Nörden & Jag

Nörden & Jag

Sweden

Podcasten för både den inbitne och nya nörden. Manusförfattaren och skribenten Fabian Nordlander sitter med sin vän, bankmannen Viktor Engberg för att bilda honom i nördkultur i varje avsnitt.

Episodes

52: Nörden & Jag: TV-Spelfilmens GAME OVER  

Varför har Hollywood aldrig lyckats spotta ur sig en enda bra TV-spelfilm? Det ska vi försöka svara på medan vi analyserar våra värsta favoriter. MONKEY!

51. Nörden & Jag: Episode LI - The Revenge of the Hubris  

Vi kompenserar förra avsnittet med infotainment utan dess like! Vi snackar om allt runtomkring STAR WARS, spinoffs, TV-serier och serietidningar. Vi recenserar ROGUE ONE och gästas av Johan Wanloo och regissören till Star Wars: Threads of Destiny, Rasmus Tirzitis!

50. Nörden & Jag: Episode L - The Podcast Strikes Bad  

Vi återvänder till en galax långt långt borta och undrar om den ens vill ha oss kvar...

SPECIAL: The Q&A  

Detta är ert avsnitt, ni tar rodret och bestämmer ämnena!

49. Nörden & Jag: HARRY POTTER och de två nihilisterna  

Blir mycket hokus pokus i detta avsnitt

Nörden & Jag DVD-Kommentaren: Harry Potter and the Philosopher's Stone  

Exakt 15 år sedan premiären av den första Harry Potter-filmen, sätter sig podduon ner för att återbesöka denna cinematiska milstolpe. Håller den måttet efter så många år eller är det en utdaterad barnfilm?

48. Nörden & Jag: The Reveal  

Ett fullspäckat avsnitt! Vi snackar en olycksdrabbad Comic Con, Doctor Strange-filmen och inte minst två releaser! Viktor avslöjar ett hemligt projekt och Fabian avslöjar långfilmen han har jobbat på... Nothing will ever be the same!

47. Nörden & Jag: Doctor Strange Magic  

By the Hoary Hosts of Hoggoth! Vi snackar magi och Doctor Strange. Det kommer bli magiskt. Och Strange-igt. Konstigt. Låter inte lika bra på svenska. 

46. Nörden & Jag: Vem kollar Watchmen?  

12e Oktober, 2016: I dag satte sig Fabian och Viktor för att diskutera en komikers död. Men också Watchmen. Mest Watchmen faktiskt. Ingen har dött. Förutom The Comedian. I Watchmen. Hoppas ingen läser det här. 

45. Nörden & Jag: Vild Vild Väst  

Vi ger oss ut till det nya landet i väst för att tämja hästar och pistoler!

44. Nörden & Jag: Läskiga filmdjur och brummande björnar  

I detta avsnitt djupdyker podduon i djurfilmer! Hollywood har kastat allt från slingrande anakondor till brummande björnar på oss genom åren. Stämmer det verkligen att allt därute försöker döda oss eller kan det vara så att kokosnötter är farligare än hajar? Här har ni svaret.

43. Nörden & Jag: Blockbuster - Age of Google  

Är Blockbuster-filmerna på väg att dö efter år av floppar? Är det bara en svacka, är det en naturlig nedgång och har det hänt förut? 

SPECIAL: BvS Revisited  

Vi till skillnad från Snyders Batman, ger vi en andra chans till det som sårat oss. Vi recenserar Batman v Superman: Dawn of Justice ULTIMATE EDITION och ser ifall den omklippta versionen blev bättre. It only makes sense if you force it to...

42. Nörden & Jag: Pokémon GOlem  

Jag väljer DIG!

SPECIAL: Suicide Squad-recension  

SPOILERS! Vi recenserar den tredje filmen i den växande DCEU. Överträffar filmen förväntningar och tidigare besvikelser?

41. Nörden &  Jag: Jokern i leken  

HAHAHAHAHAhahahahahAHAHAHAHAHAHIHIHIHIHhohohohohHAHAHAHA

Nörden & Jag DVD-Kommentaren: Transformers Revenge of the Fallen  

Vi tar oss an vår största utmaning hittills, 2,5 timmar av plåtburkar som slår varandra. Likt Moses som vandrade genom öknen, kommer vi ut på andra sidan som nya människor. 

40. Nörden & Jag: Semesterfilmer  

I god tid till semester och sommarlov har vi samlat ihop våra favoritfilmer som porträtterar semestrar eller äventyr på vägarna. Nostalgin går upp till 11 och vi håller oss till ämnet lika väl som Dennis Hopper på en motorväg. 

39. Nörden & Jag: Invasionsfilmerna från ovan  

Look up at the sky! Aliens har invaderat vår planet sedan filmens krubba, men gång på gång triumferar mänskligheten. Nu går vi igenom de invasionsfilmer som lämnade avtryck, både fina och fula. Beware!

38. Nörden & Jag: Antihjältar och Jan Guillou  

På film har antihjältar dominerat under svåra perioder i historien, vi tar reda på vilka osympatiska karaktärer som överlevde. Vi glömmer såklart inte super(anti)hjältarna. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose