NRK – Salongen

NRK – Salongen

Norway

Vi har sett Mammon og Torkil har et par vanvittige teorier. Så diskuterer vi serien som har fått snakkisoverdose: Making a murderer.

Episodes

Salongen med Margreth Olin og valpen Juno  

Hundemøte og menneskemøte i Salongen i dag. For vi har besøk av hunden Juno som Margreth Olin passer for sin datter. Et veldig sterkt bånd har blitt knyttet mellom disse to i løpet av noen få uker. Hvorfor knytter noen av oss seg til dyr lettere enn andre? Vi skal også få høre hvordan det går med praktikant Mari som skal prøve ut hvor morsom hun er.

Hva er et helt menneske?  

I Salongen lytter vi litt bakover i tid, på noen av gjestene som har vært på besøk, og det vi lytter etter er mening i det å være "et helt menneske". Det er Christine og Jørgen som vanlig, men de har også med seg øvrige redaksjonsmedlemmer Anne Bøhler og Yngve Hustad Reite. Kan man elske, eller bli elsket, om man ikke er fullt ut tro mot seg selv? Skal noen kunne forvente å klare alt alene, eller må vi være flere for å nå målene våre? Disse og flere spørsmål diskuteres over bordet i Salongen i dag.

Musiker og rutinemenneske Ivar "Ravi" Johansen  

Han prøvde "det enkle livet på landet" men syns det ble for mye mas. Nå liker han seg i OBOS-leiligheten i byen. Programlederne Yngve Hustad Reite og Jørgen Strickert har rigget seg til med flere påstander om Ravi. Noen av dem viser seg å være nær jug og oppspinn, andre er ganske presise. Han har for eksempel lett for å få nye venner og er flink til å lage god stemning rundt seg, men vil ikke at alle skal tro de er vennene hans selv om han er en likandes fyr. Under den joviale overflaten lurer det likevel et frekt lite monster, han sier tydelig ifra når han syns noe er feil. Det er en egenskap Jørgen gjerne skulle hatt litt mer av. Ivar har drevet med meditasjon en god stund, det vil han gjerne at skal bli en større og mer rutinemessig del av hverdagen.

Professor Per Buvik forteller om sjalusi og romantikk  

Vi har fått brev! Og Per Buvik bruker håndskriften sin titt og ofte, men ønsker ikke å være nostalgisk når det kommer til dette. Hvorfor ikke? undrer Jørgen. Vi snakker om sjalusi og det å tørre å snakke foran folk. Og så avslutter vi podkasten med litt sexprat.

Henrik Syse, en bekymringsfri grubler  

Filosof Henrik Syse er gjest i denne episoden av Salongen, hvor Yngve debuterer som programleder. Han har all grunn til å bekymre seg for verden, og gjør det og, men finner måter å omgå bekymringer i sitt eget liv. Men hvor går grensene til den livsglade filosofen? Og har han noen gang brutt grenser?

Skuespiller Hanne Skille Reitan er fanget i samtiden hun også  

I denne utgaven av Salongen vier vi fortjent oppmerksomhet og hyllest til SPELET som sjanger. Men også med litt kunnskapskritisk blikk, for er det kunst? Og så skal vi høre om reporter Mari sitt humorprosjekt. Kanskje skuespiller Hanne kan komme med noen råd om kontakt mellom scene og publikum?

Sjur Miljeteig øvde trompet i skjul som barn  

Da Sjur Miljeteig ønsket å begynne å spille trommer i korpset, fikk han utdelt en kornett. Men det stoppet ham ikke fra å bli glad i musikken, heldigvis. Vi får høre ham fortelle om prosessen hvor musikken hans går fra lyder og lek til idé. I Salonghistorier skal vi høre pianist Anniken Paulsens opplevelse av å spille for Olga Marie Mikalsen.

Psykolog Marit Råbu om hva vi kan lære av et livsverk  

Psykolog Marit Råbu om hva vi kan lære av et livsverk. Hva gir alderdommen videre? Hvordan kan vi snakke om mobbing? Og hva legger vi i et godt liv?

Salongen fra Bergen: skuespiller Ane Skumsvoll  

Skuespiller Ane Skumsvoll snudde potensiell katastrofe til suksess i sin rolle som tolk. Hun fryktet at dette kunne bli en dørgende kjedelig rolle, og det var nettopp dette kjedelige som var nøkkelen til alt det morsomme!

28.04.2017  Salongen - podcast  

- Kunst, kultur og medier. En løpende samtale om livet.

Psykolog Gry Stålsett er den perfekte samtalepartner  

Gry Stålsett forklarer hvordan skam kjennes som en fysisk følelse. Og hva det vil si å høre til et sted. Og så analyserer hun Christine helt uten å mene det.

Hva om Bertine Zetlitz og Christine hadde vært venner?  

Bertine Zetlitz har nylig debutert som skuespiller på Nationaltheatret, men hun blir ikke nervøs av den grunn. Hun bare mediterer det vekk! Selv om det kanskje er like slitsomt som å kjenne på nerver. Vi skal høre en salonghistorie om en prestestudents første kyss, og siden snakke om den varige kjærligheten – som ikke alle klarer å finne så lett.

Salongen med Forfatter Demian Vitanza  

Forfatter Demian Vitanza måtte dykke inn i utenforskap og frykt for å forstå tankesettet til en Syriafarer da han skulle skrive den siste boka si. Men det er tanken på KJÆRLIGHETEN som holder han våken på nettene.

Regissør Jorunn Myklebust Syversen ser på det mørke i tankene  

Da regissør Jorunn Myklebust Syversen skulle lage sin debutfilm, var temaene sorg, tungsinn og isolasjon. Hjembygda i Hallingdal var en naturlig location for dette.

Per Inge Torkelsen flytter grenser  

Da Per Inge var barn, vokste han opp med strenge regler om hva som er lov og ikke. Dette gjorde at han kunne begynne å flytte på grensene og nå jobber han med å sjekke hvor langt strikken kan tøyes…

Signy Fardal er ikke sint, hun er engasjert  

Det provoserer Signy Fardal at hun som kvinne ikke kan hisse seg opp uten å bli satt i en sinnabås. Og så har hun ikke glemt engasjementet fra sin ungdom, hun har bare justert det litt, og skjønt at hun ikke kan gjøre alt selv, og at alle må gjøre det på sin måte.

Janne Heltberg om fremtiden og om å være i smellen nå  

Janne Heltberg om fremtiden og dystopien. Og om å være i smellen nå. Og lytternes lyder.

Filosof Kaja Melsoms oppgjør med friheten  

Ikke bare mener hun at friheten vi omgir oss med på sikt gjør oss ufri. Hun mener også at evig begjær ikke eksisterer, at filosofi er et luksusproblem og at vi heller burde se til tragedien enn å drømme om lykke. Hvis vi virkelig ønsker å få et godt liv da. Og det gjør vi jo.

Agnete Haaland tåler at det stormer  

Skuespiller og teatersjef Agnete Haaland må beregne lang tid når hun skal gå over Torgallmenningen i Bergen. For hennes posisjon som teatersjef blir lagt merke til, og bergenserne er ikke redde for å både rise og rose. For hennes engasjement for kunsten gjør at hun trives både i finvær og storm.

Terje Nordby – mytenes mester og satirens far  

Med forestillingen Judasevangeliet utforsker forfatter og dramatiker Terje Nordby menneskets evne til å svike. Vi skal også høre om Terjes år med myter, og hvorfor vi trenger tragedien.

0:00/0:00
Video player is in betaClose