Polisens podcast

Polisens podcast

Sweden

Här sänder Polismyndigheten i Stockholms län sina podcasts

Episodes

Hatbrott och Stockholm pride  

Med begreppet hatbrott menar man brott mot en person, organisation eller egendom där brottet begås på grund av hudfärg, nationell eller etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, eller könsöverskridande identitet eller uttryck. 

Polisen och studenterna  

I november 2007 släppte polisen en rapport som visade en stark ökning av antalet anmälda våldsbrott i samband med studentfester. En grupp sattes samman för att stävja utvecklingen genom förebyggande arbete och i samarbete med krogar och eventbolag.

Brott i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck  

Brott i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck drabbar både kvinnor och män. Polisen i Södertälje jobbar mycket med brott i nära relation. Till Origo, ett resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck, kommer många ungdomar för att söka hjälp då de blivit utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck. Polisens poddradio följer Södertälje och Origo i deras arbete.

Polisen och ungdomarna  

Sergels torg en fredagskväll kan vara en stökig plats då många ungdomar sluter upp. Det förekommer droghandel och alkohol är inblandad. Polisens poddradio följde med Lars Utter, ungdomspolis vid ungdomsroteln, en kväll då flera ingripanden ägde rum. 

Foka - så arbetar polisen med ingripandeverksamheten (IG)  

I sista avsnittet av stockholmspolisens programserie “Foka” får vi en inblick i polisen ingripandeverksamhet. I avsnittet möter vi bland andra polisen Reine Berglund som berättar om hur polisen arbetar för att förebygga brott, övervaka den allmänna ordningen och säkerheten. 

Foka - Så arbetar polisen med service  

I tredje avsnittet av stockholmspolisens programserie “Foka” får vi en inblick i vad begreppet service innebär och hur polisen arbetar med service på olika sätt. Möt poliserna Patric Granath och Lars-Göran Strid som berättar om olika sätt att ge service till medborgarna och hur service som begrepp har förändrats över tid.

Foka - Så arbetar polisen med utredning  

I andra avsnittet av stockholmspolisens programserie “Foka” får vi följa polisens utredningsverksamhet. Möt kommissarie Kerstin Hanberg, som berättar hur en utredning går till och kriminalinspektör Jan-Åke Törnhage, som berättar om beslagtaget gods och hur utredningsarbetet har förändrats och utvecklats. 

Foka - Så arbetar Polisen med samverkan  

Stockholmspolisen lanserar nu fyra fördjupande podd-radioprogram om polisens verksamhet. Syftet är att bredda servicen till allmänheten och berätta om polisarbetet på ett nytt sätt. Första avsnittet handlar om hur Polisen samarbetar med till exempel kommunen. 

Tidsbokning på passexpeditionen i Täby  

Täby är den andra passtationen som börjar med tidsbokning. Från och med den 4 november går det endast att boka tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort. Sedan tidigare har även Nacka startat med tidsbokning. Gunilla och Anders Liljehök besöker gärna England och söker därför pass.

Lyckat projekt för att stoppa inbrott i Tensta  

Under april och maj i år samverkade Polisen med Stadsdelsförvaltningen och fastighetsägare i Tensta för att minska lägenhetsinbrotten i området. 

Lyckat projekt för att stoppa inbrott i Tensta  

Under april och maj i år samverkade Polisen med Stadsdelsförvaltningen och fastighetsägare i Tensta för att minska lägenhetsinbrotten i området.  [...]

0:00/0:00
Video player is in betaClose