Modepodden

Modepodden

Sweden

En podcast om driv- och innovationskraften i den svenska modebranschen.

Episodes

42. Fashion week, bara ben, livmödrar och SKAM!  


(Foto: fashionweek.se)

Allt om Stockholm Fashion week A/W 17 tillsammans med härliga Frida Zetterström.
Vi listar de starkaste trenderna och tipsar om vad vi kan återanvända i garderoben eller investera i redan till våren som rimmar med höstens mode.

41. Johan Loman – Stutterheim  

Möt Johan Loman, Marknadschef på Stutterheim, som varit en av grundstenarna i Svenska Regn AB´s resa från en lägenhet på Söder till samarbeten med megastjärnor som Jay Z och konceptbutik i New York.

40. Gustav Lidén – Flattered  

Vi möter Gustav Lidén, medgrundare och VD på skovarumärket Flattered, som lämnade en karriär inom Banking Investment för ambitionen att tillsammans med sina kollegor skapa en modeklassiker av en chic innetoffla.

39. Swedish Stockings – Linn Frisinger & Nadja Forsberg  

Att över två miljarder onedbrytbara nylonstrumpbyxor förbrukas och slängs varje år, det var något som Linn Frisinger och Nadja Forsberg inte kunde acceptera när de startade Swedish Stockings 2013.

38. Kristina Lindhe – Lexington  

Möt Kristina Lindhe, en av grundarna av, VD och Kreativ chef på framgångsrika Lexington.
Det blir New England-stilen för hela slanten och vi talar bl.a.

37. Linda Sätterström – Elodie Details  

I dagens avsnitt sitter vi ner med Linda Sätterström, grundare av Elodie Details, vars ambition är att göra vardagen lite vackrare för småbarnsföräldrar,

36. Sebastian Schildt  

Vi möter Sebastian Schildt, som av en slump blev silversmed istället för fotograf och som idag samarbetar med bl.a. både Svenskt Tenn och regeringen. Det blir ett samtal om vårt förhållande till tid,

35. Cornelia Webb  

(Foto: corneliawebb.com)

Möt Cornelia Webb, läkarstudenten som blev smyckesdesigner och som med sitt unika uttryck tagit världen och världsartister som Rihanna med storm.

34. Nellie Kamras – STAND  

Vi möter Nellie Kamras, grundare av modevarumärket STAND och vinnare av Damernas Värld utmärkelse Guldknappen 2016!

Veckan innan prisutdelningen och modeveckan SS17 talar jag med Nellie om hur man skapar fashion av läder och att framgång kräver hårt arbete.

33. Rossana Mariano – RMPR  

Idag möter vi Rossana Mariano, grundare och Kreativ chef på mode- och livsstil PR-byrån RMPR. Vi får följa hennes otroligt spännande karriär och det blir en hel del snack om Ingmar Bergman,

32. Modepodden Special – Stockholms modevecka  

(Foto: Mathias Nordgren)

Maxad modeveckan special! Modejournalisten och stylisten Frida Zetterström sammanfattar trenderna för vår och sommar 2017 och vi talar om hur man klär sig inför en modevecka,

31. Stephanie Bergström – Soft Goat  

Det började en sommarkväll. Två vänner fick en idé om att göra cashmeretröjan tillgänglig för många. Nu möter vi Stephanie Bergström, medgrundare och designansvarig på Soft Goat,

30. Emelie von Hofsten – Teotoki  

Nu möter vi en sprudlande Emelie von Hofsten, kvinnan bakom Teotoki, och som hittat sin nisch som designer av lyxiga Jumpsuits.

29. Anna Appelqvist – Gina Tricot  

Idag träffar vi Anna Appelqvist, kombinerad Design- och inköpschef på Gina Tricot. Vi får följa med på resan från det att allt startade hemma på vardagsrumsgolvet hos hennes föräldrar 1997 tills nu,

28. Malin Andrén – By Malina  

(Foto: Christine Knutsson)

Vi möter Malin Andrén, grundaren och designern bakom By Malina, som tagit modesverige med storm med sina klänningar och djärva mönster.

27. Efva Attling  

(Bild: Efva Attling)

Idag träffar vi Efva Attling, världskänd formgivare och smyckedesigner som genom sin form och med ord vill skapa eftertanke. Hon kallar det ”Beauty with a thought”.

26. Lars Wallin  

Idag möter vi Lars Wallin, en av Sveriges mest välrenommerade designer och som i över 20 år klätt kvinnor i fantastisk couture.

Vi talar om vikten av tidlöshet,

25. Nina Bogstedt – Filippa K  


Vi möter Nina Bogstedt, Creative Director på Filippa K, och som tillsammans med sitt team är vinnare av Guldknappen 2015.

Vi talar om hållbart mode och hur man som en av modesveriges största spelare kan agera förebild.

25. Nina Bogstedt - Filippa K  

Vi möter Nina Bogstedt, Creative Director på Filippa K, och som tillsammans med sitt team är vinnare av Guldknappen 2015. Vi talar om hållbart mode och hur man som en av modesveriges största spelare kan agera förebild. Om utmaningen att ständigt förnya sig och att allt de gör är för kunden och för sig själva. Dessutom får vi reda på hur stor del av garderoben som inte är Filippa-K plagg efter 17 år på företaget och vilken musik Nina, som enligt henne själv inte är en musikperson, lyssnar på.

24. Christopher Bjercke – Hunkydory  


Vi möter Christopher Bjercke, som tillsammans med sin fru Ulrika grundade Hunkydory hemma vid köksbordet för snart 20 år sedan. Idag är det väletablerade och hyllade modevarumärket ett av Sveriges största och som syns allt mer utomlands.

0:00/0:00
Video player is in betaClose