Nörden & Jag

Nörden & Jag

Sweden

Podcasten för både den inbitne och nya nörden. Manusförfattaren och skribenten Fabian Nordlander sitter med sin vän, bankmannen Viktor Engberg för att bilda honom i nördkultur i varje avsnitt.

Episodes

58. Nörden & Jag: Skönheten & Jag  

Allas vår favoritdisneyfilm: Skönheten och Odjuret har fått en remake. Hör historien bakom den franska sagan tillsammans med Fabian & Viktor! Vem vet? Där kanske finns nånting som inte fanns förut!

57: Nörden & Jag: King KONGa!  

Apan är tillbaka! Ladda upp inför Skull Island med en genomgång av alla filmer i King Kongs historia. Från trettiotalets stop-motion till dagens datorer.

56: Nörden & Jag: Old man Wolverine  

Ladda upp inför den kommande storfilmen "Logan" med detta avsnitt! Den dynamiska nojpod-duon går igenom Logan aka The Wolverines historia på vita duken och i serierutorna. Vem är denna varelse? VEM?! Vad är han? VAD?! Hur hamnade han här? HUR?!

ELSEWORLDS: DVD-Kommentaren: Batman Returns  

I det här avsnittet får du som lyssnare möjlighet att känna på hur det skulle vara att sitta mellan Fabian & Viktor i soffan när de kollar film. Se till att ha er kopia av Tim Burtons Batman Returns tillgänglig och slå på den samtidigt som podduon för att få höra fansens kommentar på denna skräckfest.

55: Nörden & Jag: THE BAT MOVIES  

I detta mastodontavsnitt behandlas Batmans historia på Vita duken. Från Adam West på 60-talet till den senaste lego-inkarnationen. Lär er allt om kuriosan kring filmproduktionerna och hör om den bortglömda tecknade filmen som Fabian håller som en av de bästa batmanfilmerna någonsin!

ELSEWORLDS: Batmania & Nickelback  

I detta ELSEWORDLS-avsnitt djupdyker vi i allt kring Batman . Podduon pratar om allt som har en Batmansymbol på sig, oavsett om det är leksaker, badlakan, parfymer eller preventivmedel!

54: Nörden & Jag: THE BATMAN  

Då var vi här, det vi väntat på sedan podden startade. Lagom till releasen av Lego Batman kommer podduon gå igenom allt ni behöver veta om the caped crusader! Detta är det första avsnittet som också lanserar NoJpods Batman-månad genom att gå igenom allt ni behöver veta om Batmans serietidnings-historia! #nojpod

ELSEWORLDS: DVD-filmer & Jäkelskap  

Första avsnittet av vårt nya koncept Elseworlds! Detta avsnitt är tillägnat DVD-filmen. Vi går igenom Fabians DVD-samling och svarar på era inskickade frågor. Den lyssnas bäst i acast-appen då avsnittet är fullspäckat med bilder exklusivt för acast-användare. Mycket nöje! #NoJpod

53: Nörden & Jag: The Musical  

Åh herregud! Nu börjar det spåra, podduon sätter sig ner och går igenom musikalfilmens historia och framtid. Hur står sig Phantom of the Opera? Vad är hemligheten med Russel Crowe? Handlar inte den där låten från Sound of Music egentligen bara om en masochistisk nazist som vill ligga? Dessa frågor och mer får du svar på i detta skönsjungande avsnitt av NoJpod!

52: Nörden & Jag: TV-Spelfilmens GAME OVER  

Varför har Hollywood aldrig lyckats spotta ur sig en enda bra TV-spelfilm? Det ska vi försöka svara på medan vi analyserar våra värsta favoriter. MONKEY!

51. Nörden & Jag: Episode LI - The Revenge of the Hubris  

Vi kompenserar förra avsnittet med infotainment utan dess like! Vi snackar om allt runtomkring STAR WARS, spinoffs, TV-serier och serietidningar. Vi recenserar ROGUE ONE och gästas av Johan Wanloo och regissören till Star Wars: Threads of Destiny, Rasmus Tirzitis!

50. Nörden & Jag: Episode L - The Podcast Strikes Bad  

Vi återvänder till en galax långt långt borta och undrar om den ens vill ha oss kvar...

SPECIAL: The Q&A  

Detta är ert avsnitt, ni tar rodret och bestämmer ämnena!

49. Nörden & Jag: HARRY POTTER och de två nihilisterna  

Blir mycket hokus pokus i detta avsnitt

Nörden & Jag DVD-Kommentaren: Harry Potter and the Philosopher's Stone  

Exakt 15 år sedan premiären av den första Harry Potter-filmen, sätter sig podduon ner för att återbesöka denna cinematiska milstolpe. Håller den måttet efter så många år eller är det en utdaterad barnfilm?

48. Nörden & Jag: The Reveal  

Ett fullspäckat avsnitt! Vi snackar en olycksdrabbad Comic Con, Doctor Strange-filmen och inte minst två releaser! Viktor avslöjar ett hemligt projekt och Fabian avslöjar långfilmen han har jobbat på... Nothing will ever be the same!

47. Nörden & Jag: Doctor Strange Magic  

By the Hoary Hosts of Hoggoth! Vi snackar magi och Doctor Strange. Det kommer bli magiskt. Och Strange-igt. Konstigt. Låter inte lika bra på svenska. 

46. Nörden & Jag: Vem kollar Watchmen?  

12e Oktober, 2016: I dag satte sig Fabian och Viktor för att diskutera en komikers död. Men också Watchmen. Mest Watchmen faktiskt. Ingen har dött. Förutom The Comedian. I Watchmen. Hoppas ingen läser det här. 

45. Nörden & Jag: Vild Vild Väst  

Vi ger oss ut till det nya landet i väst för att tämja hästar och pistoler!

44. Nörden & Jag: Läskiga filmdjur och brummande björnar  

I detta avsnitt djupdyker podduon i djurfilmer! Hollywood har kastat allt från slingrande anakondor till brummande björnar på oss genom åren. Stämmer det verkligen att allt därute försöker döda oss eller kan det vara så att kokosnötter är farligare än hajar? Här har ni svaret.

0:00/0:00
Video player is in betaClose