NRK – Sånn er du

NRK – Sånn er du

Norway

Harald Eia og Nils Brenna analyserer kjente personer med personlighetstesten "Big 5".

Episodes

Sånn er du- Bård Vegar Solhjell  

"Hvem er han, egentlig, tidligere minister og mangeårig SV-mann, Bård Vegar Solhjell? Har han noen overraskende sider? Hvor lett er det å bli venn med ham? Kan han komme til å melde overgang til Arbeiderpartiet? Og hvor skuffa ble han da han ikke ble SV-leder for noen år siden?"

Sånn er du- Anniken Huitfeldt  

Anniken Huitfeldt har tatt personlighetstest, og vi får vite hva som skjuler seg bak det intense og uttrykksfulle ansiktet. Har hun mye agg i kroppen? Hvor mye medfølelse har hun, egentlig? Og hvorfor sier vennene hennes at hun er rar?

Sånn er du - Sondre Lerche  

Sondre Lerche, kjæresten til Linnea Myhre og musiker med suksess i inn- og utland. Florlett beveger han rundt, umulig å få tak på. Så hvem er dette merkelige mennesket? Og hva er sammenhengen mellom hans musikk og hans kjærlighetsliv? Er Sondre Lerche en plaget sjel? Tenker han på seg selv som spesiell? Og hvorfor kan han ikke noter?

Sånn er du, Gerd Kristiansen  

Gerd Kristiansen har tatt personlighetstest og møter Harald Eia og Nils Brenna for å snakke om funnene. Hvilke egenskaper har et menneske som går til topps i LO? Er hun empatisk? Glad i konflikt? Hissig? Introvert? Har hun mye glede i seg? Hvilken følelse får hun når hun tenker på Donald Trump? Og er hun redd for at robotene skal overta arbeidsplassene våre?

Sånn er du, Bjørn Eidsvåg  

Bjørn Eidsvåg har tatt personlighetstest og Harald Eia og Nils Brenna skal finne ut: Er han er vâr kunstnersjel eller en nøktern realist? Er han inderlig og nær? Er han slapp eller har han mye disiplin? Og hva er han kjent for å være den raskeste i Norge til å gjøre?

Sånn er du, Hege Storhaug  

Kontroversielle Hege Storhaug har tatt personlighetstest, og Harald Eia og Nils Brenna skal prøve å finne ut: Hva er det i henne som driver henne? Hva var det som fikk henne engasjert i utgangspunktet? Og hvordan karakteriseres hun av folk som ikke liker henne. Og stemmer det? Lytt og få svar! :)

26.03.2017 Sånn er du,  Linda Eide  

Linda Eide - ofte sett som blid og jovial på TV, men ved hjelp av en personlighetstest skal Harald Eia og Nils Brenna lete etter melankoli og tristesse i henne. Hun forteller om hvorfor hun har brukt treningsdress i rollen som programleder. Vi får også høre at hun blir beveget når hun tenker og snakker om - ja, hva da? Bli med, så får du høre!

Sånn er du, Are Kalvø  

Are Kalvø har tatt personlighetstest, og Harald Eia og Nils Brenna vil finne ut: Er han ironiker eller gladgutt? Hva liker han å gjøre på fest? Hva er det som plager ham? Og - ikke minst: Hva er drivkreftene i denne fyren som har oppnådd så mye?

Sånn er du, Kristin Skogen Lund  

Kristin Skogen Lund har tatt personlighetstest, og vi får svar på: Liker hun folk? Liker hun LO? Liker hun konflikter? Og hvor mange hadde kommet på fest hvis hun skulle bedt sine nære venner? I tillegg forteller hun om det gode forholdet til Gerd Kristiansen.

05.03.2017 Sånn er du, Abid Raja  

Hvem er han, egentlig, denne Abid Raja, som vi ser snakkende og synsende rundt omkring. Er han så sosial som han virker? Klarer han å lytte? Hva er det som plager ham? Hvordan har hans muslimske bakgrunn preget ham? Hva er det som driver ham? Og ikke minst – har han hjerte for andre mennesker?

Sånn er du,  Lene Kongsvik Johansen  

Komiker, skuespiller og tidligere norsklærer Lene Kongsvik Johansen kommer. Hvem er egentlig hun som kan grave frem så mange ulike karakterer og spille dem selv - med så stor overbevisning? Jobber hun frem et profesjonelt agg når hun spiller - eller har hun det kanskje selv? Er hun festens midtpunkt eller klamrer hun seg fast til en stol under hele festen? Og hva er det som driver henne? Vi får også høre henne parodiere en av NRKs utenrikskorrespondenter - på en litt infam måte.

Sånn er du, Kristoffer Joner!  

Kristoffer Joner har tatt personlighetstest og kommer for å snakke om funnene. Vi har sett ham i mange roller, alt fra narkoman til geolog. Men hvilke krefter er det som jobber bak det uttrykksfulle ansiktet? Og er han en ensom ulv? Hva er det som provoserer ham? Han forteller også om hvorfor han en gang fikk en regning på 470.000 kroner. Og om hvorfor det er akkurat Arbeiderpartiet han er medlem av.

Sånn er du, Liv Signe Navarsete  

“Hva var det egentlig som rørte seg i Liv Signe Navarsete da hun snakket såpass hardt til en lokalsykehusforkjemper i 2011? Var det sinne? Var det andre følelser? Og hva tenker hun om Oslo? Stoler hun på folk? Og er hun egentlig ambisiøs?”

Sånn er du, Christian Ringnes  

Denne gang er det investor Christian Ringnes som har tatt personlighetstest. Hvem er han, egentlig, denne rike fyren, som vi ofte ser med et smil om munnen? Er han så selvfornøyd som han ser ut? Han satte opp en skulpturpark på Ekeberg i Oslo og fikk masse motstand - hva gjorde kritikken med ham? Og hva er egentlig hans forhold til kunst? I tillegg snakker han om hvor grensene for empati går.

Sånn er du, Hanne Ørstavik  

Forfatter Hanne Ørstavik har kommet for å snakke om resultatene av personlighetstesten hun har tatt. Hun tenker på seg selv som varm, men er hun egentlig det? Hun forteller også om skammen hun har blitt kvitt, og om hun er i stand til å elske en grei mann. I tillegg forklarer hun grundig og presist hva hun vil fortelle med sveisen sin.

Sånn er du, Torbjørn Røe Isaksen  

Denne gangen er det kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som har tatt personlighetstest. Harald Eia og Nils Brenna graver i funnene. Det er noe Torbjørn er veldig redd for, men så er det også noe han ikke er redd for i det hele tatt. Hvor mange nære venner har han? Hva er hans forhold til å juble med hendene over hodet? Du vil også få høre at Torbjørn blir utfordret av Harald på et dikt, og at han både klarer å gjette forfatter - og resitere diktet! Og så skal han selvsagt svare på om han er ambisiøs.

Sånn er du, Pernille Sørensen  

Denne gang er det Pernille Sørensen som har tatt personlighetstest. Hun fryktet på forhånd at hun var et gjennomsnittlig A4-menneske. Det skal Harald Eia og Nils Brenna drøfte sammen med henne når de lar henne få resultatene i studio for første gang. Vi ser henne på Nytt på nytt og tenker at hun er blid, lett og gøyal, men hun engster seg en del. Og hvor mye empati har hun? Og hvilket personlighetstrekk får henne til å hylle kongehuset?

Sånn er du, Karl Ove Knausgård  

Hvem er Karl Ove Knausgård? For å finne ut av dette har Harald Eia og Nils Brenna latt ham ta personlighetstest. Nå sitter Harald og Nils med resultatene. Sammen snakker de med Knausgård - som i studio får resultatene for første gang - om funnene. Hvor nevrotisk er han, egentlig? Er han redd for Trump? Hvilken situasjon i 14-årsalderen var med på å utløse hans selvbevissthet? Hva er det som driver ham? Har han tro på menneskeheten?

0:00/0:00
Video player is in betaClose