Preicast

Preicast

Norway

Ronny Haugeland og Flu Hartberg prøver å finne ut hvordan ting ble som de ble ved å snakke med vedkomne som sto bak.

Episodes

Episode 10: Steffen Kverneland  


Det siste vi trodde Steffen Kverneland skulle gjøre, etter å ha hatt megasuksess med sin tegneserie om Edvard Munch, var å skrive en roman der Munch var vampyr! Men så gjorde han det, da. Og det må vi preike om. Flu prøver dessuten å finne ut hvorfor de to aldri har kommet ekstremt godt overens. Sendingen er sponset av Underberger.

Preicast 0

Episode 9: Animasjon/Rune Spaans  


Med sin Commodore 64 satt Rune Spaans på gutterommet i Brønnøysund og la grunnlaget for en imponerende karriere innen data-grafikk, animasjon, spesialeffekter og filmregi. Han stod midt oppi dataspill-revolusjonen på 90-tallet og har hatt minst én finger med i spillet på filmer som Trolljegeren, Pelle Politibil og "Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin", og laget prisbelønt animasjonsfilm med verdens beste tegner, Dave Cooper. Men globalt er han kanskje mest kjent for en homofil sædcelle.

Preicast 0

Episode 8: Vibeke Sæther  

Hun var sterkt tilstede i vår alles barndom med sitt milde og trygge åsyn. Vibeke Sæther forteller om hvordan det er å bli hele Norges ekstra-mamma, håndtering av Labbetuss, og om å vokse opp med bestemor og revydronning Lalla Carlsen.

Preicast 0

Episode 8: Vibeke Sæther  


Hun var sterkt tilstede i vår alles barndom med sitt milde og trygge åsyn. Vibeke Sæther forteller om hvordan det er å bli hele Norges ekstra-mamma, håndtering av Labbetuss, og om å vokse opp med bestemor og revydronning Lalla Carlsen.

Preicast 0

Episode 7: Hanne Kolstø  


Den beskjedne popstjernen Hanne Kolstø og den ubeskjedne Bingolegenden Ronny Haugeland jobbet i sin tid side ved side på puben Charly's i Kristiansand. Hvordan har dette formet dem? Hvordan vil de gjøre det i Flus popquiz med tema 1996? Og hvorfor har Hanne så gammaldags mobil og rare musikkvideoer? Og blir det tid til litt Ole Ivars på slutten av episoden?

Preicast 0

Episode 6: Kunst/Vilde Von Krogh  


Vurderer du å bli kunstner, eller starte din egen kunstskole? Ikke gjør det hvis du ikke må, sier Vilde Von Krogh, som både er kunstner og direktørinne på Prosjektskolen. Men kan gjesten vår svare på hva kunst er?

Preicast 0

Episode 5: Duplex/Aslag Guttormsgaard  


Han er en bombe av både detonerte og udetonerte handlinger, og noen ganger er han en ape i dass. Aslag Guttormsgaard lever en splittet tilværelse. Barna kjenner han fra barne-TV, (Hønsemannen, Kometkameratene, Lesekorpset m.m.) og barnslige voksne vil kjenne han fra komikken og rockemusikkens vidundelige verden. (Black Debbath, Hurra Torpedo, Maroder, Reidar Roses Orkester, Las Vegas 14 m.m.) Ronny, Flu og Aslag har mye å snakke om denne gangen, men kanskje blir det tid til en sang med bikkjehyl på tampen?

Preicast 0

Episode 4: Pyton/Tore Strand Olsen  


Tore Strand Olsen ble allerede som 19-åring en sentral tegner i humorbladet Pyton, der han gav liv til karakterer som Ørn-Bjørn og Jørn og Anarkistene. Nå om dagen er han opptatt med å lære oss OM tegneserier, gjennom tegneseriekurs og bøker om tegneseriemediet. Ronny, Flu og Tore er gamle svirebrødre og det er fare for tilløp til fnising og interne referanser. Heldigvis har de med seg informasjonsroboten Svisj Ultra 2000.

Preicast 0

Episode 3: Sennepslegionen/Morten Jørgensen  


I 1987 kom den ultimate, norske rockeromanen: Sennepslegionen. Mannen bak har selv smakt på rockestjernelivet, og kunstnertilværelsens mange opp- og nedturer.

Preicast 0

Episode 2: Spider/Erik Meyn  


Mange satt kaffekoppen i vrangstrupen da Erik Meyn entret tv-skjermen i 1996 med det hyperaktive og meget spesielle internett-på-tv-programmet "Spider". Nå, 20 år senere, forteller Meyn historien bak det hele. Preicast er laget av Ronny Haugeland og Flu Hartberg, kjenningsmelodi: Anders Nannestad, fotografi: André Løyning. Produsert og spilt inn hos illustrinati.

Preicast 0

Episode 1: Bare Egil Band  


Det er 20 år siden Bare Egil Band platedebuterte med klassikeren Absolutt Ikke Bare Egil Band. Vi har mange spørsmål om plata, og Egil Hegerberg greier ut om historien bak dette legendariske albumet, i tillegg til mye annet kvalitetsbabbel. Dessuten blir det jommen tid til en liten trall også! Episoden er sponset av Opplysningskontoret for saft. Preicast er laget av Ronny Haugeland og Flu Hartberg, kjenningsmelodi: Anders Nannestad, fotografi: André Løyning. Produsert og spilt inn hos illustrinati.

Preicast 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose