Nörden & Jag

Nörden & Jag

Sweden

Podcasten för både den inbitne och nya nörden. Manusförfattaren och skribenten Fabian Nordlander sitter med sin vän, bankmannen Viktor Engberg för att bilda honom i nördkultur i varje avsnitt.

Episodes

47. Nörden & Jag: Doctor Strange Magic  

By the Hoary Hosts of Hoggoth! Vi snackar magi och Doctor Strange. Det kommer bli magiskt. Och Strange-igt. Konstigt. Låter inte lika bra på svenska. 

46. Nörden & Jag: Vem kollar Watchmen?  

12e Oktober, 2016: I dag satte sig Fabian och Viktor för att diskutera en komikers död. Men också Watchmen. Mest Watchmen faktiskt. Ingen har dött. Förutom The Comedian. I Watchmen. Hoppas ingen läser det här. 

45. Nörden & Jag: Vild Vild Väst  

Vi ger oss ut till det nya landet i väst för att tämja hästar och pistoler!

44. Nörden & Jag: Läskiga filmdjur och brummande björnar  

I detta avsnitt djupdyker podduon i djurfilmer! Hollywood har kastat allt från slingrande anakondor till brummande björnar på oss genom åren. Stämmer det verkligen att allt därute försöker döda oss eller kan det vara så att kokosnötter är farligare än hajar? Här har ni svaret.

43. Nörden & Jag: Blockbuster - Age of Google  

Är Blockbuster-filmerna på väg att dö efter år av floppar? Är det bara en svacka, är det en naturlig nedgång och har det hänt förut? 

SPECIAL: BvS Revisited  

Vi till skillnad från Snyders Batman, ger vi en andra chans till det som sårat oss. Vi recenserar Batman v Superman: Dawn of Justice ULTIMATE EDITION och ser ifall den omklippta versionen blev bättre. It only makes sense if you force it to...

42. Nörden & Jag: Pokémon GOlem  

Jag väljer DIG!

SPECIAL: Suicide Squad-recension  

SPOILERS! Vi recenserar den tredje filmen i den växande DCEU. Överträffar filmen förväntningar och tidigare besvikelser?

41. Nörden &  Jag: Jokern i leken  

HAHAHAHAHAhahahahahAHAHAHAHAHAHIHIHIHIHhohohohohHAHAHAHA

Nörden & Jag DVD-Kommentaren: Transformers Revenge of the Fallen  

Vi tar oss an vår största utmaning hittills, 2,5 timmar av plåtburkar som slår varandra. Likt Moses som vandrade genom öknen, kommer vi ut på andra sidan som nya människor. 

40. Nörden & Jag: Semesterfilmer  

I god tid till semester och sommarlov har vi samlat ihop våra favoritfilmer som porträtterar semestrar eller äventyr på vägarna. Nostalgin går upp till 11 och vi håller oss till ämnet lika väl som Dennis Hopper på en motorväg. 

39. Nörden & Jag: Invasionsfilmerna från ovan  

Look up at the sky! Aliens har invaderat vår planet sedan filmens krubba, men gång på gång triumferar mänskligheten. Nu går vi igenom de invasionsfilmer som lämnade avtryck, både fina och fula. Beware!

38. Nörden & Jag: Antihjältar och Jan Guillou  

På film har antihjältar dominerat under svåra perioder i historien, vi tar reda på vilka osympatiska karaktärer som överlevde. Vi glömmer såklart inte super(anti)hjältarna. 

37. Nörden & Jag: Warcraft - Warlords of Gandorf  

Världar kolliderar! Vi byter platser då Viktor utbildar Fabian i Orcher och Alver. Vi reser till Azeroth och snackar spelet som blev ett substitut för den riktiga världen. Fabian recenserar även Warcraft-filmen som ska rädda TV-spelfilmen.

36. Nörden & Jag: X-Men med rojalister och nageltrång  

Mutanter lever bland oss! Lär er allt för att hitta och förgöra dem. Men också om X-Men, serierna och filmerna. Är Viktor och Fabian mutanter? Ni får väl lyssna och avgöra själva. Jag är bara beskrivningen. 

Nörden & Jag SPECIAL: Captain America Civil War-recension  

Whose side are you on? Det får ni avgöra när vi sätter oss ner för att diskutera den senaste Marvel-filmen Captain America: Civil War!

35. Nörden & Jag: Je suis IRON MAN  

Från b-karaktär till cinematisk superstjärna, har Iron Man erövrat världen! Vi vandrar genom all historia från serie till film.

Nörden & Jag DVD-Kommentaren: Terminator 3: Rise of the Machines  

We're back! Vi har nog aldrig sett en sådan lovande och fantastisk franchise falla så hårt som Terminator-franchisen, och allt började med denna installation. Vi plågar oss igenom filmen som gjorde världens coolaste robot till något likt en japansk robothund.

34. Nörden & Jag: Captain American Werewolf  

Marvels första hjälte kastar första skölden i denna Civil War-serie av avsnitt. Caps serie- och filmhistoria betas av samt leder oss till varulvar, kondomdräkter och frihet. 

33. Nörden & Jag: Batman v Superman RECENSION  

Recensionernas recension.The greatest gladiator match in the history of the world.

0:00/0:00
Video player is in betaClose