PP3

PP3

Sweden

Daglig talkshow i P3. Per Lernström och sidekicks snackar nöjesnyheter och fenomen inom popkulturen.

Episodes

James Baldwin, mermans  och fredagsquiz  

Vi pratar James Baldwin med Samuel Girma som jobbar med Cinemafrica som visade filmen "I am not your Negro". Emoji ska släppa nya figurer varav en är en Merman! En kill-mermaid! Detta är ICKE tråkigt

PP3 0

Death, Sex & Money och Uberskandaler  

Anna Sale är skapare av den populära podden Death, Sex & Money och besöker oss i studion. Den ena skandalen avlöser den andra när det kommer till företaget Uber. Journalisten Mimi Billing berättar mer

PP3 0

Ayahuasca och den svenska biopolitiken  

ÄR Ayahuasca vår tids LSD? Vi snackar om den LA-hippa drogen med journalisten Christopher Friman. Roger Wilson från P1 kommer och reder ut svensk biopolitik nu när SF får en ny konkurrent på marknaden

PP3 0

Orson Welles ofärdiga film och smal sweet music med Samir  

32 år efter Orson Weeles död så dammar Netflix av hans ofärdiga film "The other side of the wind" och ska göra nu göra klart den? Filmjournalisten Andrea Reuter förklarar vad detta faktiskt innebär. 32 år efter Orson Weeles död så dammar Netflix av hans ofärdiga film "The other side of the wind" och ska göra nu göra klart den? Filmjournalisten Andrea Reuter förklarar vad detta faktiskt innebär.

PP3 0

Smyckesdesignern Göran Kling och Sara Lövestam om Oxfordkomma  

Göran Klings smycken bärs av bl.a ASAP Rocky och Silvana Imam, och han älskar memes - vi har honom i studion. Vi pratar även med Sara Lövestam och reder ut vad Oxfordkomma är. Hans smycken bärs av Asap Rocky och Silvana Imam och han har en intressant syn på smycken och deras roll i samhället och populärkulturen. D

PP3 0

Kassettbandsdrottningen Ingegerd Engfelt och baksidan med crowdfunding  

Henrik Högström berättar allt Ingegerd Engfelt som startade en kassettfabrik som gick åt skogen. Simon Campanello på IT-nyhetssajten IDG upplyser oss om crowdfoundingens baksida och fails. Henrik Högström berättar att Ingegerd Engfelt som startade en kassettfabrik som gick åt skogen. Simon Campanello på IT-nyhetssajten IDG upplyser oss om crowdfoundingens baksida och fails.

PP3 0

Life on Mars (?!) och bråket mellan Bette Davies och Joan Crawford  

VAD ska vi på Mars att göra? HUR kommer det vara? Andrev Walden, journalist och rymdkunnig, ger oss svar! Vi snackar också fejden mellan Bette Davies och Joan Crawford med kritikern Johan Hilton

PP3 0

Daniel Espinosa, Dröm vidare och "the grey stuff"  

Daniel Espinosa kommer förbi och pratar om sin nya sci-fi-rysare "LIFE". Filmen Dröm vidare's regissör Rojda Sekersöz kommer till studion och vi pratar om "the grey stuff" i Skönheten och Odjuret. Daniel Espinosa kommer förbi och pratar om sin nya sci-fi-rysare "LIFE". Filmen Dröm vidare's regissör Rojda Sekersöz kommer till studion och vi pratar om "the grey stuff" i Skönheten och Odjuret.

PP3 0

Daniel Espinosa, Dröm vidare och "the grey stuff"  

Daniel Espinosa kommer förbi och pratar om sin nya sci-fi-rysare "LIFE". Filmen Dröm vidare's regissör Rojda Sekersöz kommer till studion och vi pratar om "the grey stuff" i Skönheten och Odjuret.

PP3 0

Socialt medvetna skräckfilmer och grattis Robin Bengtsson!  

Linnéa ringer upp för att gratta mellovinnaren Robin Bengtsson! Den hypeade filmen "Get out" kan beskrivas som socialt medveten skräck. Vi pratar om denna genre med vår horrorexpert Fred Andersson.

PP3 0

Allt om Mellofinalen och oförberedd teater  

Vi går noga igenom vad som väntas i helgens Mellofinal. Till hjälp har vi Tobbe Ek från Nöjesbladet. Isak Hjelmskog, konstnärlig projektledare på Riksteatern, förklarar vad Vit kanin Röd kanin är.

PP3 0

Finsk cheerleading och Mannen i Damaskus  

Christy Garland och Miia Norvapalo från filmen Cheer up kommer för att prata om finsk cheerleading. Får även besök av författarna Eric Ericson och Susanne Wallstén som skrivit boken Mannen i Damaskus.

PP3 0

Lekens krona med Bäst i Test och livesänt från Roy Anderssons studio  

Babben Larsson och David Sundin gästar programmet inför premiären av Bäst i Test och testar lite åttiotalslek i studion. Sara besöker inspelningen av Roy Anderssons nya film.

PP3 0

Självmedveten reklam, politikerälsklingar och ny musik med Samir  

Vi pratar med PR-konsulten Per Frykebrant om trenden med att skämta på egen bekostnad i reklamvärlden. Internet har Justin Trudeau-psykos! Vi snackar politikerälsklingar med Maggie Strömberg på Ekot

PP3 0

Citizen Schein och Sydkoreansk film  

Maud Nycander och Kersti Grunditz Brennan pratar om sin dokumentärfilm Citizen Schein. Speljournalisten Dev Karnal Fridén kommer och berättar om den snabbt växande Sydkoreanska filmindustrin.

PP3 0

Nordic Hillbillies och memelord  

Klas Eriksson och Alfred Svensson ligger bakom youtubesuccén Nordic Hillbillies, vi pratar Norrland och deras serie. Vi får också förklarat för oss vad en Memelord faktiskt är och hur man blir en.

PP3 0

Jireel live och mattrender  

Jireel kommer till oss i studion och snackar livet som P3guld-nominerad gymnasieelev, han uppträder även live! Vi pratar konceptet middagsklubbar med producenten Emelie Bergbohm.

PP3 0

Sameblod, Så Funkar Det och Logan  

Amanda Kernell har regisserat nya filmen Sameblod - hon kommer till studion. Anders och Måns startar upp programmet "Så funkar det" och vi pratar om filmen Logan med Roger Wilson. Amanda Kernell har regisserat nya filmen Sameblod - hon kommer till studion. Anders och Måns startar upp programmet "Så funkar det" och vi pratar om filmen Logan med Roger Wilson.

PP3 0

Brasiliansk telenovela och smal musik med Samir  

Vad är grejen med telenovelan? (förlåt). Clara Lee-Lundberg, frilansjournalist och dansare, fördjupar oss i seriengenren. Samir Yosufi kommer och pratar smal musik OCH vi döper om "Tjejresan".

PP3 0

Oscarsgalan och Stephen King  

Vi sammanfattar gårdagens Oscarsgala, och går igenom årets (?) tabbe med Mårten Evers, producent på produktionsbolaget Nexiko. Vi pratar om Stephen King och Castle Rock med Hans-Åke Lilja.

PP3 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose