur han nästan givit upp den allsvenska drömmen och riktat in sig på att satsa på sina studier och den bistra verkligheten som från början mötte honom i Hockeyettan. Dessutom, Bertovs lustiga karriärkoppling till Jonas Frögren, känslan att som junior få bilda backpar med Sanny Lindström och den ack så viktiga frågan efter juniorår i så väl HV71 som Färjestad, vilka håller han egentligen på i SHL? Detta bland väldigt mycket annat i ett långt snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#33 Stephan Guiance  

"Jag fattade nog inte att rock'n'roll och hockey hängde så intimt ihop" Han är den gamle punkaren som suttit på posten som vd i Hockeyallsvenskan i ganska precis ett år. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Stephan Guiance om insikterna från det första året och om framtidens utmaningar. Han diskuterar en medial verklighet i total förändring och vad det innebär för en liga som Hockeyallsvenskan, funderar över utmaningen att profilera ligan och stärka produkten utan att komma på kant med hardcore-supportrarna och konstaterar att det inte går att göra affärer utan passion. En passion som ska genomsyra Hockeyallsvenskan och allt vad den handlar om. Guiance understryker vikten av transparens, berättar om avtalet med förbundet som öppnar för att sälja namnet på ligan och tycker att det är dags för klubbarna att börja lära känna sina kunder. Men det blir så klart också en hel del snack om ekonomi. Vdn är på det klara med att atomkrigsrubriker om ekonomisk kris är skadligt för ligans image och lägger ut texten om att det är viktigt att regelverk följs för att de inte ska urholkas. Han pratar givetvis också om utmaningen att skapa ekonomiska förutsättningar nog att ta upp kampen med SHL. Dessutom avslöjar han vilken sorts agerande som gör honom irriterad och understryker att hockey och rock'n'roll hänger ihop. Detta bland ofantligt mycket annat i ett snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#32 Säsongsuppsnack Hockeyettan 16/17  

Det är äntligen dags att släppa pucken och dra igång en ny säsong. Nästa vecka är det dags. Därför passar Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund nu på att ge er det ultimata säsongsuppsnacket. Under drygt en och en halv timme går vi igenom samtliga fyra serier i Hockeyettan med allt vad det innebär av toppositioner, bottenträsk och häftiga streckstrider. Vi resonerar kring vilka som tar sig till Allettan, vilka som defilerar iväg och vilka som får det tufft i tabellernas nedre regioner...samt hamnar i ett synnerligen märkligt resonemang om att tatuera ”kontinuitet” i svanken. Varsågoda, det matiga uppsnacket inför Hockeyettan 16/17 hör ni via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#31 Andreas Elofsson  

"Vi gick ur bussen som rockstjärnor, det stod 3000 personer med bengaler och var helt galna" Efter att ha spelat upp moderklubben Hanhals i Hockeyettan har han (nästan) bestämt sig för att lägga karriären på hyllan en andra gång. I Mjörnbergs Trashtalk berättar den eldige forwarden Andreas Elofsson om att lyfta klubbar till högre divisioner och sina sessioner i så väl Hockeyettan som Hockeyallsvenskan. Det är en man med starka åsikter och vi snackar om att man inte nödvändigtvis blir bättre bara för att man juniorspelar i en SHL-klubb, om överskattade J20-spelare som tror för mycket om sig själva och om att som yngling på a-lagsträning skjuta en seniormålvakt i huvudet och få en målvaktsklubba kastad efter sig. Elofsson passar dessutom på att såga klassen på division två och oroar sig för återväxten på tränarsidan i Sverige. Men det blir naturligtvis också en vandring längs karriären och dess minnen. Snack om kaoset i Karlskrona som tillslut ändå landade i ett allsvenskt avancemang, den minst sagt infekterade övergången från Nybro till KHK mitt under brinnande säsong, den tuffa mentaliteten och kampen om platserna i det Skövde-lag som räckte hela vägen till allsvenskan och fulspelet bakom kulisserna i KHKs galna playoff-möten med Vita Hästen. Elofsson berättar om den framgångsrika relationen med Tomas Kempe, tar upp storyn om hur Torgny Bendelin bänkade sin toppkedja efter en minut och konstaterar att Janne Karlsson var minst sagt ointresserad när han kom till Karlskrona. Detta bland väldigt mycket annat i ett engagerat snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök: ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#30 Fredric Weigel  

"Det är större chans att det blir mål om jag passar än om jag skjuter" Han kom upp som en supertalang i Djurgården, men fick aldrig riktigt chansen och blev istället fast fyra långa år i Hockeyettan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Södertälje-forwarden Fredric Weigel om hjärtproblemet som kunde ha avslutat karriären redan i junioråldern och missnöjet över att skickas till Vallentuna istället för att få chansen i Hockeyallsvenskan. Men också om hur den gamle landslagsspelaren Stefan Pettersson spelade en viktig roll i att få karriären på rätt köl igen och hur förtroendet från Mats Waltin fick honom att lyfta som hockeyspelare säsongen som gick. Vi pratar naturligtvis också om oerhört viktiga saker som att ta sig till match och träning genom trafikkaosets Stockholm, dispyter med domare, anklagelserna om att vara en filmare, den ädla konsten att trashtalka och gången när han stängdes av i sju matcher efter en fight och fick för sig att psyka motståndarna med en tuta. Det blir snack om den fantastiska resa som Södertälje gjorde säsongen som gick och hur man nu ska göra för att likt Tingsryd ta Hockeyallsvenskan med storm. Om forwardens karriärsikte som är inställt på Ryssland och Schweiz och SHL-ryktena som omgärdade honom i våras. För att då inte tala om ett skamfilat rykte som är väldigt mycket på bättringsvägen. Detta och väldigt mycket mer i ett matigt snack med herrn som hellre passar än skjuter som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#29 Ett affischnamn för hela Hockeyettan  

Tiden då klubbarna går på is närmar sig och Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund resonerar kring varför träningscuper är så mycket bättre än vanliga träningsmatcher samt diskuterar varför det är bra att möta allsvenskt motstånd på försäsongen. Vi reflekterar över att 13 klubbar från Hockeyettan letade sig in på topp 250 över Europas bästa klubbar och konstaterar att framförallt Allettan står sig stark, men funderar samtidigt kring huruvida ligan blir svagare till kommande säsong och vad det i så fall beror på. Det blir snack om att synen på nordamerikanska värvningar tycks ha förändrats och vi passar samtidigt på att prata om importspelare som faktiskt färgat Hockeyettan och placerat sig högt i poängligorna genom åren. Givetvis också en hel del silly-tugg. Vi snackar om de viktigaste värvningarna i Hockeyettan sedan senast (vem är ett potentiellt affischnamn?), ställer oss frågan, var står Skövde egentligen? Undrar om Jonathan Tholander filar på en hämnd mot nye lagkamraten Nils Bergström, lyfter fram en topp fem i den östra serien och resonerar kring om det kan vara dags för Visby att ta sig till en kvalserie. Detta bland väldigt mycket annat i en dryg timme som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#28 Hur har de råd?  

Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund hamnar i en eldig diskussion om det nya serieupplägget för Hockeyettan med dess fördelar och nackdelar, reflekterar kring om det finns 20 lag bra nog för Allettan och tycker synd om kommande vinters fortsättningsserielag. Vi blickar framåt mot stekheta derbyn och ännu hetare presskonferenser, hyllar Mariestad för ett excellent arbete med ekonomin och gör ett kortare uppehåll i Laxå. Givetvis bjuder den dryga timmen också på en hel del djupgående snack om olika lagbyggen runt om i landet. Vi snackar om Kirunas utvecklingsmiljö, ett imponerande Piteå och lyfter frågan om inte Teg är på väg att bli en renodlad farmarklubb till Björklöven. Vi spånar kring den kommande bottenstriden i söderserien, kivas om huruvida Nybro står och stampar eller inte och lägger så klart ett stort fokus kring KRIF som slutligen kommit igång med sitt lagbygge och fått motståndarnas supportar att bistert undra, hur har de råd? Dessutom, KHL-målvakten som plötsligt ska stå i Hockeyettan, en tillbakablick till när Nichlas Falk bad kommande tränarkollegan Mats Waltin att skippa en träning och det ständiga frågetecknet kring Östersunds silly season. Detta bland extremt mycket annat i ett mustigt snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#27 A Match Made in Heaven  

Serieindelningen för Hockeyettan säsongen 16/17 har äntligen landat och Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund tittar närmare på vilka som egentligen blev vinnare och förlorare i de rockader som gjorts mellan serierna och ställer sig frågan om det egentligen är den södra eller den norra serien som blir den bästa till vintern. Vi tuggar kring de mest intressanta händelserna under silly season och diskuterar vad Niklas Wikegårds intåg som ansvarig för det nya sportrådet i Wings egentligen betyder för klubben och hela Hockeyettan under devisen ”namn lockar namn”. Den senaste veckans snackis om hur viktigt det är med rätt kontakter för att lyckas i hockeysvängen bjuder in till en längre diskussion (är det sant eller falskt?) och vi tittar närmare på stormen i Skövde för att ställa oss frågan varför det är så infernaliskt viktigt att få säga att det var man själv som tog beslutet om att avsluta ett samarbete? Dessutom Bryan Adams, anekdoten om hur Henrik trängde sig före Ulf Dahlén i snuskön och konstaterandet att Jeff Hällegard är ett sjukt coolt hockeybildsnamn. Detta bland extremt mycket annat i en fullmatad timme som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#26 Värva Per Ledin till Hockeyettan  

Säsongen är över, men det finns trots att solen börjar leta sig fram väldigt mycket att snacka om i och omkring Hockeyettan. Silly season är ju i full gång. Under våren och sommaren kommer Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund ge sig i kasst med att analysera och diskutera det mesta av det bästa om allt som händer i och omkring Hockeyettan. I den första timmen blickar vi bakåt på de mest minnesvärda händelserna från säsongen 15/16, funderar kring vilka klubbar som ska bli affischnamn i Hockeyettan kommande säsong nu när SSK lämnat och lyfter fram så väl utropstecken som frågetecken kring hur många av klubbarna har värvat. Henrik Skoglund för stå till svars för sitt märkliga playoff-tips (2-0 i matcher för Halmstad mot Södertälje), vi funderar kring vad som är grejen med att stora starka Hammarby knappt lockar någon publik och Henrik lanserar den vansinniga idén att värva Per Ledin till Hockeyettan. Vi hyllar flera lagbyggen, blir oense om Borlänges framgång eller tillbakagång den kommande säsongen och kritiserar Östersunds strategiska beslut och det märkliga resonemanget bakom att skicka målvakten Johan Berge. Frågar oss varför ingen vill spela i Tyringe och funderar kring om Hudiksvalls satsning mot allsvenskan 2018 verkligen är rimlig. Detta bland extremt mycket annat i en fullmatad timme som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#25 Christofer Blid  

”S:et på bröstet – man känner ansvar när man tar på sig det” Har man en klubb väldigt nära hjärtat och det dessutom är där man är fostrad vill man gärna representera den. Därför har Christofer Blid njutit lite extra den här säsongen. I Mjörnberg Trashtalk berättar han om hur det kändes i hjärtat när Södertälje åkte ur allsvenskan och ansvaret han känner att lyfta klubben tillbaka. Han berättar om att spela i klubbens J20-lag bland blivande NHL-stjärnor och att möta Henrik Lundqvist, men utan att göra några större resultat. Om hur han själv ringde upp och såg till att bli värvad till Södertäljes allsvenska trupp en gång i tiden och hur viktiga supportrarna varit för årets lag. Men också om hur hans mammas bortgång fick honom att tappa sugen för hockeyn och hur han hittade tillbaka till glädjen i Gnesta i division två. Om att tänka på framtiden och därför inte riskera något när man går skadad och varför det är roligare att spela i Hockeyettan än i allsvenskan. Dessutom hans egen hejaramsa, nivån på den den östra serien och en iskall pizza... Detta och väldigt mycket mer hör ni under en timme på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#24 Daniel Enestubbe  

"Det måste vara en av världens mest vanskötta ligor ekonomiskt"  Jag satte mig ner med en av landets vassare hockeyjournalister, Smålandspostens Daniel Enestubbe, i en hotellobby i Stockholm och vände på både en och annan sten. Det blev ett samtal om det stekheta hockeylänet Kronoberg, om de fundamentala skillnaderna mellan Tingsryd och Troja/Ljungby som föreningar, om vad Troja har potential att bli för klubb och att alla inte kan kopiera det framgångsrecept som gjort Tingsryd så framgångsrika i årets hockeyallsvenska. Men vi gled naturligtvis också in på bredare ämnen som märkliga domartillsättningar, den ohållbara ekonomiska situationen i de svenska hockeyligorna, obefintlig scoutingverksamhet och att det inte alls är givet att Karlskrona överlever ett kval. Vi raljerar över klyschor och resonerar kring varför hockeyns aktörer är så dåliga på att sälja sig själva och sin sport. Vi diskuterar huruvida man som journalist kan hålla på ett lag eller inte och så hyllar vi Mörrums pressläktare. Detta och väldigt mycket annat viktigt och oviktigt hör ni via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#23 Tim Sandberg  

”Ena dagen var spelarna kungar – andra dagen var de inte ens vatten värda” Om man har fina SHL- och allsvenska meriter, varit kvalseriekung och befinner sig mitt i sin målvaktskarriär, hur kommer det sig då att man hamnar i Huddinge i Hockeyettan? I Mjörnbergs Trashtalk ger målvakten Tim Sandberg klara besked på den frågan. Det blir en hel del snack om klassen på Hockeyettan och tiden i Huddinge som slutade med en snopen playoff-förlust mot Kristianstad, men också om att hålla nollan i SHL-debuten på ett fullsatt Hovet, att vara kvalseriekung i Örebro, om omodern uppfostringskultur i Djurgården och om det upprörda tonläget mellan honom och Västervik-kaptenen Joakim Englund efter att den senare anklagat honom för att i ett kritiskt läge ha utsatt en motståndare för livsfara genom att öppna en båsdörr med flit. För att inte tala om hur han konkurrerade ut och lärde sig en hel del av Vita Hästens nuvarande vd Fredrik Jensen. Givetvis belyser Sandberg också den kaotiska fjolårssäsongen i Södertälje som slutade med degradering till Hockeyettan. Han berättar om vad tränaren Janne Karlsson tyckte om att en målvakt hade synpunkter på hur spelet skulle genomföras och hur mycket Mats Waltin faktiskt hann styra upp under den korta tid han höll i rodret. Han berättar om känslorna att möta Södertälje i premiären av Hockeyettan och psykningarna han utsattes för samt naturligtvis den så omtalade straffsituationen i Scaniarinken. Kastade han klubban med flit? Detta och väldigt mycket mer hör ni i ett initierat snack på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#22 Mikael Johansson  

"Spelare kan vara otroligt jävla gnälliga" Mikael Johansson har precis gjort sin femte säsong som sportchef i KRIF och i Mjörnbergs Trashtalk berättar han om en organisation som behöver stärkas upp, som saknar ett riktigt bra grundfundament och att det kanske hade varit läge att skörda när hockeyn var som hetast i Blekinge. Vi snackar om de viktigaste egenskaperna för att bli en bra sportchef, funderar kring om gamla storspelare egentligen är särskilt lämpade för sportchefsuppgiften och om hur någon i hans roll egentligen jobbar. Johansson berättar om sina bästa och sämsta värvningar och en värvning som han hade på kroken men i förlängningen fick se göra supersuccé någon annanstans. Det blir snack om spelare med bilringar på magen, den totala kraschlandningen med Kari Eloranta som tränare och om hur man scoutar transatlanter till Hockeyettan. Dessutom snack om agenter som han faktiskt nästan litar på och den riktigt stora knäckfrågan, exakt hur tuff var Oscar Bäcklin? Detta och väldigt mycket mer hör ni i ett öppenhjärtligt snack på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

#21 Robin Olsson  

"Det var en del spelare som hade bråttom till tåget direkt efter matchen och det kändes jävligt tråkigt" Han är kaptenen som åkt ur lika väl som gått upp i allsvenskan med sin moderklubb. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Tingsryds Robin Olsson om de olika kvalserierna han haft förmånen och skräcken att uppleva med föreningen. Han berättar om hur det kändes som ett svek att åka ur, om att fly till Oliver Ekman-Larsson i USA efter degraderingen och hur ont det faktiskt gör i klubbhjärtat att misslyckas i en kvalserie. Men också om ansvarskänslan att stanna kvar när klubben började om i Hockeyettan och om hur det kändes att säkra det allsvenska avancemanget på anrika Johanneshov men inte ha en droppe att fira åstadkommandet med. Det blir snack om den bittra rivaliteten med Karlskrona, om hur man som kapten kan påverka domarna, om varför det är så svårt att vinna på beställning och vilka enorma celebriteter som fyller år på samma dag som honom själv. Dessutom berättar Olsson givetvis exakt hur det känns att Tingsryd är en finne i röven på det hockeyetablissemang som helst av allt vill stänga klubben ute från finrummet. Detta och väldigt mycket mer hör ni på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök "Mjörnbergs Trashtalk") eller här:

#20 Max Qwarnström  

"Det hände att folk ringde mig efter matcherna och sa kom och möt upp utanför tågstationen - jag tar med mig baseballträ" De enda ligorna han toppat är utvisningsstatistiken, men där har han å andra sidan varit välrepresenterad under sin karriär. Han var spelaren som rörde upp känslor var än han kom. Idag är Max Qwarnström den ettrige energispelaren som sadlat om till aktiemäklare. Men i Mjörnbergs Trashtalk berättar han om sina många utvisningsminuter, att vara en spelare som går över gränsen och om sina tjuvtricks ute på isen. Han förklarar varför det aldrig riktigt funkade för honom i Mariestad och Nyköping, reflekterar över lärdomarna från sitt år i den aningen mer brutala hockeyn på andra sidan Atlanten och berättar om telefonhoten han utsattes för efter specifika derbymatcher. Qwarnström berättar om sin dialog med domarna, hur han stövlat in i domarrummet efter match för att leverera utskällningar och avslöjar att det faktiskt hände att domarna pratade specifikt om honom på sina domarseminarium. Den forne forwarden ger sin syn på dagens hockey och den hysteri som råder kring tacklingar, berättar om klubbarna som fortfarande försöker värva honom och förklarar hur en sen ankomst resulterade i en oväntad nakenvideo. Dessutom den stora knäckfrågan, var Max Qwarnström en ful spelare? Detta och väldigt mycket annat hör ni på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

#19 Emil Alengård  

"Om de nu analyserar motståndarlaget så är det väl mig de försöker plocka bort" I år gör han sin elfte VM-turnering och med över tio år i det isländska landslaget i bagaget är Emil Alengård inte bara en av Hockeyettans i särklass mest internationellt meriterade spelare, utan även en viktig pjäs för den isländska hockeyn i stort. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om hur det egentligen kom sig att han började representera Island i hockeysammanhang, om det ansvar han känner för att driva den isländska hockeyn framåt och hur han en gång i tiden var i allra högsta grad delaktig i att värva Tim Brithén (idag assisterande tränare i HV71) som isländsk förbundskapten. Han berättar om de internationella turneringarna på ishockeyns bakgård, om omklädningsrum i Rumänien som framstod som fängelseceller, om en disco-dj i sekretariatet på hemma-VM och om hur våldsamt det kan bli när Serbien och Kroatien drabbar samman på internationell is. Alengård berättar om vilka länder som är på frammarsch och om hur svenska klubbar hör sig för hos honom i jakt på guldkorn från obskyra nationer. Men det blir naturligtvis också mycket snack om Hockeyettan och om hur annorlunda det är att som spelare i Haninge Anchors plötsligt ta kollektivtrafiken till bortamatcherna. Forwarden berättar om hur hans bästa säsong i karriären kom i rollen som gedigen retsticka och hur beröm gjort honom lite nöjd och bekväm och kanske rent av kostat en chans i allsvenskan. Dessutom avslöjar han vad som händer med karriären framöver och drömmer kanske en och annan dröm om att någon gång i framtiden bli isländsk förbundskapten. Detta bland väldigt mycket annat i ett skönt snack på dryga timmen som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

0:00/0:00
Video player is in betaClose