Palle Alene Rundt i Verden

Palle Alene Rundt i Verden

Denmark

En mand ved navn Palle Bo har skaffet sig af med alt sit jordiske gods og er draget ud på en årelang jordomrejse, hvorfra han sender radiofoniske postkort hjem fra alle de lande, som han besøger. Han er Palle Alene Rundt i Verden.

Episodes

Palle Alene Rundt i Verden - Macau 2016-12-27  

Palle Bo er stadig på vej jorden rundt og i dette postkort kommer vi til at høre ham skrige, som han aldrig har skreget før. Det er det sidste rejsepostkort for i år fra vores radiovagabond, Palle Bo, der har sat sig for at besøge alle lande i verden. I dag er Palle Bo nået til Macau, der er østens Las Vegas... eller orientens Monte Carlo, som det også er blevet kaldt. Men det er nu ikke kasinoerne, der trækker så meget i Palle.

Palle Alene Rundt i Verden - Hong Kong 2016-12-20  

Radiovagabond Palle Bo er på vej jorden rundt for at besøge alle lande i verden, men er nu kommet til en by, der i virkeligheden ikke ligger i et land. Det er en pulserende storby, der ikke er uden problemer på grund af indblanding fra Kina. Og selvom det er den by, der har flere skyskrabere end nogen anden by i verden, byder den også på strande og enestående natur. Palle er kommet til Hong Kong.

Palle Alene Rundt i Verden - Ø-hop i Filippinerne 2016-12-06  

RadioVagabonden Palle Bo er stadig i Filippinerne og han er nu på jagt efter det, som Filippinerne også er kendt for: De hvide strande, palmer og smuk natur over og under havoverfladen. Vi skal med på ø-hop og følge ham, når han udnytter det dykkercertifikat, han tog hjemme i Danmark sidste år. Han møder tilfældigvis sin dykkerinstruktør, der nu er emigreret til den lille ø, Cebu, som Palle tilfældigvis havde bestemt sig for at besøge. Her dykker han med sardiner og så taler han med en af de mange ladyboys, der er i Filippinerne.

Palle Alene Rundt i Verden - På bondegårdstur i Filippinerne 2016-11-29  

Radiovagabonden Palle Bo er stadig i Filippinerne, og i dag skal vi med ud på en bondegård, hvor han skal høre mere om organisationen Gawad Kalinga og deres mange sociale iværksætterprojekter. Alt sammen en del af at bringe filippinere ud af fattigdom. Vi skal også høre om lønninger og om konsekvenser ved at skulle betale for sundhedspleje. Palle taler med lederen af et rejsebureau, der sender turister ud - som ham - og arbejde som frivillig med de fattige. Og så skal vi til "Boodle Fight" - en meget speciel filippinsk måde at spise på.

Palle Alene Rundt i Verden - Bygger huse i et slumkvarter 2016-11-22  

Radiovagabonden Palle Bo er på vej ud af Manila i Filippinerne. Han skal tilbringe nogle dage sammen med en organisation, der hjælper de fattigste i landet med at komme over fattigdomsgrænsen og få værdigheden tilbage. Og i dag bliver han sat i arbejde i et slumkvarter. Der skal støbes fundament til nogle huse, og så skal der flyttes grus og blandes cement.

Palle Alene Rundt i Verden - Manila, Filippinerne 2016-11-15  

Da vi forlod Palle Bo var han stadig i Dubai, og det skulle vise sig at være lidt sværere at komme ud af landet end han havde regnet med. Men derefter venter en længere periode i Asien. Og det første stop er det mest vestligst orienterede land, som ligger langt mod øst. Det er et land, der består af mere end 7000 øer. I dag tager vi med på en tur i Manilas China Town. Vi er kommet til Filippinerne.

Palle Alene Rundt i Verden - Dubai (2:2) 2016-11-08  

Palle Bo er stadig i Dubai, hvor alt er størst. Han besøger blandt andet verdens største storcenter, der ligger ved siden af verdens højeste skyskraber. Og så er han i en moske for at tale med en muslimsk kvinde, der er med til at afholde daglige arrangementer, hvor alle kan møde op og spørge om alt omkring islam. Og så taler han med en dansker, der bor i byen, om hvad man må og ikke må. Det og meget mere i ugens postkort fra vores radiovagabond.

Palle Alene Rundt i Verden - Dubai (1:2) 2016-11-01  

En bustur fra Abu Dhabi har bragt Palle Bo de 180 km nordpå til Dubai, hvor han er med fire danskere på et lokalt marked og forsøger at lære kunsten at prutte om prisen. Han falder også i snak med et par unge pakistanske fyre, og ser sig selv pludselig iklædt en såkaldt "dish-dash" - den traditionelle arabiske klædedragt.

Palle Alene Rundt i Verden - Abu Dhabi (2:2) 2016-10-25  

Radiovagabonden Palle Bo fortsætter sin køretur med en dansker rundt i Abu Dhabi, hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater. I dag skal vi høre om kontraster mellem de lavtlønnede og dem der tjener utroligt meget mere. Palle og Peter Falck kommer også omkring kulturforskelle, integration og om hvordan man lever i fred, fordragelighed og gensidig respekt, dør om dør - selvom man har vidt forskellige kulturer og religioner.

Palle Alene Rundt i Verden - Abu Dhabi (1:2) 2016-10-25  

Palle Bo er kommet til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater - og bliver ramt af varmen og store kulturforskelle. Hele 80% af dem, der bor i landet er tilflyttere, og i dette postkort møder vores radiovagabond Peter Falck, en dansker, der er flyttet til Abu Dhabi for fem år siden.

Palle Alene Rundt i Verden - Bratislava, Slovakiet 2016-10-18  

Radiovagabonden, Palle Bo er kommet til Slovakiets hovedstad Bratislava, og for første gang på turen bor han på hostel. Men han er bekymret for to ting: Om han er for gammel til det - de kalder det jo "Youth hostel" - og dels hvordan han vil have det med at bo i et fælles rum med mindre privatliv. Han møder også en af de gamle, der husker sovjettiden, hvor han arbejdede som discjockey og ikke måtte spille mere end 20% vestlig musik. Han fortæller også om, hvordan han som bar-ejer i 90'erne blev truet af den russiske mafia til at betale beskyttelsespenge. Det og meget mere i denne uges postkort fra Palle Alene Rundt i Verden.

Palle Alene Rundt i Verden - Budapest (2:2) 2016-10-11  

Palle Bo er stadig i Budapest. Og vi skal med på køretur vest for byen og så skal vi høre lidt om Palles udfordringer som digital nomade.

Palle Alene Rundt i Verden - Budapest (1:2) 2016-10-04  

Palle Bo er kommet til Ungarns hovedstad, Budapest. Vi kommer med rundt i en spændende by, hvor sproget er anderledes end alle andre lande i den region. Og selvom ingen rigtig kan finde ud af at udtale Palles navn, er han ret begejstret for byen.

Palle Alene Rundt i Verden - Beograd (2:2) 2016-09-27  

Palle Bo har besluttet sig for lidt længere tid i Beograd. I denne uge kommer vi med til serbisk musikfestival og - da det er optaget, mens der var OL i Rio - kommer vi også med til private sammenkomster i forbindelse med Serbiens deltagelse i hele to OL-finaler. Vi skal også høre om en lokal danskers sammenstød med det serbiske politi.

Palle Alene Rundt i Verden - Beograd (1:2) 2016-09-20  

Radiovagabonden Palle Bo er kommet til Beograd. Det er byen, der blev bombet af NATO i 1999, og det er noget, der stadig står klart i serbernes hukommelse. Mens det stod på, samlede de sig på broerne for at beskytte dem, mens de festede med livemusik. Det taler han med en serber om, men vi får også en danskers syn på den sag - og noget om det at bo i Serbien som dansk indvandrer.

Palle Alene Rundt i Verden - Skopje 2016-09-13  

Palle Bo er kommet til Makedoniens hovedstad Skopje. Og nej, det hedder ikke Former Yugoslavian Republic of Macedonia. I hvert fald ikke, hvis man spørger makedonerne. Skopje er en by, der har gennemgået en voldsom byfornyelse de seneste 4-5 år. Der er sat nye facader på gamle bygninger, og så er der rejst flere statuer, end man kan tælle. Ikke alle er lige begejstrede for det. Palle taler med en kritisk journalist om det. Vi er også med, når Palle bliver interviewet af en avis, hvor samtalen pludselig tager en meget uventet drejning.

Palle Alene Rundt i Verden - Sofia 2016-09-06  

Da vi sidst forlod Palle Bo, var han i Brasov i Rumænien og på vej til at tage toget til Sofia i Bulgarien. De lokale havde advaret ham om, at han skulle passe på tyveknægte. Men er det nu også så farligt? I denne episode kommer vi også med på en såkaldt Free Walking Tour i Sofia.

Palle Alene Rundt i Verden - Brasov, Rumænien 2016-08-30  

Efter at have besøgt den ene hovedstad efter den anden har Palle Bo besluttet sig for, at besøget i Rumænien ikke skulle være i hovedstaden, Bukarest. Det var tanken om en stille by, Draculas slot, naturen i bjergene, men nok især om at køre i hårnålesving i en hurtig bil, der lokkede ham til Brasov.

Palle Alene Rundt i Verden - Moldova 2016-08-16  

Moldova var faktisk slet ikke på listen over de lande, som Palle Bo ville besøge på sin fire år lange rejse. Men han bliver gjort opmærksom på, at Europas suverænt fattigste land bestemt er et besøg værd. Tag med til Moldova og Transnistria og vær med i mødet med de lokale, som meget gerne vil snakke - uanset om de kan snakke engelsk eller ej.

Palle Alene Rundt i Verden - Kiev Ukraine 2016-08-09  

Et godt råd: Hør nu efter når der bliver sagt, at man skal huske alle sine ting, når man forlader flyet. Det gjorde Palle ikke, da han landede i Kiev i Ukraine og det var noget af en opgave for ham at få sin iPad tilbage. Vi er med i mødet med det ukrainske bureaukrati.

0:00/0:00
Video player is in betaClose